Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Darth_Revan

veterán

További tesztelés és utána olvasás után úgy döntöttem, hogy marad a telefon, nem kínlódok gariztatással. Arra a konkluzióra jutottam, hogy kb majdnem mindenki ugyanazt tapasztalja, amit én is a visszajelzések és tesztek alapján. Azaz A.21 és korábbi verzió alatt Wilflide Stress 67% stabilitás körül produkál, C.08 viszont magasabb FPS mellett, de összeomlik túlmelegedésre hivatkozva.
    Valószínűleg ez azért történik, mivel Android 13 alatt bevezetett a Realme biztonsági okokból ilyen vészleállást.
    Játék az nagyjából úgy produkál, ahogy kell paszív hűtés mellett. Genshin Impact 30-50 FPS között ugrál max grafika mellett, Apex Legends többnyire tartja a 60 PFS-t, néha leesik 55-57-re amíg töltődnek textúrák, COD Mobile pedig most nagyjából tartja az 55-60-at.

Antutu pontok száma drasztikusan esett, GT Módot kikapcsolva kb Snapdragon 888+ pontot hoz, GT Módban pedig 920-950.000 pontot, ami szintén alulmarad más Snapdragon 8 Gen 1 telefonhoz képest.

Android 13 alatt szóval úgy tűnik a Realme az Antutu teljesítményt elb@szta, a 3DMark tekintetében pedig kéziféket vezettek be. Lehet javítják később, lehet nem. Még nyomogatom, max ha nem tetszik, akkor visszarakom megitn az Android 12 A.21-et, mint egy korábbi tesztnél tettem.

Arra pedig csak egyetlen indoklást tudok mondani, hogy ferob fórumtárs Realme GT2 Pro telefonja passzív hűtés ellenére hogyan képes közel olyan stabilitást hozni, mint egy aktív hűtéssel rendelkező Red Magic 7/7S/Pro:
    Megnyerte a szilikon lottót!
    Asztali CPU-nál is 100-ból 1 CPU fényévekkel jobb minőségben kerül legyártásra véletlenül a társihoz képest, ezért ugyanolyan órajel és teljesítmény eléréséhez kevesebb feszültség szükséges és akár 10-20C-vel is hűvösebben képes üzemelni. E miatt működött régen a https://siliconlottery.com/ nevű bolt is, mert ilyen speciálisan kiválogatott és tesztelt lottónyertes procikat adtak el extra haszonnal.

A tippem az, hogy ferob kollega kifogott egy ilyet véletlenül és 24C szobahőmérséklet mellett is kb 10C-vel hűvösebben üzemel, mint más készülékek.

Vagy ez, vagy gyakorlatilag a szállítmányok nagy részében hibás a vapor chamber és ezért a többségnek túlmelegszik/alacsony a stabilitás. :DDD

A másik meg, hogy ha csoda folytán sikerülne is cseréltetni, akkor azzal meg lehet baj lesz a kijelzővel...AMOLED-nél elég sok gyári hibás példány lehet (pixelhiba, fehér folt, uniformitás hiba, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák