Hirdetés

2018. október 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Dluinet


Dluinet
(PH! nagyúr)

Az első az lesz, hogy aki először autonóm bevethető harci robotot tud készíteni, az leigázza a világot.
Ezzel egyből 6 milliárd emberrel lesz kevesebb a földön.

Az ipari forradalommal kezdődő gyarmatosításnál csak azért nem ölték le az embereket, mert munkára használták őket, robotok esetén már nem lesz ilyen korlát.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2) REIT válasza Dluinet (#1) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

A jövő háborúi (vagy inkább az azt megelőlegező zsarolási tényezői) az interneten fognak eldőlni. Nem az a kérdés ki tudod-e irtani a másikat, hanem tudod-e irányítani a rendszereit és ezzel térdre kényszeríteni.
Áram, víz és az ellátási lánc teljes lebénításával meg lehet állítani egy ország gazdaságát, ki lehet éheztetni az emberekt. Bankrendszer és a tőzsde is csak számokból áll, egy elektronikus nyilvántartás, nélküle pedig semmilyen kereskedelmi lánc, fizetési rendszer nem működik.
Egy olyan ellenféllel szemben pedig, aki fizikailag nincs is jelen még nehezebb védekezni. Olyan ez, amikor egy fejlettebb vadászgép beméri a másikat és kilövi úgy, hogy az még csak nem is látta a radaron...

Hódítani valóban akkor van értelme, ha hasznosan fel tudná használni a támadó az erőforrásokat: természeti vagy emberi munka. Ha a jövő társadalma kellően fejlett lesz technológia téren, akkor szükségtelenné válik mindenféle erőforrás, viszont nagyfokú szabályozásra lesz szükség, hogy a rendszer működjön. És a biztonság kérdése nem országdiplomáciai kérdés lesz, hanem belső biztonsági: kérdés hányan akarják felvenni a harcot valami buggyant elképzeléssel a rendszer ellen. Ez pedig még erősebb szabályozáshoz és ellenőrzéshez vezet, ami még nagyobb ellenálláshoz. Tipikusan az az eset, amikor nincs is semmi probléma, de amit tiltanak, azt csakazértis akarja az ember. Mert hát a liberalizmus papíron szép dolog. :U

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#3) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Az AI már képes megverni a legjobb sakk, kvíz és GO játékosakat:"

A sakk és GO játékok esetében nem AI kell, hanem számítási teljesítmény.

Egy partner lépésre, ki kell számolni a lehetséges összes választ, arra az összes választ. Néhány lépésen keresztül. Utána ki kell dobni a legjobbakon kívül mindegyik változatot és tovább lehet számolni a maradékkal.
A játék elején és végén lehet egyszerűsíteni.
Az elején lehet megnyitási könyvet használni. A játék utolsó szakaszában már szabályok állíthatóak fel. Ezek előnyhöz vagy győzelemhez vezetnek közvetlenül. (Ez esetben a tanult sakkozó sem csinál mást, mint az ismert szabályok szerinti lépést.

A kvíz egy kicsit más. Ebben az esetben a kérdés felismeréséhez kell az AI. A válaszokra lehet adatbázist építeni.

A szakértői rendszereket nem érdemes AI szintnek tekinteni.
A meglévő ismeretek vannak adatbázisba szervezve. A bemeneti információk alapján gyorsabban találja meg a számítógép, a legvalószínűbb eredményeket, mint az ember.

Az öntanuló rendszerek többsége is csak szakértői rendszer, bár jobban hangzik az AI, ezért ezt nyomják.
A valódi AI még nagyon messze van tőlünk.

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#4) REIT válasza Hieronymus (#3) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Go összes lépése nem kiszámítható, ahogy az asszociációs kvíz sem az adatbázisban való keresgélésről szól.

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#5) Hieronymus válasza REIT (#4) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem kell összes lépést kiszámítani. Elegendő az elfogadható időn belüli legjobbat megtalálni.

"z asszociációs kvíz sem az adatbázisban való keresgélésről szól."

Értem. Akkor miről szól ez a játék?

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#6) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Az elmúlt 100 évben óriásit fejlődött a világ, aztán mégis itt vagyunk...
Ha megnézzük, hogy 50-70-100 évvel ezelőtt hogy képzelték el a jövőt, csak mosolygunk rajtuk... Na pont ugyanez lesz 100 év múlva is... Déd unokáink ezen, és az ehhez hasonló latolgatásokon fogbak nevetni :) én úgy gondolom, hogy az ember fel fog nőni a jövőhöz, ahogy eddig is

(#7) Robert07


Robert07
(fanatikus tag)

Ha nem dolgozna senki, akkor megis honnan lenne bevetele? A gepek tulajdonosai sajat maguknak fognak hasznot termelni, elvegre kapitalizmusban elunk. Annak a valoszinusege hogy egy minimum jovedelmet bevezetnek mindenkinek pedig nem tul nagy.

Mondjuk en mindenkepp kivancsi vagyok, hogy hogy fog kinezni a rendszer mondjuk 30 ev mulva, de ettol fuggetlenul tul sok a valtozo, ugyhogy szerintem lehetetlen megmondani, hogy milyen lesz. Ettol fuggetlenul kivancsi leszek arra, hogy a technologia hova fog fejlodni akkorira, es hogy ez tenylegesen az elonyunket fogja-e szolgalni.

突き出る釘は打たれる。

(#8) Agyturbina


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem 2 iranyba tendallhatunk,
1 a jelenlegi ertetekrendszert NEM akarjuk levaltani, Es valoszinu nem fogjuk meg egy jo darabig, az okok ismertek. Ekkor gyakorlatilag a robot tulajdonosok rabszolgai leszunk, azert hogy elvezhessek a hatalmat es penzt, mert ugye mas nem teszi oket boldogga. Eddig ebbe az iranyba haladunk sajnos.

2. Egy teljes atalakulas lehetne a tarsadalmi rendszerbe(NEM tudom elkepzelni pontosan mi es milyen iranyba, ehhez inkabb irok, filozofusok szuksegesek, NEM EN), ami magaval hozza azokat adolgokat amiert elunk halunk maga az utopia, DE ezt megkapva raebredunk, hogy Semmi ertelmunk nincs ebben a formaban(mar aki kepes ekkora szellmi sunt szulni).

Koztes allapotot En nem negyon latok jelenleg mert jelenleg a Tarssadalom kb igy van szetszakadva.

En el tudnam maskepp is kepzelni nemcsak a sajat eletemet, DE ezt NEM osztom meg senkivel, mert azonnal jonnek a Feherkopogenyes bacsik, mert annyira elter a Kotelezoen sujjkolt, programozott tarsadalom modelltol.

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#9) Hieronymus válasza Agyturbina (#8) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"1 a jelenlegi ertetekrendszert NEM akarjuk levaltani, Es valoszinu nem fogjuk meg egy jo darabig, az okok ismertek. Ekkor gyakorlatilag a robot tulajdonosok rabszolgai leszunk, azert hogy elvezhessek a hatalmat es penzt, mert ugye mas nem teszi oket boldogga. Eddig ebbe az iranyba haladunk sajnos."

Ez nem fog ilyen módon bekövetkezni.
Jövedelem nélkül nincs fizetőképes kereslet, ezért a robotokat le lehet állítani.
Növekedni fog az állam újra felosztó szerepe.
A robotadók és a további termelési adókkal kompenzálható a helyzet.
Másrészt a termelőiparból átkoncentrálódik a munkaerő, a szolgáltatói ipar felé. Eddig is kompenzálódott a termelésben megszűnt munkahelyek száma.

Legfeljebb a fenntartható gazdasági növekedés helyett a fenntartható gazdasági stagnálás ideája fog elérkezni.

Az alap gondolatmeneted hibája az, hogy nincs szükség rabszolgára. Nagyobb a költség rajtuk, mint a robotokon.

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#10) REIT válasza Hieronymus (#5) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Asszociációs képesség kell hozzá mint a GO-hoz: [link]

bacsis ebben igazad van, a társadalom az elmúlt 100 évben nem sokat változott, még mindig 2 végén lehet állni a f-xnak, aszerint, hogy valakinek van-e tőkéje vagy nincs. És valóban a kapitalizmus nagyon nehezen megdönthető, változás csak akkor lesz, ha már nincs más kiút.

Robert07 Szerintem nem lenne rossz alanyi jogon járó bértámogatást biztosítani, elvégre UAE-ben van ilyen ha jól tudom és működik... A következő lépcső persze az lenne, hogy nem lenne semmilyen pénznem, mert nem lenne értéke a pénznek. Fogod és kinyomtatsz bármit otthon magadnak a 3D nyomtatóval.

