Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xxxjjjkkk

    senior tag

    válasz asdf_ #3433 üzenetére

    Hasonló megállapításra jutottam én is.
    De én maradtam a bekonál. Korábban felvetetted, hogy a gari milyen, elvileg az orczy szervizel nekik. Nekem nincs velük rossz tapasztalatom, rendelésre is egész gyorsan hoznak alkatrészt.
    Amugy a beko pl angliában nem rossz márka elég közkedvelt, persze ott csak az itthoni felsőkategóriától árulják. A felsőkategóriás gépeikre nem mondanak rosszat(a 5 év garisokra gondolok).
    Általában az szidja a bekot, akinek nincs, vagy a régi rossz emlékek, amikor tényleg nem volt normális szervize. Illetve a márkabuzik, lg miele és stb fanatikusok.

    Tavaly vettem egy A++ os hűtőt, akkor 35öt adtak rá, nagyon egyszerű okból egy electroluxot: 37 ezer ft ba került nekem így, 5 ezer forinttal került többe, mint az akkor A+ os zanussi, ami az akkori hűtőnk méretével megegyező volt, csak volt különálló fagyasztója is. A hűtőköre az eluxoknak nem rossz, nem szokott vele gond lenni, inkább termosztát és egyéb elektronikai bajai vannak, 10 ezer ft magasságában kapni hozzá alkatrészt, és nincs benne semmi fölösleges elektronika. Azóta tudom, hogy kb 1500-2000ft al csökkent a villanyszámlám, tehát az árát a 2 év gari idő alatt is kitermeli. Drágábban ebben az árban az AEG lett volna, de annyival nem tudott többet, mint amennyivel többe került. A 150-200 ezres kategóriába meg csereprogram időszakon kívül is vannak ilyen kedvezmények.

    A mosógépnél AEG LG vel indítottam. Olcsó LG van ismerősi körben DD-s, hát nem vagyunk tőle elájulva, persze a tulaja oda van érte, de ez most más kérdés. Igazából itt is a 150-200 ezres kategóriával lenne érdemes foglalkozni. Ezekbe holtidőbe eleve szokott lenni 30-40-50 ezer kedvezmény, csak ki kell fogni. Miután 45 öt kaptam, így 90 körüli gép lenne a legideálisabb az 50% os intenzítás végett.
    Ha támogatás nélkül kéne vennem, akkor valószínűleg kivárnék egy 200 ezres lg akciót, mint ahogy hűtőből se eluxot vettem volna. Vettem egy BEKO WMY 71233LMB3 -t 83 ezer volt, ingyen kihozzák, nekem ez 41500 ft ba került, van rá 5 év garanciám, és ebayről, egy itthoni mosógépszerelő kiszállási díja árán még motort is tudok bele venni, minden van hozzá + itthon az orczy is árulja őket. Az lg alkatrészei mocskos drágák, ráadásul a műgyanta árulkodik egy két dologról. Igazából 5 éves kora után ennyi pénzért minden év ajándék lesz. A mostani tizenéves fagort is tudtam itthon javítani, akkor szerintem ez is menni fog. Ha nem elektronikai gondja van, az cumi, de az más típusnál se nyerő.
    A DD BL stb ről egyszerűen azért tettem le, mert a 10év garancia egyszerűen nevetséges.Egy bl motorra, úgy, hogy a szimeringre, meg a csapágyra nincs garancia, minden kockázat nélkül lehet 10 évet adni. Ráadásul hallani rossz tapasztalatokról, javíthatatlan is. Igazából, ha egy mosógép elhasznál élete során 1 garnitúra szénkefét, akkor az egy jó gép volt. Max a kommutátorral szokott gond lenni, leégni annak sem illene. Ráadásul + hibalehetőségek, egy bekoba nem jó gyűjtögetni a hibalehetőségeket :)

    Majd az idő eldönti. Más az angol piac, de ha nekik megfelel, akkor mit sznoboskodunk, bármilyen hulladékra nem lehet 5 év teljeskörűt adni.

    "Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"

Új hozzászólás Aktív témák