Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Magnat

  veterán

  Akkor pár évvel ezelőttig telefonod sem volt vagy hogy tudtad elviselni a sok ipari hulladékot amíg a csúcskategória is alatta volt a Snapi 660 sebességének? :)

  ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

 • Magnat

  veterán

  Nem igazán (vagy nem csak) a képátlótól függ ... simán lehet, h egy kisebb kijelzős mobilon nagyobbak a betűk, persze értelemszerűen akkor kevesebb tartalom fér el egyszerre, ugye függ a dpi és az spi értékektől ... ráadásul az újabb 19:9 meg hasonló elb@szott képarányú telefonok csak nyújtják a látható tartományt, a szélességük már nem nagyon tud hova nőni, szóval max több sort lehet látni de a sorhosszúság (ami sztem sokkal zavaróbb) a szélesség miatt nem tud nőni ... pont nemrég néztem vissza az utolsó 3 telefonomat: Redmi Note 3 Pro (5.5 inch 16:9), Nokia 7 Plus (6.01, 18:9), S10 Lite (6.7, 20:9) és azt találtam (ami eddig is sejtettem), h 1.2 inch növekedés szinte csak nyújtotta a kijelzőt, a 3 telefon szélessége ugyanis 0.5 mm eltéréssel azonos. A kijelző méreteket sajnos nem találom, de oldalt már a Xiaominak sem volt az a marha nagy kávája ...
  Tehát a kijelző csak nyúlt, így a cikkek olvasásakor mindent kb ugyanúgy kénytelen tördelni az S10 Lite 6.7 inchen mint a Xiaomi 5.5-ön ... ok, felfelé többet lehet látni a nagyobb kijelzőn, de az engem pont hidegen hagy, ráadásul a kijelző felső része egy kézzel használva elérhetetlen, tehát számomra legalábbis az 5.5 fölötti növekedés mindenképpen káros és minimálisan hasznos, de összegészében mindenképpen csökkenti a telefon használhatóságát.
  Pont emiatt nem tud (megint csak hangsúlyozom, h számomra) alternatíva lenni pl a szóban forgó 6.7-es készülék akárcsak egy 7 inches Nexus 7-tel szemben sem, mert hiába csak 0.3 inch az eltérés, a 20:9 képarány miatt a felső harmada gyakorlatilag felesleges arról nem is beszélve, h ha landscape módban használod, akkor meg gyakorlatilag használhatatlan, főleg ha a billentyűzet is kell, pl ennyi látszik a csudinagy tartalomfogyasztásra optimalizált 6.7-es displayen fektetve egy Gugli weblapból keresésnél:

  Szóval a magam részéről ha 5 inchre nem is, de 5.5-re boldogan visszamennék ha lenne használható készülék ekkora kijelzővel 16:9-ben. (Nővérem egyébként mai napig 5 inches telefont használ, teljesen jól el lehet olvasgatni azon is)

  [ Szerkesztve ]

  ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

 • Magnat

  veterán

  Inkább rájuk van kényszerítve ... egy bizonyos szintig ok, de ahogy korábban is volt róla szó, szélességben nem nagyon tudnak már nőni, mert akkor meg nem lehet normálisan fogni, így elkezdték nyújtani a kijelzőket, ami biztos van akinek hasznos, de nekem pl haszontalan fícsör, a méretnövekedés meg kimondottan zavaró, szóval nálam a 16:9 5.5 volt a plafon amire azt mondom, h ha lehetne választani, akkor a mostani telefonomat akkorában kérném.

  ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

 • Magnat

  veterán

  Mondjuk a vám egyébként sem jelentős, legtöbb cuccra 3% ha jól emléxem ... a tréfa dobja meg leginkább.

  ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Hozzászólok Aktív témák