Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ramirex

  csendes tag

  Telefon ezerszer gyorsabb, kétheti e-mailezes kb 2-3 perc telefonon.

 • fo_di

  őstag

  a telefonon elhangzottnak nincs írásos nyoma, és utólag hiába kéred számon, hogy de hát a kedves kolléga vagy akár ő maga legutóbb a telefonban azt mondta, simán le fogja tagadni (nyilván adott méret felett ahol van rögzítés, más, de alapvetően ez szerintem simán játszik jelentős hányadnál)

 • Fecogame

  veterán

  Mert így van esély arra, hogy nem veszed fel (kevesebb idő ment el a hívó félnek), míg az emailt meg kell írni és ígyis-úgyis megérkezik ;]

  Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  Ramirex: Na igen, ez az ami mára már megosztó lehet, vagyis nálam változott. Amikor nem volt más opció, csak a telefon (bármire is), meg a levél, akkor én is lógtam a telefonon.
  Nem feltétlen előny (szerintem) a gyorsaság, minden esetben. Van amikor érdemes rápihenni adott kérdésre, a telefonnál ezt már nehezebb megoldani.
  Persze adott esetben úgymond célszerű, ld. ha valaki nem reagál másképp.
  Helyzetfüggő is, családtaggal nyilván normális lehet a telefonozgatás, pláne ilyen "megérkeztem" jellegűt nem feltétlen akarunk emailben, ha nem olvassa csak napi 2x a maileket. :D
  De itt szűkítve az ismeretlenekkel, ld. ügyfelesekkel való kommunikációról szólnék, itt nem értem, miért kellene velük "haverkodni", miért kell egy egyébként faék egyszerű ld. rendelési processzt tupírozni azzal, hogy elérjem 10 perc várakozás után Rózsikát, aki 5 perc után megmondja, hogy beszéljek Józseffel a másik osztályról.
  Persze ki lehet kerülni, ki is próbálom ahogy lehet a telefont, de ez akkor nem lehetséges, ha a cég bekeményít, és letojja az ügyfél igényeit, vagy ha tényleg priorizálják a telefonon lógókat. Akkor hátrány.

  fo_di: Ezt már magam is tapasztaltam..., ezért sem vagyok a híve ennek.

  Fecogame: Hát igen. :D Ez az, a mailek erőltetésével amúgy kétségtelen, törekedhet ügyfélközpontúságra az ügyfél. :D Kivétel persze ha 30-60-sohanapja van feltüntetve a válaszadási ASZF-ben. :DDD

  ...

  Még egy: volt "szerencsém" kevert ügyintézéshez is, amikor emailről indulva közbeesett telefon is. Utóbbinak semmi teteje se volt, az emailnek se sok, de valamivel több. De átlag, jól felépített rendszerű céggel ma már emailben+webappon is végig lehet vinni valamit. Pl. az eMAG nem a csúcsok csúcsa, de ennek ellenére, ott még nem kellett telefont ragadni sosem. Elég jó az ügyfélkezelésük. De ez is egy jó példa, miért mérlegelem, miért döntök néha mellettük.
  A vállalati kommunikációs stratégia, nyitottság, agilitás sokat elárulhat a termékről, szolgáltatásról is.

  Amúgy még az is lehet tényleg, hogy sok embernek nehezebb írni mint telefonon csevegni, szóval emiatt kisebbség a gépelgetős fajta.. Nem tudom.

  A Chatbotok amúgy külön faj, külön írást is megérdemelne. Főleg a légitársaságoké/jegy közvetítőké. Amikor lemodellezik a weboldal gombjait és a GUI-t köpködi vissza a BOT, semmi többet. Az ügyfélkezelőket pedig trükközés után se éred el. :D Volt mikor a BOT is azt válaszolta, hogy hívjam őket telefonon, de ott már szám sem volt. :D

  Szóval jó, kis bosszankodások ezek, tudom, de napi sok kicsi sokra mehet. Idő s egyéb szempontból is. Kicsit úgy érzem magam mint az iskolában, mikor minden tanár úgy volt vele, hogy az ő tárgya a legfontosabb, rajta kívül senki se létezik. Adott futár se képes sokszor feldolgozni, hogy nem ő a nap középpontja. Persze nem ő tehet arról hogy kivezénylik, hanem a webshop, ami képtelen felkonfigurálni, hogy Pontra is lehessen küldeni a terméket.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  Plusz kedvenc mikor a fodrász vagy az orvos gondolja azt, hogy képes lesz a munkája közben felkapkodni a telefont, 2 percenként. Aztán fel van háborodva a helyzetre, a hívó meg rá (hogy már 3x kereste 1 órán belül), a kliens meg hogy 2 percenként szünet van.
  Vagyis, esetek többségében képtelenek normálisan más eszközt kezelni mint a telefon, ezért ahelyett hogy ott lépne életbe változás, inkább ráerőltetik az ügyfélre a telefont.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • Agyturbina

  senior tag

  LOGOUT blog

  válasz puttputt #5 üzenetére

  Head-set, és kész. :DDD

  Pl a mekiben miközben készíti a cuccot, vagy kiszolgál, akkor is beszel az éppen az autós szekción várakozóval.

  Különben a mai napig nem értem ezeket a problémákat. Szerintem ez valami KE sajátosság.(Nem viccelek).

  Ha valamit venni akarok, akkor ha a honlapon ott van, ott lehet fizetni és küldik, ha szolgáltatás, akkor lebeszélem telefonon az emberünkkel, és küldi az emailt, amihez a számla is csatolva van, és fizetem.

  Ha nem válaszol valaki a telefonra, hagyok üzenetet, ha visszahív pár napon belül akkor jó, ha nem akkor keresek másikat, ugyan ez a venni kívánt cuccokkal, ha nem tudom egyszerűen elintézni, keresek másikat ahol megy.

  A vicc jut eszembe a magyar rendőr és a seriff esete a gyorshajtóval.
  Két külön dimenzió.
  :K

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

 • UnA

  Korrektor

  válasz Agyturbina #6 üzenetére

  Bevallom, nem igazán értem a cikkíró problémait, főleg úgy, hogy mailben olyan semmitmondó és túl hivatalos szöveget tudnak küldeni, hogy nekem is fáj (pedig feketeöves bürokrácia-értelmezőnek tartom magam). Tehát egy hívás szinte mindig hatékonyabb és gyorsabb is, az azonalli interakció lehetősége miatt (ilyen a chat is, ha tényleg van valaki a másik oldalon *és* gépelni is tud elég gyorsan...).
  És személy szerint nagyon örülök, hogy pl. a futár mindig hívni szokott, mert laktam olyan országban, ahol nincs ilyen, és hajlamosak voltak akár háromszor eljönni és nem átadni a csomagot, ahelyett, hogy hívtak volna...
  Inkább érzek az írásból egyfajta félelmet a telefonálással kapcsolatban, ami persze gyógyítható ;)

 • 7

  addikt

  válasz UnA #7 üzenetére

  A cikkíró személyes preferenciája az írásban kommunikálás, és nagyon zavarja, amikor nem ennek megfelelően zajlik az ügyfélkapcsolat. Lényegében ennyi, a többi csak körítés.

  [ Szerkesztve ]

 • lomposfarkas

  tag

  "Erre 2-en is: "Heló! Telószám? Dumáljuk le."
  Én meg attól mászok a plafonra hogy az üzenet után várok két napot és jön egy semmitmondó válasz, amivel semennyit nem lettem okosabb. De legalább nem kellett őrülten kapkodnia...
  Szóval lehet ez másoknak probléma, de a telefonozásnak megvan a helye a Nap alatt.

  Az emailos ügyintézés utolsó göngyszeme: írtam az Mvmnext felületén, hogy az új regisztrációm nem veszi be a fogyasztó azonosítómat. Egy hét múlva jött egy email, hogy az adataim hiányoznak a rendszerből és hívjam az üf-et. De húsz éven át azért fizethettem nekik :)

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  Agyturbina: Lehet a személyes pech is benne van. :DDD Persze, az időzítés fontos, de a headset más okokból szokott a fülön lenni, átlag amikor használom, s nem feltétlen olyan ügyekre, amik írásban IS, legtöbb esetben hamarabb intézhetők.

  lomposfarkas: Jó, igazad van annyiban, hogy azért egy magán-adok/veszek oldalon tényleg nehezebb "kierőszakolni" a multiplatformot... Vagy azt, hogy valaki "szeressen" 1 termék miatt korrekt mód írásban kommunikálni. Valaki erre nehezebben képes magánszemélyként, ott tényleg megértőbbnek érdemes lenni, vagy segíteni a fórumtársat. Szóval itt tényleg lehet finomítani kicsit, mindkét oldalon, mert ez kicsit más mint a normál "üzlet", azaz "szolgáltatás".

  7: Nem "körítés", részletezés, több oldalról megvilágítás. Persze gondolom erre való a Blog, máskülönben elég az asztalfiók. S ennyi erővel a Kőszívű Ember Fiait se kéne elolvasni, meg semmit, mert "emberek nyüglődéséről szól", aztán ennyi. De nyilván nem tévedsz, ez a lényege. :DDD
  Plusz ha nem hosszan írtam volna, felhívok valakit s felolvasom neki 10 percben. ;] :DDD

  A személyes(?) frusztrációkat meg talán jobb egy blogon, ilyen "csendesen" kiélni, mint az agyára menni pl. egy futárnak, aki tényleg csak "végpont" egy sokszor valóban fura folyamatban.

  UnA:: Jó kifejezés a "személyes preferencia", ami nem, nem egyenlő a félelemmel, rengeteget telefonálok családtaggal, kollegával.. De ne magyarázzuk félre olyan oldalról se, itt nem mi alkotjuk magunknak vagy másnak a szabályokat, hanem a szolgáltató kínál úgy és olyan szolgáltatást, ami zsákutcás. Itt ld. nem én üvöltök vele a csak telefonos opciónál, hogy "miért nincs emailcím!". Az más volna, akkor az én preferenciám "erőltetném rá". Ami egyébként talán már 10-20 éve eléggé az, sokaknak (is).
  Ha ezek se mennének, akkor lenne emögött "pszichológia". Van akit a beszéd, van akit az írás fáraszt, ez is benne lehet. Persze itt kérdezném azt, miért van a felületén adott szolgáltatónak netes ügyintézésre lehetőség, ha csak telefonon megy a normális ügyintézés? Persze itt arról is írtam, amikor az se megy. Akkor talán van ok "mérgelődni", legalább egy kicsit... Azt se tartom sajnos jó referenciának, hogy ld. más országban mi van. Sok minden van sok helyen, de itt inkább amiatt van frusztráció, hogy Magyarország "digitálisan érett" technikailag (infrastruktúrában), vagyis a ld. webshop üzemeltetőknek ott a lehetőség mindenre, és mégse, azért se.. Sőt, nem csak lehetősége, de KÍNÁLJA is a nem telefonos opciót, majd az ügyfelet hülyének nézi ha az "kierőszakolja" annak használatát. Más az mikor hiba van a rendszerükben, persze, az mindenhol előfordul, akkor azért lehet toleránsnak lenni nyilván, egy ideig pláne.

  Amúgy igen, ez a diskurzus arra is jó, hogy "megszerettesse" ezt a fajta attitűdöt, mármint az ilyen kommunikációs kuszaságot.
  Emiatt nem zavar egyáltalán ha valaki értetlenkedik, az engem is eljuttathat az aranyközépútig, azaz kevésbé fog érdekelni

  Plusz érdemes elolvasni a kommenteket is, ott is hozzájön még ez-az - plusz információként.

  Nemrég kitaláltam, hogy az autópályán 180-nal levillogók bizonnyal szüléshez sietnek, azóta sose vagyok ilyen miatt ideges. :DDD

  Na, szóval ha valaki tud adni azon túl tippeket, hogy pszichologizáljam ki és nyugodjak meg, örömmel fogadnom. :D Ld. Agyturbina headset-es tippje nem volt rossz, mondom, amellett, hogy így is a kelleténél többet telefonálok, kötelességből, családdal, így is túl sokat van a fülön.
  Visszatérve: nem biztos, hogy csak én, más vevők s szolgáltatók is.. Nem hiszem hogy egyedül vagyok ezzel az egyébként bevallható, 1st world problémával.. Végül is vannak ennél durvább dolgok is, amikor nem kapod meg a kiszállítandó ételt, nem? :DDD Bár ott is tudnak cifra dolgok lenni, manapság pont hogy az egész hatékonyan tud működni, ott kevesebb ilyen zűrt láttam, csak hogy további pozitívumokat mondjak.

  [ Szerkesztve ]

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • nemlehet

  őstag

  Mint volt service deskes én így látom:
  Szerintem a probléma kettős:
  Az öregebb generáció nem szeret emailezni, ők telefonálni szeretnek. Sőt egyes országokban kifejezetten a telefonálgatásnak van kultúrája, mert szerintük csak és kizárólag akkor történik valami ha ők beszéltek egy élő emberrel. Pl a németek nagyon szeretnek telefonálni, de pl a spanyolok is.

  A másik, hogy a legtöbb embernek nem megy az értő olvasás, se ügyfél, se SD oldalon. Tehát nagyon sokszor elbeszélnek egymás mellett és megy a felesleges időhúzás, mert egyik se tudja kinyögni hogy mit szeretne, vagy mi hiányzik az ügyintézéshez.
  Alpont ide, hogy egy SD-n sokszor az email a legalacsonyabb prioritású csatorna, tehát csak akkor foglalkoznak vele ha épp ráérnek és nincs kávészünet sem. Ergo egyes helyeken kb soha, csak pár havonta shift del..
  Még egy alpont ide, hogy ha még van aki foglalkozzon is vele sokszor nagyon körülményes kötelező formulákat kell használni, hogy "hivatalosnak nézzen ki". Ezért sokszor 1-2 soros közölnivaló mellé van 1 oldal corporate bullshit udvariaskodás.

  Személy szerint én is sokkal jobban szeretem az emailt mert visszakereshető, de nem működik jól. Szerintem még 1-2 generációnak fel kell nőnie akiknek már nem fontos a telefon, hogy ennek is megfelelő kultúrája alakuljon ki.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • Anachronix

  tag

  Én is jobban szeretem a telefont.
  Írásban nincs hangsúlyozás, akármilyen stílusban is írsz. Nem olyan.

  ha az élet álom, kelj fel ha jön a reggel

 • Somatom

  addikt

  válasz puttputt #10 üzenetére

  Huawei Talkband. Egy megváltás számomra.
  Mosolyogtam a Whatsapp részen. Bár többen használnák itthon! Az exem szoktatott rá (akkor még nem volt FB tulajdon), mert feléjük (Spanyolo.) az az elterjedt. Sztem a médiaüzenet zseniális feature. Vezetés közben nem kell pötyögnöm, gyors és nyoma marad. Bárcsak a szolgáltatókkal is lehetne így kommunikálni!

  Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

 • PuMbA

  félisten

  válasz Anachronix #12 üzenetére

  És emiatt írásban több a félreértés :) Ezt én is tapasztalom, de tanulmányok alapján is erre jutottak. Így egyértelmű, hogy nálam is beszéd.

  [ Szerkesztve ]

 • Anachronix

  tag

  válasz PuMbA #14 üzenetére

  Plusz van, amit nem írsz le, mert nem olyan.
  Nem is feltétlenül illegális, csak más a hangvétel.
  Az email még mindig hivatalosabb, fontos dolgokat le kell íratni!

  ha az élet álom, kelj fel ha jön a reggel

 • PuMbA

  félisten

  válasz Anachronix #15 üzenetére

  Igaz, úgy mondanám, hogy az írás a robotosabb / tényekkel teli kommunikációra való.

  [ Szerkesztve ]

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz Somatom #13 üzenetére

  Jó, annyi tény, hogy feature szintjén le tudja alázni a Whatsapp, de pláne a QQ-Wechat és társaik a többieket, szóval nem is arról van szó, hogy haszontalanok. Adatbiztonsági mizériáiktól, s a velük kapcsolatos, szokásos tartózkodástól függetlenül.
  Ez is inkább afféle körjáték, annyi platform van hogy már számontartani is nehéz, s nehezen érinthet minket ha valaki azt akarja, hogy a meglévő 5 mellett használjunk, csak miatta, 1 alkalom miatt, egy 6-at. :D

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz Anachronix #12 üzenetére

  Igen, ebben igazad van, hogy adott típusú "beszélgetésnél" "le lehet venni" egyet s mást, ld. eladás előtt a másik félről. Meg lehet, van akinél ez a bensőségesség-személyesség feltétele.

  Szóval igen, itt inkább azokról a profi, egyébként nem túl "barátságosságukról" ismert cégekről van szó, nem a magánszemélyről feltétlen. Hanem akik kínálják a többi, egyébként valóban könnyítőleg ható "egygombos" megoldásokat, aztán erről elég rendesen elfeledkeznek. Olykor szándékosan... Ahogy írta egy kollega, sok cégnek előny ha el tud tűnni a folyamatban, időt nyer, stb.
  Így itt kevésbé a véletlen vagy magánszemélyes dolgok a problémásabbak, inkább a folyamat direkt komplikálása.

  Van persze pro-kontra abban is, hogy valaki a csekket a postán fizeti, vagy egygombossal a mobilján. Előbbi azért adatbiztonsági vonalon kevésbé rémisztő a többségnek, utóbbi viszont, ha megbízható a másik fél és kipróbált cégről van szó, áldás lehet. Már annak, aki szerint is időt lehet ezzel spórolni, pláne nem elfelejtkezni dolgokról.

  Illetve még egy utolsó szint: Ld. ha van 20 nem fogadott hívás egy hirdetés felpakolása után, 20 ismeretlen számmal a mobilban, akkor máris nem olyan kényelmes a telefon, sajnos. Akkor még ugyanúgy messze az eredmény.
  Persze aki kerüli a telefonálást, ilyenkor pozíciót veszt, ügyfélkört veszt, lassabban mehet el a termék.
  Szóval, ha nagyon fontos a termék, akkor úgyis kénytelen az ember csörgetni (is) ha a másik nem válaszol, vagy ha nagyon nincs mozgás az eladó termék körül, na, akkor esélyesebb, hogy magam is ki szoktam rakni a telszámot.
  De ez ugye a paralel, magánszemélyes üzleti téma, ami kevésbé zűrös, ezen még annyit se ér morgolódni.

  [ Szerkesztve ]

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • 7

  addikt

  válasz puttputt #10 üzenetére

  Lehet jobb lett volna telefonon kommunikálnunk, mert olyan dolgokat is írtál az én hozzászólásomra válaszolva, amiket még csak nem is implikáltam. Valószínű félrement az üzenet. :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • UnA

  Korrektor

  válasz puttputt #10 üzenetére

  Ezt az egész kérdést én előny / hátrány relációban szoktam nézni: nekem mindegy, milyen típusú a kommunikáció, ha eredményes volt. ;)

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz 7 #19 üzenetére

  Haha, ez tetszett! :DDD Nem, mármint szerintem jól értettem a lényegét, csak kicsit továbbgondoltam, de tudom hogy no offense részedről vagy effélék. :)
  Meg végül is annak tényleg, aki kevésbé ér rá olvasni/írni vs beszélni, tényleg jól jön a rövidített, ebből is, még ha ez nem is kötelező olvasmány! :DDD

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz UnA #20 üzenetére

  Nem butaság amúgy valamiféle statisztikát kreálni..., legalábbis részemről, pár héten át. Sőt, ilyesmire csoda hogy nem születtek tanulmányok se, bár lehet, IT-kommunikáció szinten cikkek, minimum. Még nem olvastam eléggé bele/utána.
  Az lehet segíthet. Amúgy épp ma is volt egy telefonos ügyintézésem, amikor a cég konkrétan úgy akart lerázni, hogy szervezzek meg magam egy olyan fuvart a beszállítójukkal, helyettük, ami teljesen az ő feladatuk egyébként.

  Nem, nem játszottam rá a szituációra a Blog miatt. :) Tényleg, random alakult így a csevej, de eléggé példázza (s röviden!) a problémakör lényegét.

  Aztán mikor felhoztam, hogy szerintem nem nekem kellene ügyfélkapcsolatos pozícióban továbbvinnem ezt, hanem neki, akkor 10 másodpercen belül megoldódott az ügy. Csak minek kell keménykedni, ezt nem értem mostanáig.

  Amúgy nem vagyok egy konfliktuskedvelő valaki, sőt, kifejezetten ellene szoktam játszani, emiatt is fura, hogy e téren ennyire kirajzolódnak ezek, a kisebb konfliktusok.. Szóval ez inkább izolált probléma lehet, bár nem vagyok benne biztos, hogy tényleg csak én "küzdök" vele (ismételve, amellett, hogy ez tipikusan: 1st world problem egyébként, vs azzal, hogy valahol nemhogy ilyen, semmilyen szolgáltatás sincs..).

  [ Szerkesztve ]

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • Anachronix

  tag

  válasz puttputt #18 üzenetére

  Az a tapasztalatom a netes cégekkel, hogy hiába profi és kicsit rideg az arculat, emberből vannak az ügyfélszolgálatosok, és ez lágyítja az egészet.
  A magánemberekkel sokszor több a gond :D

  Amúgy a mobilcsekket appból fizetem, a többit utalom netbankon.
  Csak posta ne legyen!

  ha az élet álom, kelj fel ha jön a reggel

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz Anachronix #23 üzenetére

  A személyes ügyfélszolgálatokkal amúgy érdekes, kevesebb bosszankodni való akadt. :) Persze az még időigényesebb mint a telefon, nem kicsit. :DDD Legtöbbször. De tény, hogy egy jól képzett, kedves gárda tud hozzáadott érték lenni a ridegebb(?) IT-s folyamatok mellett. Persze attól függ, kinek melyikhez van szerencséje, ld. tényleg, amíg csak a telefon-postai levél-személyes triumvirátus létezett, addig lehet tényleg a legjobb átmenet a telefon volt.

  Hát, a Posta néha tényleg külön, "Végtelen Történet".

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • Tikakukac

  titán

  A telefonnal az a baj, hogy a szó elszáll.

  Az írással pedig, hogy annyira értetlenek az ügyfelesek néha, hogy a fájdalom üvöltés formájában akarna távozni a testemből.

  Gorenje ügyfélszolgálattal van egy kegyetlen durva emailezésem garival kapcsolatban. Az eddig a csúcs, egy idő után tagoltan, pontokba szedtem már, hogy itt a kérdés, adj rá választ. És erre kb. betolta a lekváros bukta receptjét. Amúgy is hihetetlenül pocsék az értelmező képessége a lakosságnak, de amikor egy ügyfeles is matt hülye :B

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz Tikakukac #25 üzenetére

  Igen, a telefon, pláne a futtában felvett hívás kevésbé alkalmas eszköz arra, hogy hatékonyan és figyelemmel, plusz átgondolással rendezzük a rendezendőt.
  Rögzíteni minden hívást meg GDPR ellenes eléggé.. Bár lehet azért megérné, hogy mondhassuk a szolgáltatónak:
  "Nem tudom Ön mit csinál, de én rögzítem a beszélgetést, ha ez ellenére van, vagyis nem hiszi el hogy törlöm az ügy lezárultakor, nyújtsa be a panaszát a linken amit most diktálok, majd 30 nap múlva átveheti a határozatom postán. A linkem tehát: https://www.panaszkodommertvanmiert.hu/g392mf23f23u923f2j/info/upload/documentation . "
  Lehet a link végére már bontanák a vonalat, s bővülne a "nehéz ügyfél" mappa. :DDD

  Nekem is volt pár ilyesmi levelezésem, azaz olyan, hogy mindig a magáét hajtogatta a másik fél. Mindig ugyanazt böfögték vissza. Vagyis egy ismerős reklamációja volt a csúcs, reklamált a Wish-nek, először magyarul, majd angolul szidta őket. Mondtam neki, írjon kedves dolgokat, "verje át a rendszert". Érdekes mód, azonnal becsatolta a rendszer a beszélgetésbe a tényleges, élő ügyfélszolgálatost. :DDD Megoldódott az ügye is szerencsére.

  Amúgy igen, jó sztorikat írhattok nyugodtan, ez is oldja a feszültséget, már amennyi ebből van. :DDD

  [ Szerkesztve ]

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • UnA

  Korrektor

  válasz puttputt #26 üzenetére

  Ez nagyon OFF itt, de a Wish önmagában is egy átverés, nem is érdemes reklamálással bajlódni. :)

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz UnA #27 üzenetére

  Vonatkozó téma valamennyire, ott is érdekes az Ügyfélszolgálat. :DDD Amúgy tényleg, úgy sikerült, hogy szinte több hetünk ráment a reklamációra.. Úgy sikerült visszakapni a teljes összeget, de tényleg arra játszottak, hogy kifárasszák az ismerőst, s elégedjen meg kb. a 30%-os visszatérítéssel. Amúgy az volt, hogy félrenézett egy összeget (ott nem nehéz), 2 órán belül ráment, hogy nem kéri a csomagot, de persze senkit se érdekelt a kérése. Visszaküldte a csomagot, ők meg jó sokáig "nem találták".
  De kétségtelen, érkeznek onnan termékek, tehát kicsit olyan mint pár crowfunding oldal, attól függ, a Wish nagy platform melyik al-kereskedőjével hoz össze a jó szerencse, vagy sem. Akikért persze a nagy platform nem sok felelősséget vállal. Mindenesetre ha a bolt/projekt tulaj jó fej, akkor nyert ügy, akár jó áron tényleg lehet jó termék. De.. ahogy írod, rengeteg esetben átverés is lehet mögötte. Hazardirozás egy határon túl. Sajnos.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  "Túl sok olyan korú/állapotú ember van, akinek nehézséget okoz az írott, gépelt szöveg kezelése?"
  Szoktál eladni dolgokat? :D Olyan szinten kommunikációképtelen arcok vannak írásban... bár egy része szóban is ez a szint.

  Telefonon elvileg gyorsabb - amíg nem kell valami hosszabb dolgot átvinni, pl. címet, azonosítókat, stb., és a telefon mindig akkor fog csörögni, amikor nem jó neked. Többek között ezért sem szeretem.
  Ja, és nem marad nyoma (elvileg visszahallgatható, LOL). Persze az üfsz. csak nyűg a cégeknek, tehát nekik ez jó. Ügyfél problémája általában lesz*va.

  Meg a telefonos ügyintézőt ugyanúgy fizetni kell, ugyanúgy kell neki infra (egy call center nem Nokia 3310-ekkel megy), stb.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • philoxenia

  MODERÁTOR

  válasz Ramirex #1 üzenetére

  Egyetlen e-mailben elküldöm a Shakespeare-összest , millió hivatkozást stb. A webes felület már más tészta, de ha neked vette volna már fel Vanda a telefont, nem írnál ilyet.... :(

  "Mert pl a fórumozás egy ilyen dolog, itt meg lehet gondolni mit cselekszel..." by myckey

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz philoxenia #30 üzenetére

  Valóban, függ a 2 fél kompetenciájától a telefonos siker is. Azaz ha ügyes az ügyfeles, ott könnyebben irányítja a témát. A béna netes BOT-oknál vagy phish-eknél, az kétségtelen, hasznosabb is.
  Persze egy ügyesen összerakott ügyfeles, mindenre is kiterjedő IT rendszer azért mégis a topon tud lenni a témában. Persze nem 10-ből 10 ilyen, de elég jó a tendencia, jobb, mint amennyi ügyes-türelmes-jól irányító ügyfelessel lehet találkozni. Akit el is lehet érni. Tegyük hozzá.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz hcl #29 üzenetére

  Igen, amit leírtál, tényleg alátámasztják, eléggé, hogy mik a különbségek a kommunikációs formák közt...
  Az végképp benne van, hogy a telefon nem mindenkinek korlátlan, s igen, az még külön téma, mikor visszahívat egy csomó szolgáltató. Ilyen is van, nem kevés.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • philoxenia

  MODERÁTOR

  válasz puttputt #31 üzenetére

  Nem reklám, itt nyilván igen kevesen vesznek ilyen terméket, de ennél a cégnél a telefonos és emailes kommunikáció kombinációja nagyon jó volt. Mondjuk kompetens személlyel kommunikáltam telefonon is, nem egy ügyfelessel, akinek meg van kötve a keze.
  Bár például a T-nél a harmadik ügyfelesnek sikerült rájönnie, hogy miért nem tudok megrendelni egy szolgáltatást.

  "Mert pl a fórumozás egy ilyen dolog, itt meg lehet gondolni mit cselekszel..." by myckey

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz philoxenia #33 üzenetére

  Igen, tényleg így van, ha az egyik csatorna nagyon megy, jó eséllyel a másik is kiemelkedőbb. Ellenben kivétel is erősítheti a szabályt: magánrendelőnél tapasztaltam olyat, hogy az általuk erőltetett telefonos kommunikáció botrányos volt (automata hívogatta vissza a leendő pacienseket, majd mikor létrejött a vonal, azonnali bontás...). A szolgáltatás maga viszont világelső volt. (Ott volt türelmem kivárni, sejtettem, valahogy megéreztem, hogy a telefonos ellenére így lesz. :DDD )
  "Bár például a T-nél a harmadik ügyfelesnek sikerült rájönnie, hogy miért nem tudok megrendelni egy szolgáltatást."
  Az egyébként még jobb eset ha lelkes a csapat, vagyis inkább, mondjuk úgy, nem adják fel a dolgot, vagy nem csak túl akarnak lenni az ügyfélen.

  [ Szerkesztve ]

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • philoxenia

  MODERÁTOR

  válasz puttputt #34 üzenetére

  A harmadik, az három napot jelentett naponta egy hívással...

  "Mert pl a fórumozás egy ilyen dolog, itt meg lehet gondolni mit cselekszel..." by myckey

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  válasz philoxenia #33 üzenetére

  A T teljesen egyedi eset. Irgalmatlan káosz a belső cuccuk, mert rengeteg össze-vissza rendszert kell összefogni, ami az évtizedek alatt összejött. Az ügyfelesek sokszor ugynazon a belső helpdesken nyitnak jegyet, mint ami a cégen belül intézi a működést, és természetesen borzalmasan túlterhelt. Rengeteg az olyan dolog, amit az egyszeri bolti vagy telefonos dolgozó nem tud, stb.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz philoxenia #35 üzenetére

  Hát, az úgy már nem annyira pofás, persze tényleg jó hogy végigvitték, s lásd nem hetek alatt, mint egy másféle, mondjuk pénzügyi reklamációt, vagy kárügyet, vagy visszatérítést.. Azoknál alsó hangon 1-2 hónap is lehet amíg ki sikerül, sokszor napi emailekkel, telefonhívások sorozatával erőszakolni a korrekt megoldást.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz hcl #36 üzenetére

  Igen, végső soron a T és a hasonló cégek, szolgáltatók kinövik magukat "multivá", onnantól nem csak az elvárások nőnek, de jó eséllyel a kötelezvények is feléjük, illetve ők maguk is jobban érzékelik, hogy nem elég csak a reklámokban villogni, ha ld. az ügyfelek folyton savazzák őket. Láttam olyan T-s karrier hirdetést, ami a ma szokásos "how do you do fellow kids" mém stílusában lett feltéve. Széjjel szedte a többség, mondván, őslény technológiára felvételiztettek, béna szöveggel, stb... Nem gondoltam hogy teljesen igazuk van a kritikusoknak, de tény, hogy érdemes óvatosnak lenni, a marketinggel pláne. Olyan cégnél, ami szerteágazó, annál nehezebb mindenkinek eleget tenni. Persze már a jó szándék is sokat segíthet, volt olyan (nem magyar) túraszervező, aki szintén a "csak úgy kommunikálhatsz velem akkor, ahogy én mondom" stílusú volt, aztán tovább szidott, mi az, hogy nem állok be a sorba. Nem biztos hogy ez a megfelelő üzleti technika, főleg, hogy ahogy aztán beszéltük vele, az optimális kiszolgálás nem kiszolgáltatottság, hanem azzal kezdődik hogy az ügyfél ráköszön, s azzal végződik, hogy fizetett, majd elégedetten távozott, aztán sokszor visszatér.

  +tény, hogy van cég, amelyik simán nem tesz semmit, míg nem üldözi valaki őket telefonon. Ez persze nem normális mentalitás, hogy már szinte meg kell zsarolni egyes szolgáltatót ahhoz, hogy tegye a dolgát, meg trükközni, keménykedni kell. Egyszerű dolgok miatt is. Ld. van olyan repjegy közvetítő (eleve kerülni kell őket, bár néha rájuk kell fanyalodni...), amelyik semmilyen ticket-et nem kezel, akkor se, ha a rendszerük miatt ért téged anyagi kár. Bőven több ezer forintos, de van mikor 10-20+ ezresre se mozgatják a fülüket. Akkor talán, esetleg, ha zaklatja őket a vevő. Akkor talán emberszámba veszik.

  [ Szerkesztve ]

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  Amúgy a napokban egész jól tágult a tűrőképességem az ügyintézések során, lehet, megfelelő "terápiás" módot választottam. Mármint, hogy itt beszélgetünk.. :DDD
  Persze még nincs vége a hétnek. :D

  [ Szerkesztve ]

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • Tikakukac

  titán

  Zuhany közben a vízről ugrott be a beszélgetés a víztisztítósokkal. Hívom a telót, csörög, felveszik. Mondják piszkosul elfoglaltak, de mindjárt visszacsörögnek. Hívott is egy pali, mondtam 20 perc után, ember, ilyen ügyfélszolgálatot még nem pipáltam, itt tényleg atomra ki lett mindenki okosítva, sőt, gyanúsan túl sok is volt a kézközeli infó: ja hát persze, ő az egyik tervezője magának az eszköznek, épp arra járt és a csaj a kezébe nyomta a telefont :DDD

  Tanulság: szerezz egy mérnököt és tőle tényleg megtudsz mindent, amit akarsz :B

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  válasz puttputt #38 üzenetére

  "+tény, hogy van cég, amelyik simán nem tesz semmit, míg nem üldözi valaki őket telefonon."
  Á, inkább akkor sem :D

  "Igen, végső soron a T és a hasonló cégek, szolgáltatók kinövik magukat "multivá","
  A T már az, a Deutsche Telekom.

  "Olyan cégnél, ami szerteágazó, annál nehezebb mindenkinek eleget tenni. "
  Szervezés kérdése. És ha ezzel nem foglalkoznak, akkor később annál nehezebb :D

  "Széjjel szedte a többség, mondván, őslény technológiára felvételiztettek, béna szöveggel, stb..."
  Ja, de mondjuk mutass távközlési céget, ahol nem fordulnak elő régebbi cuccok? A T-nek volt mainframe üzletága is, azt mondjuk eladták az IBM-nek, meg Power cuccaik is vannak, de ezek nem tekinthetők annyira őslénynek, csak az átlagos szakembernek ismeretlenek, mert ritkán találkozol velük. Hogy magán a távközlési részen üzemeltetni kell évtizedes infrastruktúrát is, az sem egyedi.

  " volt olyan (nem magyar) túraszervező, aki szintén a "csak úgy kommunikálhatsz velem akkor, ahogy én mondom" stílusú volt,"
  Simán azt hittem, hogy hazai lesz :D Fura egy üzleti modell :D

  "Akkor talán, esetleg, ha zaklatja őket a vevő. Akkor talán emberszámba veszik."
  Minek is tennék. Ez itthon van?
  Kulturáltabb helyeken erősebb a fogyasztóvédelem, és minél inkább az, annál inkább foglalkoznak veled a szolgáltatók.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz Tikakukac #40 üzenetére

  Igen, ez kicsit már-már utopista-futurisztikus startup lehetne. :D

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz hcl #41 üzenetére

  "Simán azt hittem, hogy hazai lesz :D Fura egy üzleti modell "
  Nem igazán úgymond "fejlődő ország" volt, na de akkor is. Olyan szintű kioktatást kaptam segítség helyett, amilyenhez csak néhány magyar/ázsiai dolgozótól volt "szerencsém". :DDD

  Illetve igen, sajnos itt megsejtik a szolgáltatók, hogy a szerencsétlen ügyféle nem annyira dörzsölt általában hogy panaszkodjon a fogyasztóvédelemnek vagy a bíróságokon, mert vagy ideje nincs erre, vagy pénze, vagy türelme, stb..Persze ez addig megy tendenciózusan, amíg emberükre nem akadnak. Ld. a mi Wish-es esetünk, szerintem 100-ból 1 akinek sikerül a full visszatérítés annyi galiba után.., de hát nem adtuk fel, ez volt a titka. De persze lehetne valami olyan köztes pont, amitől a szolgáltató is tart, és nem kerül rengeteg pénzbe, plusz kevésbé leterhelt mint egy fogasztóvédelem, meg sokszor függetlenebb vagy szakértőbb is tud lenni. Mondjuk ilyen fórumtársaságok, magánszerveződések... jó táptalaja ennek. De hát ez se annyira tipikus, hogy hosszabb távú, kitartó, profi és elismertebb rendszert lehessen belőle alkotni.
  Ld. ilyen volt pár csoport, akik próbálták magánban figyelni a különféle csomópontokat Pesten, s ha valakit zaklattak csoportok, akkor bevédték azokat, mint ld. a Polgárőrség. Persze a rendőrség és hasonló szervek, meg maga a törvény se az ad hoc védők kezére játszik, szóval.. ezek az önszerveződések lehet ugyanígy befulladnának szolgáltató "elleni" védelemnél is.
  Vagy ott van példának az Uber, Airbnb.. "sikere" az országban.. Az is ilyesmi. Ott se az volt a fő pont, hogy mennyit lehet vele könnyíteni, hanem az adózásuk.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • elessar

  tag

  válasz puttputt #26 üzenetére

  Egyszer közöltem egy ilyen telefonügynökkel, hogy én is rögzítem a hívást. Elkezdte nekem mondani, hogyan, milyen feltételekkel rögzíthetek, az összes GDPR szabályt fel akarta sorolni. Hiába közöltem vele, hogy tisztában vagyok a szabályokkal, nem volt hajlandó abbahagyni. Elbúcsúztam tőle...

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  válasz puttputt #43 üzenetére

  "Nem igazán úgymond "fejlődő ország" volt, na de akkor is."
  Pedig néha még ezekben is jobbak :D

  " nem annyira dörzsölt általában hogy panaszkodjon a fogyasztóvédelemnek vagy a bíróságokon, mert vagy ideje nincs erre, vagy pénze, vagy türelme, stb."
  Nagyobb baj, hogy a fogyvédnek sincs rendes jogköre. Ha röpködnének a bírságok, máris megérné normálisan viselkedniük.

  "Vagy ott van példának az Uber, Airbnb.. "sikere" az országban.."
  Ez mondjuk több sebből vérzik, mindenki rohadék volt ezekben a témákban. Pedig ezek tök jó szolgáltatások. Ahogyan a közösségi oldalak is jó dolgok lennének, ha nem kémkedésre, és reklámozásra lennének használva.

  @elessar : WTF nem rakod rá helyből, amint megmondja, kicsoda... :D

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz elessar #44 üzenetére

  Az dicséretes mondjuk hogy így vágta.. legalább.. Lehet, épp munka nélküli jogász volt, vagy még a BOT-tal beszélgettél. :D
  A kedvencem az a reptéri jegyvásárlós BOT volt, amelyik elvileg tanult (a Szolgáltató elképzelései szerint legalábbis..), gyakorlatilag meg egy háziállat szintjén sikerült elemeznie, amit mondtál neki.
  Élvezet volt a reptéri hangzavarban üvölteni neki a születési dátumot (angolul). Egyre furcsábban néztek rám, egyre hangosabban próbáltam egyesével a számokat, majd tagolva, majd mindenféle más formátumban.
  GDPR FTW. :D A gépeléses megoldás biztos bonyolultabb lett volna...
  A végén üvöltöttem neki hogy 'I want to speak with the operator, give me the helpdesk, the representative, the CEO, you stupid machine!" Erre váratlanul bekérte a PNR számát annak az jegynek, amivel gondom volt. Lehet a CEO volt a titkos jelszó, vagy hozzá azért nem akarták hogy eszkalálgassunk.. Bár bírtam volna ha valóban bekapcsol a CEO-hoz, egy ilyen "fontos" kérdéssel. :))
  A kódot is harmadjára sikerült megértetni vele. Persze a 2. kör után megint kiabáltam neki, hogy "mi van, süket vagy, te barom robot?", lehet az se segített. A körülöttem lévők mindenesetre már látványosan drukkoltak nekem. :DDD .
  A slusszpoén: nagy nehezen kapcsolt egy dolgozót. Aki bekérte még egyszer az összes adatot... Vagy lefagyott/összeomlott végül a rendszer a sok szidalmazástól, vagy simán dobta a rekordot emiatt. Mindenesetre ha rögzítették tréningekhez, okozhatott pár vidám percet a betanulóknak, pláne a magyarral tarkított fele. Azt hihették, valami ősi maja ráolvasás, vagy mi. :DDD

  [ Szerkesztve ]

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  válasz puttputt #46 üzenetére

  Ahol dolgoztam - helpdesk cég, bár én nem hd-s voltam, hanem a cég infrájáért feleltünk - olyan botot üzemeltetett, ami a hívótól bekérte a céges azonosítóját, majd a helpdesken már úgy csörgött, hogy az ügyfeles megkapta az ügyfél összes korábbi ticketét, és adatait (milyen gépe van, stb.). Viszont ez működött.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz hcl #45 üzenetére

  Nagyobb baj, hogy a fogyvédnek sincs rendes jogköre. Ha röpködnének a bírságok, máris megérné normálisan viselkedniük.
  Jól látod, ha komolyabban lenne véve... Vagy az, vagy egy másik, akár önsegélyező-szerveződő társulat?

  "Ez mondjuk több sebből vérzik, mindenki rohadék volt ezekben a témákban. Pedig ezek tök jó szolgáltatások. Ahogyan a közösségi oldalak is jó dolgok lennének, ha nem kémkedésre, és reklámozásra lennének használva."
  Pontosan! Ez távlatokban mérhető hatékonysági, fejlődési opciókat nyújtana, ha mondjuk a közösségi oldalak a gyors ügyintézést és nem az adatgyűjtést meg pénzfejést céloznák. Mert így ugyanott vannak, vagyis még lejjebb, mint anno az egyeduralkodó telefonközpontok, vagy papírnyelő bürokráciai központok. A Kormányablakokról is meséltek ismerősök rémsztorikat (nekem mondjuk elég jó velük a tapasztalatom), hogy 3x kellett visszamenni 1-1 lépés miatt, s mindig csak adott lépés után mondták, hogy a következő dolog is hiányzik. Persze ez már az ügyfél szívatása egy olyan processzel, ami sajnos kötelező. Ott könnyebben bejátszanak ilyesmit..

  Volt nagyon kellemes meglepetés is. Pár szolgáltatásnál mérgelődtem, hogy miért nem tudom cserélni a telefonszámot, miért kell hozzá új profil, stb. Persze IT biztonság miatt, illetve ott tényleg 1 nap alatt lecseteltem az ügyintézősökkel az egészet.
  Vagy amikor kérdeztem egy app tulaját, miért nem tudom átírni a felhasználói nevet, rögtön mondták, ez úgy kimaradt a processzből, de nyugodtan kreáljak újat, majd ők törlik a régit (amibe véletlen túl sok személyes adatot tettem, ezért akartam átírni).
  Nem is az ilyenekkel van a baj, s persze nekik amellett hogy eszükbe se jutott "felhívni" hogy "jobban értsék" a kontextust, profi módon megoldották, és tényleg, azon a csatornán át, amit én, mint ügyfél preferáltam. Így nyilván könnyebben megtartanak minket, mintsem hogy érezzük magunkat megtisztelve, hogy "tulajdonolják" a személyes adataink, s használhatjuk (sokszor nem kevés pénzért), amit úgy-ahogy nyújtanak.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

 • Z_A_P

  őstag

  Nagyon sok inteznivalom van manapsag (felujitas), akit telefonon nem erek el azzal nem is foglalkozok.
  Marpedig ez a trendi manapsag, "irj uzenetet" - hat a lof@t... :(((
  Aztan arra majd egyszer valami valaszt kapok, amire lesz rogton 2-3 ujabb kerdesem, kezdhetjuk elorol, stb.
  Aki nem tudok felhivni azt hagyom is, megyek mashova, ahol emberrel(!) rogton egyeztetek.

  [ Szerkesztve ]

  OK

 • puttputt

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz Z_A_P #49 üzenetére

  Igen, az inkonzisztencia (szervezeti/szolgáltatási inkontinencia :D ) is ilyen, vagyis ld. a példám, amikor a nagy nehezen bekapcsolt ügyintéző bekérte ugyanazt amit előtte 1 perccel a gép...
  Plusz biztosítónál ezerszer volt olyan, hogy azt mondták, "adatbiztonsági okokból nem tudunk egymás ügyeiről". Tisztán hülyének nézik az ügyfelet, vagy gondolták, így tényleg biztonságosabb. :D
  ...
  Amúgy a Messenger-t is, inkább használhatnák ilyesmire normális menetben a cégek. Persze van amelyik helyes mód használja-kihasználja már a lehetőségeket ebben is... Szóval így nem csak trendi volna az ügy.

  :LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés