Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Viszont Samsung szervizben (Veszprémben kérdeztem) 20000Ft az akksicsere, természetesen gyárira. Meg is várható, de 1-2 órát inkább elsét@lgat az ember.
-
-
Szpisti
addikt
Megjött az októberi biztonsági (XEH):

-
Szpisti
addikt
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Igen, én sem szeretném lecserélni még, mindenével meg vagyok elégedve, kivétel a merülése.
Az enyém pl. ma 1óra48perc képernyőidővel 44%-ra merült, pedig semmi extrát nem csináltam rajta, júniusban akksicsere volt rajta, de nem éreztem utána sem jobbnak, valszeg valami eszi az akkut, de olyan valami, ami nem látszik az akku menüben és a AccuBattery appban sem. De kicsit fura, hogy aksicsere után is maradt 86-87%-os az akkuállapot az app szerint, (kb 4200mAh-ra tudja tölteni max) sok ciklus után is. (Volt csere után az appban kalibráció) Nem tudom mennyire lehet hinni neki...Még arra gondoltam, hogy mióta csak megvettem (2022 január) nem csináltam rajta gyári visszaállítást, lehet most már elkélne.
Csak nem tudom rávenni magam, mert k sok appot kellene visszatenni rá, sokba belépni újra stb... -
Szpisti
addikt
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Nah, király, grat!

Reméljük innentől frissül OTA rendesen... -
CartmanLand0
senior tag
Odinnal sikerült a 14 telepítése
-
MadMancs
veterán
Valószinuleg pont így van. Nagy update a 7 ráncfelvarrás a 8. Mint ahogy az 5 és 6 között sincsenek nagy fejlesztések. Itt ott dolgoztak motorházzető alatt és ennyi. 6.1 el jött egy kis AI de az is light.
Igen 21es szériánál 15 az utolsó főverzió, aztán kitudja. Párszor már módosították pozitív irányba.
-
Szpisti
addikt
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Szlovén régiókódos a telód de legalább független. Abból is van már szeptemberi, érdekes, hogy nem akarja frissíteni. Lehet meg kellene próbálni SIM nélkül gyári visszaállítani és azután hátha frissíti.
Ha nem akkor le lehet tölteni a legfrissebb firmwaret, és fel lehet tenni rá. De már sok éve nem csináltam ilyet de a Sammobile oldalán minden fent van hozzá ha jól tudom és ez a legutolsó frissítés: [link] -
Szpisti
addikt
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Mit mutat a frissítés menü?
-
MadMancs
veterán
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Valószinuleg régió gond lesz szerintem. De ez nem az én asztalom sajnos. Majd valaki szaki biztos segít.
-
MadMancs
veterán
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Szia. Persze már régen. Lassan a 15 lesz már várható.
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok!
Android 14 érkezett már s21 ultrára ? Tegnap vettem egyet, még 13 fut rajta, kerestem frissítést, de szerinte minden a legfrisebb.
-
Grecky
senior tag
Cache törlést nem próbáltam még, de minden mást már igen.
S20+ is anno ugyanilyen fosch volt a messenger.
Az augusztus 20-i frissítés óra ilyen, mert akkor nem csak biztonsági frissítés volt. -
palesz53
senior tag
Szeptemberi biztonsági patch elérhető.
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
Múlthéttel beléptem én is az S21 uktra táborba.
Ezer év enm volt ilyen prémium telefonom.
A 10X optikai zoom nagyon bejön,sokat "játszom" vele..
-
Grecky
senior tag
Üdv, nem tudom, h az új update miatt lett ez, de a messenger értések másnál is profilkép nélkül jönnek?
Csak, ha kinyitom utána látszik a kép, h ki küldte.
Eddig jó volt.
-
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Valakinek esetleg van konkrét tippje egy normálisabb kijelzővédő fóliára ? Még az eredeti van rajta, de már csereérett. Gyárit nem nagyon találtam, folyadékosat azt hiszem nem akarok és fekete kereteset sem. Üvegfóliától tartok, hogy nem fog működni az ujjlenyomat olvasó. Nem lenne rossz olyasmi, mint a gyári volt, hogy picit ráhajlik a fólia az íves szélekre. -
palesz53
senior tag
Befutott az augusztusi biztonsági patch. Kicsit több mint 448 mega.
-
válasz
sixpak
üzenetére
Köszönöm a gratulációt, de tök véletlen volt

Mint írtam, az asztrofotózás nemigen működött, pedig abban az üzemmódban mutatná, hogy milyen égi objektumok (csillagképek, csillagok, bolygók, mesterséges égitestek, stb.) vannak a fejed fölött, azzal nagyobb sikerrel lehetne műhódokat is fényképezni

-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Így van!
Amúgy grat hozzá.
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az egy műhold😀....de nem akarom elb@szni a lelkesedésed, jövőre is lesz ilyen.

-
Rambi
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
néha az egérre ráizzad a kezem és kissé megfonnyad az ujjam, de ezt már megtanultam kezelni
Köszi a válaszokat
-
ACE-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ennyi sem kell, elég ha csak kiszáradásra hajlamos a bőröd, és nem kenegeted óránként...
-
Ha irodában dolgozol és otthon sem veszel a kezedbe kis elektromos csavarhúzónál komolyabb szerszámot, akkor jól működik az ujjlenyomat olvasó.
Ha bármi olyasmivel foglalkozgatsz, ami egy kis kosznál komolyabb nyomokat hagy az ujjaidon, akkor sokat fogsz szívni az ujjlenyomat olvasóval

-
doooo
veterán
Akksi állapota, kamerák állapota, esetleg képernyő állapota (használt cuccoknál nyilván mindig érdemes ezt is megnézni)... igazából ha ezek jók, minden oké. Ujjlenyomat-problémák nincsenek, nem is voltak (max ha szó szerint a felhasználó ujjlenyomataival van probléma, ami ugye megesik néha mindenkivel, de nem a telefon hibája).
-
Rambi
tag
Sziasztok, S21U vásárlás előtt állok, tudnátok adni jótanácsot, mit érdemes megvizsgálni mindenképpen? Kamera fókuszálási gondok, ujjlenyomat érzékelő problémák stb ilyesmikre gondolok, van-e vmi sűrűn visszatérő probléma?
-
Mostanában van a hullócsillagok időszaka, tegnap este 10 után kiültem a teraszra, hogy hullócsillagokat fogok fényképezni
Arra gondoltam, hogy van ugye az asztrofotózás nevű opció, az akár 10 perces záridővel is tud fényképezni, párszor elindítom állványra rakva a telefont, 30-40 perc alatt majdcsak jön pár hullócsillag, biztosan pulicer díjas képeket fogok csinálni
Az első gond ott jött, hogy közölte a telefon, hogy túl világos az égbolt, asztrofotó nuku
Falu szélén lakunk, az utca vége előtt négy házzal, nem mondom, hogy tök sötét van, de azért nem pesti szintű a világosság.Átálltam a Profi fotók opcióra, itt csak 30 másodperc a max záridő, de az is valami, gondoltam, hogy sűrűn nyomogatom az exponálógombot.
Első próbálkozásra ezt lőttem
Igen, ott a kép tetején az egy hullócsillag
Ezen fellelkesülve három órát ültem kint a szúnyogok között a teraszon, de több képet nem sikerült csinálni
Ez alatt a három óra összesen ha négy-öt hullócsillag látszott, persze lemaradtam róluk
Hajnali 1 óra körül azt vettem észre, hogy szundikálok, úgyhogy befejeztem az év legfeleslegesebb időtöltését, bementem aludni (pedig addigra a szúnyogok is jóllaktak, mert már nem csíptek
).Vagy én voltam kint roszkor, vagy tőlünk nem látszottak a hullócsillagok, de nemhogy lefényképezni, meglátni se nagyon sikerült őket
-
fishme
tag
Üdv
Csatlakoztattam a telefonom kábelen egy céges Opelhez
amin android autó is van igazából én csak tölteni akartam az úton egy kicsit a telefont de nem tudom mi történt mert azóta már kétszer el tűntek a Google fiókból a névjegyek és a kukába kerültek ezzel az üzenettel:Sprd - uis8581a2h10_Automotive által törölve
A kukába teszi a névjegyeket és ezt az üzenetet írjaEsetleg tudja valaki hogy mi történt vagy mi lehet a megoldás?
-
nirfenipe
csendes tag
válasz
tellurian.d
üzenetére
Próbáld meg wireless chargerrel tölteni. Ha az se megy akkor próbáld meg 15 percre kábelre és wireless chargerre tenni egyszerre. Ha az sem akkor minden gomb(3) egyszerre lenyomva egy percig, vkinél pl hasonló problémánál ez segített, ez valami battery connection restartot csinál állítólag.
-
Szpisti
addikt
válasz
YAN-CHEE
üzenetére
Nincs bekapcsolva a Fejlesztői mód menü? Vagy abban ki, vagy bekapcsolva valami? Nekem volt régen egy játék ami emiatt nem indult el...
A telefon névjegyében az Állapotinformációkban a Telefon állapota "Hivatalos"?
Ha végképp semmi sem használ, egy gyári visszaállítás biztosan segítene.
-
YAN-CHEE
csendes tag
Helló fórumozók.
Egy érdekes kellemetlenségbe futottam a héten. Július végén (07.31) telepítettem a júliusi biztonsági csomagot a telefonra és azóta nem működik az nfc-s fizetés. Előtte gond nélkül ment. (mióta az OTP is engedi a googlepay-t)
Alkalmazás adatok törlése megvolt majd az egész alkalmazás törlés/telepítés is. Egyik sem hozott eredményt. Mit próbáljak még meg ami segíthet? -
Gabesz25
tag
válasz
tellurian.d
üzenetére
Nekem is csinalta 2023 év elején ezt az S21 ultrám. Meloban egyszer leraktam az asztalra, jött egy rezges üzenetről, de a képrnyő csak sötétséget mutatott. Bekapcsoló gombbal ujra tudtam indítani a telefont, de a kepernyö nem ébredt fel. Az OS működött, mert amikor hdmi kábellel monitorra kötöttem a telefonr, Dex módban hasznalhato volt a telo, minden ment rajta. 4 napig pihent a telefon otthon az asztalon, sok-sok reboot, raktam fagyasztóba is kis időte (neten olvastam, h talán a panelen van valami gebasz es a hideg összehúzza) majd egyszer rohadt erős "masszázs" a bekapcsoló gombon es egyszer csak feléledt. Foglamam sincs mi volt ez, de azóta problémamentesen használom a telefont.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
tellurian.d
üzenetére
Hali
Nekem LG telefon csinált ilyet, az speciel pc-re dugáskor. Se kép se hang semmire. Én hagytam kb 3 napig ahogy van, hogy biztos lemerüljön nullára. Ekkor felraktam töltőre és után egy évig használtam, míg le nem cseréltem(pont a 21u-ra).
Ez szoftveres bug volt, érdemes egy kört futnod vele, hátha nem hardveres gond. -
tellurian.d
csendes tag
Tisztelt Fórumozó társaim!
Pár kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni egy S21 Ultra 5G ügyében (SM-G998B). Leírom a jelenlegi helyzetet, ami igen ellentmondásosnak tűnik, de még reménykedem, hogy van, vagy talán létezhet kiút, és nem kell a kukába kerülnie.
Az eszközt egy családtagom használta újkorától, aki gyári függetlenül vásárolta meg újonnan, tehát nem kötődőtt szolgáltatóhoz. Ezt azért tartom fontosnak leírni, mert az egyik kérdésemnél, amire választ keresek, talán fontos infó lehet.A tulaj családtagom elmondása szerint egy pár héttel ezelőtt, minden előzmény nélkül egyik pillanatról a másikra egyszercsak elsötétült a kép, a készülék kikapcsolt, és azóta semmire sem reagál. ( Itt nem csak a bekapcsolásra gondolok. Sajnos sem a download mode, sem pedig a recovery mode sem csalogatható elő, bárhányszor is próbálom.) Semmi olyan nem történt a telefonnal, amiből ez a fejlemény következhetett volna, nem esett le, nem érte nagy ütés vagy ránehezedő súly. Önjelölt mobilguru sem ült neki, hogy kábellel pc-re dugva milyen sokkal jobb rom-ot tud Ő mutatni, mint a jelenlegi.Az addigi jelekből kiindulva nagyon úgy tűnt nekem, hogy az alaplap szállhatott el, ugyanakkor olvastam a netem egy olyan szoftveres bug-ról, ami az ilyesféle S21-eket fertőzi és pont olyan téglákat varázsol átmenetileg a telefonokból, mint ami nálam van. Ugyanakkor utóbbi esetben, ha van egy gyári Samsung-kábelünk meg egy PC-nk amihez csatlakoztatjuk, akár a teljes felgyógyulás elérhető. Nos. Nekem 9db usb-c kábelem van, köztük nagyon minőségi databok, de egyikre sem reagált semmit a telefon, amikor rákötöttem velük a laptopomra. Ugyanakkor kaptam kölcsön egy gyári Samsung USB-C - USB-C kábelt, és mivel van C-bemenetem is a laptopon, bedugtam az S21 Ultrát. Az addig kussban lévő gépem a klasszikus kábelbedugós/kihúzós windóóz-pittyegést produkálta. Ugyanakkor nem jelent meg csatlakozott hardverként, eltávolítani sem tudtamba "hardvert biztonságosan" a jobb egérrel, ki kellett kapcsolnom a gépet , hogy ki merjem húzni. De minden egyes kábel be-ki dugáskor hangjelzést ad. És ez támasztotta fel bennem a reményt, mert nem vagyok nagy szakértő, de flashelgettem néha odinnal, és úgy rémlett, hogy ha az alaplap száll el, akkor ott már pittyegés se lesz.
Aztán előkerült egy másik jelenség is, de az is hasonlóan rejtélyes, és megfoghatatlan. Egész nap töltőre dugva puhítotam a telefont, hogy ha már néma is, mi van ha az akksi szar és már annyi kakaót se tud átadni a telefonnak, hogy az bekapcsoljon. Ez utóbbi adott esetben a download/recovery mode nem indulására is rímelhet. Egyszer csak megláttam a kijelzőn a klasszikus körbe - körbe futó élénk zöld csíkot, és a középen előbb 16%, aztán ez 18%-ig felment. Ekkor lelkesen elkezdem nyomni a power-t, hogy végre és megint elsötétült minden és semmire semmi reakció. A nao folyamán még kétszer bedobta a képernyőre rövid időre ezt a jól ismert fenti grafikus jelzést, és egészen 19%ig felment, azóta se kép, se hang nem reagál semmire a pc- re csatlakozáskor/kihúzáskor mindig pittyeg, százból százszor.Eszembe jutott az Odin is. Ugyanakkor tudni kell, hogy az S21 en a rövid élete alatt sosem volt bekapcsolva rajta a fejlesztői mód, és az usbs -hibakeresést se kapcsolta be rajta soha senki.A következők volnának a kérdéseim:1. Igaz-e (általában véve) azon vélelmem, hogy amennyiben hallom a jól ismert pittyet amikor a Windows rendszer csatlakoztat v leválaszt, akkor hiába marad ugyanolyan halott és néma a telefon, alaplapos már nem lehet? (Jelen esetben a kijelzőn többször rövid időre megjelenő, akkutöltést jelző piktogramok győztek meg végképp arról, hogy semmi baja az alaplapnak, valamint a gyári állapotú kijelzőpanelnek sem, habár ritkán mutatja csak meg magát.Lehetséges lenne az, hogy annyira gallyra ment az akksi, hogy már bebootolni sen tud ebben az állapotban? De ennek ellentmond az, ha ha amennyiben akksiról működéskor valóban ez lenne , akkor is legalább konnektorba dugva képesnek kellene lennie arra, hogy szép lassan összeszedje magát és másnapig neadjisten be is kapcsoljon. Mindenkinek köszönöm, ha eddig ezt elolvastay és tisztelettel arra kérlek titeket, adhatok ötletet, hogyan milyen beavatkozással v módszerrel tudnék visszatalálni a normális működésig ezzel a hullamerevségében is dizájnos fekete lovaggal.(U. I. : Adná magát, h gsm-szervíz. De mindenki óva int tőlük, mert hallottam olyan véleményt, hogy 10-ből 7 a működő alaplapomat is képesek nem működőre cserélni a nagy vizsgálatban, és még a szemük sem rebben meg közben. Ti tudtok ilyen szempontból megbízható helyet?) Minden ötletet, szempontot, segítséget előre is nagyon köszönök!
Tisztelettel: Halász Miklós / (tellurian) -
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Elköszönök tőletek. Megjött csütörtökön az utód. :) Időnkent azért még vissza vissza nézek majd. :) Abban még nem vagyok biztos hogy megérte a váltás minden téren ,nagyon jó kis telefon S21U. 21U is marad velem, tartaléknak teljesen jó lesz.
-
kovisoft
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Kezeli az összes objektívet? Nekem a 3x és 10x teléket nem dobta fel a választhatók között.
-
Minden beállítás, paraméter megjelenik a felső sorban, tudom, hogy mekkora gyújtótávolsággal, rekeszértékkel, ISO beállítással, milyen értékű fehéregyensúllyal, stb. vesz fel. Ha valami nem tetszik, tudok egyből változtatni, nem kell egy menübe átkapcsolni, a változtatás hatását azonnal látom az élőképen. Tudom módosítani az alap világosság értékét a felvételnek. A stabilizátort egyetlen mozdulattal tudom ki/be kapcsolni

Van sztereo mikrofon hangosság kijelzés, mutatja, hogy még mennyi felvétel fér a telefon háttétárjárba, mutatja a felvétel aktuális hisztogramját. A telefon gyári kamera appjától eltérően én tudom kiválasztani, hogy melyik szenzorral készítse a felvételt.
Ezen kívül még ezer dolgot tud, nekem ezek a lényegesek

-
ACE-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Milyen gyakorlati témában láttad benne az előnyt?
-
Ha valaki szeret videózni a telefonnal, akkor javaslom, hogy telepítse a telefonra a BlackMagic camera appot (az apk a Playről tölthető).
Nagyon komoly tudású az applikáció, rengeteg beállítási lehetőség van benne. Nem minden telefonra telepíthető, de az S21U ott van a támogatott telefonok között.
-
rigoberto
őstag
Vicces, hogy minden frissítés elcsex valamit.
Most pl eltűnt a fotó szerkesztésnél a "tárgyeltávolító", legalábbis onnan, ahol eddig volt.
Tudja valaki hol kell most keresni? -
palesz53
senior tag
Befutott a júliusi biztonsági csomag.
-
rigoberto
őstag
Hi all..help me.
YouTube és egyéb hasonló platformok nézzése közben lezár a képernyőm, pedig be van állítva hogy ne.
Be kell állítani még valahol máshol is vagy ez ilyen?
-
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani hogy erre a telóra még meddig jön frissítés?
Köszönöm. -
rigoberto
őstag
..off
-
rigoberto
őstag
Heló Emberek.
Vettem egy ilyen telót, remélem nem lőttem nagyon mellé vele.
Az AOD-ot viszont látom elcsszhette valamelyik frissítés, mert semmit nem lehet állítani rajta. Piros és nem cserélhető..
Vagy csak nekem nem jön össze. -
juuzer
addikt
Sziasztok!
Kicsit off-topic, jönnék csencselni néhány S21 Ultra tokot, meg egy Spigen ClearPlex fóliát. A telót eladtam, a tokok rajtam maradtak, jó állapotban vannak, valami cserére gondoltam elsősorban.

Ezek a tokjaim vannak:
- Gyári fekete bőrtok
- Spigen Thin Fit fekete
- Spigen Liquid Air fekete -
törölt tag
Sziasztok valaki találkozott azzal a jelenséggel, hogy levált a hátlap elengedett a ragasztás szervizelve még nem volt esetleg tud valaki valami megoldást ahol vállalják a javitást. 21 ultra
Új hozzászólás Aktív témák
- Fekete dualsim S21 Ultra telefon 256 GB-s háttértárral gyári dobozában eladó
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung S21+ 8GB/128GB ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 1TB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3939, 100% Akku
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Poci F4 Gt 128GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igen, remélem én is
Egyébként elképesztő, milyen jó telefon még mindíg. 
SmartSwitch sem talál semmit.

Helló fórumozók.
)