Hirdetés

2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bolondember


bolondember
(MODERÁTOR)

Samsung Galaxy 3 (GT-I5800)
GYIK

A telefon specifikációjával kapcsolatban mindent megtalálsz a fórumban a “Témaindító írás: ...” linkre kattintva.

Milyen tokot és fóliát használjak a telefonhoz?
Tok és fólia teszt DeFranco fórumtárstól, waccamár véleménye és ajánlása pedig itt és itt olvasható.

„SIM kártya eltávolítva, kérem indítsa újra a telefont!” – Megoldása lehet, a PIN kód bekérésének tiltása (Beállítások-Hely és biztonság-SIMkártya zár beállítása), vagy a SIM kártya érintkezőinek megtisztítása radírral, vagy kontakt spray-el.
Egyébként firmware probléma is lehet, amit a 2.2-es verzió remélhetőleg majd megold...

”Milyen program ami...” - Hangzik a szokásos kérdés, van saját topicja, méghozzá itt: Android appz - szoftver kibeszélő topic
Ha netről szeretnél letölteni Android programokat és nem a Marketből, akkor a http://www.androidzoom.com/ oldalról teheted meg.

Hogyan tudok saját csengőhangot beállítani?
- Csinálj az SD kártya gyökérkönyvtárába egy ringtones mappát és abba tedd a csengőhangokat. Értesítőhang esetében notifications, ébresztőhang estében pedig alarms nevű mappa létrehozása szükséges.
- Erre a RingDroid nevű progi is megfelelő.

Szeretném lementeni az eddig telepített programjaim telepítőfájlait (.apk) van erre lehetőségem?
Igen, méghozzá itt olvashatod kelzsoca írását, illetve az Astro FileManager (Marketből letölthető) nevű programmal is lehetőség van lementeni a telefonon lévő programokat *.apk-ba.

Hasznos Android programok: (A teljesség igénye nélkül, arra van külön topic!)
- App-ajánló a topicból: Bővebben itt.
- Advanced Task Killer: Arra szolgál, hogy a háttérben feleslegesen futó alkalmazásokat leállítsd, és ezzel meghosszabbítsd az üzemidőt. Marketről vagy innen ingyenesen letöltheted. Megosztja a felhasználók véleményét, ésszerűen kell használni.A használatáról itt és itt is találsz leírást.

Nem szeretném, hogy minden kép megjelenjen a Galleryben, mit csináljak?
Amelyik könyvtár tartalmát nem szeretnéd viszontlátni a Galleryben oda hozz létre egy fájlt .nomedia névvel.

Nem csatlakozik a Wifi hálózatra, illetve ledobál - Álltsd a routeredet B/G szabványra és ne N-en használd.

Telepíthetek a microSD kártyára programot? - A 2.1-es rom, alapból nem képes rá, a 2.2 tudni fogja. A 2.1-es rom esetében a leírást a megoldáshoz itt találod.
Fontos tudni, hogy Android 2.2 esetében is csak akkor tudsz programot telepíteni az SD kártyára, ha az adott program is támogatja azt!

Milyen beállításokat kell elvégeznem, hogy működjön a mobilnet és MMS?
Szolgáltatók APN beállításai.

Nem sikerül a Samsung Kies programmal csatlakozni a telefonhoz – Megoldás lehet erre az alábbi leírás:
Akinek USB problémája van (nem csatlakozik PC-hez)
1. Tárcsázd a következőt: *#7284# ezzel elindítod a PhoneUtil alkalmazást.
2. Az USB résznél váltsd át MODEM-re majd vissza PDA-ra.
3. Zárd be az alkalmazást.
Ha ez sem működik akkor Factory reset. Kérdés, hogy megéri-e?!
A Samsunk Kies program segítségével lehetséges hivatalos ROM frissítést is végrehajtanod a telefonon. Jelenleg hivatalosan a 2.1-es a legfrissebb verzió. A Samsung nem nyilatkozik a 2.2-ről, de valószínű, hogy megkapjuk, a 2011-es év első negyedévében...

Alternatívák a Kies programra:
- Android Manager Wifi (Free): Ez természetesen nem támogatja a hivatalos ROM frissítést, de minden egyéb mást (Telefonkönyv, SMS, stb..) szinkronizálhatsz. Leírás és ismertető
- Kies AIR: Bővebben...
- Myphone Explorer: Rövid ismertető...
- On Air: FTP kapcsolat létrehozásához a telefon és a pc-d között. Bővebben...

Fut az IGO 8 a telefonon?
Hivatalos verzió a telefonra egyelőre nincs...amíg nem jelenik meg hivatalos iGo verzió a telefonra, addig a különböző iGo másolatok bárminemű említése Tilos a topikban.

Alternatívák Navigációra:
Navigon!, NDrive!, Copilot, Sygic

A GPS nem talál műholdat. – Megoldás lehet a GPS Booster Lite nevű program letöltése a Marketből ingyenesen. Keress rá így: gps opt vagy octy
Az esetek nagy arányában segít!

Milyen Android verzió érhető el a telefonhoz?
Alapból Android 2.1 - Eclair-el került forgalomba a telefon, elméletileg hivatalosan is megkapja a 2.2-t (Froyo). Egyelőre nincs dátum a megjelenésével kapcsolatban, ellenben 2.2-es romok elérhetőek az alábbi linken: http://www.samfirmware.com/ A samfirmware.com-on található romok több felhasználó véleménye alapján nem ajánlottak, még annak ellenére sem, hogy ezek a romok elvileg hivatalos teszt verziók!
Helyette a forum.xda-developers.com oldalt használd.

Hivatalos romok jelenleg:
Jelenleg a 2.1-es rom van minden készülékre. A Vodafone kiadott egy 2.2-es ám ez egy korai verzió, azóta vannak frissebb 2.2-es romok, és állítólag tartalmaz hibákat (egy ember erősítette meg). A Samsung nem hagyta jóvá hivatalosan. Tehát várunk még a hivatalos 2.2-re. Pontosabb információt nem tudunk adni, május elejére ígérték, de volt már február is szóval nem tudjuk.

Firmware frissítés: 2.2 Froyo (Saját felelősségre!) Az alábbi oldalak nyújtanak ebben segítséget:
Samsung Galaxy 3 root, GPS fix, frissítés
Galaxy 3 Froyo
forum.xda-developers
Magyar nyelvű leírások:
-: balkoger kollega leírása itt található.
-: Androidunderground

Egy felhasználói vélemény a 2.2-es firmware frissítésről: balkoger

Hogyan telepíts 2.2 illetve custom romot:
Erre ez a cikk ad választ, szükséged lesz hozzá a KIES-re, de a cikkben minden le van írva, csak kövesd.

Jelenlegi elterjedtebb cutom romok:
Kyrillos: v3.3 óta emelt órajellel dolgozik ami nagyon fogyasztja az aksit, de vannak non oc verziók is azokat keresd.
Lestatious: Ez is szintén egy jó custom rom, egyedi telepítője van amivel személyre szabhatod a romod, viszont hajlamos fagyásra, valamint újraindul alkalmanként a telefon.
inDroid: Kezdetben az Xperia átdolgozása volt, azonban azóta ebbe is bele került minden lényeges összetevő, most már tulajdonképp ugyan olyan mint a többi custom rom.
Apocalypse: Kezdetben rengeteg mindent ígértek a fejlesztők, végül a megvalósítás, bár jelenleg béta állapotban van. Eléggé instabil még, később talán javítanak rajta. Ez is OC verziójú, viszont található benne CWM recovery.
Destiny: hodostamas custom romja, ami JPN-en alapul. A jelenlegi (egyik) legstabilabb rom, a v1.1 verzió stock, viszont gyorsan reagál, a v1.2 már más stílust képvisel, új téma van benne és bele lett építve pár új program is. Ez a rom gyors és stabil.

Akkumulátor töltöttség hibás jelzése:
A telefonnak úgymond meg kell tanulnia az akkumulátor állapotot. Új állapotában lehetséges, hogy hamar 50% környékén töltőért kívánkozik, de egy idő után ez helyreáll. Más esetben firmware hiba is lehet, főleg a T-mobile-os gyári verziók esetében.

Miért nem működik az ébresztés?
Ne tessék meglepődni, hogy a telefon kikapcsolt állapotában nem fog megszólalni az ébresztés, mert a telefon ilyet nem tud. Kapcsold repülő módba a telót, így nem merül annyira és reggelre meglesz az ébresztés.

Factory Reset: *2767*3855#
Figyelem! Ezzel minden beállítást és adatot leszed! Visszaállíthatatlanul. (Telefonszámok, sms-ek, minden!) Érdemes SD kártyára lementeni a dolgokat!

A telefon csörög, rezeg, de nem lehet felvenni - a hívásfogadó képernyő néhány másodperccel később jelenik meg, nincs megoldás. A telefon első csöngetési hangja is halkabb, mint az utána következők. Erre sincs magyarázat.

Adatforgalom letiltása: Legegyszerűbben a Marketben megtalálható APNdroiddal (Free) oldható meg, így nem kell attól tartanod, hogy a folyamatos adatszinkronizáció miatt felszökik a telefonszámlád. :)
Adatforgalmi tiltások "szájbarágós" leírása.

Live wallpaper: (Mozgó háttérképek) A készülék gyárilag nem támogatja, Root* kell hozzá, és néhány egyéb művelet. Itt megtalálható: [link] Android 2.2-ben már alapból benne lesz.
*Root: Rendszergazda jogosultság szerzése. Elvégzése egy klikkel: z4root.apk (marketen nincs!)

Android Market Error: - Ha a Marketben a “Download Unsuccesfull” hibaüzenetet kapod, akkor ezek a teendőid:
Navigálj ide: Beállítások-Alkalmazások-Alkalmazások kezelése, itt menj a Market-ra (ha nem látod akkor Menü-Szűrő-Összeset mutat) majd Cache ürítése. Utána csináld meg ugyanezt a Download Manager nevű alkalmazással is illetve ha szükséges akkor még a Google Apps, Google Talk-al.

Szervízkódok:
*#1234# - Firmware verzió lekérdezése
Bővebben szépen összegyűjtve cooldongo által ebben a hozzászólásban.

Hívás megszakítása gombbal:
A 2.2-től elérhető, a kisegítő lehetőségekben lehet bekapcsolni és a POWER(a készülék tetején lévő) gombbal tudod majd megszakítani a hívást.

A 2.2 előnyei a 2.1-el szemben, röviden:
Hívás megszakítása gombbal,hálózat eldobás megszűnése, gps működik segédprogram nélkül is, programok az SD kártyára telepítésre, gyorsabb és gördülékenyebb rendszer, hotspot létrehozása, a gyári zene lejátszó alkalmazásban mappa szerinti nézet ill. lemeznézet, beépített taskkiller.

Kisebb “élménybeszámolók” a készülékről, felhasználóktól. :)
Egyik és Másik

Keresés a topicban!!! : Mivel elég sok hozzászólás van a topicban, és ebből adódóan sokmindent kitárgyaltunk, a lap tetején, jobb oldalon érdemes használni a keresőt! Csak a Galaxy 3 témán belül keres, így kiszűrheted a lényeget, és nem teszel fel olyan kérdést, amit már megoldottunk.

Az #1 hozzászólást összegyűjtötte: tomy_cz, pető bá’ és gtamate2

Az eredeti #1 hozzászólás:

ez gyors volt.. :)
Érdekes, h amennyire gördülékenynek tűnt mindenhol a gép, a kétujjas nagyításnál már eléggé akadozott - ennek mi lehet az oka?
amúgy ennyi pénzért ez kegyetlen jó vétel... :K

- írta bolondember

[ Módosította: daa-raa ]

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.