Agyturbina Szerintem a hangsúly nem a fizikai robotokon van, hanem a mesterséges értelmen. Nyilván ezen rendszerek első tulajdonosai a nagyvállalatok lesznek, akiknek végül nem lesz szüksége emberi munkaerőre a termeléshez. Végső soron pedig egy önfenntartó rendszert, amiben nincs ember által hozzáadott érték miért kéne jutalmazni?

Hieronymus :K kérdés a szolgáltatói szektor mennyire van védett helyzetben? :U

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#11) t72killer válasza REIT (#2) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Ezek már a jelen háborúi... amúgy a háborús AI is lehet már bevetésre került, nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy az orosz internetpropaganda minden egyes eleme (az utsó FB/twitter trollig) mögött ember áll.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) t72killer válasza Hieronymus (#9) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

egy bizonyos technikai fejlettség után nincs szükség a hús-vér fogyasztóra/ hagyományos értelemben vett profitra sem, csak erőforrásokra és területre.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#13) Eastman válasza Robert07 (#7) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

Ha nem dolgozna senki, akkor megis honnan lenne bevetele?

[link] :)

[ Szerkesztve ]

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, …

(#14) Agyturbina válasza Hieronymus (#9) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Itt elter a velemenyunk, a Rabszolga nem gazdasagi erdek sajnos, ha jobban belegondolunk(a jovore nezve meg inkabb igaz) ahogy latod mindenki statusz szimbolumokat hajszol, a Hatalom is egy ilyen, amit a Masok kontrollja jelent, Ezert van szuikseg rabszolgakra(mert ugye a robot NEM fog neked konyorogni az eleteert), egy nagyon primitive emberi kifejezodes miatt sajnos.
De hangsullyozom ez kizarolag az En velemenyem :R

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#15) Agyturbina válasza REIT (#10) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Amit irsz igaz es logikus, a baj, akkor megkerdojelezzuk a Rendszer Ertelmet, hiszen minek Termeljunk, ha a fogyaszto csak a sajat fentartasert cselekszik, vagyis maga a Tulajdonos Ertelme is megszunik.
Ez Mind igaz ha NEM tudunk tullepni a jelenlegi korlatolt Latasmodon :(((

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#16) t72killer válasza Eastman (#13) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Igen, ez a jövő. A klasszikus ingázz be valami idióta multihoz, viseld el a főnök+a cég baromságait napi 9 órán át - típusú "munkát" sztem már a következő generáció is elfelejtheti.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) REIT válasza t72killer (#16) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Azért nem venném egy kalap alá az összes multis állást. Nyilván van olyan pozíció is, amit az adott ember élvezni tud; más kérdés ki mennyire megalkuvó és kezd el dolgozni olyan helyen, ahol nem érzi jól magát :U

Ezért nem kell kapkodni a gyerekvállalással, mert nincs plusz kényszer egyből elhelyezkedni valami tré helyen.

[ Szerkesztve ]

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#18) Polarstar


Polarstar
(PH! nagyúr)

Sziasztok.

Ez a topik miben fog minket segíteni?

Blackberry ID on BBM: E385B7C8 Key2 Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major@tutanota.com

(#19) REIT válasza Polarstar (#18) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

A gondolkodásban! :U

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#20) TomMusic


TomMusic
(senior tag)

Én kissé kritikusan állok a dolgokhoz. Bár műszaki ember vagyok, de nem igazán hiszek az AI-ben. Legalábbis nem úgy, ahogy ma próbálják előadni ezt az egész témát. Biztosan beszivárog a hétköznapokba, de nem kell szerintem tőle csodát várni.
Példa erre a fészbuk. Szóval van az emberiségnek egy olyan kreálmánya, aminek segítségével a Földön bárhol, gyakorlatilag realtime tudnak az emberek kapcsolatba lépni egymással. Godoljatok bele. 50 éve ez még SciFi-nek is sok lett volna. Na ehhez képest, ma mire használjuk? A rendszer nagyságához képest semmire (jó, mondjuk a macskás videók tényleg jók). Ami pl. a legidegesítőbb az adatlapon: "Nincs megjeleníthető kapcsolat.". Ez WTF? CIA-nek dolgozik mindenki, vagy mi? Na mindegy, ez utóbbi inkább csak az én egyéni szociális problémám.
A lényeg, hogy tökre gyarlók vagyunk, várjuk a szép és jó életet, de a genetikánk megállít ebben minket. És erre mindig rácsodálkozunk, pedig ez ment mindig is.
Egy részben kapcsolódó érdekesség:
[link]. Ez szerintem mindent elmond.
Szóval ezek csak eszközök, amivel picit változik a környezetünk, de gyakorlatilag ugyanott állunk, mint mikor lemásztunk a fáról. És másképp nem is lehetne. Hiszen nem gépek, hanem állatok vagyunk.
Na, jó negatív voltam. :DDD De valamiért ez így most kijött belőlem, bocsi. :B
Egyébként abszolút imádom a technológiát (ez a szakmám és hobbim is, na nem az AI, hanem a műszaki cuccok :D ), félre ne értsetek.

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#21) Hieronymus válasza TomMusic (#20) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Ami pl. a legidegesítőbb az adatlapon: "Nincs megjeleníthető kapcsolat."."

Ez miért baj?
Volt már olyan, hogy szellemileg hátrányos helyzetű valaki utol ért egy levelezőlistán és zaklatott.
Azóta ha lehet nem adok meg elérhetőséget, vagy a megadott cím át van irányítva a null kimenetre.

Aki akar elér PH rendszerében. Ennyi.

Volt az origón sok évvel ezelőtt egy írás, aminek a kommentjében valaki nagyot okoskodott. A regisztrált email címével egy esküvői öltönyt árult. Névvel címmel telefonszámmal. Elegendő volt egy hozzászólásban a keresztnevén megszólítani, hogy kiverje a veríték.
Ezen a fórumon is van olyan aktív fórumozó, aki megírta a másiknak, hogy felkerült a listára. Hiányzik az valakinek, hogy nevet és címet is tudjon találni a listás nevekhez!?

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#22) TomMusic válasza Hieronymus (#21) üzenetére


TomMusic
(senior tag)

Nem azt mondom, hogy tegyük publikussá minden adatunkat, de annak láthatósága, hogy valaki kapcsolatban van vagy sem, abból még szerintem nem származhat sok rossz...

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#23) Dr.Zoo válasza Robert07 (#7) üzenetére


Dr.Zoo
(senior tag)

Ha nem dolgozna senki, akkor megis honnan lenne bevetele? A gepek tulajdonosai sajat maguknak fognak hasznot termelni, elvegre kapitalizmusban elunk. Annak a valoszinusege hogy egy minimum jovedelmet bevezetnek mindenkinek pedig nem tul nagy.

Olvass Asimovot. Ha mindenkinek lesz saját robotja, nem lesz szükség az emberek munkájára. A robotok önfejlesztése miatt, mikor robot állít elő robotot, egy idő után emberre sem.

[link]

Elon Musk-ra sok mindent lehet mondani, de hogy nem hülye, az biztos.

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak." Eladó 2002 Variant Passat, 1.9PD 150LE

(#24) Hieronymus válasza Dr.Zoo (#23) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Olvass Asimovot. Ha mindenkinek lesz saját robotja, nem lesz szükség az emberek munkájára. A robotok önfejlesztése miatt, mikor robot állít elő robotot, egy idő után emberre sem."

Azért Asimovval vigyázni kell.
Imádom az Alapítvány sorozatát. Olvastam ismeret ismeretterjesztő műveit. Minden tiszteletem az övé.
A robotikával kapcsolatos fejtegetése viszont nem időszerűek. Vagy már túlléptünk rajtuk vagy még nem nőttünk fel hozzá. Ezt döntse el mindenki önmaga.

Azt gondolom, hogy az AI ma még nem több az automatizálásnál. Akkor lesz ennél több, ha önálló gondolatokat tud majd generálni az eszköz. Ez még az embereknek is nehéz. Sokan életükben egyszer sem jutnak erre a szintre. Kizárólag tanult megoldásokat ismételgetnek.

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#25) Dr.Zoo válasza Hieronymus (#24) üzenetére


Dr.Zoo
(senior tag)

Azt gondolom, hogy az AI ma még nem több az automatizálásnál. Akkor lesz ennél több, ha önálló gondolatokat tud majd generálni az eszköz. Ez még az embereknek is nehéz. Sokan életükben egyszer sem jutnak erre a szintre. Kizárólag tanult megoldásokat ismételgetnek.

Annó 2014-ből.
Szerintem, igen közel járnak. Kérdés, mikorra fejlesztik ki hozzá, a tárolni képes "pozitron" agyat, és a mikró hidegfúziós reaktort. Vagy bármit, amivel képes hosszú távon működni.

A robotikával kapcsolatos fejtegetése viszont nem időszerűek. Vagy már túlléptünk rajtuk vagy még nem nőttünk fel hozzá. Ezt döntse el mindenki önmaga.
Szvsz még nem nőttünk fel Asimovhoz... :R

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak." Eladó 2002 Variant Passat, 1.9PD 150LE

(#26) Hieronymus válasza Dr.Zoo (#25) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Annó 2014-ből."

Ez még mindig nem lépi át a szakértői rendszer határát.
Például az Alexa és társai egyre hatékonyabbak, de egyik sem tud, olyan megoldást találni, ami nincs az adatbázisában előre definiálva.

Az eredeti írásra vissza térve, nem kell a robotoknak nagyon intelligensnek lennie a termelésbe állítva.

Tavasszal jártam a BMW egyik üzemében gyárlátogatáson. A kísérő egyértelműen fogalmazta meg. Ahol egy lépésben egyetlen műveletet kell végrehajtani, ott a robotok legyőzhetetlenek. Ahol eg ylépésben több művelet kell elvégezni, ott az ember a nyerő. A gép munkáját ember ellenőrzi. Az ember munkáját, gépek ellenőrzik.
Nem gyártanak sorozatban járművet. A gyártás, a megrendelések sorrendjében történik. Szó szerint. Minden munkahelyre, az adott járműhöz szükséges alkatrészek érkeznek meg a művelethez. Egyetlen kivétel a festés, azon járműveknél, amik nem a négy leggyakrabban megrendelt színbe tartoznak. Ezeket éjszaka festik, négyes színcsoportba rendezve.

Azt gondolom, ma még túl van misztifikálva az AI.

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#27) RozogA87


RozogA87
(kvázi-tag)

"Biztos vagyok benne, hogy genetikai állomány minősége alapján kapnának az emberek engedélyt arra, hogy hány gyerekük legyen. Ez szükséges feltétele lenne annak, hogy 100-200 év múlva ne mindenki kórházban kössön ki, mert nincs természetes szelekció és minden beteg embert megmentenek." Nocsak nocsak...eugenikus vagy?
Ezzel az erővel Hitler is foghatta volna arra a zsidóírtást hogy a genetikai állományuk rossz mert belterjesen szaporodnak. Mellesleg a fentiből kimradt az "a" szócska talán rosszak a génjeid hogy ilyen hibákat vétesz? Más: gondolom azt nem tudtad hogy a DNS kis mértékben ugyan, de menet közben a kifejlett vagy épp cseperedő emberekben is változik...

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#28) Hieronymus válasza RozogA87 (#27) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Más: gondolom azt nem tudtad hogy a DNS kis mértékben ugyan, de menet közben a kifejlett vagy épp cseperedő emberekben is változik..."

Erről egy megbízható linket dobsz nekem?

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#29) T_chris válasza TomMusic (#20) üzenetére


T_chris
(PH! addikt)

Csak egy link.

Legyen mindegyikre merőleges.

(#30) TomMusic válasza T_chris (#29) üzenetére


TomMusic
(senior tag)

JS - neurális háló?
Háát nem tudom, nekem ez még mindig csak sima programozás.
Viszont! Értem, vagyis sejtem a lényeget. Illetve meg is hajlok akár a linkelt munka előtt is! Mert ezek tényleg hasznos dolgok. És végre, hogy elértük azt a tech szintet, hogy már ilyen menő dolgokat is tudunk csinálni. De ez szerintem (!) még nem azt jelenti, hogy nagyon megváltozna az élet (biztosan lesz pár dolog, amit most el sem képzelünk, de nem olyan szinten, ahogy most azt belengetik).

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#31) dabadab válasza T_chris (#29) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Ez nem AI, csak egy neurális hálózat. Igen, remek dolgokat lehet vele csinálni, főleg, ha ilyen egyszerű inputot kell kezelnie meg lehet tanítani, de ez nagyon messze van az igazi AI-tól.

(#25) Dr.Zoo: az a cikk marhaság, azok a chatbotok nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon messze vannak attól, hogy tényleg átmenjenek egy rendes Turing-teszten (ott, ahol nem fogalmatlan tinédzserek kérdeznek, akiket egy-két apró pszichológiai trükk (a'la ELIZA) simán átver, hanem rendes emberek).

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#32) bambano válasza Robert07 (#7) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"A gepek tulajdonosai sajat maguknak fognak hasznot termelni": és már meg is oldottad a problémát.
a robotok tulajdonosai legyenek a dolgozók.
legyen mindenkinek egy robotja, ami dolgozik helyette, és az általa termelt pénzt a tulaj kapja. majd eldönti, hogy a zsetont feléli, a robotra költi, a gyerekének a robotjára költi vagy mi legyen.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#33) dabadab válasza bambano (#32) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Ez így önmagában nem lenne egy túl stabil rendszer, pillanatokon belül megindulna az eredeti tőkefelhalmozódás.

DRM is theft

(#34) REIT válasza Hieronymus (#26) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Hieronymus Azt gondolom, ma még túl van misztifikálva az AI.

Az AI fejlődés robbanásszerű kapujában járunk, ami még azért nem történt meg, mert nem volt alá rendes hardware, tapasztalat megírni az algokat. Nemsokra jön a Volta az NV-től, amire erre lesz optimalizálva és ez még ugye csak az első generáció, amiből már tömegesen vásárolnak a nagy fejlesztők. Szerintem ez a tény önmagában előremutató.

RozogA87 senki nem beszélt népirtásról, teljesen felesleges, minden ember úgyis meghal belátható időn belül magától. A születésszabályozás pedig működő dolog (lásd Kína).

A DNS egy életút során csupán 2 módon változik: egyrészt sérül, egyre több hiba keletkezik benne, amit nem tud kijavítani (ez az öregedés egyik oka) a másik pedig, hogy más génszakaszok kerülnek leolvasásra, máshogy "expresszálódik". Továbbörökítés szempontjából utóbbi lényegtelen, mivel a hardware része ugyanaz, csak a futó software más egy kicsit. Viszont minél öregebb valaki, annál nagyobb az esélye, hogy a gyereke defektussal születik.

bambano nem értem miért kanyarodunk vissza mindig a humanoid robotok felé. Drágák és nincs hasznuk. A célhardware eddig is a gyártósorokba volt beépítve. A cél-software pedig szintén a termelő cégeknél lesz. (Termelést tervez és irányít, terméket fejleszt, maga marketingel, könyvel, üzleti ügyfeleket keres stb).

[ Szerkesztve ]

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#35) RozogA87 válasza Hieronymus (#28) üzenetére


RozogA87
(kvázi-tag)

http://www.nature.com/news/2008/080624/full/news.2008.913.html

https://mobile.nytimes.com/blogs/well/2014/12/17/how-exercise-changes-our-dna/?referer=

Jó igaz itt "csak" a telomerek hosszát befolyásolták.:
https://www.scientificamerican.com/article/changing-our-dna-through-mind-control/

Ennek volt egy National Geographicos verziója is az afrikai gyerekek neveléséről (sokszor verik őket a szüleik+éheznek) de azt most nem találom azért ez.:
www.newscientist.com/article/dn27658-first-evidence-of-how-parents-lives-could-change-childrens-dna/amp/

[ Szerkesztve ]

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#36) REIT válasza REIT (#34) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Asszem ha megszűnik minden IQ-t igénylő munkakör, jobb lesz ha még ma beállok személyi edzőnek ;]
vagy biztosítási ügynöknek :P ;]

RozogA87 Igen, erről beszéltem, a génkifejeződés változik, nem a gének. És még, jó, hogy a golyóira nem tud gyúrni az ember, így konstansan ugyanazt örökíti tovább, akár sportol, akár nem :DDD

[ Szerkesztve ]

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#37) RozogA87 válasza REIT (#34) üzenetére


RozogA87
(kvázi-tag)

"minden ember úgyis meghal belátható időn belül"
Na igen, egyelőre. De épp most vannak olyan törekvések hogy a várható élettartamot 4-500 vagy 1000 évre is kitolnák.

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#38) REIT válasza RozogA87 (#37) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Ha ennyi ideig élnének az emberek, akkor nem csak születésszabályozás lenne, hanem be lenne tiltva a szülés. Gondolom nem kell magyarázni miért :U
Ha pedig ez megoldható lenne, akkor valóban irreleváns lenne kinek az eredetileg hibás genetikáját tartjuk életben, mivel ez csak tökéletes génállomány feljavítással lenne elérhető (pár extra önregeneráló szekvenciával megspékelve).

[ Szerkesztve ]

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#39) T_chris válasza TomMusic (#30) üzenetére


T_chris
(PH! addikt)

Úgy látom hogy relatíve nem annyira publikus belső berkekben folynak hosszú évek óta AI-vel kapcsolatos fejlesztések. Az ipar nem nagyon akarja megosztani, így akar verseny előnyre szert tenni. Bedobok ide pár infót nektek, nem csak AI-vel kapcsolatban, hanem egyéb jövőre vonatkozót.

Talán ez az egyik lényeg belőle. Iparági okok miatt nem látszik a külső szemlélő számára, hogy hol tart az egész. Már rég túl vagyunk pár mérföldkövön szerintem.

Legyen mindegyikre merőleges.

(#40) REIT válasza T_chris (#39) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Mar nem abban a vilagban elunk, hogy barmit is sokaig titkolni lehene... :U

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#41) bambano válasza dabadab (#33) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

Egyrészt nem indulna meg, mert nem szüntetném meg a mostani tőkefelhalmozást. Csak megakadályoznám, hogy az átlagembert teljes mértékben kizárják belőle. Most az a veszély fenyeget, hogy a termelés automatizálásával a tömegek bevétel nélkül maradnak.

Másrészt a tőkefelhalmozást egy módon lehet elkerülni: megszüntetni a pénzt. Ami túlzottan utópisztikus szerintem.

(#34) REIT: a hozzászólásom melyik részében van az leírva, hogy annak a robotnak humanoidnak kell lennie? másrészt miért ne lehetne az, a humanoid forma a legjobb általános forma.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#42) REIT válasza bambano (#41) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Mert tul draga a humanoid robot, egyszerubb valakit keves penzert dolgoztatni. Masreszt nem altalanos feladatokra kell megoldas, hanem specialis igenyekre kulon-kulon. (Amik aztan kesobb osszekapcsolhatok)

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#43) Fred23 válasza REIT (#42) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Nem kell mindenhol humanoidnak lennie a robotnak, és egyre olcsóbb lesz szerintem mind a hardver, mind a szoftver. Olcsóbb, mint az ember.

Szerintem alacsony összegű alapjövedelem lesz 10-15 év múlva. Túlszabályozásokkal, hogy az emberek a megmaradt idejüket társadalmilag elfogadható módokon töltsék; vagyis számítok a milliónyi kamerára mindenütt.

A távolabbi jövő már egy érdekesebb kérdés.

(#44) RozogA87 válasza Fred23 (#43) üzenetére


RozogA87
(kvázi-tag)

Magyarországon biztos "alacsony összegű" vagy inkább 0.

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#45) bkercso


bkercso
(PH! nagyúr)

Biztos vagyok benne, hogy genetikai állomány minősége alapján kapnának az emberek engedélyt arra, hogy hány gyerekük legyen. Ez szükséges feltétele lenne annak, hogy 100-200 év múlva ne mindenki kórházban kössön ki, mert nincs természetes szelekció és minden beteg embert megmentenek.
Viszont ha ez így lenne, akkor erőforrások híján az emberi tényező marad mint egyedüli szükséges erőforrás: párkapcsolati háború fog kialakulni - pontosabban a rendszer szabályozottsága miatt a rendszer ellen lesznek szakadár csoportok, amik túlélési esélye minimális lesz, viszont a veszélyük is egyben óriási.

Vannak, akik Istennek tulajdonítják, hogy elbukott minden negatív utópiára való törekvés: nácizmus, kommunizmus stb. Majd elbukik ez is (amennyiben lesz ilyen törekvés).

Mi lesz a megoldás a tömeges munkanélküliségre? Lesz-e olyan szinten a termelési hatékonyság, hogy a kevesebb munkahely ne jelentsen társadalmi válságot?
Szándék kérdése is. A szándék pedig az embertől jön. (A politikusokat nem fogja soha felváltani az AI, de még hosszan lehetne sorolni a foglalkozásokat.)
A szándék pl. abban fog megnyilvánulni, hogy felismerik-e időben a problémát és megkezdik-e a szükséges lépéseket: átképzések stb.
Emellett mindig leszenk olyan tömegek, akik csak humán robotnak jók: őket be kell illeszteni a társadalomba, vagy a börtönökbe - amelyiket választjuk. Szerintem most AI nélkül is előtérbe került a probléma a menekültekkel, ugyais azt mondják, hogy eddig csak pár százalékuk adta menekülésre a fejét, a többi kivár. Ha megindulnak, akkor lesz feladat a munkanélküliséggel.

[ Szerkesztve ]

Továbbra is könnyen elérhető a hang, amit régóta keresel: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mkercso/index.html

(#46) REIT válasza bkercso (#45) üzenetére


REIT
(őstag)
LOGOUT blog

Minél felvilágosultabb egy társadalom, annál több az ateista; és minél visszamaradottabb, annál vallásosabb. Szerintem ez elég jól mutatja ennek a kérdésnek a helyét a világban :U

Mindig versenyhelyzet kérdése mikor váltanak le egy régi elavult rendszert. Ha egy ország elkezdi alkalmazni az államháztartás megszervezésére / ellenőrzésére(!) az AI-t és azt tapasztalják, hogy a GDP nem 2%-al nő, hanem egyből 6%-al, akkor másnak se lesz más választása ha nem akar lemaradni. Rengeteg probléma megoldódna, ha nem lennének önjelölt kiskirályok a gazdasági életben.

Szerintem nagyon kevés foglalkozás van, ami ne lenne helyettesíthető. Szívesen olvasnék egy listát ezekről, ha tudnátok mondani :U

Börtönbe a közveszélyes emberek valók, a haszontalanok nem. Idővel úgyis mindenki haszontalan lesz.

Menekült kérdésre meg csak annyit, hogy: Merkel tönkretette Europát. Ha mi nem mehetünk szabadon USA-ba, Canadaba, Ausztraliaba, akkor mi a faxért enged be bárkit is az EU? Szánalom...

Battlefield V olcsóbban: http://tiny.cc/nl10zy

(#47) t72killer válasza REIT (#46) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Fején találtátok a szöget, a vallásosság - tágabb értelemben a hiedelemvilág - alakulása nagyban befolyásolni fogja azt, hogyan nézzen ki a társadalom 100év múlva.

Jelenleg a középkori szinten/hiedelemvilágban élők szaporodnak leginkább, már most ők adják a népesség 80%-át. Ezen kultúrkörökből kerül ki évi többtízmilló nő megcsonkítása, az ember létével kapcsolatos alapvető frusztrációk tömkelege (az albínó-kannibalizmustól az észak-amerikai "szexuális önmegtartóztató szakkörökig), az olyan terrorállamok létrejötte, amikhez képest az inkvizíció-boszorkányégetések kellemes cserkészdzsemborinak tűnnek.

Tehát kulcskérdés, hogy hogyan menedzseljünk majd kb 15milliárd embert, akik a fent leírt kategóriák különböző árnyalataiba tartozik - egy olyan világban, ahol a liberalizmus eszméje mögé bújva háborús bűnösöket-tömeggyilkosokat rejtegetnek egyes fejlett országok, megpuccsolva a probléma egyszerű, területi alapú izolálását.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#48) Dluinet válasza t72killer (#47) üzenetére


Dluinet
(PH! nagyúr)

ahogy elnézem a facebook-ot az lesz 95% (legalábbis 50 év felettieknél)
-pénzmegosztás
-homeopátia
-titkolt rákgyógyszerek
-pénisz nagyobbítás 10 perc alatt
-pénzenergia
-távgyógyítás
-stb

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49) t72killer válasza Dluinet (#48) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Így van, a "fejlett társadalmaknak" is megvannak az ön és közveszélyes hívőik - hiába pl ateisták az illetők... (kiváló példa a romániában tomboló oltásellenesség, aminek számos halálos áldozata volt az elmúlt pár évben).

A maffiatársadalmak megtörhetetlen korrupcióját tápláló népeket is ide lehet sorolni (komplett kelet-EU), ahol pár Ft nyugdíjemeléssel választást/háborút lehet nyerni.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#50) RozogA87 válasza bkercso (#45) üzenetére


RozogA87
(kvázi-tag)

Azért érdekes hogy a kommunizmus ebben a hsz-ben mint "negatív utópia" szerepel. Merthát ki volt az első kommunista?! Jézus. Ha gazdag vagy oszd szét a vagyonod a szegények közt hogy mindenki egyenlő legyen. Különben nem jutsz a mennybe.

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.