Hirdetés
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekko98
tag
-
tolvaj!
őstag
válasz ronin79 #6328 üzenetére
jó nem rootlod hozzá, de már mókolsz még ha nem is maradandó a reco. már rád lett szólva, hogy ne hacker fejjel gondolkodj ebben a topikban átlag júzerek vannak ( oké nem mindenki, de a nagyon nagy többségük) és amiket te leírsz az koránt sem mezei felhasználás. gondold bele magad a helyzetükbe ( tudom nehéz ) és érezd át amit mondok! amúgy jah igazad van
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
hotibi
aktív tag
azt vettem észre orosz JB nél hogy rádugom a töltőt, lehuzom és nem nullázza a battery használat idejét
-
-
SzutyokMatyi
tag
Szerintetek új JB előtt, a tárcserés jelenlegin "csináljam vissza" a tárcserét? Vagy tök8
-
kontrobi
aktív tag
válasz GEPESZ66 #6358 üzenetére
Ha hülyeség az ügyfélszolgálat tájékoztatása, akkor te mivel magyarázod, hogy egyeseknek megvan a 600 akármennyi ram, másoknak meg nincs? Egyébként már egy alkalmazás megnyitásánál is döcög a rendszer, a Facebookra való bejelentkezésnél meg közelharcot kell vívnom mert állandóan közzé akar tenni a Samsung a nevembe az ismerőseimnek. Gyakran perceket vesz igénybe -Wifi 25MB- hogy be tudjak jelentkezni. Én asszem megpróbálom ezt a Kiosk dolgot hátha... Majd megírom mi lett az eredmény.
-
GEPESZ66
veterán
válasz kontrobi #6359 üzenetére
Még egy észtevétel. Ha megnézem a foglalt RAM méretét,akkor 375-415 MB közöztt ingadozik. Ha pl. a böngészőt megnyitom, majd kilépek belőle, a RAM-ban marad, de érdekes módon a foglalt memória kb. ugyanannyi marad, tehát 60-70mb szabad mindig van.
De azért kíváncsi vagyok, hogy mit mond nekem a szervíz, neked pedig mi lesz a végeredmény, ha újratelepítik a Kiosk-ban.Várjuk az info-t! -
quailstorm
nagyúr
válasz SzutyokMatyi #6357 üzenetére
Mi haverral sose csináltunk ilyet. JB frissít, root, csere. Aztán megy rendesen.
-
hotibi
aktív tag
JB gyári böngészője nem támogatja adobe-t S advance JB stock browser viszont igen. Hol lehet ezeket beszerezni?szeretném utólag egy ace 2 re telepíteni.
-
ViSAS
senior tag
Sokan panaszkodnak emiatt a 482MB-os RAM dolog miatt, és nem tagadom, először engem is meglepett és "dühöngtem" a frissítés után, visszasírtam a régi 555MB-os mennyiséget (gyári állapotú Telenoros GB-ről frissítettem KIES-el Telenoros JB-re), hiszen mindenkiben megvan a több az jobb érzése, de higyjétek el, hogy nem kell emiatt morogni, semmi baj nincs azzal ha "csak" 60-70 +/- pár MB szabad helyed van éppen a memóriában, ugyanis a JB már sokkal fejlettebben kezeli a memóriát, és amúgy sem befolyásolja az alkalmazások sebességét ha most éppen 150 vagy csak 20MB szabad helyed van a memóriában. Frissítés után ugyebár első indításnál 2.3.6-on lévő alkalmazásokat optimalizálta pár perces munkával az új 4.1.2-os rendszerre, a beállítások többségét is megőrizte, de azért 1-2 dolgot újra be kellett állítani, és tény hogy elsőre nagyon döcögősnek tűnt a rendszer, akadtak az animációk, későn reagált erre arra, még zenét is lassan váltott a lejátszóban.
Nya de tömören a mondanivalóm az akar lenni, hogy igenis jó telefon ez (kb. fél éve birtoklom, újonnan vettem Telenorosan), és igenis bírja ezt a rendszert akadás nélkül futtatni. Annyi a teendő, hogy frissítés után tiltsatok le minden felesleges gyári appot, és minden mást amiről tudjátok hogy soha az életben nem fogjátok használni (beleértve a widgeteket is). Személy szerint én 31 alkalmazást tiltottam le, most számoltam össze. Miután végeztem a letiltásokkal, és mindent beállítottam, köztük azt is, hogy az ikonokat elrendeztem, főképernyőt is véglegesre formáztam, és fájl kezelőben letöröltem az előző rendszerből visszamradt fájlokat (pl. a régi Polaris Office is ott maradt), végül restart, bementem a recovery módba, és nyomattam egy wipe cachet.
Láss csodát, soha nem rootoltam a telót, nem piszkáltam se Odinnal se más külső, nem Samsung által gyártott szoftverrel, csakis KIES-el nyúltam bele. Mégis mindezek ellenére - nesze neked istenített ruszki ROM - most, hogy mindent alaposan beállítottam rajta, 100%-osan akadásmentes, rögtön reagál mindenre, akár csak "anno" GB-vel, teszi a dolgát ahogy illik, és még mintha az akku is jobban bírná. GB-vel másfél, esetleg 2 napot is kihoztam belőle, most pedig már átlagossá vált a 2 napos üzemidő is, pedig erőforrás igényes játékokat is futtatok rajta nap mint nap (subway surfers, dragons warcraft), böngészek, zenét hallgatok, és az FB szinkronizál. Még ha a ruszki ROM midnezek ellenére is több RAM-al is kecsegtet, mégis minek próbálkozzak vele? Gyári zenelejátszó, fb messenger és subway között akadásmentesen váltogatom az ablakot, ebből is látszik hogy jól kezeli a rendszer a memóriát. Tökéletes úgy ahogy most van, ha ennyivel gond nélkül fut, minek neki több? Így ezek után se piszkálok bele más programmal..
Mellesleg nagyon örülök az új energiatakarékossági megoldásnak, újabb pirospont. Egyszerű böngészés mellett nekem mind a két opciója be van kapcsolva, tényleg érezhetően energiát takarít meg, és nem csak placebó hatást kelt azzal, ha bekapcsolva látod ezt a témát, a GB-ben található megoldás egyszerűen szánalmas volt erre vonatkozóan, nem tudtam először hogy sírjak vagy nevessek-e. Remélem hogy esetleg valakinek még segítettem is ezzel a hozzászólással..mielőtt végleg belefáradtok a "kevés" RAM tudatába, adjatok pár napot a hivatalos magyar JB-nek, szánjatok pár órát az alapos beállítására, nem kell ide Odin meg sok macera. Nem bánjátok meg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az odin nem külső szoftver, a Samsung szerviz is ezt használja...
A ram kérdés meg használatfüggő, ha letiltasz mindent és nincs annyi alkalmazásod sem feltelepítve nem veszed észre, hogy az a 60-70 boot után nagyon kevés...
Akinek jó így használja, de sokkal jobban működik 624 MB elérhető memóriával és ezt nem "több jobb" elv, hanem tapasztalat alapján mondom.
A másik dolog, hogy ez nem csak a magyar de pár másik szoftvernél is jelen van, ugyanis egyrészt már a leakeknél az volt a cél, hogy 624 MB ram elérhető legyen, másrészt ha szervizben rakják fel ugyanazt a buildverziót 624 MB-ot kapsz míg a kiesre kikerülővel csak 482-t vagyis nyilvánvaló, hogy valamit elrontottak.[ Szerkesztve ]
-
tolvaj!
őstag
pont én vagyok az aki le szokott mindekit teremteni a memória rinyálás miatt és számtalan alkalommal belinkeltem az android memóriakezeléséről szóló dokumentumokat cikkeket stb., de hidd el EZ a telefon használhatatlan 555 MB nál kevesebbel. és ez nem a rendszer, hanem a samsung álltal megírt ( és el is Qrt) kernel miatt van. neked valszeg szerencséd van a telepítéseddel, mint nekem anno az angol romal volt. mindenkinek szar volt nekem stabilan futott és imádtam. telepítés és telepítés között is Qrva nagy különbségek vannak. és az "istenített orosz rom" ról meg csak annyit, hogy mindezen pozitív dolgok amiket leírtál azon megvannak mindenféle mókolás nélkül. az ODIN pedig szervíz szoft...samsung fejlesztés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tolvaj! #6366 üzenetére
Na igen, ez a másik, hogy nem a kevesebb rammal, hanem a nagyon kevéssel van a gond.
Ugyanis a 482 nagyon kevés, lehet hogy 550 is elég lenne (MC8-nál elég volt), de a 624 szemmel láthatóan csodákra képes (főleg ha 482 után rakod fel) és az alkalmazásoknak is több jut.
Az is látható, hogy az a 144 MB minden gond nélkül elég a kernelnek, a gpunak, meg a többi hw-nek aminek lefoglalja, a rendszer és az alkalmazások pedig osztoznak a 624-en.
Ezzel szemben 482-nél meg a lefoglalt terület nagy része kárba megy (teljesítményjavulást fix, hogy nem hoz, sőt...), ráadásul így a rendszernek és az alkalmazásoknak is jóval kevesebb jut.[ Szerkesztve ]
-
ronin79
addikt
Most mire gondolsz Flash Player?
(#6364) ViSAS
Ha neked így megfelel és gördülékeny használd egészséggel, de én inkább maradok a 624-nél, rootolom a telót és odint használok kies helyett na meg persze ruszki romot Ami a játékokat illeti, amit felsoroltál az nem éppen az igényesebb katagóriába tartozik, esetleg majd ha próbálsz valóban valami komolyabbat futtatni lehet észre veszed mit tud a ram felével.
-
GEPESZ66
veterán
Én az Odin-al azért raktam fel a JB-t, mert T-Mobile-s vagyok. A T-Mobile-nál már nem is árulják az ACE 2-őt, így isten tudja mikor kapja meg a frissítést.A szervíz is azt mondta, hogy inkább Odin-al rakjam fel.
Egyébként egyenlőre a rendszer nekem is gyorsnak tűnik.
Milyen navigációt használsz?
Nekem a Google Maps, amikor elindítom, mindig feldob egy hibaüzenetet, mert a Google Play szolgáltatást kellene frissíteni. De ezt nem teszem meg, mivel az Android Marketben is írták, hogy sokszor leáll.Ezt tapasztaltam én is.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gms&hl=hu
Használsz-e vírusírtót? -
GEPESZ66
veterán
válasz tolvaj! #6366 üzenetére
Ha a szervíz rakja fel Odin-al a magyar ROM-ot, akkor hogyan lesz neki nagyobb ram, az otthoni Odin-os felrakásnál pedig kevesebb?
Ha tényleg nagyobb lesz, akkor én is beviszem hozzájuk, s megvárom a frissítést.
Ahogy olvastam, ha most nekem magyar független van rajta , akkor Ők ismét újratudják ezt húzni.Jól gondolom? -
GEPESZ66
veterán
Nálam a gyári AccuWeather nem frissít.3 óra frissétésre van beállítva, folyamatosan van mobilnetem,de ma csak délelőtt 09.15-kor frissített utoljára.Nálatok mi a helyzet?
-
[P]laci
senior tag
hát ha nagyon nagy mákunk van, lehet nggabi meglátogat minket egy 4.1.2-es XEH (esetleg szolgáltatós) repartos rommal és akkor mindenki boldog lenne!
szóval mindenki crossed fingers![ Szerkesztve ]
-
ViSAS
senior tag
válasz #85552128 #6365 üzenetére
Személy szerint nekem boot után 296MB-on áll a használt memória mennyisége, persze ez annak is köszönhető hogy sok mindent le is tiltottam, dehát miért ne, ha tényleg nem fogom soha használni őket? Már alig vártam hogy kiadják végre a JB-t, mert ezt GB-ben ugyebár nem tudtam megtenni, és nagyon bökte már a szemem hogy feleslegesen húzzák le a teló teljesítményét, mert futnak a háttérben.
Amúgy ezzel azt akarod mondani, hogyha beviszem egy Samsung szervízbe a telefonom, akkor a jelenlegi rendszert megtartva (beállítások, appok, stb), egyszerűen rá tudnak dobni egy új kernelt ami már a magasabb RAM mennyiséget kínálja?(#6366) tolvaj!
Akinek nem inge, ne vegye magára! Igazad is lehet azzal hogy szerencsém van, ki tudja.
Viszont ezt bizony nem tudtam hogy az Odin Samsung fejlesztés, hoppá. Bár még soha nem is használtam, csupán olvasgattam a használatáról, kicsit több mint 1 éve mozgok még csak az Androidos témában.(#6369) GEPESZ66
A Google Mapsot használom én is, soha nem volt vele gondom. Gyorsan és pontosan megtalálja a jelet. JB-re való átállás után én frissítettem, pláne hogy erről a leállásos hibáról én még nem is hallottam. 2x azóta már használtam is, eddig semmi bajom nem volt vele, nem észleltem ilyet.
Vírusírtót pedig nem használok, hiszen egyszerű böngészés mellett (FB, fórumozás, időjárás, hírek), illetve kizárólag Playről letöltött alkalmazásokkal hogy kapnék be bármilyen kártevőt? - gondolom én naív.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem 100% mivel nem tudom mi a magyar rom baja, de igen, ugyanis UK-ban az MC8-as verziónál volt ez, hogy kiesen keresztül 550 MB, szervizes frissítés után pedig 624 MB lett.
A beállításaidat biztos, hogy nem tarthatod meg.Boot után nálam is 320 körül van, de amnint elkezdi gyorsítótárazni és előre betölteni az alkalmazásokat eléri az 520 MB memóriát is - ezzel pedig kb. 10-15 app van a memóriában tartva indulásra készen és van 100 MB ha hirtelen kellene, ez 482-nél nehezen lenne megoldható, sokaknál még a launchert is kilövi ha egy memóriaigényesebb app indul.
Ezzel nem azt mondom, hogy mindenképp rakd újra, ha meg vagy vele elégedve használd, de a 482 MB memória egy bug/figyelmetlenség/nemtörődömség miatt van.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
válasz #85552128 #6374 üzenetére
Arra már nagyon kíváncsi lennék, hogy ha valaki bevinné a szervízbe, s ottani frissítés után tényleg nagyobb lesz-e a RAM!
Ahogy írtam, holnap beszélek velük, s ha azt mondják, hogy tényleg így van, és lesz időm kedden, akkor beszaladok hozzájuk.Bár korábbab azt mondták, hogy ők is csak a PDA-ba tallóznak, akkor pedig ott sem lehet nagyobb a RAM, a logika szerint. -
ViSAS
senior tag
válasz #85552128 #6374 üzenetére
Így akár az is elképzelhető lehet, hogyha kellő mennyiségű panasz érkezik ezzel kapcsolatban hozzájuk az Ace II tulajdonosoktól, akkor akár ki is adhatnak egy újabb hivatalos frissítést, ami már új kernelt tartalmaz..bár ez nem túl valószínű, nem?:/
(#6375) GEPESZ66
Kíváncsian várom/várjuk a fejleményeket. -
natec
tag
válasz GEPESZ66 #6381 üzenetére
Én odinnal tettem fel a Telenorost utána recoveryben csináltam egy resetet (igaz minden beállításom eltűnt) majd amikor felállt a rendszer újból csináltam egy resetet szintén a recoveryben, majd a rendszer felállása után odinnal rátettem az orosz frissítést (láttam, hogy egy kernel2 nevű részt is telepített ez a magyarnál nem volt) utána már nem csináltam resetet csak hagytam, hogy felálljon a rendszer és elkezdtem telepíteni a saját appjaimat, érezhetően gyorsabb lett.
Szerintem megéri megcsinálni.
(Mindenki csak saját felelősségére kockáztasson!)[ Szerkesztve ]
NATEC
-
GEPESZ66
veterán
Ahogy olvasgattam a fórumot, a RAM-al kapcsolatos hozzászólásokat,a következő fogalmazódott meg bennem. 4-5 hete amikor a Samsung ügyfélszolgálattal leveleztem, azt írták, hogy az otthoni frissítés egyetlen hivatalos módja a KIES útján történő frissítés. Az emberek többsége azért így frissít, nem jártas az Odin használatában. Ha a KIES-el történő frissítést követően 482 MB a RAM mennyisége, akkor biztosan rendben van minden (hiszen az Odin esetében is ez jött ki).Gondolom, hogy a RAM-on kellene módosítani valamit. Azért az abszurd dolog lenne, hogy minden tulajdonosnak (más Samsung telefonok esetében is) a Samsung szervízbe kelljen mennie, ha nagyobb RAM méretet akarna látni a telefonján!Ezt a problémát a mai nap én is leírtam az ügyfélszolgálatnak, várom a válaszukat.Bár az a tapasztalatom, hogy nem igazán szakemberek látják el ezt a feladatot, s nem tudnak korrekt választ adni, csak a sablon szöveget nyomják mindig.
-
ronin79
addikt
Flash Player JB - telepíteni mint sima apk-t és no problem többé
[ Szerkesztve ]
-
KGabor101
csendes tag
válasz GEPESZ66 #6369 üzenetére
Szia!
Én is T-Mobilos vagyok, ezért nem tudom érdemes-e várnom a T-s frissítésre.
Olvastam, hogy te is ezért raktad fel a független JB-t. Nem használtam még az ODIN-t korábban. Most olvasgatok utána és informálódok, hogy mi hogy és miért.
Tudnál nekem segíteni abban, hogy mit hogy állítsak be ODIN-ban, ha rászánom magam a frissítésre?
Esetleg ezzel a módszerrel feltölthető az orosz JB is?Előre is köszi ha válaszolsz
-
GEPESZ66
veterán
válasz KGabor101 #6390 üzenetére
Szerintem nem érdemes várni, a függetlent kell felrakni, így a garancia megmarad.
Viszont most beszéltem a szervízzel, s Ők állítólag több fájlos ROM-ot kapnak, de most töltik le nekem.
Ha minden igaz, akkor a mai nap bemegyek hozzájuk, s felrakatom velük.Kíváncsi leszek a RAM méretére majd.
Az Odin-al való frissítés a fórum elején le van írva.PDA-ba betallóz, a repartition nincs bejelölve, és start. -
törölt tag
válasz KGabor101 #6390 üzenetére
0, Letöltöd a legfrissebb Samsung USB drivereket: [link]
1, Letöltöd az Odint (1.83): [link]
2, Letöltöd a magyar fw-t: [link]
3, Kicsomagolod az Odint és az fw-t is, Odinnál kapsz egy exe-t, az fw egy tar.md5 és egy dll fájlból áll (a DLL nem lényeges).
4, A telefont download módba rakod (nyomva tartod a hangerő le+home(középső)+bekapcsoló gombokat, majd ha elindult a hangerő fel gombbal továbbmész).
5, Elindítod az Odint (Vista/7/8 rendszereken rendszergazdaként), Files [Download] részen PDA-nak betallózod a tar.md5 fájlt, az Option részen csak az Auto Reboot és az F.Reset Time legyen bepipálva.
6, Rámész a startra és vársz, a Message részen mutatja az aktuális állapotot.Első download mód indításnál várj egy kicsit amíg a Windows telepíti a drivereket (Samsung USB Modem, U8500 ROM, stb.)
Itt egy kép kb. hogyan kell az Odinnak kinéznie (a PDA részen az orosz FW van betallózva, de az lényegtelen):[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Azt mondta a szervíz, hogy még nem tudják letölteni.
Viszont van náluk Smart Kiosk, azon megtudják csinálni a frissítést.
Nem tudom ,hogy ezzel érdemes-e megcsináltatni?Partícionál-e újra, vagy sem? -
tolvaj!
őstag
a RAM ( műveleti memória) köszönő viszonyban nincs a háttértáraddal ( belső és külső SD) az egy dolog, hogy a telefonod tárkapacitása még bőven enged mindent, de egyes játékoknak kell mondjuk hirtelen130 mega a ramból, a telefonod memóriakezelése pedig úgy működik, hogy kilövi gyorsan a nélkülözhető dolgokat. van egy pont viszont amikor már a rendszer úgy dönt, hogy a játékot szakítja meg FC-val, a készülék és a rendszer védelme érdekében. mivel a programok számára 482 mega elérhető memória van ez nagyon kevésnek tud bizonyulni, mert alapból foglal egy csomót belőle a cella készenlét( magyarul ébren tartja a sim kártyádat) a kezelő felület és még sok más apró finomság. ezért " isteníti" a fórum nagyrésze az orosz romot, mert ha azt teszed fel abban fejlettebb a kernel így kevesebbet foglal le magának a ramból, és ezért lesz rögtön 624 MB ramod amit a fentebb leírt dolgokra tud használni a készülék.
-
ronin79
addikt
válasz #85552128 #6392 üzenetére
A GT-I8160_EUR_XX_4G.pit fáj és repartition opció mikor használandó? Több fájlos esetében?
Amúgy érdekes pl. a magyar XEH és ukrán RTL verziók összeállítása, az ukránban van kernel2 és param.lfs fájl a többiben (magyar, szlovák, stb.) pedig csak ipl van és ezeknél a ram is az alacsonyabb értékre ugrik. Ez lenne az egész ram gond okozója?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 14 Pro 256GB 1hónapja aktivált garanciás
- iPhone 13 Mini 128GB Fehér Független Hibátlan/1-3 hónap gar./p3854/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest