- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez lehet hogy rád igaz, de másokra nem biztos!
Én is 40.felett vagyok, de inkább közelebb az 50.hez, eggyátalán nem játszok MULTI.t, de 60Hz.et kerülöm messzire!(te is így lennél ha megszokná a szemed a 120-140Hz es monitort, utána nem kéne soha 60)
inkább picit visszább veszek a minőségen de legyen 120-140 FPS 2K.ba. -
válasz
kolopele #247 üzenetére
mindenki azt vehet amit enged a pénztárcája! Sajnos nem mindenki engedheti meg magának a leg újabb i9.es CPU.t, szegény ember vízzel főz!
Találékony ember pedig megveszi a jóval olcsóbb CPU.t és felhúzza egy 3-4.szintel felette lévő teljesítményére és meg spórolt 60-80-100.e Ft-ot
de már tényleg szét barmoltuk a tropikot kéne hívni egy takarítót aki kitörli a nem ide tartozó HSZ.eket!
b. nem el engedted, hanem betojtál hogy elveszíted a CPU.dat!
-
Hidd már el NEM KELL EGYEDI BIOS itt egy másik videó itt nem frissít semmit mégis 131.MHz en tolja! De látom mind2en csak azt hiszitek el amit magatok csináltok, de mivel nem értetek a tuninghoz így azt hiszitek nem létezik!
Fogadni merek veled bármibe, ha hozol nekem egy 8700as CPU-t meghajtom neked 4600.on a z370.es lapomba, de akár hozhatsz te is egy z370/390.es lapot nehogy azt mond hogy az enyémen megpiszkált BIOS van!
De ha menni fog a CPU nálam marad, ha nem megy kifizetem neked a CPU árát és a CPU.t vissza kapod!
-
-
ember te nagyon gázos vagy de tessék itt egy videó ebben PL egy i7 6700.as 4650MHz en hajtanak pedig a i7-6700. az csak 4000MHz re turbózik akkor hogy megy neki az összes mag 4650MHz-en? 12:30.nál láthatod! a csávó is 136MHz es FSB.n vagy ha jobban teccik BCLK -n teszteli!
-
Te meg fogd fel hogy ezzel foglalkozom 25.éve, és tudom hogy mit lehet és mit nem!
De látom te csak azt hiszed el amit a gyártó leírt az adott CPU.ra!
a 8700 és 8700K egy és ugyan az a CPU csak a K-s nak fel van oldva a szorzó tára és szabadon állíthatod feljebb is mint a turbó szorzója, ennyi de minden másban 1:1.ben ugyan az!
FSB.t tudod állítani az nincs zárolva! annak semmi köze ahoz hogy sima vagy K-s a CPU, sött valószínű a B-s lapodban is lehet állítani az FSB-t
-
válasz
kolopele #236 üzenetére
Nem kell FSB-t emelni neked K-s procid van de a simánál sem kell ahoz hogy az 1.magos turbó órajelre fel emeled az összes magot fixen! és nagyon látványosan megnő a CPU teljesítménye így!
mint írtam 25.éve foglalkozom tuningolással! És a 25.év alatt 1. CPU vagy VGA nem szált el a tuning végett, csak ésszel kell csinálni és akkor nincs probléma!
Nem bonyolult csak fixálni kell a szorzót nem automatán haszni, és a CPU nál pedig az összes energia gazdálkodást kikapcsolni és manuálisan beállítani az órajeleket és feszt!
-
25.éve foglalkozom tuningolással! CPU és VGA is!
Ne akarjátok megmagyarázni mit lehet és mit nem és miért nem ajánlott!
hidd el az a 8700.as i7 tudja beton stabilan az összes magon/szálon a 4600.MHz.et!
a B-s lapodat nem ismerem én olyan kacatot nem veszek! Z.s lapban 1000% hogy kihozom neked belőle alapfeszen az összes magon a 4500-4600MHz.et!
tessék a netezős gépembe 8600K. van annak 4300MHz a turbója 1.magon!
mégis mind a 6.mag megy beton stabilan 4500,MHz-en alapfeszen és melegedni se igen melegszik aida stressz teszt alatt is csak 60.fokig megy fel úgy hogy 500RPM-et se pörög rajta a cpu hűtés!
-
-
-
mért hogy? 4600MHz a turbó órajele! Z-s lapban megoldható hogy ennyin járjon folyamatosan, és ne menjen vissza 3600.ra még csak feszt sem kell emelni hozzá alapfeszen elmegy ehez nem kell K-s proci.
K-s akkor kell ha a turbó szorzója fölé akarsz menni, de bőven elég a 46x100MHz vagy trükközni is lehet PL:42x110MHzvolt ryzen 3800X em FIX 4500.on hajtottam, és a kis 8600K 4400MHz en alázta bármelyik játékban, hiába csak 6.mag a másik meg 8+8
-
-
-
válasz
kolopele #174 üzenetére
írtam hogy lezártam a témát........
De............
Attól hogy 4-5.milliós OLED TV-t veszel nem győztél meg! Ugye tudod hogy vehetsz 500.milliós TV.t is akkor sem lesz olyan mint egy Gamer monitor, a legújabb C9.es LG.nek is 14ms Input Lag-ja van!
Akkor sz.ted a te 5.éves 5.milliós TV-dnek mennyi lehetinkább ne is akard tudni!
*************************************************************************************
Hopkins95 teljesen mindegy hanyadik generációs a KONZOL lehet 256.odik generációs is!
A PC.k mindég jobbak voltak és jobbak lesznek! Ez mindég is így volt, és így is marad!Ha olyan szintű lenne egy konzol mint egy komolyabb PC akkor az ára is olyan lenne 6-700.e ért meg ki venné meg a szaros konzolt?.......... kár ezen agyalni!
-
mint írtam közel 50.éves vagyok, én Commodore 16-on kezdtem a játszadozást 1984.ben szóval nekem nem igen tudsz te újat mondani/mutatni(kb volt az összes létező és megjelent VGA.ból nekem, általában mindég a csúcs alattit veszem 1.el, mert a csúcs VGA.k mindég túl vannak árazva és annyival nem jobbak mint amennyivel többe kerülnek) de ebbe ne menjünk már jobban bele!
És mint írtam, nem vagyunk egyformák!
Neked lehet a 30.FPS vajsimának látszódik a konzolodon és gyönyörű a kép amit látsz!Nekem nem! és soha nem is lesz egy konzol képminősége olyan mint egy PC.nek, hiába magyarázkodsz!
De felesleges veled vitázni, mert úgy látom neked a TV.n látott elmosódott, homályos szar képminőség is teljesen megfelel(azt se veszed észre ha bekapcsolod a játék módot a tv.n hogy mennyit romlik akkor képminőség), vagy nem játszottál még normális 27" monitoron(nem egy 50.e res TN-es szaron) és azt se tudod milyen ott a játék élmény!
De részemről zárom a témát........
-
válasz
kolopele #169 üzenetére
Nem vagyunk 1formák(még szerencse) mindenkinek más és más az inger küszöbe!
Van akinek a 30-40.FPS is vaj simának tűnik, nekem 60.nál a fejem is megfájdul ~2.óra játék után, ha ~120.környékén van akkor meg 4-5.óra után sincs problémám!
Az meg hogy a KONZOL mire van optimalizálva inkább hagyjuk, abba meg már bele se megyek hogy ha TV.n játszol(márpedig konzollal nem monitoron fogsz) ott milyen a játék élmény egy 3-400.e res TV.nek is baromi nagy az Input Lag.ja bármilyen csiri-viri játékmód gyorsító hókusz-pókot kapcsolsz be rajta, amik amúgy is úgy elcseszik a képminőséget hogy már attól megfájdul az ember feje, és elég sok user nem 400 ért vesz TV.t hanem örül a 55" 4K,nak amit 150.é megvett a teszkóba... na azon aztán lehet mindent csinálni csak játszani nem, de még kb Tv adást se lehet rajta normálisan nézni!
-
válasz
Hopkins95 #160 üzenetére
Nem vagyok nagy játékos én sem, kb évente ha 1-2.játékot végig viszek sokat mondtam! (kinőttem már belőle így közel ~50.évesen)
De ha megjelenik egy olyan játék amit kedvelek azt nem 30-40.FPS.en szemkifolyató módban szeretném végig vinni, hanem élvezni a játékot Épp ezért soha eszembe se jutna hogy KONZOL.t vegyek nem hiányzik az az ocsnány látvány, és minőség ami a konzolokon van!
Biztosan vannak sok nagy gamer örültek, akik az összes megjelenő játékok végig viszik, nekik nem a minőség számít hanem a mennyiség, na ilyeneknek jó a 30-40.FPS.is!
-
válasz
kolopele #157 üzenetére
én se játszom soha multit, de nekem 90.fps alatt nem tűnik simának a kép, törekedek a 100.feletti tartományra G-SYNC.el ott már elég folyamatosnak érzem!
2080Ti.re már sajnáltam a zsetont, annyival nem jobb hogy majdnem 2x annyiba kerüljön, 2K ba meg szépen elmegy a sima 2080.as is főleg hogy alapjáraton 0 tuningal is folyamatosan 2000MHz felett jár a GPU
-
válasz
kolopele #154 üzenetére
Ezért nem vettem én se 4K monitort mert nincs olyan VGA ami kitudná hajtani 4K-ban a 100-120.FPS.t és a 2080Ti nek is horror az ára, szerencsére jól kifogtam a 2080.ast 200.ból megvolt egy használt 3.hónaposRTX-2080-GAMING-X-TRIO ennél többet nem költenék VGA.ra már ez is nagyon határ eset volt!
-
Nincs mit szépíteni! a GTX1060-6G és egy full alap GTX1080 között ~60% az eltérés
Tehát ahol a 1060.as 50FPS.el döcög, ott a 1080.as 80FPS el szaladgál! hozzá teszem nekem a 60.is darabos, 90.és az felett érzem simának.
a 1080.al meg voltam elégedve amíg FHD.ban játszottam, de ~1éve lecseréltem a monitort egy 144Hz 2K monitorra, ide már kompromisszummal se volt elég a tuningolt 1080.as sem, 1.hónap után kénytelen voltam feljebb váltani.
Vettem egy RTX2080.at azzal már elfogadhatóan lehet 2K felbontáson játszani!
De van akinek elég a 30-40.FPS is FHD-ban, annak elég lehet a 4.éves GTX1060-6G, vagy levesz mindent LOW.ra és örül a 60.FPS.nek!
-
a GTX1060 már egy elavult 4.éves VGA azt ne vedd alapul egy friss VGA árához!
4.év múlva a RTX2070.is olcsó lesz!
És igen sajnos a közép kategória ma már közel ~200.e környékén van! nem 75.k nál 75.ért manapság egy alsó kategóriát kapsz csak!
a GTX1060-6G. ma már full HD.ra se igen elég még kompromisszumokkal sem, a régi gépemben egy GTX1080.van(ne részletezzem ez mennyivel erősebb mint a 1060.ad) de azzal is alig van meg a stabil 60.FPS FHD.ban, szóval a 1060.as esetleg low beállításokkal, vagy 5-6.éves játékokhoz elegendő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- VR topik
- DUNE médialejátszók topicja
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Chromecast topic
- Fotók, videók mobillal
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest