Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Mosanke

  senior tag

  Sziasztok!

  Én két hete vettem egy ilyen telefont az egyik nagy hazai áruházban. Kifutó termék volt és leárazták 8999 Ft-ra. Hozzá még kártyafüggetlen is. Két napot hezitáltam, hogy vegyem - ne vegyem és majdnem le is maradtam róla, mert az utolsó előtti készüléket vettem meg, mert addigra a többit mind elvitték. Ennyi pénzt bőven megért. Nekem legalább is. Két hét után teljesen rendben van és nekem bőven elég arra amire használni fogom.
  Visszaolvasva a topikban, tavaly téma volt a Li-Ion akkuk első töltése.
  Van erre egy aranyszabály amit leírok és érdemes betartani, mert ezt betartva jelentősen megnövelhető a mobil akkuk élettartama.
  Való igaz, hogy az utóbbi években a mobil gyártók a készülékkel együtt adott Li-Ion akkukat már gyárilag megformázzák és ezért nem szükséges a régi időkben ajánlott 15-17 órás első töltés.
  A tanácsom az, hogy az első bekapcsolás után érdemes megvárni azt amikor teljesen lemerül az akksi és magától kikapcsol a mobil. Csak utána feltenni töltésre.
  Most jönne amit javaslok.
  Ezek a Li-Ion akkuk, amikor az üzembe helyezésüket követő első lemerülésük után töltésre kerülnek, akkor (általában) 2,5 - 3 óra elteltével a telefon már jelzi, hogy akku feltöltve - vegyi ki a töltőt. Ekkor a kapocs-végfeszültség megvan ugyan, de a zárótöltés - ami nagyon fontos az első töltéskor - még nem fejeződött be.
  A mobiltelefon töltője teljes feltöltöttséget érzékel ugyan, mert az akku feszültség eléri a maximális értéket, viszont ekkor még a tényleges töltöttségi fok csak nagyjából 70-75% körül van, ami nem elég. A maradékot a záró töltés fogja majd beletenni, és ezért kell tovább még rajta hagyni a töltőt. Ennek az un. záró töltésnek az időtartama megközelítőleg kétszer addig tartson, mint a kezdeti töltés, amikor jelzett a telefon, hogy az akku feltöltve.
  Ezt hosszabb töltési ciklust érdemes évente 2x, 3x megcsinálni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák