Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anulu79
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ha beállitom akkpr autómatikusan aktiválódik a kamera appban vagy valahogy máshogyan kell?
-
-
Anulu79
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Estig melóban vagyok. Ha nem felentem el akkor természetesen csinálok képet.
Bár én igazából csak közelebbi képeket szoktam lőni és ezért mondtam, hogy több a részlet. Jobban lászanak pl. a szőrszálak az állatokon. -
-
jacis
nagyúr
Megjött nekem is az 5.1-es UI.
Egy dolog miatt vártam nagyon: az új battery widget.
Számomra ez pont úgy sikerült ahogy kellett.
Használok egy Sena intercomot a bukómban motorozáshoz és soha nem tudtam hány százalékon van a beszélő egy egész napos motorozás során. Most amikor össze van kötve a teló és a bukó (mindig ha motorozok) szépen automatikusan teszi is ki a százalékot. Számomra ez egy hibátlan megoldás.
Köszönöm Samsung!!!! 👍👍👍 -
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tavaly is volt ilyen cikk az S22U-ról. Különbség nyilvánvalóan van az auto mód meg az ExpertRAW között, de ez továbbra sem nyers fájl, nem igazi RAW, semmi köze ahhoz a DNG formátumon kívül, amibe átkonvertálja és felméretezi a sima JPEG képeket.
Nem tudom mit nehéz ezen felfogni egyeseknek. -
Aki az expert raw mellett érvelt, olvassa el a cikket, nézze meg a képeket. [link]
-
doooo
veterán
válasz
pook20
üzenetére
Meg is van az eredmény... mostantól aki még mindig kifogásolni próbálja a képkészítés gyorsaságát... akkor annál már olyan, mobilon kívüli gondok vannak, amin nem lehet könnyen segíteni.
És ez érvényes az összes modellre, amire elérhető ez kiegészítő-app, az S23-szériára is (amik topicjában páran próbáltak ezzel kapcsolatban marhaságokat állítani).
Hamarabb is ki lehetett volna adni ezt, de jobb később, mint soha. -
-
pook20
aktív tag
Hátha valakit érdekel de a Camera Assistant elérhetővé vált S21 ultrara!
-
Chamoro
tag
Valakinél megjelent már a game boosterben az "átfolyó töltés" funkció?
[link]Szoktam játszani telefonon és ez nagyon hasznos frissítés. Nekem a legújabb verzió van fent de még nem jelent meg benne.
-
dnelb
veterán
one5.1en nektek az adaptív mód hogy működik? nekem állandó 120, nem megy le 60ra ha pl nem érek a képernyőhoz. Le kéne egyáltalán?

-
A feleségem telefonjára 3 napja telepítettem a frissítést - utána csak a gyorsítót töröltem - és jobb lett az akkumulátoros üzemidő. Alapban is többet ír ki hátralévőnek teljes feltöltéskor is és nagyjából tartja is az arányt.
-
Tin
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ha egy telefonon FR-t kell nyomni egy kis update miatt, az gáz. A OneUI 5 miatt se kellett. Ez szimplán csak valami bug, majd javítják. Gondoltam jelzem. És láthatóan nem csak nekem ilyen.
-
-
Tin
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem, de miért factory resetelnék egy telefont egy kisebb update után?
-
-
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
+ Zoolee19: ok értem, nálam mondjuk a böngésző ritkán megy, net-megosztás pedig havonta párszor max.
-
Tin
veterán
Hát skacok, az új OneUI 5.1 update-el szerintem is jobban merül a telefon. Nem vészesen, de észrevehetően. Én az első nap felraktam, de észrevettem, hogy mindig pár %-al kevesebb van az akkuban érzésre, mint szokott lenni, de ma ebéd után direkt feltöltöttem 100%-ra, majd 2 órán át néztem YT videókat ugyanott, ugyanúgy, ahogy szoktam, és a szokásos tizepár % helyett majdnem 20%-ot merült. 1 óra YT általában kb 7%-ot merít, most majdnem 10%-ot merített. Lehet azt mondani, hogy nem azonosak a körülmények, viszont igazából de. Szóval nem tudom, mit csinált az új update, de most kevésbé jó az akkuidő. Lehet, hogy bug, vagy esetleg a vásárlók kényszerítése egy "véletlenül hibás" update-el arra, hogy vegyenek újabb telefont. Javítani biztos fogják, mert semmi sem indokol ekkora esést. Más kérdés, hogy még így is bőven jó az akkuideje, és hétköznapi körülmények között az a néhány % nem akkora katasztrófa. Persze, ezek a telefonok már minimum 1 évesek, szóval az akku korosodásával éppen inkább javulnia kéne, nem romlania. És azért is fura, mert végig YT videó ment, tehát nem a kamera vagy a "fluidabbnak tűnő" animációk okozzák, hanem valami a rendszeren belül, esetleg a kijelző környékén.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Vidkonf messengeren például.
-
Zoolee19
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Én játszottam is vele, de közben munkára is használtam főleg telefonáltam.
Meg sokat osztottam meg a netem, munka közben mert sajnos a céges net elég gyenge volt.
És az viszi rendesen az aksit.Az hogy kinek hogy merül az szubjektív dolog, mert mindenki másra használja.
Én csak egy tapasztalatot írtam le.
Gondoltam mindenki kíváncsi, hogy mik a tapaszlatok vele. -
Zoolee19
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem volt S20 utrám.
-
Anulu79
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Akkor Note-om volt. Általában vagy note vagy S szériákat használok. Mivel a "kiesett" így már csak marad az S.
-
-
Anulu79
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tedd be a sütőbe.
Egyébként én sosem értem, hogy mire fel mindog ez a snapi-exynos mizéria. Mind a két processzorral szerelt csúcs Samsungom is volt már és én semmi különbséget nem tapasztaltam.
Én is gondolkodtam a 23-ra váltáson (sőt néha még mindig eszembe jut) de a józan ész eddig mindig nyert és boldogan használom 11-et.
-
Zoolee19
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ha játszok akkor szerinted nem melegszik?
De lehet hogy tévedek és nem melegszik, csak én érzem úgy.
Tin:
Valóban jó kérdés, hogy ha játszok akkor melegszik vagy sem.
-
Tin
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez jó kérdés, sose melegedett. Talán ha játszik?
-
-
Zoolee19
senior tag
válasz
Zoolee19
üzenetére
Akit érdekel elolvassa
Nos pár napja váltottam S23U-ra.
Ami eddig tapasztaltam akkumulátorban jobban teljesít napi egy töltés elég neki legalábbis számomra.
Processzor melegedés szintén meg van, de még mindig nem olyan gázos mint a S21U-ban szóval ez már nagyon pozitív dolog számomra.
Kamerát még nem tudtam teljesen ki tesztelni, de ezen az ügyön rajta vagyok.Eddig tökéletesen meg vagyok elégedve vele, és remélem így is marad.
-
jacis
nagyúr
válasz
h_benjamin
üzenetére
És van érezhető változás?
-
jacis
nagyúr
Van már olyan akinek lejött az 5.1?
-
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Én nem vezetek, de nem tudtam megnézni, ilyen ótvarfos oldalt már régen láttam, gyakorlatilag használhatatlan.

Pedig nagyon kellene nekem is egy gyári fólia. -
Szpisti
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
A gyári fólia engem is érdekelne...
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A menüben be lehet állítani jó pár funkciót a tollal kapcsolatban
Más: jólárasított gyári fóliát tudtok ajánlani? Kivételesen nem üveg és nem is hidrogél fóliára lenne szükségem
-
-
-Maci-
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Akkor tévedtem, elnézést.

Nekem "csak" egy Galaxy Tab S8ultra tabletem van, annak a tollával próbáltam. Írni, rajzolni lehet vele. Azt a menüt viszont nem tudja, amit mutatsz. Ebből indultam ki. -
Capella
senior tag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Az S21U tolljában nincs energiatároló, így tölteni sem lehet, illetve nem kell.
A Bluetooth funkciók nem működnek, egyébként teljes értékű toll.
Egyébként bármelyik Note S-Pen működik a készülékkel, persze az említett korlátozással. -
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
-
-Maci-
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Ha jól tudom, akkor az S21U még nem támogatja az S-Pen funkciókat. Csak a toll hegyét érzékeli.
Így hát nem kell tölteni sem. -
Ferenczi Áko
addikt
Került hozzám egy S21 Ultra, S-pen tokkal. Szerintem jobb a ceruza mint az S22 ultra telefonnál, mert nagyobb, jobban meg lehet fogni.. Milyen elven működik ez a ceruza egyébként? Hogy érzékelni a telefon ha fölé viszem, vagy hogyan tölti? Mert az S22 ultránál ugye akkor töltődött a toll, ha be volt dugva, de itt a tokba megy bele.. Vagy vezetékmentesen csinálja?
-
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Nekem eddig üzemidő tekintetében csalódás ez az 5.1 .
Érezhetően jobban merül a telefon. Januári Update el nagyon sokat javult, hajnalban elindultam otthonról 100%, átlag 60% al értem haza délután fél4 kor. De előtte is 40-50% körül voltam.
Tegnap előtt frissült, már délután folyamán éreztem hogy valami nem oké, Tegnap pedig az hagyján hogy munkahelyemre értem 75% al, mire hazaértem töltőért kiáltott teló. Most 3:00 kor levettem töltő, jelenleg 91% úgy hogy kb semmit nem csináltam még vele. Hely, használati szokások, lefedettség változatlan.
Remélem ezzel kezdenek valamit. -
Sumptuous
senior tag
válasz
-Maci-
üzenetére
Ha rányomsz a kis értesítésekre, akkor "kibontja" és megjelenik a részletekkel együtt. Én így használom, szerintem szebb így, ha meg érdekel ki, mit írt, akkor kibontom.
Szerinrem nagyon jó a oneui, de tényleg vannak logikátlan helyre eldugott beállítások.. Itt például így tudod megváltoztatni ezt a beállítast:
Hosszan kell nyomni a zárképernyő közepét, majd a kis értesítésekre nyomni, akkor jön be ez a menü:

-
-Maci-
addikt
Végül addig nyomkodtam az AODNotify appot, hogy sikerült.
Bár nem értem, hogy app nélkül miért nem?!
A lényeg, hogy jó lett. -
-Maci-
addikt
Sziasztok, itt is fel teszem a kérdésemet:
Minden új telefon belakásnál előfordul ez velem, de sosem tudom megjegyezni a megoldást:
A zárolt képernyőn nem jelennek meg a beérkező üzenetek részletei. Csak az adott app ikonja jelenik meg. Pedig én azt szeretném, hogy az üzenet egy lebegő ablakban jelenjen meg.
A következőket állítottam be eddig:
-zárot képernyő beállításai
zárolt képernyő megjelenítés: részletes
AOD új értesítésekhez: be
-Értesítések
alkalmazások értesítései: mind bekapcsolva. Az adott apnál (whatsapp) Minen értesítő típus engedélyezve
Van valakinek tippje, Hátha elnéztem valamit. -
zelos
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az egész kijelző
-
-
zelos
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem csak a billentyűzet hibázik hanem az egész, túl érzékeny a kijelző. Példa..
Nyomkodom az ultrát hibázik. Rögtön fogom az s9+, ugyanazokat csinálom és tökéletes, hibátlan.
Megmosom a kezem fogom megint az ultrát és hibátlan.
És itt most nem kell arra gondolni hogy túl izzadt vagy zsíros-koszos a kezem. 1-2 óránként kezet kell mossak különben az ultra hibázik. -
dnelb
veterán
felraktam 5.1, animok kicsit mások lettek, de nekem zabálja az akksit, remélem beáll majd
-
-
MadMancs
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem lehet hogy ez valami beállítás kérdése?
Ha lehúzom nekem is ott van, nem csatlakozott eszköz esetén is. De ha csatlakozok akkor mint a képen látszik, amúgy is. 🤔 -
-
MadMancs
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
zelos
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Még nem de az lesz..
-
-FreaK-
veterán
Vagy a SwiftKey, én azt használom évek óta, át lehet méretezni, hogy nagyobb gombok legyenek, illetve van egy rakat skin is.
Illetve van a beállításoknál a kijelző alatt egy érintés érzékenység, próbáld meg azt kikapcsolva, ha esetleg be van.
OneUI 5.1: tényleg simábbak az animációk
-
-
zelos
aktív tag
Tavaly nyáron vettem ezt a telót de ez az érzékeny kijelző kikészít idegilek. Írás kozben. Állandoan hibázik olyan karaktereket vesz be amikhez hozzá se érek. S9+ sokkal jobb ebből a szempontból.
Ezt is mire leíirtam meguavarrodtam
-
zelos
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mire megjön a 14 addigra a 13-ban javítanak minden hibát.
-
A frissítés óta megint megjelenik a bluetooth ikon ha kapcsolódva vagyok. Csak pár hónapba telt nekik javítani
-
dnelb
veterán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
többen is irták pedig hogy nekik semmi nem változott, se sebesség se akkuido
-
dkovizoli
addikt
Azt hittem már, hogy csak velem kivételez ez az update, de látom XEH még másnak sincs. Akkor megnyugodtam.
-
dnelb
veterán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
önmegnyugtatás, semmi más
-
Tin
veterán
Az feltűnt nektek, hogy a OneUI 5.1-el az animációk is folyékonyabbak lettek?
-
doooo
veterán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
-
doooo
veterán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Természetesen megkapja, csak nem mindenki egyszerre. (Mondjuk jó lenne a javulás, mert a mostani szuper "smoothság" meg sebesség picit többet fogyaszt, mint régebben.)
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Az S22 ultra topikban sokan írják, hogy az One UI 5.1-el lényegesen jobb lett az üzemidejük.. Kérdésem az lenne, hogy az S21 ultra megkapta/megkapja-e a közeljövőben ezt a frissítést?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B 32 144Hz IPS UHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest