Hirdetés
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
Ehhez képest boldog-boldogtalan autóval jár, ez úgy néz ki nem jelent gondot. Egyébként nem az üzemanyagról beszéltem, mert az eléggé inkorrekt volna. Új belsőégésű autó vásárlásnál, nagyteljesítményű motoroknál, dízelnél nyugodtan lehetne különadót bevetni, aki úgy érzi megengedheti magának az nyugodtan fizessen.
Adóelkerülésnek a céges plugin-hibridet nevezném, az hogy valaki bizonyos kedvezményekben részesül azért mert magától villanyautót használ az mindenkinek jó. Valahol el kell kezdeni, mindenki előtt ott van a lehetőség. -
axioma
veterán
Szerintem a belsoegesuek rohadtul meg vannak adoztatva a benzinen/dizelen keresztul. Mi tobb, ezzel szokta'k bantani az e-autosokat, hogy kibujnak az adofizetes alol, aztan megy a polemia hogy az utado van benne vagy az uzemanyag eloallitasanak kornyezetkarositasara juto ado... [Mar ha az EV otthon tolt, mert oszlopnal eleg durva dijosszetetel van ott is.]
-
GreenGoblin
őstag
Sokan bukásnak fogják fel ami lehet igaz, de egy valamit elért az Apple vele és lehet ez volt a célja is.
1. Befogta a károgók száját akik kicsi telefont akartak volna és ezzel felmérte az igényt is.
2. Úgy árazta be, hogy a rés kicsi legyen a mini és a sima 12 közt.
És itt van a kutya elásva. Sokan inkább úgy gondolták/ják, hogy inkább megveszik a 12-őt kicsivel drágábban de többet kapnak a pénzükért.
Apple nyer bármi legyen is. -
Tigerclaw
nagyúr
Neha hallani, hogy van az EU-nal erre iranyulo szandek. Talan 10-15 even belul meg is valosul, hogy ne kerulhessenek utcara feleslegesen eros, feleslegesen nagy vegsebessegre kepes jarmuvek. Sot a minap olvastam hogy 1-2 even belul mar kerulhet valami sebesseglimitalo elektronikai megoldas az uj autokba. Talan az elejen csak figyelmezteto hang, mint amit a GPS-ben lehet beallitani, aztan ha beerik a technologia komolyabban is bele szolhat majd a vezetesbe. A masik szandek a fekete dobozok beepitese, ami ha teljes mukodesben, nem csak a balesetek utani nyomozasban segit majd, hanem "fel is jelent" ha gyorsan mesz. A legvegen meg jon az Otodik Elem -ben latott megoldas, ahol az auto automatikus megbuntet.
-
Farkas82
tag
Be kellene vezetni egy brutális légellenállás x tömeg adót, aztán majd befuccsolna a SUV biznis. Mind elektromosra, mind belső égésűre. És légellenállás alatt nem csak a cw érteket értem, mert az lehet egy SUV-nál is alacsony, hanem a cw x homlokfelületet. A súlyt meg teljesen jogos lenne megadóztatni, hiszen a nehéz autók jobban terhelik az utat, plusz a szálló por jelentős része az abroncskopásból származik.
-
Noukoum
veterán
válasz
GreenGoblin #35 üzenetére
Nem a mérete miatt fogy az jobban, hanem a vételára miatt.
Az a baj hogy annyiért adják ezeket a kis villany autókat hogy pont megveszik az összeset. A átlagmagyart meg ezt úgysem érdekli, mert max 1 milliót ad ki autóra. Ilyen üzemanyag árak mellett inkább hanyagolnám a megéri, nem éri meg szavakat. -
GreenGoblin
őstag
Azt honnan veszed, hogy a többség mit vesz? Gyors guglizással nekem azt dobta ki, hogy a legkeresettebb autók pl. a corsa, fiesta, polo, golf, mini...ezek kisautók. Szóval bőven lenne igény kis autókra. A baj jelenleg az, hogy annyiért adjak a kis villany autókat, hogy annyiért már inkább az emberek hozzátesznek és vesznek egy alap SUV-ot. Sajnos f@szán beárazták a kicsiket, hogy ne érje meg senkinek.
-
Noukoum
veterán
Szóval még mindig itt tartunk. Most is vehetsz kisautót, a többség nem azt veszi hanem a nagyobbat. Én nem tudom miért olyan nehéz ezt megérteni, azt meg különösen nem hogy mi ezen a marketing. De hagyjuk is, mert szerinted minden döntés a marketing miatt van.
Pl. Az emberek azért vesznek szeletelt kenyeret mer marketing, még véletlenül sem azért mert nem akarják maguk felszeletelni. -
axioma
veterán
Nagyon felreerted. En nem azt mondom hogy barki hulye, hanem hogy nincs valasztasi lehetosege, van aki szeretne csak nem kap, es sok van aki megy a reklamok=tobbseg utan abbol kevesbe lehet baj.
