Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bonaparte77

csendes tag

Na ez nekem is új, pedig érdekel a téma. Még nem néztem utána bővebben, gondolom az eu honlapján van vmi hosszabb szösszenet e tárgyban, de az egyik magyar orgánumot idézve:

"Az összekapcsolási díjak, azaz két mobilszolgáltató, vagy mobil- és vezetékes szolgáltató közötti hívásátadás díja Európa egyes régióiban eléri a 19 eurocentet (~46,50 forintot) is, ezt Reding a szolgáltatók költségeinek szintjére, körülbelül 0,02 eurocentre, az ezredére csökkentené. "

Tehát az összekapcsolási díjat gyakorlatilag központilag kinulláznák, és a konkrét díjak (hívásindítás/fogadás) meg gondolom maradnának a nemzeti szabályozóhatóság felügyelete alatt. Tuti biztos, h ebben az esetben nem engednék, h a megtakarított pénz 1 az egyben zsebre tegye a szolgáltató, mert így nem lenne értelme az egésznek, sőt. Meg kéne nézni hogy csinált e hozzá vmi hatástanulmányt a jóember, majd az eu oldalán körülnézek.

Személy szerint nem tartom rossznak az ötletet, ha kellő mértékben sikerül leszorítani a percdíjat. Mondjuk annyiban sántít az USA-val való összehasonlítás, h ott a nagyobb szolgáltatóknak országos lefedettségük van,teljesen egységes piacra dolgoznak, páneurópai mobilszolgáltató meg nincs, nem is érné meg. Szóval kérdéses, h üzletileg mennyire vitelezhető ki.

Végső soron meg nekem az a véleményem, h ha be is terjesztik, a Tanácsban úgy is el lesz meszelve az indítvány (valamelyik nagy tagállam lobbija majd előjön h nemzeti érdek, meg kisnyúl), úgyhogy lehet h pusztán akadémikus az egész vita. A nagy dérrel-dúrral beharangozott páneurópai távközlési szabályozóból lett vmi?

Új hozzászólás Aktív témák