Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anulu79
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A csúszkákkal nem tudod belőni?
-
Nincs valami tipp, hogy lehetne a kijelző színhőmérsékletét jobban befolyásolni? Az élénk annyira valószerűtlen az ordenáré foszforeszkáló piros színeivel, a természetes meg már szinte fakó. Kéne valami átmenet, de gyárilag nincs rá mód.
-
Anulu79
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy sokkal részletgazdagabbak a képek amiket csinálok.
-
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
+1 Felskálázott JPEG, semmi más.
Ha valódi RAW kell, ott a Pro mód a gyári kamera-appban. -
-
válasz
Anulu79
üzenetére
Mielőtt belemélyednél, szeretném jelezni, hogy az egész program egy átverés, 30 megás dng képekt csinál aminek a feldolgozása ugyan olyan agyonprocesszált mint a hagyományos kamera alkalmazással automatában lőtt képeké, de legalab 10x annyi helyet foglal. Sőt, legtöbbször rosszabb a végeredmény mint a sima fotókért. Csinálj egy összehasonlítást.
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Az Expert Raw alkalmazással kapcsolatban lenne 2 kérdésem. Vagyis inkább 3.
1 - vakut lehet benne használni?
2 - videót készíteni lehet vele?
3 - selfie-t lehet vele lőni?Egyikre sem jöttem még rá, hogy ha vannak ezek az opciók.
Köszi ha valaki tud segíteni!
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Újraindulgatott a teló magától 1-2 naponta, meg néha leállt úgy egy random alkalmazás, hogy nem indult el sehogy, csak restart után. Yettelhez vittem be egyik vasárnap, pénteken már vissza is érkezett, cseréltek alaplapot meg aksit.
-
-
-FreaK-
veterán
Nem használok rutinokat meg semmit a bixby-ből, tiltva/törölve is van ami lehet, volt párszor hogy nem ébresztett.
El van b@cva valami az app kezelésével, bezáródik a háttérben az a folyamat, aminek ébreszteni kellene.
Egyébként mióta vissza jött szervizből a telóm, szerencsére nem volt ilyen, pedig volt restart is közben.
-
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Oké, de lehet, hogy épp azok tehetnek erről.
Én (a többséggel egyetemben) nem használok rutinokat, és nem is volt sosem gondom az ébresztéssel (23 hónap alatt). A rutinokon kívül nem is tudom elképzelni mi okozhat ilyesfajta problémákat, épp azért jutott eszembe, hogy talán, kizárásos alapon, ott van hiba.
-
Hoes
aktív tag
Az ébresztőre tegnap érkezett úgy emlékszem egy frissítés! Lehet javították a hibát, nekem nem volt eddig gondom vele.
-
-
doooo
veterán
Akiknek problémájuk van az ébresztővel: megpróbáltátok már kikapcsolni a Bixbyt? Úgy en block, minden lehetséges engedélyt megtagadva, minden funkcióját kikapcsolva, appot alvásba rakva, megkerülve, stb?
-
Rob Rob
tag
válasz
dkovizoli
üzenetére
Húú en nem keresgéltem sokáig. 1x volt valami anomália még Note4-gyel, akkor kerestem ébresztő alternatívát. Ez a magyar AmDroid esett be, talán vki ajánlotta. Hálás kis cucc azóta is.
Személyreszabható, nagyon, néha frissitgetik, azaz halad a korral. Érdemes megvenni, filléres dolog és nagyon jó. Lehet profilozni, menteni, visszaállitani stb. Gesztusok stb, pl rázva a szundi... -
XEH kint van. Sima biztonsági.
-
Rob Rob
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
AmDroid. Magyar app. Kiváló, évek óta

-
Quqesz
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Értem mire gondolsz, sajnos nem tudok segíteni.
-
-Maci-
addikt
válasz
Szpisti
üzenetére
Ugye? :-)
Nem tudom ki hogy van, de én ha új eszközt vásárolok kicsit az is ott van a szempontok között, hogy nagyobb legyen
Amikor ezzel a hozzáállssal veszek telefont, erősen bezavar a 3 gomb alul. Konkrétan kinyírja fílinget.
Amint megjelent a gesztus vezérlés, azonnal váltottam. Már nem is tudom, de max fél nap volt "át szokni". A jót könnyen megszokja az ember.
És tudod hogy a fórumtárs miért szivatja magát a gombokkal?: Azért!
-
Szpisti
addikt
válasz
-Maci-
üzenetére
Én is rászoktattam magamat a gesztusra, még az előző telómnál (Mate20Pro) pont azért mert utáltam, hogy a navisor elvesz a képernyőből és sokszor eltért a színe a tartalomtól és már ebben a telómban alapból azzal kezdtem használni. Pár nap alatt ráállt a kezem, inkább az a bajom, ha más telója van a kezemben azon is hadonászok...

-
rolandg
tag
Köszönöm a Telekom/Voda ügyben adott infóitokat. Hasznos volt.
-
-
-Maci-
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Miért nem használod a gesztus vezérlést?
-
-
KION3524
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az ébresztésről én is hamar lemondtam, pont azért mert 3x egymást követő napban nem ébresztett, majd az óra appot megnyitva írta, hogy hamarosan megszólal (a 7:00-ás ébresztő 7:20-kor
). Váltottam a Google óra appjára, és hetek óta tökéletesen működik. -
Más. Ma nekem sem ébresztett a telefon, azt hiszem itt olvastam róla. Magamtól ébredtem hatkor, és a telefonon még rajta volt az értesítés, hogy közelgő ébresztés 5:40
-
válasz
Quqesz
üzenetére
Egyik se működik. Nekem az kell, hogy az alsó három gombot bizonyos alkalmazások ne tüntessék el. Ez egyik opcióval sem működik.
Az egész apropója, hogy ha messengerben megnézek egy kapott képet és belenagyítok, eltűnnek lefelé a navi gombok. Reflexből nyomom jobb alul a vissza ikon helyét, de oda már A történeted ikon csúszott és véletlenül egyből megosztom... szarság.
-
válasz
rolandg
üzenetére
Nem az S21 Ultra kontra Telekommal van gond.
Ahol gyenge a térerő, vagy problémás a cella/torony, ott kérdéses adott telefon működése, de ez minden szolgáltató hálózatára igaz. Én két Telekomos SIM-mel használtam a telefont, probléma csak ott volt, ahol a fentiek szerint lehetett is, most a feleségem azonos készüléket Telekom + Vodafone SIM kártyákkal használja és van olyan hely, ahol a Telekom korrekt, de a Vodafone gyenge és utóbbival van is gond sajnos. És biztos van persze fordított helyzet is.
A Samsung telefonok nagy része nem annyira acélos a térerő tekintetében, ezért nem nehéz sajnos problémás helyeket találni egyik szolgáltatónál sem. -
MadMancs
veterán
válasz
rolandg
üzenetére
Érdemes egy domino simet beszerezni és tesztelni.
Nagyban függ attól is is merre laksz, merre jársz.
Amerre én járok 3G lekapcsolás óta Telekom rohamosan rosszabb. Lassú 4G, vagy 2G only területek. Voda viszont rákapcsolt fejlesztésre, így stabil 4G majdnem mindenhol. -
rstwingo
tag
válasz
rolandg
üzenetére
Nem sok minden változott,pontosabban semmi.
Nem lehet új apn létrehozni a telekom simhez ,valószinü a multisim miatt,beirni megengedi csak mentésnél eltünik minden.
A kapott apn-hez képest annyi az enyémnél a változás hogy a két legalsó sorban is van adat.
virtuális mobilszolgáltató tipusa és alatta az értéke.
Ez automatikusan iródik be és ha kitörlöm, akkor el is tünik az egész apn és csak helyreállitással jön vissza.
Nejem szerint mutatja az 5G-t ha olyan helyen van.(neki is ugyan az az apn-je van)
Szóval igy kell élni vele.
A kollegámnak vodája van, de bámerre járunk neki rosszabb a netje,állandóan szidja.
Nekem van még telenor is az a fő sim , de annak se tul jó a 4G-je ezért van a telekomos sim csak a net miatt. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Pontosabban:
A kijelzőkivágásnál tudod beállítani(fekete sáv felül igen/nem/auto). Ha nem, akkor gesztusvezérlésnél full kijelző. Gomboknál nincsen gomb eltüntetési funkció ablaknál, az látszani fog.Hoes
itt sajnos nincs ilyen lehetőség(huawei esetében volt), max kevés fényviszonynál hosszú záridővel állványról pro módban. Nappal kiég. -
Hoes
aktív tag
Valaki próbált már "light trail" vagy "víz elmosódás" képeket készíteni?
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
A teljes képernyős alkalmazások menüpontot mikor nyírták ki? Droid 12? Miért nem lehet egy ideje állítani, hogy melyik alkalmazásnak engedem? Rohadjanak már meg.
-
-
Chamoro
tag
Üdv!
Nem teljesen ide illik a kérdés (nekem s21 ultrám van)
Az S20FE-nek optikai az ujjlenyomat olvasója. Arra bármilyen fólia jó ugye? -
-FreaK-
veterán
Google Play rendszerfrissítés-re nyomva 3x egymás után dobott fel frissítést és újraindítást, de a verzió maradt November 1.
-
KION3524
tag
Új fejlemányek telefonálási hiba ügyben. Ma reggelre ismét elromlott a telefonálás, senkit sem hallottam. Nem indítottam rögtön újra, volt időm kísérletezni.
Ezeket próbáltam, sikertelenül:
• Repülő mód ki-be
• VoLTE ki-be
• SIM ki-be kapcsolásEzeket is próbáltam, szintén sikertelen volt:
• Új SIM igénylése
• SIM kártya a második slot-ba
• Beállítások visszaállítása
• Gyári visszaállítás
• Android 13 frissítésViszont egy dolog nagyon értekes volt. Bekapcsoltam a Wifi hívást és lehetett telefonálni. Ha átkapcsoltam a "mobilhálózat ha lehetséges" módra, akkor nem lehetett. Majd megint vissza a "Wifi ha lehetséges"-re ismét működött. Szóval én úgy gondolom, hogy valami gubanc van ezen a területen a telekommal, mert szlovákiában semmi gondom nem volt másfél hétig.
Viszont egy újraintítás minden problémát megold
-
Most jött email, tényleg 3 év van az akksira is.
-
-
-
MadMancs
veterán
-
pohár
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
mindegy, az akku ugyanúgy 1 év, bármennyi is és bármikor vette
(valószínűleg 1 év gyártói + 2 év jogszabály szerinti a gari, szóval az 1. év után a Samsung mondja meg, hogy mi van) -
válasz
Plazmacucci
üzenetére
2022 7. hóban vettem. Ezek szerint akkor nem 1 év?

-
-
S21U akksi csere a SES-ben 24 ezer Ft, szerintem én ezt hamarosan meg is ejtem. Már érzem, hogy nem olyan az akku mint másfél éve.

-
-Maci-
addikt
Épp most csorog le a januári ápdét nálam(EVR).
237.97 MB -
rstwingo
tag
Szép jó reggelt BUÉK mindenkinek.
Egy kis infó kellene olyanoktól akik Telekomosak és megy az 5G a telefonjukon.
A teljes APN kellene nekem és hogy mit kutat olyankor jobb felül.Most váltottam multisimes korlátlan net csomagra és azóta rosszabb lett a netem mint előtte, ezért akarnám megnézni, hogy jó e az apn beállításom. amiket találtam, nem igazán segitettek benne.
A segitséget előre is köszönöm
-
MadMancs
veterán
válasz
giroud199
üzenetére
Valószínűleg.
Amit írtam tavaly tavaszi történet.
Azóta elváltak telekomtól útjaink. Lehet Voda ügyviteli/ügyfélszolgálati rendszere széthullott, de hálózati szintén jelentőseb beelőzte Telekomot. Telekom sajnos nagyon sok helyen 2G Only lett 3G off óta. Voda 3G lekapcsolás után is ez volt a helyzet, de ők szépen lefedték a hiányzó foltokat 4G vel pár hónap alatt.
Valószínűleg Telekom is így fog tenni előbb utóbb, de ezt már nem volt kedvem megvárni. Napi 220km ingázással nekem fontos a folyamatos stabil online kapcsolat, amit jelenleg egyedül Voda tud biztosítani Székesfehérvár - Komárom (Bodajk és Kisbér érintesével) útvonalon. Próbáltam mind a 4 szolgáltatót. Régen digi is szépen le volt végig fedve, már ők is foghíjasak rendesen. Yettel meg mindig is hulladék volt ezen az vonalon. -
KION3524
tag
Kicseréltettem a SIM kártyát és beletettem a második helyre (új slot-ba új kártya). Az ünnepek alatt szlovákiában voltam és egyszer sem volt gondom a telefonálással. Jelenlegi üzemidő 314 óra, és nem kellett újraindítani. Lehet, hogy csak ennyi volt a probléma?
-
jacis
nagyúr
BUÉK mindenkinek
-
-
Crtd
csendes tag
Sziasztok, BUÉK!
Valaki nem tudja, hol lehet rendelni a gyári kijelző-fóliábaól?
Ajánlás is érdekel, ami hasonlóan jó...
Köszi! -
-Maci-
addikt
Búék hölgyeim, uraim.

-
ODGx
tag
Boldog Karácsonyt!

-
Hoes
aktív tag
Én ugyan nem ünneplem a Karácsonyt de minden fórumtársnak kívánok áldott és békés ünnepeket!
-
Zoolee19
senior tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Boldog, békés, bug mentes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársnak.

Nagyon köszönök mindent, amiket idén kaptam tőletek.

-
KION3524
tag
válasz
MadMancs
üzenetére
Az otthonomhoz közel van minden (munkahelyem, belváros), kb 3km-es körben. Ezeken a helyeken volt már egy párszor. Volt, amikor a telekom közelében voltam és bevittem a telefont, hogy nézzenek rá. Először az "olyan nincs, felhívom magam" válaszokat kaptam. Amikor már 2 ember állt körülöttem, és sem lehetett egyiker sem felhívni, sem hívást fogani, akkor kivették a kártyákat és áttették egy nokiába, amin működött. Ekkor történt meg az első teljes visszaállítás ott, az üzletben. Azután működött is.....másfél hétig

Ma munka után beszaladok és kérek új SIM-et. Ünnepek alatt kísérletezek. -
MadMancs
veterán
válasz
KION3524
üzenetére
Telekom furmányos.
A mellettem lévő cella játszotta azt valamikor tavaly hogy egyszer csak nem volt 4G, nem volt hálózat, nem voltam elérhető holott látszólag minden OK (ezeket úgy felváltva ). Akkor még fél éves S21U ra nem gyanakodtam mert másik 3 szolgáltató hibátlanul üzemelt. SIM se lehetett hibás tekintve hogy eSIM volt. És a leggyanúsabb az volt hogy csak és kizárólag akkor ha itthon voltam. Így elkezdtem Telekomot zaklatni. Sok sok telefonhívás (hol én hívtam őket hol a technikusok engem) kiderült hogy egy hibás frissítés (cellán) okozta a gondot, de a legérdekesebb hogy nem minden telefonon. Szóval újraparamétereztek mindent és utána zökkenőmentesen működött tovább minden.Szóval a Te gondod is simán lehet hálózati hiba.
-
KION3524
tag
válasz
ShadowLac
üzenetére
ShadowLac
Lehetséges, de akkor nem értem, hogy egy újraindítás miért segít ezen. Másik hálózatra csatlakozik, vagy újrakonfigurál valamit ilyenkor? El sem mozdulok a helyemről, csak egyszer nem megy, majd másfél perc múlva ismét működik. Holnap bemegyek a T-be, és kérek egy új SIM-et. Így kizárhatom a SIM-es gondot is.Azt elfelejtettem írni, hogy amikor nem tudok telefonálni, akkor egyik SIM-el sem megy (mindkét SIM ugyan azon a hálózaton van, csak az egyik romaingol TelekomHU-TelekomSK).
ODGx
Csak összegyűlünk
Én meg alig találtam erről valamit. Ha esetleg van egy módszer, amivel elő lehet idézni a nem működést, azt szívesen kipróbálom. Szeretem, amikor hív a futár és nem tudok beleszólni. -
ODGx
tag
Szintén ezzel küzdök két T-s sim van a telefonban android 12 alatt kezdte és most is jelentkezik FR romcsere (XID>>TMH>>XID) mindent végigjártam. Csak újraindítás oldja meg. Ünnepek után küldöm szervizbe....
-
KION3524
tag
-
KisBundi
őstag
válasz
KION3524
üzenetére
Én is hasonló gonddal küzdöttem, de most, hogy a foglalatban megcseréltem a 2 kártyát mint ha nem állna fent a probléma többé. Nekem is mind a kettő telekomos és csak az android 13 frissítés óta csinálja. Előtte fél évig, amióta megvan a teló nem volt ilyen problémám. Egyébként samsung community fórumon is sokak szenvednek vele, de még az S22-vel is.
-
KION3524
tag
válasz
Quqesz
üzenetére
Plazmacucci
Megpróbáltam, 1-2 nap múlva kiderül
Bár szerintem a kétszeres gyári visszaállítás ezt is resetelte.Quqesz
Nagyjából két évesek. Szintem egyszerre lettek készítve, ESIM-et pedig sajnos nem tudnak a tések a feltöltőkártyára. Ha SIM gond lenne, akkor nem tudom hogy miért javul meg egy restart után. Vagy ha deaktiválom a SIM-et és újra aktiválom, akkor miért nem?Valószínűleg szerviz lesz a vége ennek, csak megvárom az ünnepek végét. Az a gond, hogy a problémát szinte lehetetlen előidézni. Már akkor is boldog lennék, ha végképp sehogy nem tudnék emiatt telefonálni és akkor tuti szerviz lenne
-
-
KION3524
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ú, de gyors választ kaptam

Telekomos mindkét kártyám (SK és HU). Pont az előbb csinálta, ismét újraindítás lett a vége...pedig tegnap reggel sem volt jó. Most annyi infót tudok írni, hogy a samsungos call appot lecseréltem a google-ösre (google phone és contacts beállítva alapértelmezettre), de úgy néz ki hogy ez sem vált be. Amikor visszahívom azt az embert, aki hívott, akkor ki sem csöng, csak rezzen, amikor felveszi a telefont, viszont úgysem hallok benne senkit. Amikor Ő hív engem, akkor nekem csörög a telefon, de ha felveszem, akkor nem hallok semmit. 10 másodpercen belül minden esetben megszakad a hívás, automatikusan. -
válasz
KION3524
üzenetére
Melyik szolgáltató? Telenor most fejlesztette a tornyait. Bár ha összefüggés is van, sosem fogják elismerni. Azért gondolom ezt mert hirtelen több ilyen panasz is jelentkezett itt a fórumon. Vodafone is ilyen szerencsétlen, de az mindig is ratyi volt. Telekom a tapasztalatok alapján a legjobb. Én nem tudok nyilatkozni mert Digis vagyok és alig telefonálok.
-
KION3524
tag
Sziasztok.
Nem tudom, hogy volt-e már valakinek hasonló problémája a telefonnal (neten nem sok infót találtam róla), de az elmúlt pár hónapban eljátszotta azt, hogy ha 3-4 napig nincs újraindítva a telefon, akkor egyszer csak egy hívásnál nem hallom a hívót, sem magamat, majd 9-10 másodperc után automatikusan megszakad a hívás. Ilyenkor egy perc alatt újraindítom (már rutinosan) és megint minden működik egy pár napig. T-sek resetelték a telefont, nem javult meg. Majd jött a 13-as update, nem lett jobb. Múlt héten én is csináltam egy resetet, és nem állítottam vissza semmit a biztonsági mentésből, mindent konfiguráltam elölről, nem javult meg. Bármilyen ötletet szívesen fogadok, a reseten felül volt már Wifi hívás kikapcs, VoLTE hívás kikapcs és 5G kikapcs is. Sőt, egyszer azt is kipróbáltam, hogy letiltottam mindkét SIM-et, majd engedélyeztem és így sem akart működni. Természetesen mindig akkor nem megy, amikor a legnagyobb szükség lenne rá, ezért mérgemben mindig rögtön újraindítom és nincs idő tesztelgetni. -
Amúgy "fólia" fóliából melyik az ajánlott?
Én üvegfóliát meg a sok parasztvakító cuccot befejeztem már régen, ha nem pofára esik, hanem valamelyik élére, akkor nagyjából mindegy mi van a kijelzőn, ha enged a keret, akkor enged a kijelző is.
Mate 20 Pro-ra annak idején 3 hajlított üvegfóliát vettem, volt amelyik majdnem 10.000 pénz volt, épp csak le nem sz.....tt, amikor kibontottam.
1 nap volt max, tok nélkül, aztán kuka.
Ezért gondolkodok a puhább, hagyományos fólián, az könnyebben megmarad a hajlított részen is.
Még a gyári van rajt, de lassan 1 éves lesz, nem jött fel sehol, de már nagyon kopott. -
-FreaK-
veterán
válasz
Trolee
üzenetére
A második, védőüveget kipróbáltad már? Most gondolkozom hogy lemondom vagy visszaküldöm a Spigen fóliát és inkább üveget próbálok.
Viszont ha jól emlékszem, ezzel az ultrahangos ujjlenyomat olvasóval nem működik jól egyik üveg sem?
Ha csak egy kicsit is ront az ujjlenyomat felismerésen, akkor nem szenvedek velük. -
Trolee
aktív tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Jogos, most emelték az árát...
Talán ők a legolcsóbbak most: Samsung S21 Ultra Spigen NeoFlex HD hajlított kijelzővédő fólia 2 db (AFL02533) - Telefontok TokTokok
Még ilyet vettem, korábbi telóknál jó volt, igaz, ez csak 1db: Samsung Galaxy S21 Ultra Bestsuit Flexible Hybrid Hot Bending kijelzővédő üvegfólia fekete - Telefontok TokTokok
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung alaplap javítás garanciával és számlával!
- Samsung S21+ 8GB/128GB ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Fekete dualsim S21 Ultra telefon 256 GB-s háttértárral gyári dobozában eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 11.15
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha a repülőtérről késtem volna, azt már gondnak tekinteném
)