Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint18
tag
Kicsit úgy érzem magamat, mint Gaben az Üvegtigrisben, hogy ezzel pont átvertek, mert sajnos nem tudtam hogy van rajta alapból gyári fólia. MM-ban rakták rá fóliát, most már 13-14 hónapja ez van rajta de nekem nagyon bejön. Mondjuk kicsit fura volt ez a gumis érzet, de mára már megszoktam.
-
Trolee
aktív tag
Spigen Neo Felx-et tudom ajánlani. Eddigiek közül a legjobb, gyári tokkal patent. És csak 4500 a 2db..
-
-FreaK-
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
Ezt mikor felraktam, nem mondta, pedig direkt kérdeztem, hogy csak egyféle van-e, azt mondta igen. Most mikor reklamáltam, mondta a srác hogy van olyan is ami lehajlik a szélekre, de nem ajálnja mert a tok fel fogja nyomni. Persze cserélni az nem tudják, mert nem hibás.
De ez a tokbarát verzió nagyon szar, nem ajánlom senkinek. -
-FreaK-
veterán
Sikerült gariban megjavíttatnom a telefonom (random újra indulások+app lefagyások), alaplapot (vagy egy részét) meg aksit cserélték.
Elég volt csak simán a garanciajegy, a Yettel üzlet elküldte hétfőn (vasárnap adtam be) a szerviznek, tegnap pénteken már itt is volt, tehát 5 munkanap alatt megvolt az egész.
Apró kellemetlenség utána ért: rakattam fel a MediaMarkt-ban egy fóliát (8000 Ft), de olyan keskenyre vágták, hogy a képernyő sík részét se fedi le teljesen.
Most vissza viszem, hátha raknak fel egy újat.. -
rstwingo
tag
Akinek még juliusi a goggle az ezzel a két fájlal tudja frissiteni novemberire
-
Quqesz
nagyúr
XEH-re is jön le...
-
XID-re is kint van az update.
-
-Maci-
addikt
-
Tin
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
2 kártya eleve többet fogyaszt, ezért is nem raktam bele 2 kártyát. Igazából 3 számom van, és inkább a céges telóban van a másik, az merülhet.
A 4G használat szintén többet eszik, mint mondjuk a WIFI, szóval ha többségében azt használod, nem csoda, ha jobban merül. Keresi a hálózatot, stb. Arról nem beszélve, ha mondjuk az 5G is be van kapcsolva, az is tud fogyasztani.
A harmadik, bár ezt csak érintőlegesen néztem, de úgy néz ki, hogy a 13-as Androidban megint nem tökéletes az adaptív frissítés. Ahogy néztem, működik, de néha nem áll be alacsonyabb frissítésre, ami szintén tud fogyasztani. Én nem használok AOD-t, de ha mondjuk az beragad 120 Hz-en, akkor simán tudja szívni az akkut. Ezek a bénázások időnként előjönnek 1-1 frissítéssel, aztán javítják őket, szóval szerintem számíthatsz arra, hogy idővel ismét visszajavul az akku a korábbi szintre.
Viszont mondjuk az órám egyfolytában kapcsolódva van BT-n, ami meg szintén fogyaszt.
És még egy dolog a frissítéssel. Én úgy szoktam, hogy előtte feltolom 100%-ra a telót, úgy frissítem le, majd közvetlenül frissítés után egy wipe cache partition, aztán visszatöltöm 100%-ra, és elsőre hagyom lemerülni 20-30%-ig, és aztán egy menetben feltöltöm 100%-ra. Így az akkut is "kalibrálja" az új frissítéshez, hiszen nem résztöltéseket kap.
-
-
-FreaK-
veterán
Yettel elküldte a telómat szervizbe, megkaptam előtte cégesnek az S21FE-t (A70-et váltott, uhh..), két dolgot vettem észre nála: gyorsabb az arcfeloldás, valamint gyorsabb az app telepítés a Play store-ból. Gondolom a Snapdragon miatt lehet.
-
ODGx
tag
válasz
MadMancs
üzenetére
Szia! Nekem olyat csinál, hogy azt jelzi, hogy van térerő működik a mobilnet de ha hívnak vagy én hívok valakit nem halljuk egymást... Volt FR ezt csinálja XID és TMH rommal is. Csak az újraindítás oldja meg a hibát mostmár lassan naponta csinálja... Lehet elküldöm javításra nincs ötletem... Jah és mind a két sim ezt produkálja ami benne van...
-
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ha már a Samsung nem adott..
-
És ha csak négy és fél kijelzőórát tud akkor mi van? Hol nincs töltőtök? Adjak?
-
doooo
veterán
Nem lehet, de nem is szükséges, mert még friss a dolog amúgy is, van ezernyi lehetőségük optimalizálni rajta, másrészt a rendszer "fluiditása" (ha lehet ilyet mondani) még jobb felhasználói élményt jelent, pedig az korábban is kitűnő volt.
Mondom, türelem. Sajnos épp olyankor váltottál erre, amikor az új rendszer még ilyen, esetenként problémásabb lehet, főleg ha még mellé frissen is költöztél az adott mobilra (ez minden gyártónál ilyen, minden főverzió esetén, még az Apple-nél is; csak egy kis türelem kell). De látod, van akinél még javult is a helyzet az üzemidőnél is.Épp ezért mondom, hogy frissítsd az appokat, mert szerintem azok a hibásak. Nagyon lassan patchelik őket Android 13-ra, és mivel minden embernél más appok, más kombinációban vannak jelen, nehéz rájönni, hogy melyek a problémásabbak. (Nálam is jobb a helyzet, mint mondjuk 2 hete volt; márpedig legalább 25 app frissült azóta, vagyis nyilvánvalóan közülük javítottak több esetben is.)
-
Sakab
senior tag
-
doooo
veterán
Valami nagyon megzavarta. Ez nem normális, kicsit sem (sajnos romlott az üzemidő az Android 13-mal (vagy inkább kiszámíthatatlanabb lett), de nem ennyire; ára van ennek a korábbinál is pattogósabb rendszernek, de nem ekkora). Látom 2 SIM-et használsz, azt is látom, hogy a OneDrive is csinál valamit a háttérben, látom órával is össze van kapcsolva, stb, szóval azért sok dolog történik itt olyankor is, amikor ki van kapcsolva a képernyőd.
Minden applikációt frissíts, a Galaxy és a Google Store-ban is, ha ez megvan, indítsd újra a mobilt. Aztán kapcsold ki az energiatakarékos módot, úgysem mész sokra vele (a felbontás is lehet WQHD+). Helyette kapcsold be az "adaptív akkumulátorkezelést", a feldolgozási sebesség legyen "optimalizálton", illetve legyen bekapcsolva a "nem használt alkalmazások altatása" opció (mindig küld figyelmeztetést, amikor valamit alvásba rakna, ha ezt nem szeretnéd bizonyos appoknál, bármikor kivételek adhatsz hozzá).
Még egy dolog, nézd meg az eszközkarbantartóban a karbantartási jelentéseket. Ott írja, ha a valamelyik app "rakoncátlankodik", újraindul, összeomlik, stb.
Végül pedig legyél türelemmel, pár nap múlva már megtanulja a használati szokásaidat, a problémás appokat elhallgattatja, stb. A felhőbe felrak mindent, ha sok gigabájtnyi adatot kell mozgatnia, stb, stb. Mindenképp javulnia kell. A lehetséges problémák köre meg majd leszűkül, és akkor majd írj ide megint, hogy mi a helyzet.
-
SkiDev
őstag
Általános kezelés > Dátum és idő, de a beállítások menüben a keresőbe a formátum szóval kidobja rögtön. Érdekes módon nekem is átállította.
Sakab: Nekem max 4 óra jön ki, nem bír annyit, mint a Huawei. Nekem is többet tud a most 4 éves akksival rendelkező Mate 10 pro. Én rátudom, hogy nincs térerő a cégnél.
-
jacis
nagyúr
Srácok valahogy az óra formátumát átállította 24 órás verzióról 12 órás megjelenítésre. Hol lehet ezt visszaállítani? Nem találom sehol
Válaszokat köszi előre is. -
Sakab
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. 4 napja mate 20pro rol váltottam s21u ra. Android 13, energiatakarekos mod ON, FHD felbontás, háttèr adat korlatozas, ès mind ezek ellenèrecbrutalis módon merül. Amig ezt a párperces hsz-t megírtam csökkent 4% ot.
10% - 20perc kijelzöidő
100% - kb 3óra
Mobilnet, városba jó tèrerővel, synkronizalas kikapcsolva.A 4èves mate20 pro-m majd a duplaját tudta. Ez ilyen vagy van valami trükk amivel használható telefont lehet ebből csinálni?
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
HDMI kábellel valahogy rá lehet kötni a telefont a TV-re?
-
tysonn198810
tag
Sziasztok! Galaxy watch 4 órával ki milyen programot használ alvás monitorozásra? Mert szvsz a samsung health trackerje nem tunik vmi jónak.
-
-
-
-Maci-
addikt
válasz
h_benjamin
üzenetére
Köszönöm szépen, kipróbálom.

@Plazmacucci Köszi, pont Youtube-ot és Youtube music-ot használok.

-
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Hol lehet kikapcsolni azt, hogy zenehallgatás közben leveszi a hangerőt mikor értesítés érkezik?

-
-Maci-
addikt
válasz
sixpak
üzenetére
Röviden:
Egy keret rendszer a Samsung UI-hoz. Segítségével több ponton is tudod módosítani/testre szabni a UI-t.
Különböző modulok vannak hozzá, amiket külön kell letölteni.
Pl:
Home up: Kezdő képernyő viselkedés variálás (van benne pl kezdő képernyővégtelen görgetés)
Navi star: Navi gombok testreszabása
Lock Star: Zárolt képernyő variálása
stb...Ha vállalkozó szellemű vagy, érdemes nyomogatni

SZERK:
Ez hivatalos Samsung app. Tehát a használatához nem kell semmi, nem "hekkelés". -
anri-ur
tag
-
anri-ur
tag
Elérhető a goodlock alkalmazás a galaxy store-ban!
-
zelos
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem aod ki van kapcsolva, csak fény értesítést állítottam be, de van az appnak saját aodja is. Sok beállítás lehetőség van, úgy rémlik hogy van olyan beállítás is amihez szükséges a gyári aod bekapcsolása.
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Sőt, ha a szoftver beállításánál azt választom, hogy kikapcsolom a gyári AOD alkalmazást, akkor is az történik, hogy esemény után ez az app bekapcsolja a gyári AOD-t és úgy is marad.
Vagy én nem csinálok valamit jól...
-
Letöltöttem az ingyenes verziót, de rögtön azzal kezdi, hogy működéshez be kell kapcsolni a gyári AOD alkalmazást, vagyis nem értem, hogy tud kevesebbet fogyasztani a gyári appnál?
Vagy lehet anélkül is használni a teljes verzióban? Ha igen, akkor megveszem a teljes verziót.
-
zelos
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én ezt használom gyári aod helyett, kevesebbet zabál és sokkal jobban testreszabható.. [link]
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
szabeska
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
Az akkumulátorkezelő most azt írja, AOD 20,1% akkuhasználat. Még régebbi telefonoknál sem kért soha 10%-nál többet

-
-
MadMancs
veterán
Sziasztok!
Legutóbbi frissítés után Ti nem tapasztalatok modem problémát? Dual sim (Voda eSIM + digi).
Mostanában rendszeresen elkezdte hogy mobilnet sim váltás után full offline lesz teló. Értem ezt úgy hogy még segélyhívás sem kezdeményezhető. Térerő ikon helyett 2 áthúzott kör. Repülő mód be majd ki általában megoldja. De van hogy csak teló restart.
-
doooo
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Na így már más a sztori (és megnéztem nálam is, bár a szolgáltatás nem létezik, az app valóban él még (a Samsung Accounttal van összekapcsolva, és ment is pár dolgot, mint a jegyzetek meg a wifi-kapcsolatok, persze jó kérdés, hogy hova menti, ha nincs külön felhőszolgáltatásuk), de nálam el volt rejtve).
Menj a SCloud appba, kapcsold ki a szinkronizációt minden opciónál, ahol szeretnéd, hogy ne csináljon semmit se (Galéria, Naptár, stb, de a Galéria a legfontosabb). Vagy szimplán próbáld tiltani az értesítéseit az állapotsorban. -
Srácok,
Ha a Google Photos-ban megnyitok egy visszatekintést, akkor eltűnik elül az alsó navigációs gombsor, csak egy felfele mozdulatra jön vissza. Hogyan lehetne állandóra kirakni légyszives?
Köszi!
-
jacis
nagyúr
Srácok a hívás közbeni hátteret hogyan tudom megváltoztatni. A 13-as droid óta ocsmány rózsaszines pirosas hátterek vannak és elég gáz.
Válaszokat köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung alaplap javítás garanciával és számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung S21+ 8GB/128GB ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/256
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

TMH-ra mar reg kijott az elso a 13 ota.