Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaisers
aktív tag
Sziasztok!
Valahogy be lehet állítani a Samsung telefonok gyári billentyűzetén, hogy magyar nyelven tudjak diktálni?
Gboard-ot használok, de csak kipróbálnám, ha lehetséges -
volvoguy
addikt
Sziasztok! Miért van az, hogy csinálok képet az Expert Raw-al (vagy pro módban szimplán csak Raw) és a kamera alkalmazásban vagy a galériában visszanézve világos, de ha beimportálom Lightroom-ba vagy a Snapseed-be az összes sötét. Szt írja ki "fotozaskori állapot". Hát de a kamera appban meg a galériában világos. Akkor most ez mi?
Automatán fotozok az EV értek is középre volt igazítva...
-
Indian74
senior tag
Szerintetek ez jó fólia ?
MyScreen Protector 3D Expert Pro Shield
-
palesz53
senior tag
válasz
bombibmw
üzenetére
UAG (Amazon UK-n még van választék, ott tudsz rendelni, a csomag Ausztriából jön mindenféle sarc nélkül, pár nap alatt, közvetlenül az Amazontól is tudsz venni).
Ha nem riaszt egy teljesen szűk tok, amit gyakorlatilag alig lehet leszedni, akkor Rhinoshield.
A Spigenek fogása rideg, kissé csúszós, a fent említett duóhóz képest mindenképpen. Az UAG és a Rhinoshield szerintem sokkal stabilabb fogást biztosít (mindhármat használtam évekig). -
válasz
bombibmw
üzenetére
Spigen tough armort használok. Nagyon jól illeszkedik, nagyon jól véd. Még a Ringke fusion x tetszett camo black színben, de a Spigent tudtam gyorsabban és olcsóbban, így az maradt.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Kicsit megkésve, de én is tulaja lettem egy 12/256-os változatnak.
Jó áron volt újonnan, így ez tűnt a legjobb választásnak ár-érték arányban hosszabb távra, ami olyan 2 évet jelent.
Elkezdtem az elejétől olvasni a topicot és most tartok a szokásos megkaptam a telefont, Buds igénylős, ajándék megérkezős, majd azokat eladós résznél.
Eddig nagyon elégedett vagyok a telefonnal, viszont a szokásos kérdést én is feltenném.
Milyen átlátszó, nem csúszós szilikotokot ajánlanátok, ami véd is, tehát nem slim kialakítású?
Esetleg bármilyen másik, nem átlátszó ami bejött nektek?
Köszi! -
kchris78
veterán
valaki feltette már az áprilisi frissítést?
-
törölt tag
Eddig én sem néztem az akku állapotát, csak most, hogy a napokban láttam itt az akkubattery programot egyik hozzászólásban, ami kiírja.
Nekem sajnos több Samsung telóm is volt szervizben, igaz 14 éve csak Samsungot használunk és volt jó néhány db

(Most a kva drága 2.5 éves QLED tévé romlott el, még szerencse, hogy kötöttem rá biztosítást az MMben, mert erre még 2 év gari volt és mint most kiderült, nincs alkatrész - a kijelző panel sz@rt be - hozzá belátható időn belül... vagy egyáltalán. 1.2misi, azért fájt volna, így úgy néz ki kapok ebben az értékben MM utalványt. - Ezt azért is írtam le, mert érdemes kötni biztosítást nagy értékű műszaki cikkekre.)Utánanéztem neten és egy programmal elvileg csináltam egy akku kalibrálást, bár nem nagyon hiszek benne, én is műszaki vagyok (vill.mérnök), inkább elviszem egy cserére a TMXbe, ha gariban, ha anélkül cserélik, nem akarom leváltani még jó ideig ezt a telót, mert nincs értelmes alternatíva.
Vettem egy Iphone 13 pro maxot múlt héten, de másnap egyik barátom át is vette tőlem.. huh, nagyon nem jött be nekem.
Jelenleg 4326mAh-t ír akkura a progi... több töltésből számolva egyre csak csökkent.
Ezért nem bírja már nekem egész napot, amire panaszkodtam itt jó párszor korábban, nem a firmware a ludas. -
kchris78
veterán
kérdés mennyire pontos, szerintem a mA fogyasztás önmagának a kb stimmel, onnantól kezdve csak idő hogy kimérje az ember (ja és 100%-0% kell amennyire lehet). Persze nagyban függ a fogasztástól a pontosság szerintem. Ha standbyon van végig a telefon akkor sokkal kevésbé lehet pontos (10 helyett mondjuk 13mA fogyasztás vagy forditva) mint ha mondjuk 100mA helyett mér 105mA-t. 1-3% csökkenést nem fog kimérni de 10% már esélyes.
-
-Maci-
addikt
válasz
üzenetére
Férfiasan bevallom, én még sosem követtem nyomon, hogy mennyit bír az akksi, vagy hogy öregszik. Pedig műszaki ember volnék és hát érdekel is a mobilok világa, meg úgy minden műszaki téma.
Én az első Ericsson T10 - es telefonom óta, minig éjszakára "teszem fel" a telót tölteni. Kb látom, hogy 50% alá merült, tehát nem bír ki még 1 napot, megy töltőre. Tablet is, óra is. Persze néha felül írja az élet (pl nyaraláskor), olyankor szoktam rá tölteni. Vagy ha hirtelen motorozni indulnék gyorsan kap még 15 perc gyorstöltést.
Általános tapasztalatom, hogy ha egész éjjel töltőn lóg, akkor tovább bírja, mintha lehúznám mikor elérte a 100%-ot. Ne kérdezd miért.
Nekem telefonnal akkumulátor panaszom még sosem volt (lekopogom). Se szervízben nem voltam akksi miatt, se nem váltottam készüléket akksi miatt.
Illetve 1x. Galaxy S7e akksi csere volt, de rögtön utána ki is derült, hogy nem az volt a laudas.
Mindezek mellet én úgy vagyok:
1.) Van az eszközre (S21u) 3 év gari. Ha el romlana, megjavítják. Nem fognak sz*rozni egy a számukra ~4500ft-os alaktrészen. Nem érdekük.
2.) Ha mégsem javítanák, vagy letelt a 3 év: Mobilos szervízben kb úgy kapják le a hátlapot egy kártya segítségével 2ms alatt, hogy időd sincs felfogni ésszel mi történt. No perc alatt szétszedik és összerakják. (Nyilván előtte megnézem melyik a legmegbízhatóbb szervíz)
3.) Ha úgy érzed nem megfeflelő az üzemidő és van benned kalandvágy, érdemes nyomni egy FR-t. Illetve elméletileg az akksit is lehet újra kalibrálni. -
kchris78
veterán
A hőterhelés és a 100% és 0% állapotban tartás roncsol. Autót sem töltik tele csak ha messze indul az ember ha jól tudom.. És samu is behozta a nem teljesen feltöltést.
-
-Maci-
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem valamit félre értettetek, vagy én nem fogalmaztam ponosan.
Nem 3%-ot romlott az akksi teljesítménye! A 2 féle képpen használta akksik közötti különbség volt 3%!
A pontos számot nem tudom, de pl az egyik 100% -ról 70% -ra romlott, a gyors töltött pedig 67%-ra.
Tehát amit gyors töltöttek az 3%-kal lett rosszabb a másikhoz viszonyítva.
A konlkúzió pedig az, hogy ez a pár % kb. semmi. Nyugodtan lehet mindig gyors tölteni. -
Tin
veterán
válasz
palesz53
üzenetére
Én nem ezt tapasztaltam. Érzésre valóban, de a számok nem azt mutatták, hogy jobban merülne. A második feltöltés után pedig főleg nem. Az már érzésre még a márciusinál is jobb.
Egyvalamit vettem észre az első áprilisinál, hogy lassabb lett a töltés. Nem tudom miért. Előtte sima gyorstöltéssel is egész jól töltötte, de így lassabb lett.
Most felraktam a második áprilisi frissítést. Azt gondoltam, hogy végre befrissítik az ujjlenyomat-olvasó firmware-t, de az maradt 6.0.0.1 továbbra is. Viszont a 4.1 frissítés óta mintha nem lenne annyira pontos, mint előtte. Előtte soha nem szólt, most azért 5-ből 1x újra kell érinteni. Ez már Samsungokon is volt hiba, szóval azt hittem, frissítik itt is.
-
palesz53
senior tag
Elsőre azt mondom, hagyjátok márciusin.
Érzésre az áprilisi (ezek szerint első, a CVC2) jobban merül használat közben.
Márciusi az egy ritkán előforduló, végletekig kiegyensúlyozott, telitalálat rom volt. -
-Maci-
addikt
válasz
MadMancs
üzenetére
Nem akartam vallás háborút indítan és most sem célom.
Csak megosztok egy rövid gondolatot, amit valahol olvastam.
Akkumulátorokat teszteltek. Ha jól emlékszem Hibrid autók kakksijait.
Az egyiket csak kizárólag "simán" töltöttek, a másikat kizárólag szupergyors töltéssel.
A teszt eredménye az lett x ezer ciklus után a csak gyors töltött akksi teljesítménye 3% -kal volt rosszabb a másikhoz képest. A cikk szerint a 3% különbséget is inkább a nagyobb a nagyobb hőterhelés (jobban melegszik az akksi) okozta.A frissítéssel kapcsolatban:
Én már inkább kivárom. Tényleg jó lett a 4.1, nincs kedvem játszani az Odinnal.
-
MadMancs
veterán
16 hónap (előrendelés). 4860mAh
Ebb első évben csak szupergyors töltés, pár hónapja kezdtem el hogy bixby kikapcsolja szupegyorsat csak melóba indulás előtt 1 órával engedélyezi egy órára ha elfelejtettem volna tölteni.
Szóval nem károsítja túlságosan gyors/szupergyors.Update, én nem mertem felrakni egyik új óta se. 4.1 túl jól sikerült hogy elrontsam
😁 -
válasz
szabochris
üzenetére
Volt Poco F2 Prom, jó telefon, de az S21 Ultrát is le lehet meríteni egy nap alatt. Nekem átlag a telefonok két napot elmennek, de ez az én felhasználásom, de volt már hogy három nap után tettem oda tölteni a telefonokat.
-
dnelb
veterán
lassan egy éve van meg a telo, accubattery szerint még 4550et tud az akksi. Nem rossz.
-
janosibaja
őstag
válasz
kingoftailor
üzenetére
Chrome böngészővel hibátlanul ment.
-
Zsoleszhun
addikt
Egy jó kis holdfotó videó, ha még nem volt:
SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA vs HUAWEI P50 PRO | 100x Zoom Battle -
válasz
kingoftailor
üzenetére
Samsung böngészője működik, azon teszteltem.
-
SkiDev
őstag
válasz
kingoftailor
üzenetére
Külső szemlélő vagyok, egyelőre még csak tervezem az s21U-t, így Realme x2 pro-val próbáltam:
Chrome alatt tökéletesen működik
Samsung böngésző alatt viszont nem kér engedélyt, kiírja, hogy figyel, de nincs hangjelzés és nem is figyel.
-
zoli978
tag
válasz
kingoftailor
üzenetére
S21U chrome, hibátlan
-
surgery
senior tag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
És milyen változásokat tartalmas a frissítés?
-
kingoftailor
csendes tag
Köszönöm mindenkinek. Nem értem az én s21 ultrámon miért nem működik.
-
válasz
kingoftailor
üzenetére
S21U megy Chrome alatt.
-
válasz
kingoftailor
üzenetére
Samsung böngészővel hibátlan.
-
kingoftailor
csendes tag
válasz
kingoftailor
üzenetére
Ha megtennétek, hogy letesztelitek, hogy nálatok működik-e.
A megveszlak.hu mobil oldalán fent van egy mikrofonos mező. A mikrofonra rákattintva engedélyezni kell a használatot és utána újra rákattintva rá kellene mondani, hogy eladó ház. Ha működik, akkor be kell jöjjön az oldal.
Eddig 6 telefonból 4-nél működött.
-
kingoftailor
csendes tag
Fejlesztek egy olyan funkciót a weboldalamba, ami a mikrofont használja és elég érdekes dolgot tapasztaltam a chrome böngészőben.
Az s21 ultrán hiába engedélyezem a mikrofont, azonnal kikapcsol (android 12).
Az s10-en (szintén android 12) teljesen jól működik.
A note 4-en is jól működik (android 10).A webhely beállításokban a mikrofon-nál a weboldal neve ott van, mint engedélyezett.
Van valami speckó beállítás az s21 ultrán, vagy szoftverhiba?
-
Chamoro
tag
Tin és Taci köszi a választ! Megnézem holnap a kábeleket.
-
Tin
veterán
válasz
Chamoro
üzenetére
Ja hát hogy olyat veszel, ami biztosan az, pl valamilyen márkás kábel, ahol az értékelésnél vagy kommenteknél leírják, és megbízható helyről, mert mindent hamisítanak. Tehát nem Aliról rendelni valamit okosba, mert akkor ki tudja, mit kapsz. A Samsung töltőkábelei mind 2.0-ásak, tehát lassúak. Nem tudok most neked mondani, mert én Amazonról szoktam ilyeneket rendelni, ott meg elég sok a komment, szóval elég tiszta, hogy mi jó és mi nem.
-
Zsoleszhun
addikt
Frissült az expert raw 1.0.01.1-re.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani USB 3-as (3.1, 3.2?) sebességű USB-C-to-USB-A adatkábelt a telefonhoz? Adatmásoláshoz kellene, és mellékelt kábel nem jó, mert nincs Type-C portom. Annyira nem sürgős, kérek kölcsön addig egyet, szóval jöhet Aliról (pl. ez?), de ha épp itthon van jó áron, az is tökéletes.
Köszönöm.
-
Indian74
senior tag
Sziasztok!!
Tudna valaki abba segiteni hogy hol lehetne lefoliáztatni a telefonom,vagy jó fóliát venni valahol a telefonra????
Nem kell üveg sima fólia is jó lenne,és ha lehet ne legyen nagyon drága,köszönöm
-
-Maci-
addikt
Jó ötlet, megnézem. Köszönöm.
Viszont ezeket a dokkolókat én használtan néztem. 30-40K Huf magasságában. Nem szeretnék nagy pénzeket költeni erre a dologra, csak gondoltam össze fogom az otthoni eszközöket. Úgy látszik nem egyszerű.
Viszont továbbra is érdekelne, hogy miért nem működött a dolog a 2 Dell dokkolóval?
-
-Maci-
addikt
Az a baj vele, hogy akkor nincs töltés. Ez a kisebbik baj.
A nagyobbik pedig az, hogy a melós laptopot is ugyanazon a dokkon szeretném használni, nem akarok semmit dugdosni, csak a type C-t.
Márpedig lenne pár dolog:
-Billentyűzet
-egér
-3D egér
-Headset
-Monitor(HDMI)
Igen, a billentyűzet, egér, headset lehetne BT. Akkor is még ott van a monitor meg a táp.
Pillanatnyilag egy Microsoft travel hub-ról megy a laptop, de így is a headsetet és a tápot külön kell adni neki, nincs nekik több hely.
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Egy picit off topik leszek, de nem tudom hol máshol kellene feltennem a kérdésemet.
Nemrég kaptam a cégnél egy új laptopot és a korábbi "becsattintós" dokkoló helyett már egy [ilyen] type C dokkolót kaptam.
Felmerült bennem a gondolat, hogy ha ilyen egyszerű a dokkolás(csak egy TypeC-t kell bedugni), akkor veszek otthonra is dokkolót, hogy az S21U-t és a Tab S8U-t is tudjam dokkolni.
Nem olcsó egy ilyen eszköz, használtan nézelődtem, de elakadtam és nem értem miért.
A fentebb linkelt HP dokkolóval működik a kivetítés, csak nem találtam jó áron.
Alkalmam volt kipróbálni 2 féle Dell dokkolót. [Ezt] és [Ezt]
Abban a hitben voltam, hogy univerzális Type C mindkettő, simán menni fog. De nem. Nem működik egyikkel sem. A laptopot kivetítik, a telefon és a tablet hibaüzenetet dob. Olyan mint ha kontakt hibás lenne: USB csatlakoztatva->USB lecsatlakoztatva. Folyamatosan ezt írja ki mindkét eszköz, miközben még egy figyelmeztetés feljön, mi szerint ellenőrizzem a csatlakozást.
Először arra gondoltam, hogy a nagyobbik Dell dokkoló "Thunderbolt" -os (ami számomra egy új szó és még nem látom tisztán mit jelent) és azt nem szeretik az androidos eszközeim.
Ezért próbáltam ki a másodikat, gondolván az nem thunderbolt, működni kell. Ismét tévedtem, nem működik.Fel tudna valaki világosítani, hogy miért működik a HP dokk és a másik 2 miért nem? Esetleg valaki használ dokkolót a telójához? Ha igen, milyet?
-
nagyj74
senior tag
Megjött az április biztonsági frissítés XEH-re.
-
Rob Rob
tag
válasz
rolandg
üzenetére
Távirányítónak Joby-t (Joby impulse mely a legtöbb Joby pod tartozéka de külön is rendelhető ) használok órának Fenix6-ot..
Előbbi simán bt-n kapcsolodik és távexponálóként fotózáshoz kiváló, valamiért a videó nem az erőssége 12-n. A Garmin Fenix appja viszont tökéletesen használható ébresztőfunkciókkal bír. -
ScourgeA
tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Kapcsolatok\ Adathasznalat\Csak mobilnetet hasznaló alkalmazások\Firefox vagy FB
-
S21 Ultran az kivitelezhető, hogy aktív wifi mellett is egy adott alkalmazás (pl Firefox vagy FB) ne a wifi-t hanem a mobilinternetet használja (sim2) ?
-
rolandg
tag
válasz
Pistike1985
üzenetére
Köszi, de a többit bármelyik tudja :-).
-
rolandg
tag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Autót sem külleme alapján veszek
.
Igazából meglep az a zártság, amivel az S21 U-nál találkoztam. Korábban nem volt Samsungom, szinte minden más igen. És most be vagyok szorulva ebbe a helyzetbe, mert bár a mostani aktivitáskövetőm mindent tud, amire szükségem van, viszont pont az a plusz hiányzik...Mit jelent az, hogy minden be van kapcsolva? Állandó vérnyomásmérés, meg EKG? Vagy csak aktivitáskövetés SpO2, pulzus?
-
Zsoleszhun
addikt
-
rolandg
tag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Mennyi időnként töltöd? Nagyon rossz üzemidőkről írtak.
A Huawei telefonnal a Honor is tudta. Tudom, másik rendszer. Olyan órát keresek, amely tud legalább 5...6 napot, és közben ezt a feature-t is. -
doooo
veterán
válasz
Maxxy10
üzenetére
Schuler888 ( [link] ) váltott Flipre S21U-ról. Most épp pihenőn van, ahogy látom
, de szerintem írhatsz neki, kérdezd meg mik a tapasztalatai.Mondjuk a kamerák meg az akku azok a dolgok, amik rosszabbak a hajlíthatóak esetén (természetesen nem használhatatlanok, de egyiktől sem lehet annyit várni, mint az Ultráktól). Illetve Flip-en nincs Dex, meg nem támogat tollat. Ezek, amik lényegesebbek (meg amik hirtelenjében eszembe jutottak).
Nekem nagyon szimpatikusak, de amíg a kamerák nem fognak ilyen szinten lenni, mint az S21U-ban, addig esély sincs arra, hogy elcsábuljak (gondolom 1-2 generáció múlva már ez sem lesz akadály). -
ToomyC
aktív tag
Biztos volt már, ki milyen felbontáson használja a készüléket?
-
szabochris
aktív tag
Sziasztok!
Poco f2pro telefonomat cserélném le.
Akksiidő elég fontos nálam. Mostani poco f2pro-m 6-7 óra kijelzőidőt tud. Az S21 ultránál ez hogy alakul??
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Billiós befektetéssel bővül a Samsung magyarországi akkugyára
- alza vélemények - tapasztalatok
- rx 9070 xt
- Milyen NAS-t vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen routert?
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Nuki Smart KeyPad 1 okos zár kiegészítő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest