- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Edge - Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérünk olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez nem ilyen egyszerű. Én sem szoktam dobálni, sőt nagyon is vigyázok rá, de ennek ellenére egy éve sikerült úgy elejtenem egy S4-et, hogy összetört a kijelzője. Tok, illetve fólia még sosem volt egyik telefonomon se. Ennek a hátuljára viszont muszáj lesz tenni egy matt fóliát az ujjlenyomatok miatt, illetve lehet, hogy ez lesz az első telefonom amire biztosítást is kötök.
Drakk: Melyik boltban van kitéve, és milyen színekben? -
janitor01
tag
Tudom, hogy csak vitát szítok vele. De szerintem a sok ilyen stílusú és tartalmú komment mellég elfér az én véleményem is.
Egy termék annyit ér amennyiért el lehet adni. Ezt el lehet adni ennyiért, tehát ennyit ér.
Az, hogy összeadod az alkatrészek költségét az nem a termék ára a gyártónak. Erre még rengeteg minden rájön például, S&A költségek, marketing költségek és persze nem utolsó sorban a fejlesztés költsége. Nehéz kiszámítani, hogy erre mennyi időt és pénzt fordítanak a gyártók de hidd el szerintem termékenként legalább a alkatrész árak összegének a 20%. ezek után jönnek a különböző szamadalmak és adók, jogdíjak költségei. Aztán össze is kell szerelni. Ott invesztálni kell a szerlősorokba, fém és fröccsöntő szerszámokba, elektrnikai eszközökbe. Ezeknek az amortizációja is benne van az árban. (sokszor a gyártó ezt előre kifizeti a beszállítónak így gyakrolatilag a pénzét befekteti, tehát még mindenféle kamatokkal is kell számolnia)
Ráadásul ezek a szemetek még profitot is akarnak, ami megint legalább minimum 6-8% de lehet sokkal több is az sem lenne megvetendő. Egyszóval az alkatrészek árának legalább a kétszerese vagy akár háromszorosa az amibe egy gyártónak a termék kerül.
Ezután még logisztikát raktározást és vámot fizet. (ez is meglepően drága ám)
Egyszóval összeadni az alkatrészek piaci árát (amiről egyébként fogalmunk sincs de szerintem még csak megközelítőleg sincs) egy baromság.
Ráadásul a telefonok legalább 80% nem boltból megy majd el, hanem különböző szolgáltatókon keresztül akik valószínűleg nem ennyit fizetnek a telefonért.
A világ pedig valóban sok mindenre megérett már de azt gondolom, hogy elsősorban neked kéne kérdezned ha valamihez nem értesz mielőtt ilyeneket leírsz. Elnézést a személyeskedésért sok ilyen komment van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest