Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
őstag
EWE1 és tegnap a szemem láttára indult újra, mikor letettem az asztalra. Messenger és Facebook lite van fent.
-
Sziasztok!
A feleségem telefonját azonnal frissítettem, ahogy kijött az update, azóta nincs gond, nem indult újra.
Jellemzően mennyi idő múlva jelentkezik a hiba, már ha fog egyáltalán? -
dnelb
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
EWE1 volt a hibás, az már elvileg vissza lett vonva. Ez elvileg attól régebbi és nem hibás, de én nem raknám fel azért

nyugodtan ki lehet hagyni pár frissítést, én kb 5 havonta updatelek csak...
de volt már majdnem 1 év is mikor kijött a 13
azóta is bánom hogy felraktam. Ismerősnek még 12 van fenn, sokkkal jobb az akkuideje -
-
juuzer
addikt
-
rolandg
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egy működő program páros számú hibát tartalmaz. 1998-ban vettem az első mobiom, azóta nagyon sok volt. Eddig ez volt a legnagyobb csalódás. Közel két évig használtam, de nem tudtam megszeretni. A következő sem lesz tökéletes, de remélem, hogy kevésbé lesz hibás, ezen az árszintet.
-
ACE-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nyilván senki nem hitette el vele, és ugyanúgy lesznek ott is ilyen hibák... csalódott, aztán most majd lehet megint csalódik...
-
válasz
rolandg
üzenetére
Szóval nekem is megérkezett tegnap az utód, holnap költözök át, és sokáig nem lesz Samsung telefonom.
Gratula az új telefonhoz, kíváncsi vagyok, hogy milyen gyártmányú telefon az, (aminél elhitették a felhasználóval,) hogy a rendszer mindig stabil lesz, soha semmilyen applikációban sem lesznek bugok, minden frissítés minden téren jobb lesz, mint az előző verzió volt, soha semmilyen google szoftver sem fog lefagyni
-
rolandg
tag
válasz
juuzer
üzenetére
Nagyon gaznak tartom, hogy egy közel fél millás teló, több mint két évvel a megjelenése után még mindig azzal küzd, hogy egy frissítés után használhatatlanná válnak alapfunkciói. És hiába nyomják, hogy milyen gyorsan jönnek a frissítések, ha bugos, kipróbálatlan. Örülök,hogy egy mozdulattal ki lehet egy képből egy tárgyat másolni, de jobban örülnék, ha működne az ébresztő, nem esne szét a kezdőképernyő, a Google szoftverek nem fagynának le.
Szóval nekem is megérkezett tegnap az utód, holnap költözök át, és sokáig nem lesz Samsung telefonom. -
Rob Rob
tag
Itt tartok én is, annyi, hogy már az s10+ is sokáig volt. Azelőtt? Évente 2x.vagy kezdjük kinőni vagy tényleg lassult a fejlődés, na meg az árak is valamennyire közrejátszanak.
Vagy mindhárom egyszerre.
Évek óta inaktiv vagyok a MA-n is, nem olbasom a sok indokot, hogy miért kellene telefont cserélni, azóta elégedettebb is vagyok
.
A régi regemet be is döntöttem vagy 5 éve.
Mostanában megint többet olvasok mert érik valami, szerintem a következő tollas -
juuzer
addikt
válasz
h_benjamin
üzenetére
Én zenét hallgattam Spotin az XM4-emmel és bumm, számváltásnál kifagyott minden, majd újraindult. Azt hittem, hogy bootloopos lett, mivel nagyon sokáig állt a boot képernyőn.
Fun fact: épp az Alza boxhoz mentem átvenni a Pixel 6a-t. Lehet megérezte. xd
-
kat
tag
Nekem fagyogat a messenger
-
-FreaK-
veterán
Nálam szerencsére nincs ilyen.. Idegbajt is kapnék, mert pont ez miatt volt szervizben a telefon, alaplap cserét kapott akkor
-
MadMancs
veterán
S21/21+ topik is ezzel van tele. Elszúrták a májusi frissítést.
Én ezért nem telepítettem. -
dkovizoli
addikt
Sziasztok! Nektek nem fordul elő a legutóbbi frissítés óta /májusi/, hogy random újraindul a készülék? Eddig vagy háromszor megtörtént amikor elővettem, felvettem asztalról, hogy kéri a sim pinkódokat majd a biztonsági kódot, mondván, hogy ezeket újraindítás után adjam meg. Ergo saját magát újraindítja valamiért. A frissítés előtt nem volt ilyen gondom.
-
MadMancs
veterán
Sajnos még nem. Fokozatosan vezetik be, kis hazánk még nincs közte.
QR (exportálás) is csak másik eszközre átvitelre jó. Képernyőképet nem enged róla, lefényképezni le lehetne, de ha ég, pixelhiba is csúszik a képbe azt vagy betudja olvasni visszaállítás után képről vagy nem. Rizikós.
-
-
Anulu79
addikt
Használja valaki a "Google hitelesítőt"? Újra kéne húzni a telefont és nem merek még nekiállni emiatt mert szerintem már nincs meg a lementett visszaállító kód lista.
-
válasz
vlesi69
üzenetére
A saját használati szokásaim mellett optimalizált módban a legtöbb esetben nekem az S21U is elmegy két napot
Ezt pontosabban úgy kell érteni, hogy első nap reggel 7:00-kor 100%-ra töltve lehúzom a töltőről, akkor este olyan 59-63% körül szokott lenni maradék. Éjszakára átteszem repülős üzemmódba, másnap még simán tudom használni töltés nélkül. Ha gond lenne, akkor a melóhelyen is van töltő, rátöltök, ha kell. Rátöltés nélkül másnap estére pedig lemegy a töltöttség 10% alá.
(A fentiek szerint az akkum még viszonylag jó állapotban van, de fura módon ha 7-8% alá megy a töltöttség, akkor van, hogy pár perc múlva kikapcsol.)
-
Szpisti
addikt
válasz
-Maci-
üzenetére
Hát, ízlések és pofonok...
Nekem hányinger a szögletes forma az S22U óta. Hiába az közel azonos méret, mégis sokkal nagyobbnak tűnik ettől az S23U.
-Volt anno Note 4-em, akkor sem használtam az Spen-t, valahogy nincs az az élethelyzet nekem, hogy kellene, pedig sokszor agyaltam, hogy veszek ehhez a telóhoz is...
-Még sose jutott eszembe sem, hogy a hangerő gombbal indítsam a fényképezőt. (elég gyors nekem az ikon is)
-Nincs gondom az ujjlenyomat olvasó sebességével, inkább a Mate20Pro villámgyors 3D-s arcfelismerője az, ami hiányzik. (Nem is értem miért vetette el szinte az összes gyártó)
-Ott ahol elmegy a térerő, ott eddig minden telefonomon elment...
-Nehéz elhinnem a dupla akksi időt, de persze nem tudhatom milyen volt neked az S21U-val. Nekem éppenhogy elmegy 1 napot a teló, ami nekem megfelel... -
-Maci-
addikt
Teljesen igazad van.
Én viszont váltottam. A kütyü mánia és a fancy volt a döntő faktor.
Illetve a toll. Azt már használtam tableten is és nagyon bejött.
Egyébként apróságok vannak az S23U-ban, amiben különbözik S21U-tól.
Így hirtelen:
-Sokkal gyorsabban nyílik a kamera a hangerő 2x -re.
-Gyorsabb az ujjlenyomat olvasó
-Jobb a térerő vele (Telekom)
-Érezhető hogy gyorsabb a tároló.: Mikor pl PC-ről mész bele a foto mappába, sokksl-sokkal gyorsabban töltődnek be a fényképek miniatűrje. Illetve az sem akasztja meg, ha 200+ fényképed van és elgezded ott görgetni. Illetve a file transfer is drámaiabban gyorsabb.
-Akksi idő nálam duplája, de konkrétan nem mértem kiRöviden ennyi, buta user szemmel. Ha eszembe jut még valami, megírom.
-
jacis
nagyúr
Már rég írtam ide a topikba....😊
Lassan két éves a telóm. Régen szinte havonta utána meg évente cseréltem a telefonokat.
Most az S21U az első telefonom aminél nem érzem azt hogy cserélni kellene. Bevallom az S23U engem is kicsit elbizonytalanított, de jobban belegondolva nem tudom hogy a design-on kívűl mit kapnék pluszban így elengedtem. Az S21U a mai napig nagyon gyors, nincs akadozás, az akksi nagyon jól bírja, nincs térerő problémám. Számomra tökéletes telefon.
A kijelzőbe sajnos a youtube álló nézete kezd egy kicsit beégni de ez ilyen
Nem tudom mikor váltok de egyelőre ha nem történik valami nagy baj vele szerintem még nahyon sokáig meglesz. -
juuzer
addikt
válasz
Sumptuous
üzenetére
Jó ezt aláírom. Én is nehezen bírok ki 2 évet egy telefonnal a kütyümániám miatt. :')
Ugyanígy voltam az S23U-val is, hogy zöldben megvett kilóra, de rájöttem, hogy a kamerákon meg a kicsit szögletesebb dizájnon kívül, ami miatt anno a Note 9-emet is imádtam, nem ad annyival többet sajnos, hogy megérje eladnom az S21U-t jóval 200k alatt (ahogy látom már afelett nem is lehet nagyon eladni) és még 450k ráfizetést.
Vagy egy nova launcher váltás is elég egyébként, hogy meglegyen a 'más' érzet. Pl. mikor átrendezem az ikononokat, vagy a háttérképet/témát megváltoztatom, akkor is majdnem már új telefon feelingje van.

-
Sumptuous
senior tag
válasz
juuzer
üzenetére
Sok helyen látom ezt, hogy telefoncsere után minden milyen szuper, gyors, ragyogó lesz, pedig hardverben nem erősebb az új kütyü.
Egyszerűen az ujdonság varázsa, illetve a csupasz rendszer miatt van.
Sokan soha nem csinálnak gyári visszaállítást még ha nagyon nagy a gond, akkor sem..csak ha eladásra kerül a gép. Pedig ugyanez a hatás elérhető lenne ingyen is. Sok középkategóriás telefon egy új tok, és egy visszállítás után egyből olyan, mintha új telefon lenne.. kitolható vele a csere.Mivel manapság lelassult a telefonok fejlődése és ez még inkább jellemző a középkategóráiaban, (sőt ott még néha az újabb kiadás gyengébb is, mint az előző..) semmi nem indokolja az újabb készüléket. Ezzel hosszútávon csak azt adjuk a gyártók tudtára, hogy jó ez így ahogy csinálják..évente új telefon, ami ugyanazt tudja egy kis facelift-el, mert ígyis megveszik..
-
juuzer
addikt
válasz
Pistike1985
üzenetére
Én egy Pixel 6a-t rendeltem szórakozni az S21 Ultra mellé.

Használja egészséggel btw!
(Bár elvileg az A52s is egy nagyon jó telefon még a mai napig tho.) -
Pistike1985
aktív tag
válasz
juuzer
üzenetére
Páromnak most vettünk egy A54-et, amin ugye gyárilag nincs fólia, miért is lenne, töltő sincs, csoda hogy akku és kábel alaptartozék. Na mindegy is. Annak sík az üvege. Tökéletesen sikerült feltenni rá az üveget és ami meglepő, de nem lett rosszabb az ujjlenyomat érzékelés. Egész fain is kütyü, bár a 21 ultrát azért nem adnám oda érte. 😁 Egyébként az 54 egy 52s-váltott közel 2 év használat után. Párom szerint már lassú volt, meg-meg akadt néha. Kíváncsi vagyok hogy a +2gb ram és az ujabb hardver meddig tart ki nála. 😁
-
juuzer
addikt
válasz
Szpisti
üzenetére
Nos, én is kb 1 év után cseréltem le a gyári fóliát - nekem a hüvelykujjamon a köröm rommákarcolta a fólia alsó felét.
Még mikor megvettem 2 éve a telefont a SES-ben, vettem hozzá egy Panzerglass fóliát (csak az volt náluk). Üvegfólia, oldalain ragadós, igazr baromi drága volt, de még nem esett le egy hónap után. (A Note 9-emmel voltak ilyen ptsd-s emlékeim az Alis üvegfóliákkal sajnos.)Rendeltem most én is egy csomag Spigent, ez se volt olcsó, de legalább még kapható volt. Ezt az egyet nem szeretem egyedül a droidos gyártók készülékeinél, hogy max 1-1,5 év és pápá tartozékok.
Igaz a Spigenről még nem tudok nyilatkozni, mert amíg be nem törik/le nem jön a Panzerglass, marad. Egyedül az ujjlenyomat olvasó lett elég gatya vele. (Pedig van is egy kis kör a fólián, gondolom ott nincs benne valami extra anyag.)
De egyre inkább úgy vagyok vele egyébként, hogy inkább maradok majd később a lapos kijelzőnél. Mert a gyári fólia után üvegfóliát rakni ezekre a lekerekített kijelzőkre szenvedés. A "gélszerűt" még sose próbáltam semmilyen eszközön.
-
Anulu79
addikt
Gesztus vezérlést nem használok. A visssza gomb hekyett meg az oldalsó vissza gombot használom többségében ami a NiceLock-ban van. De amúgy sem ez sem oedig a home gomb nem kezdte még fel. Ogaz van tok a telefonon és lehet aminek kicsit magasabb ugye a széle ami talán segít megelőzni a fólia felszedését.
-
Anulu79
addikt
válasz
Pistike1985
üzenetére
Nekem már több mint 2 éves a készülékem és nekem is rajta van a gyári még. Ráadásul még sehol nem kezdett el feljönni.
-
A Media Markt-os fólia, amit a helyszínen felraknak 10 ezerért, milyen minőséget képvisel?
Állítólag van náluk valami vékonyabb fajta, az talán hasonlítana a gyárihoz, de ha hulladék a minősége, feljön 1 hónap alatt, akkor inkább elengedem a dolgot. -
doooo
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
Mindenképp.
-
doooo
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
Én is szintúgy. Ha le is cserélem (az idén szerintem mindenképp szükség lesz rá), biztosan valami hasonló fóliát rakatok rá.
-
Pistike1985
aktív tag
Ne lincseljetek meg, de én még a gyári fóliával használom (1,5 éves). Vannak rajta karcok, de használat közben abszolút nem zavar.
-
Szpisti
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Spigen Neo Flex fólia van most a telón, ez nem gyógyul, vagy legalábbis minden benyomódás megmarad. A zsebem és az spen komoly barázdákat hagy rajta, és nem "gyógyulnak" meg... Pedig nem volt olcsó fólia.
-
-
Szpisti
addikt
Sziasztok! Létezik normális üvegfólia a telóra? Mert kezd elegem lenni ezekből a puha hydrogél fóliákból, minden kis nyomódás meglátszik rajta... A gyári fóliához hasonlót se kapok...
-
rolandg
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Háááát... 10 évig voltam vodás. Monstersnake kollégához hasonlóan eleinte éreztem a törődést, a végén nagyon gáz volt. Előtte a telenort is azért hagytam ott a francba, mert úgy beszélt velem az ügyintéző a telefonban, hogy azt hittem, rossz számot hívtam... Aztán mondtam, hogy ok, viszek onnan mindent, erre felhívtak a "minőségbiztosítók", hogy hallgatták a bveszélgetést, és sajnálják... de addigra a bizalom oda volt, és nem csak emiatt. Most a vodánál jártam hasonlóan, itt négy hónapig nem voltak képesek egy nornális számlát kiküldeni. Meg minden évben cirkusz volt, hogy a saját hibájukból nem működő otthoni szolgáltatást kompenzálják az előfizetésben. Mivel a telekomnál volt az otthoni, így a 30%-os kedvezménnyel, meg ingyenes HBO-val, meg mosolygó ügyfélszolgálattal, nyelve egyet, ők lettek. Sokat járok mindenfelé az országban. A voda sokkal kevésbé volt gyenge a lefedettségben. Itt van ugyan több helyen 5G, de a 4G meg kevés helyen. Nincs tökéletes, sajnos.
-
Quqesz
nagyúr
Jött ma frissítés XEH-re.
-
MadMancs
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
1 városból nem lehet megítélni. Jártam nem 1 nem 2 nagyvárosban ahol a másik 3 volt használhatatlan szinten. 3G lekapcsolt területen pár héten belül amerre jártam elindult 4G. Ez pl Telekomról nem mondható el, járok olyan helyeken ahol 3G off óta csak 2G van hónapok óta. Felénk pl Yettel totál használhatatlan. Szóval oszessegeben nincs jobb vagy rosszabb szolgáltató országosan. Mindig a helyi viszonyoktól függ.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Telenor/Yettel milyen e szempontból?
-
válasz
rolandg
üzenetére
Azt hittem, hogy a Vodafone lefedettségénél nincs rosszabb szolgáltató itthon.
Tavaly nyáron Balatonlellén telefonálni is alig lehetett, mobilinternet gyakorlatilag nem volt, a 3G kivezetése teljesen padlóra tette az elérhetőséget, nem tudom, hogy azóta javult-e a helyzet
-
Rob Rob
tag
válasz
sixpak
üzenetére
És rolandg
4db reddel meg otthoni csomaggal maradtam. Fontos a roaming (+ nem eu-s napijegy) meg a lefedettség de utálom őket. Amint lesz valódi alternatíva pattanok elfele, addig sajnos azt csinálnak velem amit akarnak. Ilyen a mai világ.
20+ éve vodás vagyok. Valamikor fontos voltam egy kicsit nekik, voltam itt minden:kiemelt ügyfél privát ügyfél red asszisztencia szivecske, lufi, kávé, kedvezmények meg amit akartok. Mára már nem fontos az ügyfél véleménye, elég megnézni a google értékeléseket ami kész kabaré.
Telekom azzal kezdi, hogy beszélő guminővel tárgyalhatsz a telefonos ügyfélszolgálaton. Jó ez f@sza
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én aznap mondtam le az összes vodafon előfizetésemet (otthoni csomag+4 mobil előfizetés), amikor hivatalosan bejelentették a fidkányok, hogy megveszik...pénteki nap volt, erre emlékszek.

Persze előtte is érett már a váltás, mert 30 évvel vannak lemaradva otthoni szolgáltatások terén, a fos rézkábeleikkel.
-
-
dnelb
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
nyugi nem telefon hiba

vodafone egy sz*r, szívtam ezzel én is. Akkor van ilyen amikor magától elmegy a net pl, újraindul a router és akkor megy a szenvedés. Amit tehetsz hogy irsz nekik levelet hogy kapcsolják ki az ipv6-ot, ettől sokkal stabilabb lett nekem, addig minden nap este 6-7 között szakadás volt, utána ilyen havi 1-2 max. Plusz ha nem használod a 2.4-es sávot akkor tiltsd le azt is. -
De

Arra már rájöttem, hogy több eszköz is érintett, viszont csak a telefonon van dns-nek egy (khmm...) speciális dns cím beállítva, azért kezd hisztizni a telefon, ha elveszti azzal a dns címmel a kapcsolatot.
Most próbálom kideríteni, hogy minden eszköz elveszti-e pár másodpercre a net kapcsolatot, vagy csak a wifin csatlakoztatott eszközök

-
dnelb
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
csak nem vodafone?

-
Quqesz
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Semmit, indítsd újra a routert. Gyakori probléma, hogy beragad a routeren valamelyik kapcsolat. Ilyenkor wifin fent van, de nincs net.
-
Mostanában rendszeresen játssza el azt a telefon, hogy automatikusan felcsatlakozik az otthoni wifi hálózatra, de nem tud fellépni az internetre az otthoni a hálózaton keresztül, azt írja, hogy nincs internet kapcsolat. Pedig a wifi routeren lóg még négy eszköz, azok problémamentesen, folyamatosan látják az internetet wifi kapcsolaton keresztül is.
Mit kellene állítani ahhoz, hogy rá tudjon kapcsolódni az internetre

-
nagyj74
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Asszem veszek inkább egy hasitasit....
Az jó lesz a strandon a fecskével is. -
-FreaK-
veterán
Valamikor mostanában a Play áruház magától automatikusra állította az alkalmazások frissítést, onnan vettem észre, hogy elkezdte frissíteni az appokat, pedig nekem mindig is manuális frissítésen volt.
-
Pistike1985
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azért mert ki van fizetve és szeretném használni, telefonálni, sms, messenger.... Hol kellene hordani? Sajnos munka közben nem tudok külön táskát, szatyrot... akármit hordani egy telefon miatt. 🤔😛🤣
-
Anulu79
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez már retro és így már akkor újra divat.
-
-
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"Mindazonáltal megnézném, ahogy szilikontokos telefont beletömködsz a farmer zsebedbe..."
Én a gyári bőrtokkal még dagadtabbra varázsolt mobilt is gond nélkül rakom a farmerzsebbe (otthonon kívül mást nem hordok), immár 2+ éve... szóval lehetséges dolog.
-
MadMancs
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én mellény(vastag)zsebben hordom meló közben. Annyi pont elég volt neki hogy testem felől meleg, szabadban meg hideg. Eredménye párás kijelző. Már hívta is 112 nem egy alkalommal. Nálam a megoldás flip tok lett.
-
Rob Rob
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egy Pitaka tokban nem olyan nagy és pronyó az. Elvan zsebben, nincs vele semmi gond. Amikor nem akkor meg gumipókkal a kocsi tetején
hordom. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hehe, ha céges telefon is van, akkor mind2 farzsebben is van egyszerre.
de van mikor elölre van rakva a 2 teló plusz antennával
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Billiós befektetéssel bővül a Samsung magyarországi akkugyára
- alza vélemények - tapasztalatok
- rx 9070 xt
- Milyen NAS-t vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen routert?
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310, 100% Akksi
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azóta is bánom hogy felraktam. Ismerősnek még 12 van fenn, sokkkal jobb az akkuideje
.