Erdekes, hasznaltan ma'r el nem tudsz adni egy 5+m-es, 3l motoros autot, es hasznaltat joval tobben vesznek. De ha most uj csak bata'r van, 5-15 ev mulva hasznalt se lesz kicsi.
Lehet, hogy te nem erzed, de a gyarto igenis iranyitja a kozizlest. Ha az lenne a reklamban hogy milyen kicsi, akkor azt tenne'k be a vasarlok is a szempontjaink koze.
Azt meg csak tudom hogy mennyire nem mindegy, hogy 3.5 vagy 4.5m autoval kell besorolni, pedig azzal hogy jellemzoen a kevesbe sebessegdinamikus belsoegesuek koze a villanyossal kell befernem, az eleve nagy elony [mindkettonel]. -
Noukoum
veterán
Egyértelmű hogy nagyobb eladási számokat vártak, de azért a felhasználók örülhetnek hogy kaptak egy kis modelt. Így lehet érzelmileg közel kerülni egy gyártóhoz, ilyen lépésekkel (lefedtek egy rétegigényt).
Az meg hogy drágultak az újautók azt minden értelmes ember látja. Ezért is vicces mikor valaki azt mondja hogy nem éri meg a villanyautó anyagilag egyáltalán. Mert a 14 milliós normálisan felszerelt dízel skoda octavia aztán nagyon olcsóDobtam egy hátast mikor felkonfiguráltam..
-
vzsryl
nagyúr
Egyrészt már megszűnt a gyártása, ami esélyesen negatív rekord az Apple-nél. Másrészt azért került be a TOP10-be, mert a legolcsóbb 12-es szériás Iphone volt, de még így is kikapott a méreg drága pro-tól, és brutálisan elpáholta a sima 12, de még a sima 11 is. Ez az Apple-nek bukás kategória, és csúnyán beszopta a picsogást. A már megtervezett következő minit még kiadják, aztán vége a dalnak. Réteg igényt nem szolgálnak ki. Az autó gyártók még megteszik, de mivel egyre nagyobbak a költségek, így egyre kevésbé fogja megérni a kisautó vásárlás. Egy aprócska bizonyíték: a legújabb Jazz mezítlábas verziója 7 millió Ft. Ennyiért pár éve 2-3 kategóriával nagyobb autót lehetett venni. Nem, a forint nem romlott ennyit. Az euro normák dobták meg ilyen extrémen az árakat. Külföldön is kb 20-30%-ot drágultak az új autók 2020-ra.
-
Noukoum
veterán
Tulajdonképpen te miről beszélsz? A gyártók gyártanak ilyet meg olyan is, lehet nyugodtan választani. Arról nem a gyártók tehetnek hogy az emberek a nagyobb autókat választják. Marketing fegyvert fog az emberek fejéhez? Értem hogy neked fáj hogy mindenki nagyobb autót szeretne, de ettől még nem biztos hogy mindenki hülye rajtad kívül.
-
vzsryl
nagyúr
Ez bonyolultabb annál, mint ahogy itt vázolod.
A Renault vezetője már kijelentette, hogy nem éri meg kisautókat gyártani/sokkal drágábbak lesznek, mert az előállítási költsége majdnem ugyanannyi, mint a nagynak, mégis sokkal olcsóbban kell adni.Nekem sokáig kompakt autóim voltak (jelenleg is van egy), de tavaly vettem egy nagyot is mellé (4833 mm x 1817 mm x 1462 mm). Egyáltalán nem jelent gondot a terelgetése, és a parkolás sem, viszont a benne lévő hely elképesztően előnyös a mindennapokban. Ettől függetlenül mindkettőnek megvan a maga létjogosultsága. Városi cirkálásra bőven elég egy mini autó is. A SUV-okat, vagy más néven városi terepjárókat pedig ép ésszel fel sem tudom fogni, hogy mire jó. Szmogriadónál ez utóbbiakat tiltanám ki városból, nem az euro 3-as kis Swiftet...
A telefonos hasonlatod egyáltalán nem állja meg a helyét. Annak idején azért volt menő a pici mobil (egyesek számára), mert nem használták tartalomfogyasztásra, és érdekes volt, hogy milyen komoly technikát bele tudnak zsúfolni egy pár cm-es kis kütyübe. Jelenleg pedig azért menők a nagy tepsik, mert már 99%-ban tartalomfogyasztásra használják őket. Az Iphone 12 mini "bukásán" is látszik, hogy hiába volt mögötte marketing, és a médiában a megszámolhatatlan dicséret, mégse kellett annyi embernek, mint ahogy a sok picsogásból sokan sejtették (maga az Apple is csúnyán beszopta).
-
axioma
veterán
Azert nincs igazad mert letezik az ugynevezett marketing. Amit tolnak az lesz divatos, azt akarja a tobbseg megvenni.
Masreszt ez egy hulye farokmeregetes - akinek szuksege van ra...
Divatall'andosag'hoz lasd mobiltelo: eloszor a minel kisebb volt a nyero, most meg az egyre nagyobb [igen, van funkcio/hasznalati kulonbseg is, de tegyuk hozza, hogy az autok adatait meg sokkal konnyebben lehet ne'hany jogszaballyal rangatni, illetve a technika fejlodese a kabinteren kivuli reszeket minimalizalhatja]. -
Noukoum
veterán
Nem mindenki a nagy autót szereti, az autógyártók nem mindenkit akarnak kiszolgálni hanem a többséget. Azért lenne kisebb haszon a kisebb autón mert kisebb rá az igény, így nem lehet kilőni az árakat. Alapból a nagy haszon a performance modelleken van, ebből meg a performance ára annyi lenne mint az alap model 3. Mondanom sem kell senki nem venné. Igen tudom te vennéd, a nem tudjuk milyen méretű nem létező teslát. De mondjuk jó lenne a saját igényeinket félretéve nézni a piacot.
-
axioma
veterán
Vagyis en nem vagyok ember? ;-)
Amugy nem hiszem, hogy mindenki a nagy autot szereti. Nehezebb vele kozlekedni, parkolni [aktualis szabvany garazshelymeret included], es a fogyasztas is tobb, bar teny, elektromosnal az mar kevesebbet szamit.
Azt viszont nem ertem, miert lenne kisebb a haszon a kisebb kocsin [Mini?]. Ha azt mondanad, hogy a divatoson tobb, azt megertem, de a me'rettol miert kene fuggjon? Plane befektetes-szazalekban. -
Noukoum
veterán
Az ember viszont szereti ha egy autó minél nagyobb, így azt fogják gyártani amire nagyobb az igény. A kis tesla pedig még sok év mire lesz itthon, már ha egyáltalán lesz belőle valami. Nem kell elkapkodniuk mert a model 3-ból és y-ból sem tudnak eleget gyártani, hogy lenne kapacitás másra? Amin ráadásul kisebb is lenne a haszon természetesen. Ja és azontúl hogy 2024-2025 mire Magyarországon lesz, még kell hogy legyen 10-12 milliód autóra.
Mondanám hogy mínusz támogatás, de az idei év az egy nagy vicc volt és ettől az országtól és vezetéstől én semmi komolyat nem várnék ezügyben a jövőben sem. Néhány nappal a támogatásos kabaré után jött meg egy kb. 3 éveseknek szánt szórólap a kormánybácsi részéről, röhögtem is mert szinte biztos vagyok benne hogy az az egy típusú szórólap többe került mint az egész keret amit az állam magánszemélyeknek biztosít villanyautó támogatásra. De legalább minden nap olvasni hallani hogy milyen szemétség hogy az adófizetők (khm vagy eus ) pénzét költjük el arra hogy a “gazdagok” autót vegyenek. Magyarországon más a prioritás, na. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
FattyDove #21 üzenetére
Szeretem a badass kinezetu dolgokat, de ez inkabb csak amolyan first draft "rakjunk ossze valamit, tesztelni a futomuvet, meg a hajtast". Egy masodikos gyerek rajza eloben.
Melleallna egy ilyen, szerinted melyiket vennek meg?
Kvazi a Cybertruckbol epitkezik, csak nem fejeztek be az elso nap a tervezeset. -
axioma
veterán
En _kicsi_ teslat szeretnek. Utalom hogy attol szep az auto hogy nagy. Igen, ha kicsi de tesla, elfogadom hogy nem kerul (erdemben) kevesebbe mint a "normal" (nekem nagy) valtozat.
Termeszetesen nem varosba, oda boven eleg egy 100-200km hatotavu auto (telen 100, bar a mostani telen 70 es igy is csak ritkabban toltom km miatt mint valamiert elmaradt ejszakai toltes miatt napkozben).
Hanem utazonak se kelljen mar 5 meteres auto! A mai full elektromos kinalatbol (amire jopar ev mulva tudunk a hibridrol valtani) akkor mar inkabb tesla lehetne, mint barmelyik masik friss. Csak ne akarjon mar terepjaronak kineznies sok tonnat nyomni.
(Azt meg plane nem tudom hova tenni amikor egy full elektromost azert dicsernek, mert nem erezni rajta hogy elektromos, hanem a belsoegesu feelinget hozza....) -
GreenGoblin
őstag
Én annak örülnék ha igazak lennének a pletykák és hamarosan jönne a hecsbek olcsó Tesla.
-
Yeffy
veterán
csapassak csak.
az uj Roadster meg igencsak pofasnak nez ki, a Cybertruck meg egy jo midfinger az egesz iparnak, meg ha nekem szemelyesen nem is kene. -
Plug Life
senior tag
válasz
cherubion08 #15 üzenetére
Ja, hogy tisztán anyagi szempontból eljött-e az idejük? Hát amíg párszázezerért vehetsz 15 éves dízelt (kiütött DPF!) és bárhol pöföghetsz vele, addig nehezen. Talán pár év múlva...
-
Noukoum
veterán
válasz
Plug Life #11 üzenetére
Ebben egyetértünk, de ezzel nem tudsz mit csinálni. Amerre halad a világ valószínűleg ekkora autóval évtizedek nem fogsz tudni bemenni a belvárosba.
cherubion08: Tények vannak, amit egyesek képtelenek elfogadni. Ezen nem tudok segíteni. Két lobbi van? Biztosan. Mindkettő bizonyos módon megvezeti az embereket? Biztosan. Engem ebben a témában csak a környezetvédelem és a városi levegő minősége érdekel. Az hogy dízel, benzin, plugin, hidrogén, vagy aksis az másodlagos. Amíg az utóbbi messze jobb mint a többi addig természetes hogy ezt támogatom.
-
válasz
Plug Life #13 üzenetére
Tudom itthon tölteni. Csak én pár év múlva egy használt , kisebb elektromosba gondolkodom. Csak a felár,amit most elkérnek plusszba egy újért,az későbbiekben is benne marad az árba. Illetve értem,hogy kevesebb velük a gond szervíz ügyileg,csak kisebb a vissza tekintési idő. Ténylegesen mennyi lehet a használt akkumlátorokkal a probléma,vagy megadja magát a csili vili műszerfal,az mennyibe fájna stb. Ezekre a kérdésekre meg csak pár év múlva kapunk választ. És mint írtam itt elkötelezett oldal hívők vannak,akik nem tudnak objektíven beszélni a témáról,infót adni stb. Bár ez minden topikba így van
-
A nagy dögöket azért veszik mert biztonságos. Mondjuk ebben lehet valami. Inkább ezzel ütközek mint egy D. Matiz-al. 😁
-
Plug Life
senior tag
válasz
cherubion08 #12 üzenetére
Ha tudod otthon tölteni, eljött. De csak akkorát vegyél amekkorára tényleg szükséged van, ki tudod használni 😊
-
Én mint laikus ezt nem merném kijelenteni,meg az ellenkezőjét se. Ilyen cikkeknél úgy egymásnak tudnak esni az emberek,hogy számomra teljessen érthetetlen módón nyírják egymást. Mind két oldal jön a saját statisztikájával,amit persze a saját oldala pénzelt. Én pedig mint hozzá nem értő döntsem el,h eljött e a villanyautók kora,vagy ez még csak az előjáték
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Lehet hogy eredetileg csak viccnek indult, vagy csak amolyan elso prototipuskent, de mivel a sok idiota nagy lelkesedessel fogadta es mar elorendeles is van, elegge meg van kotve a kezuk. Most ugy nez ki, mintha egy rajzban nem tehetseges gyerek rajzolta, vagy mint egy amator mekkmester elso probalkozasa.
Hajtaslancban lehet hogy felveszi a versenyt a top elektromos pickup truckokkal, de dizajnban nincs olyan aki ne elozne meg magasan. Ez nem az a fajta cool scifi jovobeni autodizajn, amit az autokialitasokon megcsodal az ember, hanem egy takolmany. Egy amator wannabe Mad Max car contest utolso helyezetje. Persze a Musk hype beszivja a sajat velemennyel nem rendelkezo fizetokepes tomeget, igy biztos lesz ra kereslet, de remelem csak az USA-ban.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Az EU-ban engedelyezik majd vajon a Cybertruck forgalomba hozasat, ami sok tekintetben teljesen szembe megy a gyalogos es vezetovedelmi fejlesztesekkel? Az EU eleve nem igazan pickup truck rajongo, de a Cybertruck rohadt csunya, igenytelen abban a szegmensben, sot talan a legrondabb auto amit valaha lattam. Remelem ha engedelyezik, nagyon keveset latunk.
-
Az igazi előrelépés az olcsó mini Tesla lesz, na abból nem fognak tudni eleget gyártani. Az önvezetés engem kevésbé izgat, én szeretem irányitani a dolgokat, ne döntsön már egy búgos software az egyetlen életem felett.
-
Jól csinálják, így tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Először szállítottak le 200 ezernél is több villanyautót három hónap alatt. Egy Model S Plaid hegymászó futamot nyert, egy másik kigyulladt.
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- OLED TV topic
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux haladóknak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest