- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsiguszMaxim
senior tag
"Ennyire nincs fantáziád?! "
-.-
Arra gondoltam igazából, hogy ez anyagi vonzatban mit jelent. Megéri e inkább egy újat venni. Nem vagyok telefonguru, egyáltalán nem értek a témához. Időm meg nem igazán van, hogy a szerelés részével, illetve annak a lélektanával foglalkozzak. De azért köszi.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Leejtettem készülékem betört a kijelzője. Lentről felfele 3/4 rész fehér a tetejéből látszik valamennyi. Az érintés része valszeg ép mert tudok a menüben lépkedni csak nem látom mit csinálolk. Ilyenkor mik a lehetőség?
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Victoryus94 #552 üzenetére
Igen, az androidos topikban nekem írták is, hogy CWM-mel nem szabad OTA-s frissítést csinálni mert akkor meggadjul
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Sanya406 #550 üzenetére
Szia!
Én ugyan ebbe a problémába futottam bele. Itt végig olvashatod a vergődésem
A gyors megoldás pedig amit Victoryus94 írt:
"Ha felteszed az alap romot, aminek letöltését az 1. hsz-ben találsz meg, akkor működni fog. Lehet hogy van jobb megoldás is, de az tuti hogy működik. (+lehet hogy ott már fentvan a legfrisebb rom is hozzá)
Ui.: 100% h minden adatod elvész." -
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Victoryus94 #546 üzenetére
Apropó köszi a segítséget.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Lehet valamit rosszul írtam, de a Kies nekem sem megy. Csak próbáltam elindítani de ugyan azt csinálja mint neked.
Azt meg hogy mitől indult el a telefon fogalmam sincs. Tanulópénznek jó volt ez a pár stresszel eltöltött óra, hogy rájöjjek öreg vagyok én már ezekhez a mókákhoz.
A lényeg tényleg az, hogy működik.
Az egyébként normális, hogy a CWM is eltűnt, illetve ha jól nézem a rootolás is, bár ezt nem tudom, honnan lehet pontosan leellenőrizni.
Szerk: Sebbeség beli különbséget egyelőre nem veszek észre. A dolgaim persze le lettek gyalulva de igazából egyáltalán nem érdekel, mert a kontaktok googlen megvannak a többi pedig nem számít.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Végülis én is erre jutottam. Leszedtem a sammobile-ról az unknown jelzésű romot mivel saját régiónak megfelelőt nem találtam. Elkezdtem feltenni odinnal és ez lett belőle [link] Ekkor fogtam lehúztam a telefont kiszedtem az akksit majd megint rádugtam és megpróbáltam elindítani a kies-t. Bekapcsoltam a telefont és valami történhetett mert elindult pin-t kért és azóta működik bár nem magyar és érződik, hogy kis különbség van a kezelő felületben. Gondolom ez a rom különbség miatt van. Ha recovery módban indítom el akkor a gyári jön elő és nem CWM. Egyelőre nagyjából ennyi a történet
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #539 üzenetére
Kicsit részletesebben kifejtettem a problémát: [link]
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Ma reggel azt kiírta a telefon, hogy van új szoftver. Rámentem, hogy frissítés aztán újraindul és folyton CWM-t hozza be viszont frissíteni nem h a hajlandó és elindulni se. Folyamatosan a recovery menüt hozza csak fel.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Ilyenekben nem gondolokodm még egylőre. Inkább csak bizonyoso appok miatt kellett a root.
Azért érdeklődöm a dolog iránt mert mindenhol mindenki mást mond, ír arról mivel is jár egy ilyen rootolás. Ez vonatkozik a garancia vesztés és az eredeti állapot visszaállítására is. Emiatt sajnos nem igazán tudom eldönteni, hogy mi is valóban az igazság.
Így útolag lehet nem két naposan kellett volna beleugrani a dologba friss telefononnal, de ismeremem magam és a pc-vel kapcsolatos tapasztalokat is úgy szereztem, hogy előtte szereltem utána olvastam
-
CsiguszMaxim
senior tag
A mini 2 rootolásával a bootloader-t is felnyitottam?
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Victoryus94 #496 üzenetére
Egyébként ilyen esetben te magad újratelepítheted az androidot.
Vagyis akkor van olyan lehetőség, hogy teljesen legyalulva, újra teszek mindent az eredeti állapotra, mint teszem azt egy windows reinstallnál?
SZERK: Az a baj, hogy nem teljesen látom még át a dolgokat, mint egy asztali PC-nél. Ott van egy tárhely ahova az operációs rendszert telepíted illetve arra a többi dolgot, de ez teljesen független a rendszer többi részétől. Illetve, ott a BIOS ami rendszer alapvető működésért felel. Egy okostelefonnál nem tudom, mi miért felelős, illetve mennyire integrált a rendszer és azt, hogy ha ezt vagy azt csinálok akkor tulajdonképpen mibe is piszkálok bele.
-
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Victoryus94 #488 üzenetére
Kezdőknek nem ajánlott a root.
Hát én azt hiszem 2 napos android tulajként most estem át rajta a leírásod alapján.
Az normális hogy miután a CWM-et feltetem akkor indításnál a samsung felirat alatt egy sárga felkijáltójeles háromszög jelenik meg?
Szerk: Kemény dolog ez az okos telefon, ameddig lehetett húztam nyúztam a váltást, mert tudtam, hogy nagyon sok dolgot kell majd megtanulni hozzá.
Victoryus94: Ez amúgy egy visszafordítható folyamat? Illetve garanciáztatásnál van valami hátránya?
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Victoryus94 #482 üzenetére
koszi, sajnos most leptem csak be az okostelefonok vilagaba es eleg sok az ujdonsag :-)
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Létezik valami program amivel lehet figyelni korlátozni, hogy melyik alkalmazás mekkora adatforgalmat generál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Macbook White 13" unibody
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest