- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin6_73
csendes tag
válasz
labanckukac #190 üzenetére
Polar-nál utána kérdeztem : 18.500 Ft az üveg cseréje !!! (Zergénél is)
-
ronin6_73
csendes tag
válasz
Nekem is ilyen az órám pont ezt akartam kérdezni én is. Ez ütődésnél keletkezik valószínű a ragasztás elenged. A nagyobb baj az, hogy nem méri az úszást medencében ! Van valakinek valami szrevízes tapasztalat mennyiért javítják a hibát ?
-
lasse001
senior tag
válasz
Szia. Az enyém több mint 1 éves de semmi ilyen nincs rajta. Küld vissza gariban.
-
supi007
csendes tag
Üdv! Látom már majd egy éve keletkezett a hozzászólásod, de a probléma úgy látszik - nálam legalábbis - ugyanaz. Tegnapelőtt vettem a V800-at, tegnap futottam, ma pedig úsztam vele. A futással semmi gond sincs. Úgy értem mellkaspánt pikk-pakk csatlakozott. Igaz minden gyári, egy napja vettem ki mindent a bontatlan dobozból.
Úszás előtt nekem a pulzusmérővel nem volt gond. Igaz eleve úgy mentem az uszodában, hogy olvastam a hozzászólásodat. De a gyakorlat azt mutatja, hogy elég ha csak a pulzusmérő van víz alatt. Az órának nem kell. Szinte azonnal felépült a komm. az óra és a pánt között és meg is jelent a pulzusom az órán a pre-training képernyőn.
Elindítottam az úszást. 33 méteres medencében úsztam, amit be is állítottam az órán. Szabályos hátúszással úsztam, az óra ezt fel is ismerte. Ekkor a távot is jól fel tudta mérni.
A problémát a mellúszás jelentette. Nálam is egy hossz után 166 métert és 266 métert jegyzett fel. Amit egyáltalán nem értek. Szabályos a mellúszásom ezért nem értem miért mért ekkora távokat.
Aztán gyorsra váltottam és ebben az úszásnemben is jól jegyezte fel a távolságot azaz a 33 métert.
Egy dolgot nem tudok jól, és ez a bukófordulás. És ha jól értettem a manual-ból, akkor a fordulásból tudja, ha véget ér egy hossz. Persze ettől még nem kellene egy hossz után az eredeti távot megszorozni 3-al vagy 4-el.
Ez persze még csak egy tapasztalat. Neked esetleg van már azóta új tapasztalatod ezzel kapcsolatban?
A pulzusmérés folyamatosan jó volt. Nem hagyott ki, nem állt le. Csak a távolságmeghatározás nem ment zökkenőmentesen. Összeségébn 1000 méterrel "mért" többet. -
lasse001
senior tag
válasz
labanckukac #184 üzenetére
80%-ban. Én most is használom néha kikapcsolom a Bluetooth ha nincs kapcsolat. Néha a Polar Flow áll le, akkor a telót újra indítom.
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. Használja valaki az órát galaxy s8 -al. Nagyon sokat szivat a párosittással. Esetleg van másnak is tapasztalata vele?
-
k5.20
senior tag
Javítottak a legutóbbi fw.frissítésen, tegnap este dobtam fel.
-
csuzso72
tag
válasz
lasse001 #172 üzenetére
Gond nálam sincs, csak eddig amikor az edzéslistába léptem és az öv rajtam volt, szinte azonnal jelezte, majd hamar oda is írta a pulzus értéket. Most a listánál kicsit később jelenik meg a pulzusmérő jelzése és elég sokáig -- jelzés van csak, de ha indítom az edzést megjelenik a pulzusszám, csak sokszor szürkén, ami egy idő után vált a normálra. Igaz lehet cserélnem kellene elemet benne.
-
rozsdee
tag
válasz
lasse001 #152 üzenetére
Köszönöm kérdésed, megoldottam, és nem is akárhogy...
Azt vettem észre, hogy az órám hátlapja "kissé" el van távolodva oldalról nézve az illesztésnél.. már nagyjából 1 mm volt a hátlap és az oldalsó lap közötti rés. Egy nagyon vékony, lapos csavarhúzóval elkezdtem piszkálnia résnél, erre lepattant az egész hátlap, ami, mint kiderült, csak egy fém (aluminium?) lapka, ami rá van ragasztva az óra fém hátuljára... Alatta-rajta felhólyagosodva a gyári ragasztó... Leszedtem a rögzítő csavarok körüli műanyag burkolatot is, mert azok alatt is engedett már itt-ott a ragasztás, sőt a felső gumi részt is, majd megtisztítottam a felületeket a sok megszáradt, felhólyagosodott ragasztótól, és egy erős, mindent mindennel ragasztó ragasztóval visszaragasztottam az egészet a helyére (a gumis részt volt a legnehezebb szépen visszatömködni, mert mintha a gumi kicsit renyhült volna és nagyobb lett volna, mint amekkora felületre vissza kellett rakni, de végül az is szép lett...) És csodák csodája, csatlakoztatom a töltőt (ami így már tud megfelelően érintkezni az óra csatlakozójával), és kezdi is rögtön a szinkronizálást, töltést az óra... Azóta is szuperül működik...
Talán nem kellett volna nyáron a tengerben úsznom vele, vagy gondosabban kellett volna utána leöblítenem az órát, másra nem tudok gondolni, mint hogy a sós vízből visszamaradt só okozhatta ezt...
A mellkaspántom múltkor egy futóverseny előtt azt csinálta, hogy nem akart bt-on csatlakozni... illetve azt hittem sehogyan sem akar, de miután elindítottam a mérést, mutatta a pulzust, csak sötétebb/halványabb számokkal, mint úszáskor szokta (gymlink csatlakozás?). Kicseréltem azóta az elemet, most csatlakozik bt-on is...
-
-
k5.20
senior tag
válasz
lasse001 #158 üzenetére
Használd egészséggel!
Én nagyon megszerettem, mindig viselem.
Párosítva van a telefonomhoz is, jelzi az üzeneteket stb.
Azért egy kijelzővédő fóliát nem árt rátenni, ha folyamatosan viseled.
Tegnap ugyan szívtam kicsit: már nem volt túl sok az aksiban, 12 km-nél leállt a gps, csak az időt mérte onnan...a távot utólag tudtam módosítani (20,5 km volt), de a térkép képe azt nem fedi... -
ronin6_73
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy problémám amit megosztok hátha valaki találkozott már ezzel a "jelenséggel" !
Adott a V800-as Polar óra van hozzá gyárilag egy H7 HR pánt, 2016.01.hó a vásárlás ideje, eddig mindent csinált flottul. Triatlonozok, de túlnyomó többségben futás azon belül is terepen, de van benne bőven úszás az órában és biciklizés is amihez tartozik egy pedál fordulatszámmérő és sebességmérő is amik BT-on keresztül kommunikálnak az órával. Sőt párosítottam az órámat egy ipaddal és azon keresztül szinkronizáltam az edzéseimet. Fáradt voltam néha elővenni a kábelt PC-t stb. sokkal kényelmesebb.
Ekkora bevezető után a baj : nem "párosul" az óra a HR pánttal sőt most már sztem semmilyen eszközzel nem hajlandó.
Mielőtt mondanátok a lehetőségeket mondom én mit csináltam, hogy egy-két dolgot kizárjunk
1. Párosítás számtalan próbája (hátha csak időlegesen nem tudja)
2. Elfelejtetni a párosított eszközt és újra megtaláltatni
3. Szinkronizáció vezetékesen
4. Szoftveresen a flow.polar felületről elfelejtetni a készülékkel a HR övet
5. Update pont ma adtak ki egyet 2016.12.09.-énViszont a HR pánt meghibásodásának kizárása érdekében megpróbáltam az Endomondóval és a Polar Flow is látja a pulzusomat tehát az legalább jó és működik különben nem mutatná több program is. Azonnal mutatja a pulzust és a töltöttség 100%-os a HR pántban !
Szóval ennyi lenne.....
Az óra szép és jó csak pulzusmérő funkció nélkül egy elég drága időmutató karóra van a kezemen.
Ha valakinek valami tapasztalata van ezzel kapcsolatban megköszönöm !! -
-
rozsdee
tag
No, az én órám új mutatványa: csak akkor tölt, ha szorítom rá, azt a csipesz-elvű csatlakozót kézzel, vagy mással valahogy... Olvastam angol nyelvű oldalakon, hogy korróziós/oxidációs/akármilyen réteg keletkezik a az óra csatlakozójának érintkezőin, azt kell kicsit levakargatni és jó lesz utána... hát, nekem nem lett... marad a szorongatás.. elég sok ilyen jellegű panaszt olvastam neten, de mindenhol az lett a vége, hogy szervizbe küldés, aztán a szerviz meg cserélte az egész órát... na, nálam ez nem játszik... (használtan vettem ebayről..)
-
Gergőke88
addikt
Szerintetek mennyiért lehet eladni egy új V800-t övvel, 2 év garanciával. Ismerősöm kapta, de nincs rá szüksége... 85-95e?
-
Én sok triatlont mérek, az idők során sok dolgot tanultam a sportolóktól, már csak sportolnom kellene!
-
boost
veterán
Tudom, hogy offtopik, de ha már a topik címében benne van.
Tudtok esetleg prohardveren triatlon topikot? Én kerestem, de nem találtam.
-
rozsdee
tag
No, volt pár úszásom még... Az egyik alkalommal, mikor 50 méteres medencében úsztam, még az úszásnemeket is keverte, nemhogy a távot nem találta el... Átállítottam szándékosan 100 méterre, aztán 25-re a távot, utána vissza 50-re, és most mintha jól mérné...
Tegnap egy 33 méteresben úsztam 528 métert, jól mérte végig a távot, úszásnemet, pulzust... Ki érti ezt? -
rozsdee
tag
válasz
Flashback #139 üzenetére
Köszi a tippeket! A hard resetet még nem próbáltam... A medence hossz jól van beállítva, az órát is a beállított (bal) kezemen viselem. Meghúztam jobban az óraszíjat is, ne lötyögjön a csuklómon az óra.... Mégis tegnap 1500 métert mért a tényleges 1000 méter helyett... Ez pont a másfélszerese, nem tudom mi lehet a gond.. Megpróbálok legközelebb egy manuális 50 métert a "gyári" 50 méteres profil helyett, hátha... A 33 méteres medencénél jól mért a kézi beállításnál...
-
-
rozsdee
tag
Nem tudom más mit tapasztalt, nekem uszodai úszás módban az óra nagyon mellélövi a távokat. Egyedi hossz beállításnál (33 méteres medence), még sokáig elég pontos volt, de egy 50 méteres medencében pár hossz után (néha már 50 méter után) 100-150 métereket kezdett hozzáadni következő 50 méterek után... Úszásnemet nem szoktam váltani egy hosszon belül, nem kapálózok összevissza, nem állok meg, szabályosnak mondható gyors- vagy mellúszásban szoktam úszni... Eléggé elkeserített a dolog, főleg, mivel a polar flow oldalon az edzéseknél ezeket a plusz hozzáadott távokat már nem lehet kitörölni sem...
Kezdetben a pulzusméréssel volt gondom, de az látszólag megoldódott. Leírom, hátha mást is érint... Ha már a vízbe merülés előtt pre-training módra vált az ember, és az órán megjelenik a pulzus, az víz alatt nem fog működni... az óra olyankor bluetooth-on próbálja küldeni elvileg a jelet... A megoldás, hogy mellkaspánttal és órával is víz alatt kell lenni, amikor pre-training módba lépünk, keresni fogja a jelet bluetooth-on, de mivel nem fogja találni, gymlink-re(?) vált és úgy már rendben lesz... Nálam így működött, és egy angol nyelvű oldalon a hozzászólások között ezt a magyarázatot találtam...
A távokkal kapcsolatban van valakinek még tapasztalata? -
rozsdee
tag
Van itt aki használja úszásra is az óráját?
-
rozsdee
tag
Storcknak is Polar V800-asa van.
http://index.hu/sport/futball/2016/eb/2016/06/23/bernd_storck_interju_eb_2016_portugal_meccs_utan/
-
csuzso72
tag
Köszönöm!
Ha visszalépek a menüből most nem jelenik meg a százalék. Teljes feltöltésnél a 100% ott volt ilyenkor (igaz az talán állandóan).15%-ot még nem tudom, addig még pár napja lesz.Remélem most már a Polar nem változtat az átviteli technológiák közt, ha esetleg később új eszköz lenne. Volt RS300-am, ott az átviteli kütyü, stb egyedi volt. Utána vettem egy RS800-at (ez most a gyereknél van), ott a wind technológia új volt, most megint más. Igaz nem próbáltam még az RS800-hoz való S+-omat, de nem reménykedek benne, hogy kompatibilis lenne.
-
k5.20
senior tag
-
csuzso72
tag
Sziasztok!
Én is vettem egy v800-at. Még ismerkedem vele, de tetszik. Egy dologra nem jöttem rá. A százalékos akku kijelzést hogy lehet elővarázsolni? Volt, amikor kint volt az elem ikon mellett, de valahogy eltüntettem és nem is találom a lehetőségét visszahozni.
csuzso -
rozsdee
tag
Sziasztok! Gyűjtöttem tapasztalatokat az órával kapcsolatban és a Polar H7 szenzorral nem vagyok megelégedve... Gyakorlatilag összevissza méri a pulzust, és nem a mellkaspánttal van a gond... Tud valaki tippet adni esetleg?
Van korábbról egy Polar RCX3 órám és mellé egy H3 pulzusmérő szenzorom (ezt cseréltem le a V800-ra és H7-re). Adott egy Polar soft strap mellkaspánt. Magamra csatolom, tök szárazon. Rápattintom a H3-ast és az RCX3 azonnal mutatja is pontosan, stabilan a pulzusom. Minden varia nélkül bepattintom a H3 helyére a H7-et, és a V800, vagy mobiltelefon,... máris 100-zal magasabb, és egyéb, teljesen valószínűtlen értékeket mutat, csak néha-néha a reálisakat... Az elem 100%-os benne, többel is próbáltam... ez a H7 használhatatlan... Szerezzek be másikat? -
Jönnek az updatek, lesz pár új funkciója a v800-nak... Pl GoPro támogatás!
-
rozsdee
tag
Sziasztok!
Ha valaki már unná a fekete színű V800-asának a színét és inkább cserélne kékre, szóljon.
Sikerült egy makulátlant beszereznem ebayen, csak éppen kék színben, amelyet nem annyira tudok megszokni.
-
k5.20
senior tag
válasz
Gergőke88 #122 üzenetére
Ott vettem egy éve, ráadásul weben keresztül.
Övvel van, csak nincs feltüntetve.
A számlán a garancia az árú megnevezés sorában: 1 év.
Alatta a szabvány szövegben meg 2 év az általános garancia, a kivételek között meg nem szerepel...
Mindegy, a készülék szerintem rendkívül stabil, az egy év meg sem látszik rajta.
Én nagyon megszerettem...persze ennyi pénzért legyen is szerethető... -
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Uszas elott be kell allitani a medence meretet?
Szamolja a hosszokat vagy a tavot irja ki uszas kozben?
Azt latom, hogy magat az uszasnemet erzekeli.Szerk: illetve hol most a legolcsóbb a v800?
Koszonom -
-
k5.20
senior tag
válasz
ronin6_73 #113 üzenetére
Hali,
az órával már úsztam, az bírja a vizet, de nem volt pulzusmérő rajtam, abban nem tudok segíteni.
A másik kérdésedre: ha nem indítasz felvételt a mozgásodról, akkor nincs kezdőpont, nem tud visszavinni sem. Mozgás felvételénél, viszont a profilban kell beállítani, hogy megjelenjen ez a funkció, bár lehet, hogy alapból be van kapcsolva pl.futás profilhoz.
-
ronin6_73
csendes tag
Hello Fiúk !
Kicsit visszatérve az úszáshoz : volt olyan aki ővvel együtt úszott és mérte a pulzusát úszás közben ? EL vileg a H7 vízálló és lehet benne úszni ?!
Van még egy kérdésem azokhoz akik régebben használják és kitapasztalták már a készüléket.
Elvileg van egy ilyen funkció az órán, hogy "VISSZA A STARTHOZ" ezt a LIGHT gomb megnyomásánál a QIUCK menu pont alatt találnám (SET LOCATION GUIDE ON) ha ott lenne ?! Miért nincs ott ?Ha tudtok valamit ezzel kapcsolatban, megköszönném.
-
UPDATE: Polar V800 & M400 software updates with running cadence and other goodies
Szóval már percenkénti lépésszám is van!
-
válasz
ronin6_73 #110 üzenetére
1. Tudtommal ez az egyetlen sportóra ami folyamatosan küldi át az adatokat. Mivel a pánt tudja a 2,4ghz és az elacsony frekvenciás RF kommunikációt. Az alacsony frekvencia jobban terjed vízben.
2. Azt reggel illik felkelés előtt. Pár perc alatt a legalacsonyabb értékeket keresi. [link]
-
ronin6_73
csendes tag
Sziasztok !
Nekem lenne 2 db kérdésem
1. Használjátok a szívpántot úszás közben is ? Egyből látszik a HR a képernyőn vagy úgy mint a Suunto a megállásnál küldi át az adatokat.
2. Amikor ezt az u.n. Orthostatic tesztet futtatjátok akkor egész nap kell hordani a HR pántot vagy ez egy 5 perces teszt és abból számolja ki ?
végül csak annyi kérdés Sunnto Ambit3 Sport vagy Polar V800 TRI-hez ?
köszönöm
-
Update [link]
-
k5.20
senior tag
Üdv,
nálam általában megjön, de időnként - még nem sikerült rájönni miért - leáll...
a BT kapcsolat megvan, de értesítés mégsem jön...
...és igen, fut a háttérben az PF.
Ilyenkor a telefon újraindítását követően újra helyreáll és működik.Ami nálam még érdekes, hogy hívást nem lehet vele felvenni, csak elutasítani és némítani...
A promó anyagon viszont úgy láttam, hogy elutasítani és fogadni lehet vele... -
-
-
-
k5.20
senior tag
válasz
Flashback #99 üzenetére
Bocsánat elkapkodtam...
Maga a program kész, de csak a következő hetekben fogják a V800-ra kiadni.
Most csak a "karkötőre" tették elérhetővé.Egyébként nem értem ezt a céget...először kikürtölik, hogy 2015 Q2-re megcsinálják...aztán - már Q3-ban járunk jócskán - jön az újabb jelzés: szeptember végére... most szeptember végén: a következő hetekben... miért nem írtak rögtön Q4-t, és ha hamarabb kész: mindenki örül és dicséri őket szerte-széjjel...
De akár így, akár úgy: futni jó és az óra is kiváló!
-
-
Lino
csendes tag
sziasztok,
tulajoktól kérdezném hogy az auto pause funkcióhoz kell a speed szenzor is vagy csak a leírás hibás? a kezelésiben ugyanis az van hogy gps + speed szenzor..
alapból most nem vennék szenzort maga az óra is elég nagy kiadás
köszi -
k5.20
senior tag
No fiúk, (...ja, és persze leányok...) itt az androidos smart notifocation.
-
Ybron
senior tag
válasz
Flashback #95 üzenetére
Bizony, én is meglepődtem rajta.
Főleg hogy mindig tudja milyen úszásnembe úszok
Mondjuk arra figyelni kell hogy ha sokan vannak(pl feltart valaki) akkor ne vált gyorsról mellre, mert nekem volt hogy megzavarodott és onnantól rosszul mérte a hosszokat.Nekem a gps-e tetszik igazán, nagyon pontos(gondolok itt sziklás erdős területre).
Van egy garmin 810-em is azzal csak szívok annyira pontatlan a gps benne.Meg vagyok elégedve összességében nagyon v800-al, mondjuk nem tudom meddig fogja bírni a kontaktot az usb-vel, van hogy nehezére esik szinkronizálni.
Olvastam olyat hogy valakinek oxidálódott és nem tudott már szinkronizálni sem, aztán, kapott egy szinte teljesen új órát plusz egy fedelet amivel le lehetett zárni a csatlakozási felületet.
Másik dolog meg hogy nekem kék színű és a teteje kicsit bebarnult, ami lehet a klóros, hipós víztől lett. -
-
Windows 10 kompatibilisak lettek az alábbi Polar eszközök:
[link] -
-
k5.20
senior tag
válasz
Flashback #91 üzenetére
Ah, köszi.
Mostanában ugyan nézegettem gyakrabban, de tegnap éppen nem.... ígérték ugyanis androidhoz a smart notification funkciót, de most mély hallgatás van róla.
Ugyan van élet e nélkül is, de ha már megígérték a Q2 végére, hát érdekelt volna... persze ha nagyon elrontja az akkuidőt, akkor úgyis ki lesz kapcsolva... Nem tudom az IOS platformon mi a tapasztalat ezzel. -
Frissítés: [link]
-
-
-
Sielést lehet az órával trackingelni?
-
k5.20
senior tag
No az iOS-platformosok örülhetnek: mától okosórájuk is van egyben. Mi androidosok majd talán júniusban kerülünk sora...
-
Ed Parker
nagyúr
Azt mondom az normális, nekem is ilyen hangot ad, ahogy a szívem ver, de én ezt a fülesben szoktam hallani ha nem szól zene.
Meg lehet simán is hallani ha csend van.Majd akkor tudok róla beszélni ha lemerült, sajnos eddig csak egyszer volt, pedig én tavaly májusban vettem az órát mikor megjelent.
Nekem is Panasonic volt benne ez a gyári, most energizer van benne.
Nem tudom hogy működik, csak tetszett a demo alapján.
Én most ilyet használok a saját app-jával, azt majd tavasszal mikor jön idő lesz majd kintre kell valami mérő.
Ez elég jó, tud mindent, illetve majdnem mindent, mert nem ez a csúcs.
-
Ybron
senior tag
válasz
Ed Parker #80 üzenetére
Régebben én is a kifejezetten bringás órákat preferáltam, meg nem is lenne kérdés ha csak bringáznák hogy garmint vennék, de nekem kifejezetten multisport óra kellett, mivel bringázok, futok és úszok. Egyébként nincs semmi bajom magával az órával totál bejön csak ez a fránya mellkaspánt.
Mondom nekem néha elég érdekes hangot ad ki, persze olyan ütembe ketyeg ahogyan a szívem ver.Ok, akkor légyszíves írd már meg mennyit bírt, lehet hogy csak 8 hónap múlva lesz új post
Ugye nekem elsőnek panasonic volt benne, aztán lett energizer, most meg varta van.
Nem hinném hogy van bármi különbség is ezek között az elemek között.Amit linkeltél garmint, tökre bírom ezt az élő segment-es dolgot. Kérdés, mert nem használtam még garminos cuccot, a saját oldalukon ahová feltöltöd ott is van ez a segment-es dolog és csak az ottani usereket veszi figyelembe(csak garminost) vagy a starva-jét is.
510 is tudja ezt a segment-es dolgot ahogy nézem.
-
Ed Parker
nagyúr
Akkor az kb 3.5 óra napota egy nap pihenővel, ami azért nem átlagos igénybevétel, de nem is extrém.
Én is használom kerékpározásra is, de ott többnyire kományra szerelhető megoldásokat preferálják sokan, legalábbis én azokat látom többnél, pl Garmin edge.Nem kegyeg, hisz nekem a polcon van
Viccet félretéve nem, semmi, fülesben szoktam hallani a pulzust, ahogy küldi a jelet.Annyit bírnia kell, nekem most volt benne csere januárban, majd mondom mennyit bír nálam.
Én most egy ilyennel szemezek
-
Ybron
senior tag
válasz
Ed Parker #78 üzenetére
Miért kéne ultrafutónak lenni? Kerékpárosok is használják ezt az órát, náluk meg heti 20 óra sem kizárt és ez amatőr is lehet. Nekem az eheti 14óra 30per lett. Ebben van kerékpár futás meg úszás.
Egyébként neked nem szokott "ketyegő" hangot kiadna a mellkaspánt mikor felrakod?
Lehet én fogtam ki ilyen gyorsan lemerülő szériát belőle.
Most az lesz hogy felírom mikor berakom az elemet és majd kiderül hogy onnan hány órát is bír ki.
Ha nem bír 100 órát legfeljebb írok polárnak. -
Ed Parker
nagyúr
Felőlem tegyék, nem az én órám
Azzal nem az volt a probléma, a rés ahova be süllyed a csatlakozó, ha el van tömődve bőr, kosz, meg akármivel, akkor hiába rakod rá, a tüskék nem érik el a pontokat.
A másik meg hogy ott voltak tömítési problémák, nekem sem javította a polar, egy újat kaptam a főhadiszállásról, új töltő kábellel.Ami a h7-et illeti, nekem kb 8 hónapot kibírt,de egy elemcsere 2 perc.
-
Ybron
senior tag
válasz
Ed Parker #66 üzenetére
Egyébként valaki ar rc3-al is simán úszkál a vízben. Zerge meg tesztelte az m400-at:
[link]
A V800-nál meg olyat olvastam hogy valakinek oxidálódott a csati felület így nem tudott szinkronizálni. Polar ezt úgy oldotta meg neki hogy rakott rá fedelet a csatlakozási ponthoz hogy ne érje közvetlenül a víz(persze ezt mind azután hogy cserélte az óra belsejét meg ugye a szíjat is. -
Ybron
senior tag
Aki használ POLAR H7 Bluetooth mellkaspántot, annak mennyi ideg bírja?
Azt olvastam zergénél elméletileg 100-200 óra. Nálam még a 100-at se éri el azért vagyok kíváncsi kinek mi a tapasztalata. -
ZooLee
senior tag
válasz
Ed Parker #70 üzenetére
A Polar Loop-nak is hasonlója van.
Egyébként sztem azert mert ahhoz kell egy tekercs ami további helyet foglal az igy is kicsi oratokban.
Amit javarészt az akksi tölt ki.Maga a tekercs nagyon vékony, szerintem kényelmesen elfér az órato aljában, az elektronikája pedig a mUSB helyén. Ez persze csak spekuláció, abból indulok ki, amit sok helyen lehet kapni DIY készleteket, azok is már eléggé kicsik, ez komoly gyártó megcsinálhatná szépen.
-
k5.20
senior tag
Kis gondom adódott: a Polar oldalra feltöltöttem az eddigi összes edzésemet. Tavaly augusztusban kezdtem, nem olyan sok. Ott látok is mindent szépen. Értelem szerűen, a telefonos applikációban is. És most jön a probléma.
Amikor az órát szinkronizálom a telefonnal, nem akar véget érni a szinkron.
Tegnap -próbaképpen- egész éjszaka ment...korábban ez nem volt, fél perc alatt lerendezett mindent. Reseteljem az órát? A telefonon már töröltem és újratelepítettem az applikációt, de nem segített... -
Ed Parker
nagyúr
-
ZooLee
senior tag
válasz
Ed Parker #64 üzenetére
Vajon miért nem használnak Qi vagy hasonló vezeték nélküli töltést és BLE kapcsolódást az adatátvitelre? Ma szerintem ezek már megvalósíthatók lennének, és a microUSB helyére bőven elférnének.
Vagy legalább egy olyan csatlakozást, mint pl. a Loop-on van, ami egy vízhatlan, mágneses csatlakozó felület. Igaz, ez egyedi, nem univerzális, de legalább nem ázik be, nem koszolódik.
Én semmi pozitívumát nem látom egy mUSB csatlakozónak attól az egytől eltekintve, hogy univerzális, vagyis gyakorlatilag mindenhol találhatsz ilyen töltőt, de ez nem egy telefon, hanem egy spec sportóra, amit nem kell naponta kétszer tölteni... -
k5.20
senior tag
válasz
Ed Parker #66 üzenetére
Azért az összes vízálló telefonon megcsinálták a vízhatlan microUSB-t, meg az M400-on is, az is kupakos.
A beállításokat az elején elkövettem, az nem lesz mindennapos dolog...viszont szoftvert frissített legutóbb: 1.3.7-n áll. És ha jól emlékszem, akkor éppen a mobilos kliens jelezte nekem, hogy van elérhető frissítés.
A memória megnyugtató, köszi. -
Ed Parker
nagyúr
Ha micro USB, akkor az hogy vízálló?
A kábel nem csak töltésre kell,hanem szoftver frissítése és beállításra is.
A bt csak szinkron, leszedi az adatokat oszt annyi.
Mókolni semmit nem tudsz rajta.Ó nem telik meg az olyan hamar, de ürül az majd magától.
Egyébként nekem eddig nem jelzett hogy tele lenne, az rcx5 az igen de a v800 nem 7 hónap alatt. -
k5.20
senior tag
válasz
Ed Parker #64 üzenetére
Ha valamit kritizálnék rajta az eddigi tapasztalatok alapján, az az volna - amit egyébként az M400-ban helyesen megváltoztattak - hogy a töltőt micro USB-vel kellett volna megoldani. Ez így egy plusz kábel...nem váltható ki semmivel sem...azért 3 hetente ki fogom bírni.
Mivel a szinkront el tudom sütni bluetooth-n keresztül a telefonra, onnan meg magától a bekerül a Flow-ba, nem kell a kábel, csak töltésre.Amit viszont még nem értek tisztán: az óra memóriája gyűjti az adatokat, egyszer csak majd megtelik...
Hogyan kell üríteni? -
Ed Parker
nagyúr
Ja hát akkor érthető hogy te eleve már az újat kaptad.
Én május végén vettem mikor megjelent és akkor még sima, kupak nélküli volt az alja.
Na most ez mivel 24/7-ben rajtam volt elkoszolódott, a töltő elég szerencsétlenül van megoldva ezzel a körkörös pozicionálással. A suunto ezt jóval egyszerűbben megoldotta.Igen a hőmérséklet csak úgy, ahogy mondod, feltéve ha berakod, default módban emlékeim szerint nincs egyik képernyőn sem.
A GPS kimondottan jó, a suunto ambit ennél jóval lassabb.
-
-
Ed Parker
nagyúr
Nos nekem megvolt az első beázásom, az első polar 2000 óta, ami bepárásodott a töltőnél, kaptam egy vadi újat és már egy v2.0 típust ahol a töltő pontot egy kis gumiajtó zárja, hogy a kosz ne menjen bele a résekbe.
Ez már a régi töltővel nem tölthető.
A GPS azert gyors ebben az esetben, mert az óra jegyzi az utolsó pontot ahonnan indulsz, igy nem keres rá újból, egyszer próbáld ki, ha dolgozol ott Indítsd el a keresést, tökölni fog veleA hőmérsékletet a flow programban tudod beállítani hogy mi legyen a kijelzőn, ami 4 sorban elfér.
Sok haszna nincs, bár én most futópadon használom, mindig 28fokot mutat.Ami viszont jó, az uj fw telepítésével ki lehet rakni a főképernyőre a napi mozgás állását, egy hasáb mutatja hogy mennyire vagyunk a céltól.
-
k5.20
senior tag
válasz
Ed Parker #60 üzenetére
Megerősíthetem, az óra kiváló.
GPS pontos, és mivel én ugyanonnan indulok és érkezek mindig, a jel-találási idő 3-5 mp.
Az akkumulátor gyorsan töltődik és lassan merül.
A telefonos kliens (androidot használok) szerintem szintén nagyon profi.Aki esetleg tudja: a hőmérsékletet hol találom, vagy milyen nézetben elérhető ez?
-
Ed Parker
nagyúr
Egy tök jó óra, meg nyár elején vettem, több mint fél éve használom, csak ajánlani tudom, folyamatosan bővülnek a szolgáltatások a menüben, fw frissítésel. Az akksi jól bírja.
-
Kékes525
félisten
Nagyon jó, de sajnos az ára...
-
sien
aktív tag
válasz
alcatelfan #32 üzenetére
picit vagytok csak unalmasak majd minden tesztnél, amikor ezt a nagyon okosat benyögitek. csak icipicit.
-
Orcsi
aktív tag
Ja és Polar termékek egézségpénztárra is megvehetők (legalábbis az MKB-nél) .... szóval ha nem kell már pelenkára meg óvszerre költeni és egézséges a család akkor ezt is meglehet venni belőle ...
-
btotyi
tag
Igazából a Suunto gyárt olyan órát amiben minden hiányolt funkció benne van. Jelenleg csak az IOS támogatott, de jövő év elejére igérik az Androidos verziót is. Nekem az elődje van, egy Polar FT80-at cseréltem le rá, mert akkor a Polarnak még nem volt outdoor órája.
-
v_atis
tag
válasz
Polarstar #46 üzenetére
na jó de ugye eleve fel van tüntetve. én is gondoltam rá mi van ha ilyen biztonság kedvéért írjuk ezt dolog van de mi van ha mégse és mondjuk 1,5 óra után azt veszem észre hogy ennyi volt. utána meg a kínlódás az esetleges garanciális csere vagy javíttatás miatt már ha nem magyarázzák ki valamivel. azért nem egy 10e forintos kütyüről van szó ami ha esetleg tönkre megy annyi baj legyen veszek másikat.
-
sir fg
aktív tag
válasz
goldnarmz #51 üzenetére
Igen, a pulzus adatokhoz Premium kell, de nekem az van a Polar H7 öv használata miatt. Igazából kompatibilitási okokból vennék (ha vennék) Polar órát.
Akkor szerinted az Endomondo rosszul is méri az adatokat? Vagy csak nem szimpatikus a felülete, szolgáltatásai? Te mit használsz? Polar personaltrainer?
És mi az a profibb cucc, ha szabad kérdeznem? -
Pearce
aktív tag
Jól néz ki és tényleg baromi sokat tud, nekem is már-már túl sok lenne. Az ár viszont borsos.
-
Crafter32
őstag
Szerintem értelmes formája van, külsőre bejön az óra forma.
Belső tudáshoz nem értek, nem akarok ilyet használni. Mozgok eleget, van nekem elég bajom nélküle is. 120 ezret pedig költenék inkább vmi másra.
Ha tényleg jó a profi sportolóknak akkor elfogadom, hogy jó készülék és van értelme, számomra nincs. -
goldnarmz
aktív tag
Igen, a pulzus - értékek is át fognak menni. Most, hogy belegondolok, lehet, hogy ehhez Premium tagság kell. Nem emlékszem már.
Nem szívlelem az Endomondot (sok mobilos díszhuszár habiszti adatokkal), ne lepődj meg, ha más adatokat fogsz kapni import után, mint a personaltrainerben lévők.
Illetve már a Polar órámtól is megváltam. Van - számomra - profibb cucc is, mint a Polar. -
-
sir fg
aktív tag
Szia Bog,
a cikkben írtad, hogy egyébként Endomondo-t használsz. Én is, nekem Polar H7-es pulzusmérö övem is van, az Endomondo tökéletesen kezeli. Viszont a telefon helyett szívesebben vinnék magammal egy ilyen órát. Az megoldott valahogy, hogy az órával rögzített edzéseket importáljam az Endomondo webes felületén? -
Cypresss
senior tag
Nem rossz ez a cucc, csak az a baj, hogy a Garmin cuccai kb agyba-főbe verik szolgáltatásban és ár/érték arányban.
Egyébként mindig azt gondoltam Bogról, hogy egy érzéketlen szociopata IT-nörd, erre kiderül a cikkből, hogy király humora van. -
v_atis
tag
Valakinek van esetleg valami használható ötlete okosóra témában ami úszáshoz is használható és olyan 60-70e forint max? Beurer-t néztem azt írták hogy max 45 percig bírja a vizet, én meg minimum 1 órát úszok...
-
cs.zs.
veterán
Úgy látom kicsikét elkalandoztál írás közben, talán a futó lányok combjain (is) jártak az agytekervényeid, vagy bármi máson, nemtom, de ez a mondat több szinten elbukott (második oldal) :
"...Összesen öt gomb akad a V800-on, ebből kettőt a bal oldalra került (fény és vissza), három pedig balra."Tudom, tudom, szándékos volt... Írói szabad akarat, stb, stb
-
Bog
HÁZIGAZDA
Az a helyzet, hogy a betett 50 perces futásom azért ritka, két-három naponta van kábé 30 perces futás, vagy másfél órányi foci. A pulzusszámomat eddig kábé sosem néztem, mert egyébként nincs mellkaspántom, de ez az 50 perces edzés igazából egyáltalán nem volt megterhelő, csak azért hagytam abba, mert besötétedett. De ez ritka dolog nálam, részben annak is köszönhető, hogy amikor láttam az órán, hogy emelkedik a pulzusom, akkor visszavettem a tempót.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
alcatelfan #32 üzenetére
Bocs, de nem tudok végigtolni egy triatlon-vb-t. És meglehetősen kevés olyan embert tudok, aki képes erre. Viszont tudom hordani, használni a terméket, tudok vele a magam korlátaimat figyelembe véve futni, össze tudom lőni telefonnal, létre tudok hozni webes accountot, meg tudom csinálni a teszteket, tudom tesztelni a GPS-t, az üzemidőd, a kényelmességet, a lépésszámlálót. Mi mást tehettem volna még?
-
TTommi
aktív tag
Szevasztok! Tetszik, hogy vannak ezek az edzésmérő okosságok. Én nem nagyon monitorozom magam már egy ideje, mert inkább az edzésre koncentrálok edzés közben. A felkarra rögzíthető karpánt nekem sem jön be, de az okos karkötők és órák érdekesek számomra. A Z2 höz kaptam ajándékba egy smartband swr10 et, de ez inkább valami bohóckodás a Sony részéről. Az ötlet nem rossz, de alapvető funkció kellene legyen a hívás fogadás, elutasítás. Olvastam ezt a tesztet és azt reméltem, a Polar olyan eszköz, ami ezeket tudja az Androiddal is, sajnálom, hogy még nem tartanak itt. Tegnap viszont felfedeztem egy újdonságot és ezzel kapcsolatban lenne egy szülinapi kívánságom! A Sony csinált egy jóságt, amit SmartBand Talk-nak nevezett el. Ez az SWR30 as széria. Nagyon kevés infó van róla, de nagyon érdekes az eszköz, pláne, ha a LifeLog alkalmazást mondjuk Sporty Pall Pro szintre fejlesztenék hozzá. Ha tudtok,szerezni egy ilyet, légyszi írjatok róla, szerintem mást is érdekelne.
-
kekkola
senior tag
-
kolosanyi
veterán
Tudom, de ez is egyénenként változhat. Én még fiatal vagyok - 24 éves - szóval nem para.
kekkola
Nyugi, nem csinálok ilyet sűrűn, interval edzéseknél vagyok max közelében, de az rövid ugye. Ott a megtett táv (~9 km) és a kemény hegymenet volt a lényeg, kvázi egy kihívás volt. -
kekkola
senior tag
kolosanyi, INGJOKE: Kb. 220-életkor, de ez nem szentírás. Ki kell tapasztalni, nekem olyan 184-188 között van a max pulzusom. Nekem mondjuk alapból alacsonyabb a pulzusom, 50 alatt van nyugalomban és 150-160 között 6:00 alatti km-eket futok. Tartósan 155-160 fölé nem megyek, de inkább 150-155(pl 10km (+) esetén). Intervallum edzés során 170 a max de csak max 1-2-3 percig. Nem akarom rommá terhelni a szívemet. Most képzeld el, hogy közel a max pulzushoz futsz 50 percet... sztem az már nem egészséges + nem fejlődsz tőle sehová, max a savasodás tűrésed nő, de az alacsonyabb pulzusnál is.
INGJOKE: Néztem is hogy minden bírónak RS400asa van... Akkor ezért
-
alcatelfan
csendes tag
Valahogy olyan érzésem volt ezzel a cikkel kapcsolatban, hogy nem mutatok be semmi konkrét funkciót, nem is vagyok sportoló, de higgyétek el, hogy ez a legjobb cucc a piacon. Inkább fizetett hirdetés volt ez, mint teszt.
-
kolosanyi
veterán
Nálunk pl ma volt a 2 km-es felmérő, de mivel tavasz óta rendszertelenül futok, 7:57 lett az időm. Egyszerűen másra edzek jelenleg, gyűrű erőgyakorlatokat tanulok. De nem is ez a lényeg, hanem nálam mindig magas az átlag pulzus, kivéve 10+ km-en, akkor tudatosan visszaveszek a tempóból. Mondjuk az is igaz, hogy 115 kilót (kb 15-ös testzsír mellett) ellátni oxigénnel sokkal nehezebb, ezért a magas pulzus. Lehet, hogy nála is a nagyobb (izom)tömeg miatt van a magas pulzus. De nálam volt, hogy 50 percet végigfutottam hegymenetben 180 feletti átlag pulzussal, az kemény volt.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jók ezek a Polar cuccok, hasznát is venném egy ilyen órának futás meg kerékpározás mellé de az áruk mindig visszatart hogy beruházzak ebbe a márkába.
-
kekkola
senior tag
RS400 nekem is volt... nem jött be, kényelmetlen az óra és a pánt, viszont nagyon sokat tud és nagyon jól lehet vele edzést felépíteni (persze nem nekem hobbistának, aki 2-3 naponta futok 1-1.5 órát...). Az az infrás szarakodás nagyon rossz, én is beleőszültem. 67k-t nekem nem ér, még jó hogy 25ért vettem használtan
Hol focizol és milyen korosztályban, milyen szinten?
-
Nekem van két polar rs 400-am. Az egyiket vettem annó a másikat az Mlsz-től kaptam. Nekünk minden edzésen/meccsen használni kell. Havonta küldeni az edzéstáblát meg az óra adatait. A laptopra másolom fel a saját prigramjával infrán. Valami szörnyű az infra már akkor is ha működik, win8-on külön élmény feltelepíteni. Ez az óra 67 e. Az rs 800 110 e körül van. Aki olyat venne annak sokkal jobban megéri ez mert többet tud és alig drágább. A polár meg a futásban olyan, mint az apple telefonban. ;-)
-
kekkola
senior tag
Érintve a témát, de nem szorosan kötődik hozzá, inkább edzés-elmélkedés:
Én kb másfél éve futok órával (suunto t3d, teljesen alap de nagyon jó) és nagyon jó dolognak tartom. Az edzés összegzést nézve, azt gondolom hogy elég magas az átlagpulzus. 50 percen keresztül 167 átlagon futni sztem nem túl jó ötlet, főleg ha március óta mennek az edzések. Ez elég megterhelő egy edzetlen szervezetnek, nagyon könnyen túledzéshez és motiváció vesztéshez vezethet. Gondolom ilyen edzést nem 2 naponta csinálsz meg. -
hemaka
nagyúr
Egész korrekt cuccnak néz ki. Nyilván céleszköz, de abban a kategóriában remek.
-
Sheepczx
tag
Hogy is van ez?
"Összesen öt gomb akad a V800-on, ebből kettőt a bal oldalra került (fény és vissza), három pedig balra." -
tomcica
addikt
most jott ki a garmin 920-as,ugyhogy nehez dolga lesz a Polar-nak a piacon
-
mrlujoak
veterán
Biztosan hasznos, meg minden, de szegény nagyon bután néz ki.
-
kolosanyi
veterán
Nem is neked szól ez nyugi. Igaz, nekem se, a heti 10 óra edzésemmel nem látom értelmét, hogy ilyen árkategóriában nézegessek kiegészítőt, de mondjuk amíg versenyszerűen sportoltam, jó lett volna egy ilyen. Mindenesetre tényleg látszik, hogy ez elsősorban futáshoz készült, az árához képest tényleg nem elég sokoldalú.
-
Azt se ertettek az emberek eloszor, hogy egy mobil hogy kerulhet annyiba, mint egy oreg Lada, merthat utobbiban megiscsak van anyag
Kisebb a darabszam, a fejlesztesi koltsegek szinten magasak, raadasul ez egy top-end termek (bar ahogy mondtam, szerintem nem fer bele az elitkategoriaba).
Az a helyzet, hogy ha ilyesmit vasarolsz, akkor ez az ar 'nem annyira lenyeges'. Ez alatt azt ertem, hogy ha valaki evi 600 orat sportol (ami kb. mar azert eros) akkor az ora, ami mondjuk harom evet siman kibir, az evi 40k-ba kerul. Ennyi siman elmegy cipore, utazasra, jo esellyel van melle egy 300-600e bringa...
Es meg igy is olcsobb hobbi, mint szinte barmi mas.
-
a2d2
addikt
Na inkább hátulról kellett volna kezdenem az olvasást, megspóroltam volna jó pár percet magamnak.
Nem értem hogy kerülhet annyiba mint egy felső kategóriás telefon érintőképernyővel, GPS-szel, kamerával, .... -
LLam
senior tag
Bog!
Grammarnazi leszek de ezt ne hagyd bent kérlek! "Nem is adnák ki nagyjából" adnék a hejjjjes sztem..
-
atike
nagyúr
Nagyon komoly. Drága, de majdnem tökéletes... Ilyenem sem lesz soha...
-
metaboy
tag
Én egy garmin forerunner 15 öt használok, Ebben tetszik a vibra motor, de csupán ezért én sem cserélném le. Sajnos most én sem látom a célcsoportot.
-
Nekem egy 310XT-m van, ami nem egy mai gyerek -- talan 3-4 eves modell lehet, 150 euro korul van pulzusmero ovvel. 13-15 orat bir (kb mint ez), vizallo, vezetek nelkul szinkronizal, ha PC-m kozelebe kerul. Amator modon triatlonozni tehat hasonloan jo, csak a Polar haromszor dragabb. GPS-es oraval aludni eleg idiota otletnek tunik, szoval a sleep tracker nem erdekel (engem).
Ha meg tenyleg van tobb penzed ilyesmire, akkor a 910XT nekem jobbnak tunik: barometer, teljeskoru ANT+, rendesen tamogatja az uszast, es olcsobb.
-
"világ egyik legkeményebb, versenyszerű triatlonozásra is alkalmas edzésmonitorozó eszköze."
Haaat. Bringazashoz nincs benne power meter, ami a Garmin 910XT-ben van, es a profiknak fontos eszkoz. Uszashoz valo funkciokbol megintcsak alig van benne valami - nincs open water mod, nem szamolja a fordulokat az uszodaban (a 910XT gyorsulasmerovel kitalalja, hogy mikor fordulsz, GPS jel nelkul is). Az ANT+ cuccokkal nem annyira kompatibilis, mint egy Garmin vagy Suunto -- es most vegyen meg az ember mindent ujra?
Ez egy kivalo futoora, es valszeg bringazashoz is jo lesz idovel, de ilyen aron nem latom a celkozonseget -- profiknak nem eleg sokoldalu, amatoroknek (mint en) meg kicsit draga.
-
A teljesítmény szintet, változást, stb egy lényegében sokkal olcsóbb Beurer is tudja igen jól, táblázatos rendszerben rögzíteni.
És az nem 7x. hanem 3x.Mivel az ember visz magával mobilt, a táv, térkép rögzítés ott adott lehet.
Minden más szubjektív és csak a pénztárcától függ.
-
Crytek
nagyúr
Biztos jó de ez a tudás ott van egy 7x ezres garminban is ,miért ezt venné az ember?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- iPhone topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest