- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
sebijani1982 #6498 üzenetére
ügyfélszolgálaton kell kérni a bekapcsolását először is.
-
sebijani1982
senior tag
Vodánál lesz esély a Volte -ra? Vagy valamit elcsűrtem, hogy nálam még nincs.
-
mazsi
senior tag
válasz
atiska007 #6492 üzenetére
Én pár napja vettem egy évesen a telefont 93%-os aksival.
Persze minden relatív - a Macbookomba belement 1600 ciklus 2 év alatt, jövőre cserélem a 62%-os aksiját
Telefonoknál 40% körül szoktam rendelni az új aksit.
Szerintem pénzbaszás idő előtt aksit cserélni, de ez élethelyzettől függ. Az viszont törvényszerűnek tűnik 4-500 telefon használata után hogy javítva egyik sem tűnt olyannak mint a gyári állapot -
lócitrom
őstag
válasz
CoolBoy323 #6494 üzenetére
megy, igen.
-
CoolBoy323
nagyúr
Ugye jól tévedek, hogy mindkét SIM slotban kell mennie a 4G-nek?
-
atiska007
senior tag
szerintem a 362 ciklus elég neki (1év)...
Tudom, hogy szoftveres mérés és nem 100% pontos, mintha hardveresen lenne rámérve, ez nekem csak tájékoztató jelleg.
Azóta használom ezt az appot, mióta a Nexus 6-om 40% töltöttség mellet kamerát indítva teljesen mindig leállt, töltőre rakás nélkül meg már el sem indult.
Annyira elvakult meg nem vagyok, hogy ennyire fanatikusan százalékozzak.A kérdésem inkább arra vonatkozott volna (akár app méréssel alátámasztva), hogy egy egy éves telefonnál másnál mit produkál az akksi. Mivel nálam már érezhető, hogy nem bír annyit azért, mint régebben. ÉS nem tudom teljesen az újabb sw-re fogni.
-
rin33
senior tag
Ha valakinek időnként befagy a kijelző, pontosabban az érintőpanel néhány másodpercre (ami elég zavaró) akkor rakjon fel régebbi [firmware] állományt TWRP-ből. Nálam OOS OB17 alatt fagyott, de másoknál más ROM-oknál is előfordult akinél fel lett legalább 1x rakva a Miui 11 (Eggyúttal a Miui 11 firmware állománya is). Kernel csere is lehet erre megoldás.
Sztem az erintőpanel ,,nem túl jó" minőségű... -
mazsi
senior tag
válasz
atiska007 #6485 üzenetére
Adj pár ciklusnyi időt az AccuBattery-nek. A töltés alapján számol kapacitást ami nem a legfontosabb módszer. Egy idő után látod majd hogy az első tabon, és a negyediken eltér a két szám.
A csere pedig totál felesleges. Én használtam már 17%-os aksit is egész nap töltőre dugva 🤣 Abba gondolj bele hogy más telefonok a tiéd felét sem tudják gyárilag, mégis van aki boldogan használja.
Ne stresszelj ezen feleslegesen! 70-80%-ig pazarlás a csere, utána viszont begyorsul a folyamat.
Ha annyira foglalkozni akarsz a kérdéssel inkább a töltésre figyelj jobban. A legrosszabb amit tehetsz ha nem óvod az akkumulátort a melegtől. Ez lehet szauna, nyári verőfény, vagy folyamatos gyorstöltés. A következő a túlzott merítés. 20-30%-os szint alatt egyre komolyabb sokk éri a cellákat. A harmadik pedig a túltöltés. Ahogy közelít a teljes töltöttséghez, szintén elhasználódik a cella.
Fanatikusok mindig 50%-os töltöttség közelében tartják az akkumulátort. Egy ismerősöm 40-60-ra törekszik-akár napi 20-30 rövidebb töltéssel is. Ennyire nem kell betegnek lenned, de ha annyira fontos neked akkor nem az 50-95% közötti intervallum a legideálisabb.
Szerintem meg pici odafigyeléssel sokkal hamarabb avul el a telefon mintsem az akksi. -
atiska007
senior tag
Hello!
Akkumulátor kérdés: hamarosan 1 éves lesz a telefon, és már 'nullkilóméteresen" feltettem rá az accubattery alkalmazást. Igyekeztem soha nem lemeríteni, általában 40-50-60% környékén került töltőre, 90-95% körül levettem. Néhányszor volt, hogy egész éjszaka maradt töltőn,de nem volt jellemző.
Most az alkalmazásban nézve az akksi kapacitása már "csak" 3588 mAh (90%), ami valóban érezhető már az üzemidőn.
Esetleg van valakinek hasonló tapasztalata/mérése?
Érdemes lehet cserélni akksit esetleg egy fél év múlva? Ha igen, akkor házilag vagy van valami bevált Xiaomi-hoz értő szervíz, aki nem aranyárban dolgozik (Bp)?
-
mazsi
senior tag
Kérdés:
MIUI11-nél az automata fényerőt lehet valahogy hackelni? Állandóan leveszi minimumra, ami tök jó spórolás szempontjából, viszont néha szeretném elolvasni a képernyőn szereplő betűket -
CubeDogg
tag
A Miumi 11-re való frissülés óta a játékmód lelövi a szinkronizálást (ami eddig is így működött) viszont kilépésnél nem kapcsolja vissza. Másnál is előjött ilyen gond?
-
lócitrom
őstag
van esetleg másik gép a háztartásban, amin beröffenthető a procedúra? elméletben MiFlash telepítésén túl más nem kell. az a szükséges illesztőket felteszi. annyit érdemes még megtenni, hogy fastboot módban meg recovery módban is újraindítod. ez azért lenne jó, mert a különféle üzemmódokhoz más illesztők kellenek és ilyenkor a Windows hozzárendeli mihelyst észleli a telefont. meg az USB-hibakeresést is érdemes bekapcsolni. ha nem jön össze egy képet ossz meg a hibáról.
-
rin33
senior tag
-
Fezoka
tag
Sziasztok!
Fel akarom tenni a MIUI 11-et, most crDroid van rajta. A flash tool-al érdemes csinálni, ha mindent törölni akarok? A flash tools-hoz ugyen nem kell semmit előzetesen csinálni a telefonon? (A mentésen kívül) -
lócitrom
őstag
ez nem egészen így megy. a telefon azt írja ki, hogy Carrier check disabled. ez annyit tesz, hogy a telefon nem fogja kötni az ebet a karóhoz és nem csak a kernelben lévő szolgáltatók listáján lévő szolgáltatók esetében fogja engedélyezni a VoLTE bekapcsolását. ergo ezután jelenik meg a kapcsoló a beállításokban, már ha nincs semmi más módosítás a rendszerben, ami felülírná ezt.
VoWiFi jelenleg MIUI-val fix, hogy nem megy ezen a telefonon. egy ilyen ikon jelenik meg hívás alatt az értesítési sávon, ha egyébként mégis megy. ha arra gondolsz, hogy billentyűkombinációval lekérdezhető, hogy aktív-e ez a két szolgáltatás (mint pl, hangposta, hívásátirányítás, egyenleg, stb), akkor sajnos csalódni fogsz, mert nem lehet. valamiért 3-4G óta nem nagyon erőltetik ezeket a kis okos apróságokat.
ha nem előtelepített alkalmazás, akkor lényegében azzal már törölted, hogy eltávolítottad. nem kellene ezután sallangnak maradnia. de egy gyorsítótár/dalvik törlés az jó ötlet lehet, hátha.
-
PioDVD
senior tag
Kösz a figyelmeztetést, figyelek majd.
Még egy gondom akadt:
Megint belassult az egyik alkalmazásom. Törölni akartam, de nem teljesen sikerül. Először sima törlés, de emlékezett a behelentkezési névre. Másodszor minden adat törlés, eltávolítás, de így is. Nincs mentve a jelszó, elvileg nem onnan szedi.Hogy lehet egy app-ot tényleg teljesen törölni?
-
PioDVD
senior tag
-
mazsi
senior tag
VoLTE és WoWiFi gyors ki/bekapcsolás hálózati kóddal
MIUI 11 alatt (MIUI10 alatt instabil lehet)
VoWiFi: *#*#869434#*#*
VoLTE: *#*#86583#*#*
Ha másnak is jól jönne Digi SIM beállításhoz. Nálam a frissítésnél elállítódott -
ZsyfKo
senior tag
Nekem az a bajom az Aosp 10el hogy nincs arcfeloldas, nincs működő anx kamera, legalábbis eddig nem voltak és ezek nekem kellenek, de ez én vagyok. Amúgy nagyon jó pörgős rendszer a 10, ja és a gyári gesztus vezérlés eddig csak a saját launcherrel ment amiben semmit nem lehet állítani, ja és eddig a dupla koppra alvás se ment, de nem tudom ezekkel foglalkoztak-e.
-
rin33
senior tag
A Pixel Experiece 10 mostantól stabil, eddig béta volt.
-
kicsako
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kis problémám. Felcsatlakozok arra a Wifire amin a TV van, majd próbálok csatlakozni a TV-re, de ekkor megkérdezi hogy ideiglenesen le akarok-e csatlakozni a Wifiről amíg csatlakozik a TV-hez. Ha igenre megyek, akkor lecsatlakozik a wifiről, és nem találja a tv-t, ha elutasítom akkor semmi sem történik. -
ZsyfKo
senior tag
válasz
Trailblazer #6457 üzenetére
Na igen ez előfordulhat. Még én se raktam fel. RevOs-nek is van már Android 10es Miui11-e, de mostanában ők mások portjait dolgozzák át úgyhogy passz hogy van e benne magyar.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
tomboy0013 #6454 üzenetére
Akkor ezért nincs az ultratakarékos mód sem? Erre nem is gondoltam. De akkor miért van szürkeárnyalatos mód?
-
lócitrom
őstag
válasz
gekkoXT #6453 üzenetére
ehhez csak annyit, hogy a másodikról nem is tudtam. hallottam ugyan valamit erről, hogy lehet kapcsolni így is always on-t, de azt hittem ez csak valami bétás opció.
én a kézzel kapcsolgatós sötét módot egyébként nem bánnám, csak akkor lenne mindenhez. de hát nincs. és még a téma értesítési ikonjait is elb@ssza eddig.
-
gekkoXT
senior tag
Külön írom:
- Főképernyőn az ikonok feliratainak sokkal gyengébb lett az árnyéka, így nehezen olvasható világos háttérképen.
- Nincs Magyar régiónál always on képernyő, valamint az az effektes zárképernyő, oldalsó fényeffektekkel.
- Nincs ultra takarékos akkumulátor mód sem, ami szintén új elvileg.
- Hívás képernyő végre nem szürke, hanem sötétebb alapból, hívás végén viszont szinte azonnal bezárja és nincs idő megnézni mennyi volt pl a beszélgetés hossza mert csak fél mp-re látszik. Egy addot kontakt hívás előzményeit továbbra sem lehet hívás közben megnézni csak bonyolultan, holott lenne hely erre. Samsungnál ez sokkal sokkal jobb volt.
- Sötét mód egy baromság. Bekapcsolod, és főképernyőn max a google keresés sáv lesz fekete, ami elég béna hatás, minden ikon és a háttér is marad, nomeg az alkalmazások nagyrésze sem támogatja de pl xiaomi saját alkalmazásokból is jópárban kézzel kell ezután is kapcsolni. Szerintem az ikonokra és a háttérre is simán tudhatna egy sötét overlayt húzni, csak hogy a szándék látszódjon.
- Lehetne helyette autós/egyszerű mód mint a samsungnál
- Gyári óra+időjárás widget továbbra is két teljes sort foglal, holott csak 1 sor a felület maga.- Egykezes mód továbbra sem érhető el ha gesztus vezérelt módban használjuk a rendszert alsó gombok nélkül.
-
gekkoXT
senior tag
Miui 11 zárképernyőn másnál is csak az alsó fényképező ikont elhúzva indítható a kamera? Miui 10-ben bárhonnan húzhattam oldalra és már indult is a kamera. Valamint a magyar felirat nem fér ki és persze nem scrollozza ilyenkor. Ez olyan béna.
-
RaZroX
addikt
Hogy lehet megoldani, hogy az alkalmazások frissítése köben ne zizegjen a telefon ?
Leteszem az asztalra, magától elkezd frissíteni mindent és folyton zizzen egyet. Marha idegesítő. -
D1L1ZS
őstag
Szia!
Ha valamelyik stabil MIUI van rajta, akkor OTA, ha esetleg nem talál, akkor fentebb lócitrom fórumtárs linkelte és a gyári frissítő appal is fel tudod rakni. Előtte adatokat mentsd le.
Telepítés előtt ajánlatos mindenféle képernyőzárat, ujjlenyomatot, google kétlépcsős azonosítást kikapcsolni!
-
D1L1ZS
őstag
válasz
veressjanos #6445 üzenetére
Szia!
Köszi! Korábban én is használtam, meg is vettem a premium funkciókat. Csak most legutóbb elfelejtettem visszarakni.
-
mazsi
senior tag
Beálltam ma én is a sorba közétek. Az image file-okat töltöm, holnap visszakeresek hogy lesz MIUI11-em
-
ZsyfKo
senior tag
Tölthető a portolt Android 10es Miui 11, ha valaki kipróbálná.
link -
D1L1ZS
őstag
válasz
veressjanos #6442 üzenetére
Szia!
A térerő és wifi ikonok alatt milyen ikonok vannak és hogyan ?
Előre is köszi!
-
PioDVD
senior tag
válasz
Trailblazer #6439 üzenetére
Sajnos nem az.
Újraraktam az androidot*, így láttam, hogy megjelenítési méret a neve. Megtaláltam utána a kisegítő lehetőségnél, ott még nagyobbra vettem, de csökkenti a méretet. Így már beugrott a rég meglévő bug: ha telepítéskor nem veszem nagyobbra, vagy később hozzányúlok (akár növelem), akkor nem tudom növelni a betűt, max. kisebb lesz. Holnap megint rakhatom újra...
*2x kellett FR. Az első után, mikor el kellene fogadni a feltételeket, akkor nem tudtam a pipát odatenni, mert mindig megnyitotta a litániát, nem lehetett tovább menni. Újabb FR után nem volt gond. De ezt mintha más is írta volna.
-
RTG
tag
sziasztok !
használ esetleg vki Revolution Os-t ? adódott egy kis gondom.
köszi
-
PioDVD
senior tag
Pedig régebben ajánlott volt, de mindegy, túl vagyok rajta.
Ami viszont nem megy: telepítés közben kérdezi, hogy akarom-e, hogy nagyobb betűk legyenek. Azt mondtam, nem, de így a betűméret novelése nem elég, pl. a kezdőképernyőn (asztalon) nem növeli a betűket. Ezt utólag be lehet kapcsolni, vagy kellene egy FR, hogy megint nulláról induljon a telepítés? (speciális dolog, mert jó szemű embereknek nincs erre szüksége) Ha nincs rá mód/nem tudjátok, akkor FR-et hogy tudok csinálni?
-
PioDVD
senior tag
válasz
Trailblazer #6431 üzenetére
Régóta ez a tanács.
Csak valahová eldugták, múltkor is segítség kellett. (A fiók kezelésnél csak hozzáadni lehet.) -
lócitrom
őstag
válasz
Trailblazer #6431 üzenetére
ja hogy emiatt akarja?
-
lócitrom
őstag
menthetőek az üzenetek is. legalábbis nekem évek óta a PIM adatokat menti csak a felhő. vagy nem így érted?
igen. recovery képfájl használata esetén nem törlődik a data partíció (azaz a felhasználó által létrehozott és telepített tartalmak, amit a felhasználó lát a tárhelyet böngészve). ilyenkor többnyire csak a rendszert írja.
-
PioDVD
senior tag
-
lócitrom
őstag
a fiók tartalmát érdemes gép elé leülve megnézni itt. gyanítom nem ma kezdted te sem a Xiaomi telefonok használatát. ha jól emlékszem régen alapértelmezettként be volt kapcsolva az automatikus mentés. tehát alkalmazásokat és/vagy galéria tartalmát szerette feltölteni, amikor olyanja volt. telefonon erről a Mi Fit menüpont almenüiben találhatsz választ. érdemes megnézni a Mentések menüpontot. ott kis agyalás után megmondja, hogy van-e bármilyen mentésed egykori vagy aktuális rendszerről.
recovery képfájl: https://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.PEJMIXM/miui_POCOF1Global_V11.0.5.0.PEJMIXM_a1e9fd71d3_9.0.zip
-
batai15
félisten
Miui alatt milyen wide winde van nektek ? Nekem pixel alatt l3 így csak sdbe megy a netflix .
-
lócitrom
őstag
ha be vagy lépve Mi-fiókkal, akkor a beállításokban megnyitod és ott van lehetőség kiválasztani, hogy mely PIM adatokat szeretnéd menteni a felhőbe. képet most nem tudok mutatni, de remélem így azért meglesz.
Curve esetében tokent hoz létre. mivel már van fiókod, így csak küld neked egy levelet, hogy nyiss meg egy linket és annyi. Revolut esetében meg nem emlékszem, de az talán e-mail belépős.
-
grosy
senior tag
Az új 11-es global stabil nagyon jót tett az üzemidőnek, legalább 30%-ot javult. Hozzátartozik, hogy soha nem csinálok gyári visszaállítást, tehát minden app fent maradt, ami eddig fent volt.
-
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
válasz
Trailblazer #6413 üzenetére
-
Szia!
Régebben voltak olyan modellek, amiknél alul a kijelzőben erősebb volt a bevilágítás, de az is inkább csak homogénebb, szürke színeknél tűnt fel legtöbbeknek.
Mostanra amúgy nem hallani erről, szóval lehet csak a korai modellekre volt jellemző.Egyéb típushibára nem emlékszem.
-
mazsi
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvastam pár hetet, de sajnos nincs összefoglaló első bejegyzés a topikbanMost akarok venni ilyen telefont. Mire figyeljek oda? Milyen típushibák szoktak előjönni az elmúlt év alatt?
-
kinder93
aktív tag
válasz
Trailblazer #6400 üzenetére
crdroid
I love it
-
porse
őstag
válasz
tomboy0013 #6394 üzenetére
Én így vagyok a legutolsó 10-es stabillal. Nem merem a 11 et felrakni annyira jó ez. Az érintés parát is javítottak nekem.
-
PioDVD
senior tag
Kösz neked is!
Még gondolkodom, egyelőre 3 dolog tart vissza:
Az említett játék, de talán nem is baj, ha nem viszi az időmet. :)
Nem találtam meg a hívásnapló és sms mentést.
Van egy banki app-om (Erste), aminél pc-s bejelentkezésnél be kell jelentkezni a mobil app-ba. Ha újra rakom a telót, nincs Erste app, a telepítéshez viszont, ha jól rémlik, az asztalin kell belépni. Na de az meg nem megy, mert nincs mobil app. :) Róka fogta csukának tűnik, bár biztos gondoltak ilyen esetre.+1 a Curve és a Revolut, nem emlékszem már, azok hogy települtek. Jelszóra nem emlékszem, mert ujjlenyomattal járok be.
És még 1: a gugli fiókból hol is kell kilépni? Mindig elfelejtem (és nem találom sose).
-
RaZroX
addikt
válasz
aprokaroka87 #6397 üzenetére
Próbáltam régebbit is. Fel települ gond nélkül, de hibaüzenettel el sem indul.
-
Trailblazer
veterán
-
batai15
félisten
válasz
Trailblazer #6400 üzenetére
El kell keseritselek hogy ez sem igaz . Maximum temazni nem lehet alapból ,de mivel egyebkent is rootoltva van , ott a substratum .
Maximum amiket tud nem tolja a pofájába az embernek , vagy más módon tudja amiket tudnia kell .
Új hozzászólás Aktív témák
ma Snapdragon 845, 6/128 GB RAM/tároló, folyadékhűtés, sztereó hangszóró és néhány baki, verhetetlen áron: leteszteltük a Xiaomi-féle Flagship Killert.
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Rendszergazda topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GTA VI
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- GTA IV
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest