- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic V2 - origami
- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Edge - Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérünk olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
halig12
tag
válasz
Markizmark #4699 üzenetére
Huha, most aztán összeszartam magam.
Még jó, hogy a topikotokra ment az egész! Úgy látszik ez egy zárt szekta."Köszkösz"
Tudod ez olyan "szivárványos" volt.Na tényleg léptem
-
halig12
tag
válasz
N.otorious #4689 üzenetére
Jó oké feladtam
Tegnap akkor nem is csináltam ilyet, csak álmodtam
Sziasztok!
Jó szórakozást!
-
halig12
tag
válasz
spanglee001 #4687 üzenetére
S6 Edgem van, csináltam rajta downgrade-t igen.
(OTA-s frissítésre ezen még nem csináltam downgrade-t, de az emlegetett Alphan működött, és nem tudom miért lenne az S6 edge-nél különbség, mikor a Samsung az Odinnal engedi a firmware cserét tökmindegy, hogy az OTA volt, vagy Odinnal volt. Sőt pl. a TMX-ben van kirakva gép is, ahol frissítgeni lehet.)
Egyébként meg nem írom le ezeket ezentúl, ha ennyire bántja itt egyesek egóját, böngéssze ki mindenki, ahonnan akarja
-
halig12
tag
Ha bemész a recoverybe.. de ezt Te tudod, hogy megcsinálod-e.
Teló kikapcsol, majd egyszerre Hangerő fel + középső gomb + bekapcs gomb.
Tartani kell elég sokáig mire bejön.Ott van olyan, hogy Wipe Cache (hangerő gombokkal lehet lépkedni és a bekapcs gombbal "entert" nyomni.) Azzal nem vesznek el az adatok, de kipucolja az ideiglenes szarokat.
Én még megpróbálnám ezt is mielőtt gyári visszaállítás lenne a következő lépés (Wipe data). -
halig12
tag
Amennyiben az Odin nevű programot használod, és letöltesz egy egyel korábbi firmwaret, akkor az OTA frissítést is lehet downgradelni.
Pl. OTA-n felment a 6.0.1, de nem tetszik, akkor letöltöd az 5.1.1-et és ODIN-nal felrakod. (DE ekkor WIPE Data és Cache kell, mert folyamatosan újraindulgat a teló! Újraindulgatás közben nyomni kell a hangerő fel, home és power gombokat, majd kiválasztani wipe data, utána wipe cache. Adatvesztés lesz ekkor, előtte - downgrade előtt - érdemes menteni ami kell!)
Csináltam már ilyet is a Galaxy Alphan. Knox nem ugrik.
-
halig12
tag
Legalább 20szor downgradeltem már Samsung telót.
Az S6 Edge-t, tegnap kétszer.
Tudni kell hogyan kell, ennyi az egész. És nem ugrik a knox. Kb. 20-30 hozzászólással visszább leírtam, hogy hogyan kell.
De legyen úgy, ahogy Te írod
Sőt rá lehet tenni bármilyen ROM-ot - függetlent, szolgáltatósat - bármilyet, a lényeg, hogy a teló típusához való legyen (G925F) a sammobile-on.
A rossz USB aljzattal egyetértek, de akkor sincs semmi, ha ROM írás közben megszakad a kapcsolat...
-
halig12
tag
válasz
fermacht1994 #4662 üzenetére
Vissza lehet tenni az 5.1.1-et, pár hozzászólással visszább írtam, hogy hogyan kell...
Ha gyári 6.0.1-et tettél fel, akkor tökmindegy, nem fog belekötni a szerviz.
A knox a lényeg, csak azt nézik meg downloading módban.
-
halig12
tag
válasz
tangiers #4640 üzenetére
Mivel nem bírok magammal, felraktam nemrég a ciprusi 6.0.1-et, de ez csak trükkel ment fel.
(Ha vki kíváncsi lesz, leírom.)Azért raktam fel, mert a magyar független 5.1.1 XEH firmware-en beragadt nekem is valami sz@r a google szolgáltatások közül, és szívta lefelé egész nap a telót.
Letiltottam pár dolgot, akkor megszűnt, de ahogy írod is, nem azért van ez a kütyü, hogy ne használjuk.
Szóval be tud ragadni a google.
-
halig12
tag
Nekem két távirányítót adtak a tvhez.
Az egyik hagyományos, a másik Bluetoothos, tapizós, mutogatós, mikrofonos. Ebben van NFC is, a hátulján ott a jel.A telón, ha be van kapcsolva az NFC, akkor működik, semmi más nem kell.
Nem tudom miért rejtették el ennyire ezt a programot.
(A tvben is kell legyen wifi.)
-
halig12
tag
-
halig12
tag
válasz
Markizmark #4606 üzenetére
Az előző hozzászólásomban leírt Firmware csere teljesen legális, azért is csinálta a Samsung, és van ott megosztva.
Amikor a prémium gariban kiszállással cserélték az Alphamát otthon, akkor kérdeztem is a szervizes srácot erről.
-
halig12
tag
válasz
Markizmark #4606 üzenetére
Amennyiben a sammobile-on lévő leírás alapján az ott feltöltött Firmware-eket, az onnan letölthető Odin nevű programmal teszitek fel, akkor nem lesz Knox ugrás!
Bármelyik firmware felrakható, amelyik a telefon típusához van feltöltve.
Tehát nekem S6 edge SM-G925F a típus, minden ez alatt elérhető firmware feltehető, nem számít a CSC.
-
halig12
tag
Simán vissza lehet állítani 6.0.1-ről 5.1.1-re, csak ez adatvesztéssel jár, mert mindenképpen wipe data + wipe cache-t kell csinálni a recovery menüben. Különben csak újraindulgat a teló, nem tud betöltődni.
Előtte le kell menteni a képeket, file-okat, üzeneteket, mindent amire szükséged van.
-
halig12
tag
válasz
Markizmark #4601 üzenetére
Köszi az infót, azt még én sem próbáltam, de ha nagyon sokáig nem jön ki a magyar 6.0.1, akkor nekiállok.
Most egy kicsit még "feldúlt" vagyokAz Alphánál is voltak néha a gyári firmware-rel gondok, ott az mdb file-ba is belenyúltunk, úgy lehetett megoldani :-)
Egyébként 5.1.1-re downgrade-elésnél végtelen ciklusba kerül a teló, tehát újraindul mindig, nem tud betölteni.
Azt kell tenni, hogy miközben indulgat, folyamatosan nyomni kell a recorvery módhoz szükséges billentyűkombinációt (hangerő fel + home + bekapcs). Ilyenkor mindenképpen WIPE kell.
-
halig12
tag
UK-ból származó a telóm (eredetileg 5.1.1 volt rajta és BTU a CSC-je), viszont nem jelent meg OTA-n a 6.0.1 frissítés, pedig a sammobile-on ugye fent van.
Onnan szedtem le egyben a ZIP-et, kitömörítve egy mdb file-t kapunk, azt raktam fel ODIN-nal.
Amikor először felment, akkor nem csináltam WIPE-ot, és ma reggelre a teló kakukk lett.. nagy nehezen újraéledt. Aztán nem győztem kivárni míg lejön az 5.1.1, ezért a 6.0.1-et újraraktam (WIPE-ot is csináltam). Na nemrég ismét kakukk lett. Most felraktam a magyar 5.1.1-et.
Érdekes, hogy ezzel nem melegszik közel sem úgy, mint a 6.0.1-el, pedig minden frissítés fut most rajta.
A 6.0.1-en amikor minden frissítést elindítottam 42 fokos is volt a külső burkolat..Samsung Smart View 2.0-t használom a TV-hez. Wifin megy, és tudom nézni a telón azt, ami a TV-ben megy.
(Talán 6.0.1-en alapból menne ez, de nem próbáltam ki.) -
halig12
tag
válasz
Markizmark #4596 üzenetére
Azért van 2 óra pihi, mert jelzem, hogy a UK 6.0.1-el megint behalt a teló, ugyanúgy, mint reggel...
Fél óra alatt sikerült ismét életet lehelni bele.
Most megy fel az 5.1.1.
Valamit ezzel a 6.0.1-el nagyon elcsesztek - a UK verzióra gondolok.
(Esetleg valamelyik feltelepített program fekteti le, lehet nem működnek még együtt rendesen...)Nem működik alatta pl. a samsung smart tv távirányító sem, ami az 5.1.1-en működött.
-
halig12
tag
válasz
guriga1234 #4593 üzenetére
Olvasd már el mit írtam kötekedő uraság.
A gyári UK 6.0.1-et raktam fel a gyári UK 5.1.1 telefonomra.
Ami után a teló lehalt.Egy csöppet eldurrant az agyam a korábbi tapasztalataimat tetézve ezzel.
Jöttél Te és user erroroztál...
Te vagy az igazságosztó vagy mi?
Nem lehet negatívumot írni?
Azt hiszem ez a fórum nem csak Rólad szól, az hogy itt élsz (ezen a fórumon) az meg a Te bajod -
halig12
tag
válasz
guriga1234 #4590 üzenetére
Úgy látom ügyeletes kötekedő itt is megvan..
A fórum "user errorja"
Bye-bye -
halig12
tag
válasz
guriga1234 #4582 üzenetére
Sőt, három samu tvnk van.
Meg két tablet, klíma, mikro..Gondolhatod, hogy felment a pumpa, mikor reggel ez fogadott.
Volt már vagy 50 telóm amúgy, kicsit kütyübuzi vagyok.
-
halig12
tag
válasz
guriga1234 #4582 üzenetére
A tv még nem romlott el :-)
1997 óta vannak telóim, egyik első "hackelő" voltam a PDA fun clubon.. user hibát kizárnám.Közben egy jó hír!
Elindult a teló!
Download modeba sikerült csak tenni..
Töltőn volt idáig, de délelőtt még nem reagált semmire.Töltöm le az 5.1.1-et.
Félő, hogy a 6.0.1 kavart vmit.
-
halig12
tag
válasz
guriga1234 #4576 üzenetére
Hidd el nem az, ilyennel nem viccelek, nem olyan családból származom.
Ha nagyon akarnám előszedhetném a TMX történelmet.. de most kedvem sincsBármit veszek, majdnem minden elromlik
-
halig12
tag
-
halig12
tag
válasz
halig12 #4554 üzenetére
Elromlott a telóm!
Egészen pontosan 4.5 napot élt. Ma reggel mikor felébredtem magamtól.., mert nem ébresztett, ki volt kapcsolódva, pedig este mikor leraktam 95%-on volt a töltöttség.
Semmire nem reagál, totál halott, töltőre sem, semmi....Ennyit a Samsung hulladékairól, ezt nem hiszem el!!!!
Az Alpha is szervizben volt kétszer is, egyszer kicserélték, utána a kicserélt új telónak a teljes belsejét kicserélték.
Volt egy S4 mini, ott is teljes belső csere volt. A céges A5-ösömön is!! A kollégám A3-asa 3szor!! volt szervizben..Mi a fene folyik a Samsungnál??? Eldurran az agyam!
Többet Samsung hulladékot nem veszek!!!
Elnézést, de elhihetitek tiszta ideg vagyok...
-
halig12
tag
Pont azért gondoltam, hogy ugyan már belaktam gyorsan, mert megvan már a rutin, de mivel még 1 napot futott, akkor lehet nem kell még a wipe.. de amit írsz az jogos, mert úgy a tuti, mint már én is tapasztaltam számtalanszor.
Wipe nélküli verzióváltáskor volt olyan, hogy nem is működött minden új funkció, vagy az új ikonok nem jelentek meg!Az nekem érdekes pl. hogy az Edge képernyő verziófrissítése wifin nem megy, csak ha mobilnetről indítom..
Ugyanígy a Samsung saját progijainak frissítése.A 6.0.1-el tegnap este wifin neteztem, youtube-oztam, nyomkodtam, stb. és 4óra 10perc képernyőidő után volt 47%-on a töltöttség!
Csodálkoztam is, ez nagyon jó! -
halig12
tag
válasz
halig12 #4545 üzenetére
Fel is tettem rá a legújabb ROM-ot, eléggé felhevült a végére a kütyü mire mindent frissített..
Meglátjuk milyen, igaz a tegnapi vétel óta nem sok időm volt tesztelni az 5.1.1-et, sok összehasonlítási alapom nem lesz.
Lehet kellene nyomni egy "wipe data"-t.. Alphanál voltak néha furcsaságok anélkül. Itt is van ilyen tapasztalat? -
halig12
tag
válasz
feroooo31 #4547 üzenetére
Én sohasem vettem eddig fóliát vagy tokot mobiltelóra, pedig az első telóm már 1997-ben volt, nokia 1611...
A régebbiek meg tudtak karcolódni, némelyiket véletlenül kulcscsomó mellé raktam be, ami szép vályút karcolt bele
Samsung Omniától, HTC Desire-től kezdve nem nagyon volt karc gondom, persze figyeltem is rá valamilyen szinten.
Nem is fogok tokot, fóliát venni a jövőben sem
Egy töréses károm volt eddig, az is egy figyelmetlen kolléga miatt, aki véletlen lelökte az LG Optimus G-met az asztalról, az meg pont ráesett egy elosztóra pofával...
-
halig12
tag
válasz
feroooo31 #4540 üzenetére
Saját hozzáállásom:
Szerintem annyiért nem rossz, én belevágnék, ha részletre biztosan tudnám vállalni, egyszer élünkÉn 165-ért vettem, de ez bolti garis, hiába azt kamuzták mielőtt megrendeltem, hogy gyártói gari van, mikor kihozták bolti gari lett belőle...
Ha megveszed, akkor Te gyári garit kapsz annyiért.
-
halig12
tag
válasz
fermacht1994 #4543 üzenetére
Sziasztok!
Megtértem ide, eddig a Galaxy Alpha tábort gyarapítottam..
Én egy mobilkereskedéstől rendeltem az edge-t, tegnap jött meg, EU-s készülék, úgy látom UK/Ireland (BTU) 5.1.1 rom van rajta.
Érdekes, hogy OTA-n nem frissül, pedig már kint van az új ROM, nem tudom miért..
Most töltöm sammobile-ról, mert kíváncsi vagyok rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- E-roller topik
- Le Mans Ultimate
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest