- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem túl sok meglepetés nincs. Bár lehet egy-két nem várt dolog. Például az, hogy a sima változatban nem lesz OIS. Már ha igaz, és tényleg így lesz.
A veszteségmentes ZOOM tök jó dolog egészen addig, amíg nem nyúl bele túlzottan (vagy nem túl jól) a kamera alkalmazás szoftvere a képalkotásba.
[ Szerkesztve ]
-
CzGöbe
tag
Huawei P30 és P30 Pro részletek
Örülünk vagy szomorkodunk?#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább' is!
-
törölt tag
válasz
#16820480 #47 üzenetére
Szerintem még agresszívebbek lesznek és ami lényeges, hogy még jobban személyre szabottak. Elég csak megnézni, amit a Google művel reklám fronton. Igazából maga a reklám a világ legjobb manipuláló eszköze.
A dxo is már inkább szolgálja a gyártók érdekeit, mint a felhasználókét.... Egyébként igen, pont ez a bajom nekem is. Ami sajnos nem egyedi probléma a mobilpiacon. Anno a Huawei nekem sokkal jobban tetszett, mert a túlmosás és az agresszív szűrés távol állt tőle. Sokan állnak be ebbe a trendbe, mert az átlag Józsi csak az összhatást nézi. Az se baj, ha
semmi(nem sok) természetesség nincs benne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#86973952 #46 üzenetére
Erre is ráfeküdhetne az EB, ha már mindenbe beleszólnak, hátha. Bár úgyis átalakulnak a reklámok, ha a hagyományos tévé visszább szorul majd.
Nekem sem tetszenek. Csak lestem egy éve, amikor a P20 Pro bemutató volt, hogy mit néznek az emberek azokon a fotókon, még leméretezve is látszott rajta az ótva zajszűrés és utóélesítés
Ehhez képest jó magas dxo értéket kapott.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #45 üzenetére
Szomorú amúgy valóban...Anno az amcsiktól indult ez a módszer, csak az ottani a jogrendszer miatt már sokkal jobban figyelnek erre. Vagy inkább lényegesen bújtatottabb módon csinálják.
Meg ugye szinte évről évre tolják fel az emberek ingerküszöbét. Reklámok, filmek, de még a híradók is. Mindig valami nagyobbat kell gurítani. Ha az eszköz nem képes rá, akkor a tálalás legyen jó. Ezért lehet szinte bármit eladni. Drágán szar minőségű terméket, amit prémiunak mondanak.
Nekem például a Huawei, Samsung (és még sorolhatnám) képalkotása amúgy sem tetszik. Tehetnek bele bármilyen kamerát. Sajnos ezeknél például a normálisan működő Gcam esélytelen kategória.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#16820480 #42 üzenetére
Általános, nemzetközi szinten tekintett médiajog ennél lényegesen nagyobb ferdítéseket is megenged. Ergo nem számít megtévesztésnek.
A fenti példát végül azért töröltem ki, mert gondoltam a párhuzam nem lesz lényeg. Így inkább csak általánosságban írtam.
Mik76:
Belinkeltem feljebb egy másik hozzászólásom, aminél nyers fordításban ott a képeken levő szöveg. Nem kifejezetten a kamerás képességekről szól, de a képekhez kapcsolódik.Sok mindent bele lehet magyarázni egy reklámba. Sokszor nézőpont kérdése. Viszont összességében értelmezve nem erről szól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#16820480 #40 üzenetére
Ezt írtam én is (egy másik témában), de ebben semmi extra nincs. Legalábbis köze nincs ahhoz, amiről a fenti vagy az eredeti cikk szól.
Szándékos hangulatkeltés. Hétköznapi TV -s reklámok ennél sokkal durvábban ferdítenek. Többértelműnek lehet nevezni, de nincs szándékos megtévesztés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#86973952 #39 üzenetére
Nyilván nem írják expolicit rá, mert az ügyvédek hada azt nagyon erősen ellenezné, hiszen úgy perelhetők és támadhatók lennének. Csak erősen sugallják, hogy mi ilyen jó képeket adunk. Aztán ha valaki reklamál, akkor meg jön hogy hát ők nem is úgy gondolták, de közben megy megveszi egy rakás ember, mert ránéz a reklámra, nem ért hozzá és elhiszi.
-
Mik76
senior tag
válasz
Jancsibacsi3 #35 üzenetére
Valahogy nem vagyok meglepve... Nagy sumak ez a ceg.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Jancsibacsi3
csendes tag
https://index.hu/techtud/2019/03/12/huawei-hamisitas-kamera/
-
törölt tag
válasz
Narancskoma #30 üzenetére
Zoom is egy olyan téma, ami akkor válik fontosabbá, ha vállalhatóan működik. Tehát alapvetően szinte senkinek nem fontos.
Ott kezd érdekessé válni a dolog, amikor veszteség mentesen, vagy ténylegesen kis veszteséggel tudsz zoom -olni. Természetesen jó minőségű komponensekkel és megfelelő stabilizálással.
Pl. természetfotóknál, vagy más esetben, amikor nem tudsz közelebb menni a témához.
[ Szerkesztve ]
-
Narancskoma
tag
Kíváncsi leszek. Nekem a zoom annyira nem fontos, nem tudom ki hogyan van ezzel.
-
válasz
#16820480 #12 üzenetére
Valahogy engem sem győzött meg a P20 pro pedig az egyik boltban megpróbáltak rábeszélni. Ha ennek tényleg jó lesz a kamerája akkor cserélem a H8-at. Amúgy tényleg minden huawei hasonlóan fotóz, én nem látok sok különbséget a 2-3 telefon képei között (és nem is értek hozzá - ich bin laikus).
Vajon a P30 - P30 pro milyen felbontású képeket csinál?2 db Új Nillkin Super Frosted tok Galaxy S21 FE-re * adatlapomon
-
judas13
addikt
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
törölt tag
Leginkább azért, mert nem mindegy mi a téma. Pl. épület vagy tér fotónál inkább a torzulás feltűnőbb. Amikor a kép szélére emberek kerülnek, ott már sokkal jobban látszik az aberráció.
Ezért szoktak általában olyan képeket feltenni a gyártók, ahol a téma inkább középpontban van. A kép szélén kevesebb a részlet.
Ez a fenti fotó vagy példa kb. arra jó, hogy megmutassa gyengésegeit. Ami egyébként nem meglepő, és inkább negatív reklám. Arra azért kíváncsi leszek, hogy szoftveresen mennyit tudnak ezen igazítani. Mert azért vannak szoftveres gondok is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
fornettisuti #17 üzenetére
Ahogy elnézem az széles látószögűvel készült. Ami Samsung -nál is botrány. Van rajta némi korrekció is, ami nem segít.
[ Szerkesztve ]
-
kiezTe90
senior tag
válasz
Azért nagyban függ, hogy ki mennyire ért hozzá! Nem kell atomfizikusnak lenni, de Nekem is van olyan ismerősöm aki Mate 20 Proval olyan képeket lő, hogy az én nem szakértő szemem is kiég. Fogalmam sincs hogyan csinálja, de tényleg hányinger az egész. Még egy sima kép is
Várjuk meg a végeredményt, aztán majd lehet szidni a telefont, előre még kár ezen felizgatni bárkinek magát.Egyre többször egyetértek Thanosal...
-
Mik76
senior tag
válasz
Ott nagyon fujt a szel jooo?
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
törölt tag
Ki ne derüljön, h ezeket a képeket is fényképezőgéppel lőtték. 😂 Egyébként videózni lehet már a huaweiekkel, vagy még mindig az eldobható telefon kategóriát tudják?
-
forgonati
őstag
Ez a periszkópos dolog nem annyira fain azért, ha valaki kicsit otthon van ebben az tudja. Meglepődnék ha képminőségben letarolná a konkurenciát. Zoomtartományban lehet, kérdés hogy 10x zoomnál mennyire lesz gané a képminőség (nagyon).
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
törölt tag
-
vectras
tag
Remélem ráfekszenek a videózásra is kicsit mert abban nagyon elvannak maradva
-
Cathulhu
addikt
Ígéretes, bár a videó csak elpocsékolt idő az életemből. Szerencsére még a hónapban jön több infó.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
válasz
kakuk.tamas #7 üzenetére
Ne szid a szamszungot mert jön egy túlvezérelt modi aztán téged is kidobnak 7 napra ebből a topicból.
A szamszung 10 és 10+ a legjobb telefon a világon...
Üdv olie gino...
-
atike
nagyúr
Ez nagyon komoly lesz! A periszkópos megoldás sérülékenységére (leejtés) azért kíváncsi leszek...
-
kakuk.tamas
addikt
Ott lesz majd a szupergyors töltés (tuti megörökli a Mate 20 Pro-ét), feltehetően az 5G-s támogatás alapból (ha már ennyire tolja a Huawei az 5G-t, szerintem nem hagyja ki), a finomított kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó (ahogy hallom, az S10-nél vannak bajok vele), és a jobb kamera...
És az S10+ például a beszűrődő (nap)fénnyel nem tud mit kezdeni, a Huawei Mate 20 Pro-nak meg meg se kottyan.[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kakuk.tamas
addikt
Ez az S10+ ellen indul harcba. Ha olcsóbb nem is lesz (kezdetben), de ajándék tuti jár majd mellé.
(Ehhez már Osmohoz hasonló cucc dukálna, nem óra.)
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
gyurma888
aktív tag
S10 gyilkos?!
-
David75
őstag
Ez kamerában oda-vissza fogja verni a konkurenciát megint. Ha olcsóbb lesz mint az s10 és/vagy jár az előrendelőknek valami jó cucc mellé megint akkor nagyon jó vétel lehet.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Remélem nagyon penge lesz a kamerája és akkor a feleségem p10-e év végén le lesz cserélve egy ilyenre és megint évekig fényképezhet vele 1000-el...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Erről Clement Wong beszélt a vállalat részéről, a zoomtartományra pedig Bruce Lee fotói nyújthatnak megfejtést. Hivatalos videoelőzetes is érkezett.