Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
PC-n a Smart Switch letölti a májusi frissítést.
kb. 3333 MB-ot.
Újra rakja a szoftvert a Smart Switch? -
GEPESZ66
veterán
Találtatok már az Ebay-n normális, teljes felületen tapadó üvegfóliát rá?
-
kreg
aktív tag
Apró de annál bosszantóbb dologra lettem figyelmes. Eddig a Samsung Musicot megnyitva, a Smart View felajànlotta a lejàtszàst más eszközön. Ezt most is megteszi, de csak a képernyő tükrözésére hajlandó, a tartalom megosztàsàra nem. Persze így is lehet zenét hallgatni a telóról a tévé+házimozi combón, de a másik megoldás nekem jobban tetszik. (le lehet lőni rögtön a tévé képernyőjét)
-
Sanyi.mTs
addikt
Pitét használva 2 dolog nem tetszik:
- "Telefon" app, ha megnyitom, akkor a legutóbbi hívásokat listázza, de hogy csak a képernyő felén
felül meg az üres rész és a Telefon felirat
- olvasatlan üzenetek számát csak akkor jelzi, ha az még a státusz bar-on látszik. Ha onnan törlöm, de még nem olvastam az üzenetet, akkor nem jelez olvasatlan üzenetet (WhatsApp, email (exchange), gmail)Utóbbira van megoldás? Nova launchert használtam 8.0-nál, gondoltam itt már megoldják ezt, de sajnos nem
-
doongoo
addikt
válasz
András1980
üzenetére
semmi gond a kezdetektől fogva...
-
csaba1203
addikt
válasz
András1980
üzenetére
Mióta megvettem semmi ilyen jellegű problémám nem volt.
Ha volt is valaha azt frissítéssel javították. -
András1980
tag
Kérdezem, hogy a dual verzióban valóban vannak problémák a hívás fogadásokkal. Olvastam egy ilyet, de szeretném hallani, hogy nem általános probléma, mert terveznék egy ilyen készüléket beszerezeni.
-
Batawanga
tag
Gondoltam, ha már kijött az új TMH szoftver is, ráfrissítek a SER kódos firmwarre. Minden sikerült, csak most már DTM (Deutsche Telekomos) szoftverem van. Szórakoznak a Sammobile-nál, nem tud valaki elérhetőséget a TMH-s magyar firmwarehez? Bár azért a német lényegesen jobb, mint az orosz, itt már hajlandó frissítéseket is keresni (a SER-nél még azt írta, nem támogatott szoftver).
-
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Sajnos összetört a telefonom, és cserélnem kell. Ti milyen készüléket használtok A8 mellett, ami esetleg jó lenne utódnak?
-
doongoo
addikt
válasz
donhellner
üzenetére
Asszem kihangosítva rögzíti (mintha írná a help oldaluk), mert a mikrofonhangot fel tudja venni pite alatt is. Az persze nem túl életszerú, hogy mindig kihangosítva beszéljen emiatt az ember (mint a sok idióta az utcákon sétálva)
-
-
Batawanga
tag
válasz
Zsoltinho24
üzenetére
Szurkoljunk egyutt.

Én egy év után is bőven elégedett vagyok, még mindig örömmel veszem kézbe. Egy budget S8, ami bizonyos területeken jobb is lett, mint a nagy testvér (szelfikamera minőség és ujjlenyomatolvasó elhelyezés terén). -
Batawanga
tag
válasz
Zsoltinho24
üzenetére
2017 december a bejelentés. Elérhető 2018 januártól. Nyilván kifutó termék, hiszen 2019 van, de annyira jól sikerült, hogy még bőven lehet kapni. Pl. Konzolvilágnál, ahová a hivatalos Samsung oldal irányít.
-
Zsoltinho24
tag
-
Batawanga
tag
válasz
Zsoltinho24
üzenetére
Az A8 éppenséggel 2018-as modell, ha nagyon korai is. Mivel 2019 őszén jön ki az új Android, nyugodtan kiadhatják rá. Ha már üzletpolitika: a régi elégedett ügyfél a potenciális jövőbeni vásárló. Ha látja, hogy sokáig törődnek a készülékkel, akkor simán a Samsung mellett dönt, bár drágábbak a készülékeik. Az új A40 pl. majdnem ugyanaz a hardver és árkategória, nem igazságos, hogyha megkapja. Bár ugye meglesz az az előnye, hogy az XDA-s fiúk simán tudják majd portolni a Q-t A8-ra a hasonló hardver miatt. Ezt kéne elkerülni a Samsungnak, hogy ne kezdjék el buherálni az emberek egy év múlva a telefont. Jó ár-érték arányú készülék, simán ki lehet húzni vele 3-4 évet is.
-
Batawanga
tag
válasz
bencsyp18
üzenetére
A szerkesztőség magánvéleménye. Az enyém pedig az, hogy az S8 is meg fogja kapni és akkor jó eséllyel mi is. Amúgy látjuk, hogy nincs sok változás most már a főverziók váltásánál, a Samsung UI kicsit túlzásba vitt lekerekítésein kívül alig változott valami. Nekem nagyobb változás volt az, amikor megkaptuk a Dolby Atmos támogatást. Az Android Q-t sajnálnám viszont, mert épp ez lesz az a kiadás, ami kiveszi a gyártók kezéből a biztonsági frissítéseket.
-
bwoay
nagyúr
ha jól értem, a (manapság kevésbé) tartós fogyasztási cikkek élettartamát, más néven a tervezett elavulást állítod párhuzamba azzal, hogy egy mobiltelefon csak korlátozott ideig kap támogatást a gyártó részéről. ebben az sántít, hogy amennyiben egy hűtő vagy egy mosógép elromlik, használhatatlanná válik, tényleg csak az az opció marad, hogy az ember megjavíttatja, vagy lecseréli. ellenben azok a készülékek, amiket elhanyagol a gyártó sw-es oldalról, tökéletesen működőképesek maradnak, és továbbra is képesek ugyanazt nyújtani, mint amit a megvásárlásuk pillanatában. persze, hogy egy user mindig vágyik az újdonságra, ezt nem vitatom, sőt - mindez korántsem csak a sw-es feature-ökre vonatkozik, mert 0.5-1 év alatt sokkal gyorsabb SOC, több memória, jobb kamera kerül a telefonokba, az egyéb technikai megoldásokról + designbeli változásokról nem is beszélve. és itt jön az, amit én állítok: szerintem egy user számára ezen utóbbiak sokkal nagyobb vonzerőt jelentenek, mint a frissebb rendszer által nyújtott újdonságok. a gyártók pedig az újabbnál újabb készülékek dömpingjével elérték, hogy az emberek akkor is elvavultnak érezzék a telefonjukat, ha egyébként az adott készülék tökéletesen megfelel a valós igényeiknek. a telefon cseréje ritkábban fakad szükségből, max a felhasználó megracionalizálja
magának olyan indokokkal, hogy "az asszonynak kell már egy másik telefon, nekiadom az enyémet", vagy "pont most jár le a hűségem", esetleg "erre már nem jön több frissítés". nincs amúgy baj azzal, hogy változnak az igények, és mindenki akkor és úgy vált telefont, amikor és ahogy akar, de akit bármelyik gyártó rá tud kényszeríteni újabb telefon vásárlására azzal, hogy X év után nem ad ki több frissítést az illető telefonjára, az meg is érdemli. -
bringasisti
őstag
válasz
donhellner
üzenetére
Ez katasztrófa
-
donhellner
tag
válasz
bringasisti
üzenetére
A Samsung oldalról letölthető verziónál az volt a különbség, hogy a telefonszámot megjelenítette az ACR, míg a Google play-ről letöltött verzió már ismeretlen számot írt ki a hívásrögzítésnél. Pie rendszer alatt egyáltalán nem rögzíti a program a másik fél hangját, bármelyik verziót töltöd le.
-
Batawanga
tag
válasz
shapphire
üzenetére
Azért nem jött ki Oreoval, mert épp akkor kapta meg az S8 is az új rendszert, így elveszett volna az előnye.
Ha nem fogja 2020-tól tovább támogatni a Samsung, még mindig ott lesz az XDA-developers és a LinageOS mint opció. De sajnos, komoly hátrányuk lesz a kamera szoftver.
Nekem például komoly igényem lenne a 3 éves támogatásra, mióta 3 évente cserélek telefont. -
prisz
senior tag
Ez bullshit. Való igaz, hogy egyes userek meg a tizen-huszon éves mama kedvenceinek (ami egy kicsiny és selejtes tábor) orgazmusa van attól ha évente, vagy 1.5 évente cserél egy telefont, de a statisztika szerint a felhasználók többsége bőven évekig használna egy készüléket (már csak megszokásból is), ha megkapná a megfelelő támogatást és az újdonságokat. Ez pedig nem érdeke egy gyártónak sem. Nézz már körbe az elektronikai piacon. Vajon 20-30 évig működik egy hűtő vagy egy mosógép mint a régi "átkosban"? Ez egy agyonarjánozott fogyasztói társadalom, ahol te vagy én addig vagyunk a "kis kedvencek" amig szórjuk a zsetont....
-
bwoay
nagyúr
mert amúgy a userek részéről marha nagy igény van arra, hogy éveken át ugyanazt a készüléket használják... hiába kapna meg minden támogatást egy készülék akár 5 éven át, az átlag felhasználó vagy összetöri addig azt a telefont, vagy elhagyja, vagy egyszerűen csak elcsábul egy újabb iránt. mondjuk ki nyugodtan: a legtöbb ember örömét leli abban, hogy a telefonját rendszeresen cserélgeti, mert azért ezt mégsem egy ház vagy egy drága autó. le lehet cserélni, főleg szolgáltatónál. elérhető áron van, ha máshogy nem, a mindenféle kedvező szolgáltatói részletfizetési kondíciókkal, és a legtöbben boldogan élnek a lehetőséggel. alig várják, hogy lejárjon a hűség, és vehessék az újat. ez az oka. nem az, hogy a gyártók ellehetetlenítik a készülék használatát azzal, hogy leállítják a támogatást. hát hányan vannak itt a topicban is, akik vagy eleve fel sem rakták a Pie-t, vagy már visszatértek Oreora önszántukból...
-
-
Tuomas
addikt
De azon is múlik. Ugyanis ha valaki nekem szart ad el, legyen az minőségileg szar, vagy pedig támogatottságilag szar, akkor legközelebb nem veszem meg. És ezzel így van még pár mindig millió ember. Elég szoros a verseny mobil fronton, a samsungnál lehet kapni jobb áron is, jó telefonokat, így igenis üzletileg nagyon sokat számít a jófejség
-
Mi az, ami nem lesz támogatva 1 év múlva rajta? Hogy most melyik android fut rajta, mindegy nekem, azok a dolgok az oreo alatt is mentek, amiket használok, és még két év múlva is menni fognak. Nekem még az S3 is megvan, azon is megy minden, aminek mennie kell, szóval ez csak marketing. Mindig a legújabb, legfrissebb legyen... Amíg az A8-ban bírja a vas, addig fogom használni, függetlenül attól, lesz-e rá még frissítés. Biztonsági frissítés sem létfontosságú. Az S3 évek óta nem frissült, és azt se törte fel senki(4.4.2).

-
prisz
senior tag
Sajnos a mai mocskos világban, ez már nem a jófejségen múlik. Jelen esetben a Samsungnak, (ez akármelyik multira vonatkozik) qrvára nem elemi érdeke, hogy te hosszú évekig használj egy terméket. Ha jobbat akarsz, vagy frissebb szoftvert, akkor vegyél egy újjat. Szvsz tuti nem lesz sajnos android Q ezen a vonalon, mert hiába egy mocskos jó telefon, ami még hosszú évekig is kiszolgálna, egyszerüen az üzleti érdek, a befektetők, a részvényesek meg a pénz, sajnos nagyobb prioritást élvez mint mi, az átlag felhasználók.
-
Batawanga
tag
Hogy meddig lesz támogatva a telefon, nem lehet tudni. 2020 januárig biztosan és addigra már bőven kiadásra kerül az Android Q, amit természetesen a flagshipek kapnak majd meg először. Viszont az A8 helyből hátránnyal indult (nem Oreoval adták ki), ezért ha jófej akar lenni a Samsung, akkor még jövő tavasszal megkaphatjuk a Q-t. Ami után már mindegy is a további támogatás, hiszen pont ez lesz a Q újdonsága, hogy a Google fogja nyújtani a biztonsági frissítéseket a Play Store-on keresztül.
-
shapphire
aktív tag
Azt nem írtam, hogy az összegnél a nem gsm boltos, nem szolgáltatói konstrukciókat figyelembe véve. Így már pontosabb.
A fenti keret alatt mit kapsz hosszútávú felhasználást feltételezve?
Régi flagship vagy szerű telefont amin alig vagy egyáltalán nem lesz szoftveres támogatásod vagy viszonylag friss telefont aminél tutti valami nem 5 csillagos, de még 4 se (pl.: akku, kijelző, hadver, optimalizáció, kamera, tárhely, stb.) vagy újonnan kiadott telefont nem igazán időtálló hardverrel, 2 éven belül jelentkező felület lassulással.
Vagy nem így látod? -
shapphire
aktív tag
válasz
csaba1203
üzenetére
@Mágus2:
Nem mondom, hogy fotóstúdió minőség a cél, de azért a jelenlegi szinthez képest ugrás kellene.@csaba1203:
Nemcsak a samsung más gyártó stratégiája is ez. Kezdetben alsó közép felső kategória kialakítása, aztán az alsó és alsó közép megszűntetése. Mindenkit terelnek a középkategória fölé.
Régebben egy ace 4 kitkat rendszerrel igen jó ajánlat volt kb. 40 e forintért.
Ma, értelemszerűen nagyobb elvárások mellett kb. 70-80 alatt telefont venni hosszútávra nem ajánlott vagy komoly kompromisszumokkal kell számolni.A pixel3a nálam is felmerült, írtam is róla, de aztán olyat olvastam a hsz-nál, hogy egy fotózós napon (kirándulás) nem bírja a nap végéig. Kiábrándító.
Meg az országban kevés kereskedő árulja, jótállás kérdése, szervizelés lehet nem is itt történik. A stock droid felülettől kicsit tartok, megszoktam az SE-t, és az új UI is tetszik.
Ettől függetlenül kb. egyből megvenném a pixel3a-t. -
csaba1203
addikt
válasz
shapphire
üzenetére
Az idei A széria nekem már nem begyere úgyhogy el fogom hagyni ezt a kategóriát ha cserélek jövőre telefont.
Még nem tudom mi lesz az utód ami most szimpatikus az az S10e.
Megvárom az új Pixel3a-t is nagyon tetszik és méretben hasonlít az A8-ra na annak nagyon jó a kamera része és árban sem lesz rossz. -
válasz
shapphire
üzenetére
Jó telefon, elégedett vagyok vele. Sokszor használom műhely környezetben. Kamerát alkatrészek fotózására használom legtöbbet. Aki szép családi fotókat szeretne, az ne telefonnal álljon neki.
Ip védelem parádés, de tok nélkül nagyon sérülékeny a készülék, erre ügyelni kell. Még 2 évig biztosan jó lesz. -
shapphire
aktív tag
válasz
csaba1203
üzenetére
Most A3 2017-et használok, de váltanék mert kezd egérmozis lenni.
A tesztből, meg a kommentek tartalmából/számából is látható, hogy jól össze van rakva a telefon.
Fontos lenne a kamera része, de jól jönne egy minőségi ugrás A3-hoz képest.
A tökéletes összeszerelést, soso IP védelmet még feladnám, de egy p20 pro vagy főleg egy p30, s9 meg azért drága.
Az A50 meg nem/vagy javításig (lesz?) értelemszerűen nem játszik, mert nem sikerült a kamera része. Finoman szólva. -
csaba1203
addikt
válasz
shapphire
üzenetére
A készülék maga nagyon jól összerakott minőségi cucc.
Neked kell eldöntened mire használnád elsősorban.
Ha a fotózás szerepel első helyen tudnod kell ez csak közép kategória és nem tudsz vele minden helyzetben jó fotókat lőni.
Ezt leszámítva nincs gyenge pontja és még 2 évig biztos elketyeg ezzel a hw-el. -
GEPESZ66
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem lehet,ha jól tudom.
-
bringasisti
őstag
Pie frissítés után az ACR hívás rögzítését meg tudja valaki oldani? Mert nekem letöltötte a telefon, de nem merem telepíteni .
-
shapphire
aktív tag
Sziasztok!
Új készülék vásárlásán gondolkodom. Érdeklődni szeretnék, hogy ki, mennyire van megelégedve ezzel a készülékkel? Érdemes megvenni még vagy vannak sokkal jobb alternatívák így 2019-ben?
Ha jól olvastam már kiadták rá a Pie-t, illetve az új Samsung felületet is. (UI)
Mennyire jó képeket készítenek a kamerák?
Továbbra is elégséges a hardver az akadásmentes működéshez?
Hány főverzió várható még rá? (Samsungnál ha jól tudom 2 év a támogatás)
Persze más tapasztalatokat is szívesen fogadok.Előre is köszi a válaszokat!
-
Vitaqo
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
És mire? Én S9-en gondolkodom.
-
Vitaqo
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Uhh. Mondjuk elég durva, ahogy nézegetem az árakat, 160 ezer a Samsungnál a telefon. Én taval 120-ért vettem.
-
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Alaplapcsere kb mibe fáj A8-on?
-
bringasisti
őstag
Jött egy 1300 Mb frissítés, ez b@ssza el a hangrögzítőt? Egyenlőre "később" re raktam
-
Mr.Franczy
aktív tag
Nah, végre megjött telenyomorra is a pite!

-
szoszo75
aktív tag
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Igen ez engem is érdekelne. Na meg a kameránál is sajnos variáltak, professzionális funkciónál ki lett szedve a videó , csak a a fényképezés maradt míg oreónál mindkettő benne volt.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
beállítások > keresés ikon > (beírod, hogy) google helymeghatározó szolgáltatás
vagy statusbar-t lehúzod és ott be- vagy kikapcsolod a "Hely" kapcsolót -
DrDobos
őstag
Hali!
Ha a samsungos smart thingssel nem tudok csatlakozni a tvre, van mas program amivel tudok kepernyotukrozni? -
ilyenezalaci
tag
Sziasztok. Felment a pite, eddig minden okés, de nem találom sehol, hogy a helymeghatározásnál hogyan lehet ki-be kapcsolni a GPS-t. Vagy itt már csak bekapcsoltan lehet?
-
bwoay
nagyúr
végeztem egy kísérletet:
a telefonom készenléti ideje bekapcsolt wi-fivel, 2 gmail fiók szinkronnal meg pár notifikációval (facebook, aliexpress, stb) eléri a 168 órát. ebben nincs más aktivitás, és a kijelzőidő sem haladja meg az 5-10 percet.viszont ha az AOD be van kapcsolva (csak a home gomb, az is csak 8 és 22 óra között), akkor a készenléti idő leesik kevesebb, mint a felére. többen írták, hogy sokat fogyaszt, de ez azért meglepő, legalábbis számomra. aki már pie-t használ, el tudná mondani, hogyan működik ott az AOD? mert azt olvastam korábban, hogy van opció, amikor érintésre jelenik csak meg.
Atos23:
pláne! bár úgy vélem, hogy amíg a Szonda Ipsosnál nem kötelző a frissítés 9.0-ra, addig ugyanúgy maradhat az ACR. meg csak létezik más platformon más app azonos célra, nem? -
Atos23
senior tag
A hangrögzítést a közvélemény kutató cégek is használják, a Szonda Ipsosnál például hivatalosan ajánlott program az ACR a munkatársak számára.
A jogi dolgokba most nem akarok belemenni, a lényeg, hogy valakinek a megélhetéséhez kell az ACR, nem pedig arra, hogy felvegye a nagymamával folytatott receptcserés megbeszélést.

-
Batawanga
tag
Odinnal vissza tudod tenni az Oreot, garanciavesztés nélkül. (Amúgy sosem értettem ezt a hangrögzítés fixációt egyeseknél, mert hacsak nem tájékoztattad a másik felet, eddig is illegális volt, a GDPR életbe lépésével még inkább. Nem hiába került ki a lehetőség az új rendszerből.)
-
KTony
tag
Sziasztok 2 napja véletlen felengedtem a telefonomra én is a 9.0 t. Van arra mód hogy visszamenjek garancia vesztés nélkűl az előző rendszerre ? 9.0 alatt nem működik az ACR hívásrögzitő és a Morecast ezek nekem fontos appok. Az ACR nek már utána olvastam sose fog 8.0 fölött működni nem követtem a híreket az update re meg azt hittem hogy csak biztonsági frissítés. Nem szeretnék emiatt telefont cserélni még nincs egy éves de ez így nekem nagyon rossz.
-
RBJ
addikt
Miért is hittem, hogy a pie alapértelmezett témája fekete.
Az éjszakai módos témát hittem annak. -
svbela
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a Pie-t. Általában tetszik, de van egy gond ezt mi okozza és hogy lehet orvosolni? Ismeretlen hívót jelez mindenkire egy eddig nem látott ablak, pedig felismeri a hívót.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3662
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
felül meg az üres rész és a Telefon felirat

magának olyan indokokkal, hogy "az asszonynak kell már egy másik telefon, nekiadom az enyémet", vagy "pont most jár le a hűségem", esetleg "erre már nem jön több frissítés". nincs amúgy baj azzal, hogy változnak az igények, és mindenki akkor és úgy vált telefont, amikor és ahogy akar, de akit bármelyik gyártó rá tud kényszeríteni újabb telefon vásárlására azzal, hogy X év után nem ad ki több frissítést az illető telefonjára, az meg is érdemli.