Hirdetés

2018. július 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#251) Dracula válasza ng0ofy (#248) üzenetére


Dracula
(őstag)

Igen, sok hasonló design van, sőt megkockáztatom (hogy a cím alapján) ua, csak más honlapon.
Nem tudom, csalnak-e vagy sem, és igazából nem érdekel... én fizetek áfát. A gari magyarországiba szól, akkor más gond nincs. :)

De meglátom, mert 100 felett a MB is kihozza. 5k-val drágább ott. Esetleg megnézem valami más áruházban még.

Köszi!

(#252) ng0ofy válasza pinnacle (#250) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Ahogy korábban is írtam: keskeny modellből csak a Gorenjével, pár whilrpoollal és electrolux-AEG gépekkel van tapasztalatom. Illetve van az Indesittel sok, csak nem veszem számításba se. A többi, ezek a Beko, Candy és társaik, amiket Törökországban és Indiában gyártanak nyugatról leselejtezett gyárakban nem tudom mi a helyzet és nem is szeretném ;]

Az biztos, hogy az EDU végő electroluxokat Lengyelországban rakják össze, általában nincs velük baj, értelmes a belső kialakításuk, megbízható az elektronikájuk, jó minőségűek az alkatrészek és jó a szervizhálózat. 1200 fordulatú centrifuga alatt ezeket sem szabad megvenni, gyenge a csapágy olyankor. A többi egyéni preferencia (:

(#253) Kezdő vagyok válasza ng0ofy (#252) üzenetére


Kezdő vagyok
(őstag)

Csak érdeklődés:pontosan mi a baj az Indesit-tel?(felültöltősökre gondolok.)

[ Szerkesztve ]

(#254) ng0ofy válasza Kezdő vagyok (#253) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Nem szeretnék olyat írni, hogy valami rossz bennük, mert ez így csúnya általánosítás lenne és nem is fedi a valóságot. Egész egyszerűen a meghibásodása statisztikája minden nagy márkának jobb és erre rátesz egy lapáttal, hogy hiba esetén nagyon bürokratikus és lassú az ügyintézés, alkatrész általában lassan jön meg hozzá.

Lehet, hogy előbbi azért van, mert bevállalták, hogy nagyon olcsón, szar olcsó anyagokból gyártanak olcsó készülékeket az árérzékeny piacokra. Viszont van egy bizonyos anyagminőség, ami alá nem lenne szabad menni, mert a mosógépben egyszerre van víz, lúg, áram, forog-mozog, szóval egy igazi katasztrófaveszély :D

(#255) pinnacle válasza ng0ofy (#252) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi! Akkor 40cm alatt csak ez a 3 ajánlható modell van. Az Electrolux-nak 1 év a garanciája. Szerinted érdemes garancia kiterjesztést venni, vagy azért 3 év alatt nem jellemző a meghibásodás?
Lg-nek melyik a legkeskenyebb ajánlott mosógépe? Gondolom legjobb eleve 10 év gyári garanciával vásárolni.

[ Szerkesztve ]

(#256) ng0ofy válasza pinnacle (#255) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Ha csak ketten vagytok és nagyon figyelitek, hogy azt az 5 kg ruhát ne lépjétek túl, nem tesztek bele szőnyeget, fürdőköpenyet és nagyon-nagyon kevés, inkább folyékony mosószerrel használjátok rendszeres tisztítómosások mellett, akkor talán kibír 6-7 évet. Egyszerűen nem lehet ebbe a méretbe beleszuszakolni mindent (:

(#257) pinnacle válasza ng0ofy (#256) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi! 2 gyerekünk is van, feleségem naponta mos, néha 2x is. Lehet, hogy rá kellene beszélni egy nagyobb gépre? A szélesebb gépekben nagyobb, erősebb motor van?

(#258) ng0ofy válasza pinnacle (#257) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Hajajj, azt a vékony izét meg ne vegyétek! Komolyan. Ha még 5-6 évig 4-en (vagy többen) lesztek, akkor semmiképp se. Valahogy csináljatok helyet egy rendes méretű gépnek, mert 2 év múlva újra mosógépet keresgélhettek... Nem a motor a lényeg (az is), hanem a dobot rögzítő, tartó elemek, tengely, csapágy, ezek tömítése. Egyszerűen nem fér el elegendő anyag ennyi helyen :( Jöhetnek az okosok, hogy de, meg új technikák és a fejlődés (blabla) a számok nem beszélnek mellé, a keskeny gépek nem bírnak ki annyit, mint a rendesek, mert nem arra használják amire való. A boltban nem mondják el, hogy csak akkor vegye meg kedves vevő, ha egyedül élő kisnyugdíjas és heti egyszer kiöblíti az otthonkáit...

A felültöltős nem olyan szép, a normális drágább, mint az elöltöltős kategóriatársai, de befér ugyanoda. Nem szoktam őket ajánlani, mert egyre kevesebben gyártják, lényegében a mostani elérhető árúakból újként az electrolux-AEG gépek, amik megbízhatónak tűnnek.

Lehet, hogy nektek érné meg venni egy felújított Miele gépet. Ezeket ugye nem tervezett elavulással gyártják, általában úgy lehet hozzájutni, hogy kicsit nyugatabbra, ha költöznek az emberek nem viszik magukkal a gépeiket. Egy 5-8 éves Miele általában olyan állapotban van, mint egy 1 éves olcsó társa. Csapágy csere és tisztítás után elmegy újabb ugyanennyit beavatkozás nélkül.

Ha rákeresel googlen ki fognak jönni oldalak, ahol lehet ilyet venni garanciával, nem akarok senkit reklámozni, mert én is ismerek két helyet is és lehet vannak még többen. felújított Miele és kidobja (: csak legyen valakinél olyan, ami méretben jó.

Ha nem, akkor neked is javaslom Electrolux EWT41262TW, egyelőre úgy néz ki jól sikerült darab (: 40cm az egyik oldala.

(#259) pinnacle válasza ng0ofy (#258) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi! Szerintem felújított gépet is berakhatsz. Laptopból is használt üzletit ajánlottak innen. Gondolom ez lenne az. Van választék bőven, csak mindegyik 60cm, az már tényleg nem fér be. Feleségem nem szereti a felültöltőset, szerintem fél a csapóajtótól. Anyámnak 30 éve van felültöltős Hajdúja, igaz ő csak hetente egyszer mos.
A Whirlpool AWG 324-600-t nem lehet felújítani? 17 évet bírt, egyszer javították, de most is ugyanaz a gond, hogy csattanással indul, a dob ide-oda lötyög benne.

(#260) ng0ofy válasza pinnacle (#259) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Írd le privátban, hogy mit tapasztalsz, amikor kézzel megmozgatod a dobot. Átfordul teljesen? Pörgesd meg, mint a mókuskereket. Mit hallasz? Meg lehet szinte mindent javítani, csak nem biztos, hogy gazdaságos. Ha az üstöt megkarcolta nagyon a dob és mosóegységet kell cserélni, akkor az általában nem jön ki csak pár ezer forinttal kevesebből, mint egy új gép. Szivattyúz rendesen? Nem áll le mosás közben?

(#261) Anyuci37


Anyuci37
(újonc)

Szia!
Mi egy 5 fős család vagyunk 3 pici gyerekkel, naponta mosok.
Kinéztem egy Panasonic gépet NA 127VB5 jelzéssel. Sajnos a Panasonicokról semmit nem találtam. Mit gondolsz érdemes belevágnunk?
A másik gép amit néztünk egy Bosch WAQ28461BY típus. Van tapasztalatod erről, vagy általában a Bosch gépekről?
Köszi

(#262) Arzeen


Arzeen
(újonc)

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy érdemes-e megvenni valamelyiket?
Miele hydromatic w726, Miele Novotronic Mondia 1110

Ezek már eléggé régi modellek, ha jól tudom. Lehet hozzá kapni alkatrészt? Mennyire drága a javítás? Egyébként 60.000-t kérnek értük, ez reális?

Köszönöm a válaszotok!

Chemistry is like cooking just don't lick the spoon

(#263) ng0ofy válasza Anyuci37 (#261) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Szia!

Általában a Bosch-ról rossz a véleményem, mert elromolva főleg az olcsóbb gépeikkel találkozom nap-mint-nap, amiket Indiában vagy hol raktak össze valami elavult gyártósoron... Azonban amit linkeltél nem ilyen (elvileg).

Meg kellene tudni, hogy az üstje szétszedhető-e, és ha igen, akkor jó vétel lehet (: Közben: cserélhető a csapágya, veheted, ha az ára is jó, olyan 150.000-ig max. Ha annál több, akkor van ilyen tudású AEG vagy LG, azoknál nehezebb tévedni.

Arzeen: Nyugodtan belemehetsz, csak kérj rájuk legalább egy év garanciát. Ezeknek a Mieleknek ami baja lehet, hogy a csapágy elkopik, ezért általában eleve új csapággyal adják ilyenkor el. Ha valami rossz minőségűt tettek bele neked az egy év alatt kiderül. Más gondja (ha vigyázol rá) nem nagyon lehet. Igaz rengeteg áramot és vizet fogyasztanak új társaikhoz képest. A 60.000 gyanús egyébként, ezeket 80-100 körül szokták adni, kitől vennéd?

[ Szerkesztve ]

(#264) pkinga


pkinga
(újonc)

Kedves ngOofy!

Örülök, hogy végre olyat találtam, aki használható válaszokat ad mosógép témában.
Kérlek segíts nekem is!
A paraméterek: 2 felnőtt, 3 gyerek, viszonylag sok mosás, de vannak minimálisan szennyezett ruhák is, amit sajnálnék 4 órán keresztül mosni, talán érdemes lehet rövidprogramot használni. 7 kg-s gépre gondoltam, 1200-as centrifugával, nekünk fontos a környezetkímélés, tehát minimum A+++ és víztakarékos, természetesen minél tartósabb :) Mosószert, öblítőt nem használok, alternatív szerekkel mosok (mosószappan, gesztenye, ecet, legfeljebb illóolaj, néha mosószóda - talán ez is lényeges információ). Allergiás van, de lehet, hogy a mosószerhasználat hiánya miatt ez nem annyira érdekes, legfeljebb, hogy gyakrabban mosunk paplant. Az egybeöntött üst a nehezebb javíthatóság miatt nem szimpatikus. Gyakorlatilag mindegy, hogy felültöltős vagy elöltöltős, de 7 kg-sat nem nagyon láttam felültöltőset vagy csak horror áron. Az árkategória: 120 ezer jó lenne, ha megállítaná. Ami eddigi olvasgatás alapján letisztult: Siemens, LG, AEG, vagy Electrolux.
Konkrét típusokat is néztem: LG F12B8QD, Siemens WM12E367BY vagy WM10E467BY, AEG L70470FL, L72470FLE vagy L62270FL, vagy Electrolux EWF1276GDW. A Direct Drive-nak van hátránya?
Ez a 7 maradt utolsó körben, de innen nem tudok tovább jutni... Mi a véleményed?
Nyitott vagyok másra is, ha a paramétereknek megfelel. Gondolkodtunk még használt Mieleben, de nem láttam 7 kg-sat és A+++ osztályút.
Nagyon nagy segítség lenne a véleményed, köszönöm előre is. Akár használt Mielével foglalkozó szakembert is ajánlhatnál, ha lehet itt ilyet...

(#265) ng0ofy válasza pkinga (#264) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Szia!

Az út, amin a gondolkodásban elindultál tökéletes. A kevésbé szennyezett ruhákat kell kimosni rendes programon (sajnos a testzsír, por rajta van, másképp az nem jön ki) és a gyerekek piszkos ruháit előmosásos hosszabb programmal. A rövid program max.annyira jó, hogy a szekrényből kivett állott szagú tavalyi cuccot frissítsd.

"Konkrét típusokat is néztem: LG F12B8QD, Siemens WM12E367BY vagy WM10E467BY, AEG L70470FL, L72470FLE vagy L62270FL, vagy Electrolux EWF1276GDW. A Direct Drive-nak van hátránya?"

LG F12B9QD1 én ezt preferálom, az okosabb elektronika miatt (flexi időzítés nagyon jó tud lenni ;) )
Siemens WM12E367BY Ez OK. Akciósan kell keresni.
WM10E467BY - ez nem. Ennek gyenge a csapágya.
AEG L70470FL --> AEG L72470FLE ez OK.

Electrolux EWF1276GDW - ilyen még van? Nem rossz vétel, bár inkább ezt: Electrolux EWS31274SU Indok: gyártási hely, újabb típus, erősebb a zajvédelme az újabb elektronikának, túlfeszt jobban tűri. (nem akarok politizálni, de a rezsicsökkentés óta ez kritikus pont , mert egyre jobban ingadozik a feszültség...)

[ Szerkesztve ]

(#266) MX0


MX0
(újonc)

Kedves ngOofy!

Kérlek segíts nekem is mosógépet választani. 4-fős család vagyunk, két gyerek. Hetente 3 -szor mosok, fontos, hogy előltöltös és csendes legyen és belehessen állítani az índítást. Sajnos a méret is fontos (mélység), kicsi a helyünk, jobban elférne egy kisebb gép. Nincs szárítógépünk. Samsungot néztük ki (WF 60 F 4 E2W2X/LE. Szerinted milyen? Ja és az se baj ha ezüst színű. Köszönöm a választ.

(#267) ng0ofy válasza MX0 (#266) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Samsung helyett nézz LG-t, ugyanazon tulajdonsagokkal és kész. A lényeg, hogy 6-7 kg legyen a Töltet és min. 1200 fordulatos a centrifuga. Én továbbra is az LG F12B9QD1 mosógépet ajánlom, vagy Electrolux, AUG modellt hasonló tudassal.
A Samsung az Samsung mosogepben is. Érdemes megnézni, ha van raktáron a whirlpool AWO/D 71600 készüléket is. Remélem jól emlékszem a tipusra :)

(#268) MX0 válasza ng0ofy (#267) üzenetére


MX0
(újonc)

Köszönöm szépen a választ!

(#269) balbekk12


balbekk12
(tag)

ngOofy please help me!

Tegnap megadta magát a mosógépünk. (ami várható volt már...)
Ezért a héten mindenképpen kell vennünk egyet! Jelenleg ketten élünk a párommal, heti 2-3 mosás, semmi extra (esetleg az én foci cuccaim), jövőre talán szaporodik a család.. Nem 3-4 évre szeretném venni.
Ilyen paraméterek mellett mit ajánlasz? Árban 100 ezer,ami belefér a büdzsébe (de az már nagyon a plafon)!
Ezeket néztem (mert az LG-t nagyon nyomják most ezzel a 10 éves motorgarival és dircet hajtással):
LG-F10C3LD

LG-F12B8NDA7

LG-F12C3QD

De más márkára is nyitott vagyok!

Előre is köszönöm!

(#270) Aske


Aske
(fanatikus tag)

Sziasztok,

felültöltős szabadonálló mosógépet szeretnék venni.
Ár: max 70-90k
Egyelőre egyedül vagyok, heti 1, max. 2 mosásról lenne szó.

Tudtok ajánlani valami best-buy típust?

(#271) ng0ofy válasza balbekk12 (#269) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Milyen a mostani mosógép? Nem szeretnétek azt javíttatni? Ha jobb darab, akkor lehet, hogy olcsón érdemes megjavíttatni, amíg kiderül, hányan lesztek (:

Ha feltétlenül újra vágytok, akkor az LG F12B8NDA7 mellett megnézném a Gorenje WS62SY2W és Electrolux EWS31274NU készülékeket is.

Aske: nézd meg ezt: Electrolux EWT41262TW és olvasd el ezt (:
Felültöltőshöz miért ragaszkodsz? Helyhiány?

[ Szerkesztve ]

(#272) Aske válasza ng0ofy (#271) üzenetére


Aske
(fanatikus tag)

Szia,

igen, elfelejtettem írni, csak felültöltős fér el.

(#273) balbekk12 válasza ng0ofy (#271) üzenetére


balbekk12
(tag)

Az előző egy Indesit és csapágyas,azt mondta szerelő,hogy mivel egyben van a dobbal,ezért 27e a javíttatás és mivel 4 vagy 5 éves előjöhet valami elektronikai baj mondjuk 1 év múlva,szóval ezért gondoltam,hogy váltok...

A Gorenje 10-e-rel olcsóbb, én őszintén nem látok ezek között sok különbséget. :(

Ezek közül már simán dönthetek szimpátia alapján??? (mert mindegyik tuti mosógép!?)

(#274) Aske válasza ng0ofy (#271) üzenetére


Aske
(fanatikus tag)

Megrendeltem: Electrolux EWT41262TW

(#275) ng0ofy válasza balbekk12 (#273) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Ezekből nehéz melléfogni. Az LG a személyes kedvencem, az Electroluxok mellett a statisztika szól, a Gorenje mellett az a szokásuk, hogy nem tudják levetni azt a szemléletet, ahogy tervezik, kivitelezik a gépeket.

Sokan kérdeztétek, miért ajánlom azokat, amiket és honnan tudom, amit tudok. Rossz hír: senki sem tudja a teljes tutit, mert nagyon sok tényező van.

Lg készüléket azért ajánlom, mert a motorja nagyon jó, az elektronikájuk nem érzékeny a feszültségingadozásokra túlzottan, az összeszerelés minősége és elve egész jó, gondolnak a későbbi javításokra, olcsón fenntarthatóak, ha vigyáz rájuk a gazdájuk.

A motor és elektronikus előnyökön kívül ugyanez igaz a Gorenjére, ott azzal spékelve, hogy az anyagminőség mindig kicsit talán túltervezett. Egyébként ez az a két gyártó, akik nem vállalják be, hogy gyártanak olcsó, gagyit is és nagyon prémium készüléket is, ráadásul a Gorenje ad 3 év garanciát.

Ezzel szemben a többi ismert gyártó vagy csak gagyit gyárt (pl. candy, beko, egyéb nevenincsek) vagy próbálja lefedni a teljes piacot, amiért nagyon haragszom rájuk, ugyanis miért gyártanak ugyanazon a néven jó és rossz gépeket is? Ilyen a Whirlpool, Samsung, Indesit, Bosch. Nem tudod a márka alapján, hogy jó vagy rossz és az ár vagy a típusszám sem egyértelmű útmutató. Két év után derül ki egy új típusról, hogy megbízható-e vagy sem...

Az Electroluxot azért szoktam ajánlani, mert ők világosan feltüntetik, hogy hova szánják a gépeket: az olcsóbbak Zanussi, a középkategória Electrolux, a felső AEG néven fut, néha átfedésekkel. Ráadásul a statisztikai összehasonlítás is mellettük szól, ha valaki azt kérdezi, hogy milyen olcsó gépet (70 ezer körül) vegyen, akkor rábeszélem, hogy kicsit drágábban vegyen egy Zanussit, ha nagyon nincs pénz másra, csak tudni kell melyiket szabad megvenni, nem mindet ugyanott gyártják.

Jöhetnek az ellenvélemények, eltérő tapasztalatok, történetek (:

(#276) balbekk12


balbekk12
(tag)

Köszönöm a választ! Igazából abszolút értem és egyetértek Veled!
De közben elkezdtem agyalni,hogy sokba kerül,amit kinéztem.. .:(

Esetleg,ha ilyet vennék: LG-F10C3LD (ez 20e-rel olcsóbb) Igaz,most nincs a szfvári üzletben,de azt írják,hogy rendelésre péntekre itt van...
vagy mit mondanál ha azt mondám,hogy max 70-80e-ért tudok venni.... ???

(#277) csabili74


csabili74
(fanatikus tag)

Samsung WF60F4E0N2W

Üdv. Vélemények erről? A max keret 75000 és ne felültöltős legyen, meg ne Wirpool s****r.

Ettől sajna nem lettem okosabb:)

[ Szerkesztve ]

"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö Eladó/Csere cuccok hirdetésemben

(#278) !ParaDoxx


!ParaDoxx
(újonc)

Sziasztok!

Új mosógép vásárlás előtt állok. Az az igazság, hogy ez lesz az első mosógépem. Szüleimtől nemrég külön költöztem (eddig anyu mosott rám), ám most, hogy egyedül élek szükségem lesz egy mosógépre.
Kicsi a fürdőszobám, szóval egy keskenyebb kivitelű gépet keresek (50 centinél kisebb mélységűt / szélességűt).
Az LG Direct Driveos gépei közül keresgéltem a gyártó honlapján és ott két típus "maradt fenn a szűrőmön":
LG F1296NDA3
LG F12B8ND1
Ezek között mi a különbség? Melyiket ajánlanátok?
Vagy inkább más gyártótól keressek gépet?

(#279) pinnacle


pinnacle
(PH! kedvence)

LG F12B8NDA7-al van valakinek tapasztalata? 10 év garancia a motorra biztató, még nem találtam a pontos leírást, de remélem nincs benne "apróbetűs" rész.
Láttam olyan kiterjesztett garanciás feltételt, ha jól emlékszem a Groupamanál, hogy évi 220 mosás fölött már nem érvényes. Tegnap voltunk mosógépet nézni, állította egy eladó, hogy neki azt mondta a szervizes, manapság heti 1 mosásra tervezik a gépeket. Meg valami palást már nem fém, hanem műanyag a dob körül, az sem bírja sokáig.

[ Szerkesztve ]

(#280) ng0ofy


ng0ofy
(KORREKTOR)

balbekk12: Az F10C3-al az a gond, hogy gyenge benne a csapágy. Lényegében a belseje ugyanaz, mint annak, amit én ajánlottam, de olcsóbb elektronikával és olcsóbb csapággyal, dobbal. Az, hogy 6kg és 1200 rpm alatt nem szabad mosógépet venni továbbra is a véleményem - legyen az bármilyen mosógép. Látom, hogy már 5,5 kg-s gépekkel is mennyi baj a túlterhelés miatt. Az 1000 fordulat is azt jelenti, hogy annyira éppen elegendő a csapágy benne, hogy a gyári garanciában ne menjen tönkre... vagy annyira se ):

csabili74: Na arról megvan a véleményem... Van ennél rosszabbul sikerült Samsung mosógép is. Jót ennyit tudok írni róla ;] Amivel próbálják eladni (gyémánt dob, EcoBubble) az parasztvakítás. Az ecobubblenek lenne értelme, de nem így, ahogy ebben van, mert nem osztja be a mosószert, csak előkeveri, így még semmi értelme. A gyémánt dob olyan hasznos, mint a Prada Samsung telefon... Persze a Hajdú régi vasdobjánál jobb, de a nagy átlagnál szerintem nem.

75-80 ezer között lehet venni Zanussi ZWG 6120 K, 7120 K készüléket (ugyanaz, csak kijelzős vagy anélküli). Ez a legolcsóbb olyan készülék, amit merek megvételre ajánlani. Sajnos ezek olyanok, amiknek az üstje egybeöntött, de elég robosztus kialakításúak, egyelőre úgy néz ki bírják a strapát.

Paradoxx: nézd meg a Gorenke Simplicity gépeket is, ha magamnak vennék és nem lenne más velem én olyat vennék. Az LG sem rossz persze, sőt! Csak kicsit bonyolult. A kettő között az a különbség, hogy az egyik régebbi, a másik újabb modell, kívülről másképp néz ki. Sajnos olyan kevés van forgalomban egyelőre, hogy masszív statisztikai adatokat nem tudok ezekről. Annyi, hogy a réginek nehéz volt a szűrőjét kitekerni és visszarakni, főleg hölgyeknek, de ez már nagyon szőrszálhasogatás :B

(#281) ng0ofy válasza pinnacle (#279) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Jó az ilyeneket olvasni (:

Az eladók úgy általában nem sok mindenhez értenek, sajnos... Egyszer egy "szak" eladó egy "próba"vásárlásom során azzal érvelt egy általam jól ismert (ez rosszat jelent ;] ) készülék mellett érvelt nekem, azzal, hogy azt sokan vették biztos jó :D Persze őket is Ő beszélte rá, ki lehetett az első és miért? :W

Palástja a hűtőknek van.

A mosógép dobja körül az üst van. Ezt az egészet nevezik mosóegységnek vagy lúgtartálynak, szerelő és márka függő melyiket mondják. Az üst lényege, hogy ezen belül van minden víz és lúg, azaz mosószer. Lényegében ez a teknő, amiben mos a gép. Ezt már régen műanyagokból csinálják. Gyártónként eltér, milyen fajta, egyébként mindegyik hasonló. Carboran, duratech, meg egyéb okos neveik vannak, ez mindegy. A baj az, amikor ezt a műanyagot a dob köré öntik. Ez azért gond, mert nem lehet szétszedni, viszont a legkényesebb kopó alkatrész, a csapágy így nem cserélhető! :Y Igen, emiatt van, hogy élből kuka egy mosógép, már amikor megvetted tudhatod, hogy amint a csapágy elkopott, dobhatod ki a gépet, mert a teljes mosóegység van, hogy többe kerül, mint egy új készülék.

A gépeket úgy tervezik, általában, hogy kibírjanak a garanciaidőn belül évi 200 ciklust. Sajnos látjuk azt, hogy ezt nem mindig sikerül pontosan belőni :(( és sokat kell javítani garanciaidőben. Persze ilyenkor nem azt mondják, hogy elcsesztük, bocsi, visszahívjuk, hanem az a szöveg, hogy nem erre a piacra tervezték vagy az eseteket nem összekötve egyesével javítják vagy arra hivatkozva, hogy túl sokat használtad viszautasítanak.

220 ciklusos garancia:

Érdekes a téma. Van olyan, hogy egy mosógépet napi többször használnak. Ez nem általános vagy családi felhasználás. Volt olyan ügyfelem, akinek 5 gyereke volt és bizony nem volt elég a heti 3-4 mosás sem. Neki vettünk közösen egy szuper Pro Whirlpool gépet az elromlott 60 ezres limlomja helyett, mert hiába javítják a szar mosógépét akár minden héten, nem lesz jó senkinek. Viszont ha tud róla, hogy nagyiparban használja a gépet (pl. motelje van vagy kozmetikában tart fenn kvázi mosodát) akkor bizony fizesse a javítást vagy vegyen magának olyan gépet, ami bírja ezt a felhasználást.

Az igaz, hogy ez a 220 mosás felháborító, ez lényegében egy év vagy kevesebb még egy kis családnál is, kerüld el őket, mást nem tehetsz.

Nézz itt garanciát. Ott van az ÁSZF, hogy mire nem terjed ki (vihar, emberi hülyeség és direkt csaláson kívül lényegében mindenre)
Aki tud más, hasonló szolgáltatást írja le kérem!

(#282) pinnacle válasza ng0ofy (#281) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi! Az LG F12B8NDA7-ről mi a véleményed? Eladó azt mondta, hogy jó az LG csak hangos a direkt hajtás miatt, illetve itt panaszkodnak, igaz más típusnál a szivattyúzás hangjára.
BusinessBox garancia miben különbözik az MM Garancia Plusztól? Gondoltam veszek +3 évet, 5 év alatt talán kijön ha gond van, a motorra meg 10 év van. Ezeken az új mosógépeken a digitális, érintős kijelző nem állandó hibaforrás? A gombok, tekerő sem tűnik túl masszívnak.
Lehet, hogy sikerül rábeszélnem a feleségem, nagyobb mosógépre. Igaz keskeny nem nagyon van már, Electrolux EWS31264SU hivatalos forgalmazása november végétől várható.

[ Szerkesztve ]

(#283) pinnacle


pinnacle
(PH! kedvence)

Electrolux EWS31274SU van már hivatalosan is, de gondolom ezzel sincs még tapasztalat. A SU végűeket hol gyártják?
A markabolt.hu kiterjesztett garanciánál olvastam, hogy
" XI. Kizárások
– mosó- és/vagy szárítógépek esetében a normális használatot meghaladó mértékű használat miatt bekövetkező károkra;
Normális használatnak minősül az évi 220 ciklust meg nem haladó használat."

[ Szerkesztve ]

(#284) balbekk12 válasza ng0ofy (#280) üzenetére


balbekk12
(tag)

Köszönöm a segítséget ng0ofy!

Tegnap sok tanakodás után megvettem a : LG-F12B8NDA7

Holnap érkezik és indul a próba mosás. Majd írok a tapasztalatokról!

(#285) kraedi


kraedi
(újonc)

Sziasztok!

Segítsetek milyen mosógépet vegyek?
2 gyerkőc és 3 felnőtt van a családban. Fontos, hogy keskeny legyen és olcsón szervizelhető
Amiket ajánlottak:
LG F10B9LD
LG F1296NDA3
Electrolux EWS31274NU
Gorenje W 6402/S - Gorenjéről viszont azt hallottam az üstházat nem lehet szétcsavarozni és ez nagyon megdrágítja a javítást és állítólag az alkatrész is sokkal drágább mint pl. egy Samsunghoz - mondjuk a Samsunghoz nincs túl nagy bizodalmam, mert az ment tönkre :((

Köszönöm a segítséget előre is :)

[ Szerkesztve ]

(#286) balu807


balu807
(lelkes újonc)

Az LG LG F1496QD1-ről tudnátok véleményt írni? Érdemes megvenni?

Xperia Z2

(#287) cserix


cserix
(tag)

2 heti fórum olvasgatás és tájékozódás után megvettem az Electrolux EWS1476EDU keskeny elöltöltős mosógépet (1400 centrifuga/7kg ruha). Vettem hozzá +4 év kiterjesztett garanciát. Így volt 110 ezer. A + garanciát kifizettük a mosógépet pedig 10 havi 0% THM-el elhoztuk.
Tegnap tesztelés képen teleraktam a dobját farmerral, farmerkabáttal. Lemértem 6 kg volt szárazon a töltet.
1000-es fordulattal ment a centri és a gép egy mm-t sem ment odébb. Hangja azért van rendesen, de ez volt nálam a legutolsó szempont. A régi mosógépet (Samsung) fele ennyi töltettel le kellett fogni, hogy nehogy szétverje a környezetét, pedig az is ki volt rendesen vízszintezve.

HP ProBook 650 G1, BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport

(#288) TheBomberman


TheBomberman
(tag)

Sziasztok!

Elöltöltős mosógépet szeretnék vásárolni, egyszerűt de hatékonyat, heti 1-2 mosással. A neten való kutakodás alapján AEG vagy Bosch férne bele a megfelelő ár/érték keretbe, de konkrét elképzelés még nincs. Tudnátok ajánlani egy jó kis gépet? (MediaMarkt vagy Euronics kínálatából pl.)

u.i.: ha pl a MM-ban veszek egy mosógépet, kijönnek és beszerelik?

Köszönöm a válaszokat :R

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

(#289) #73173120 válasza ng0ofy (#216) üzenetére


#73173120
(törölt tag)

Szia!

Hát ha már ilyen előzékeny voltál, akkor igénybe venném a segítséged. Épp mosógép vásárlás előtt állunk, a jó öreg Whirpool FL5103-asunk megadta magát, vagyis annak elektronikája (bontott alkatrész eladó, motor hibátlan :DD ).

Amiket kinéztünk, igazából 2 eszme mentén válaszható. A szerelő az LG-t ajánlotta. Egyébként a fószer a BAZ megyei LG területi szervizéért felelős. Mondta, hogy abból még a belépő szint is jó minőséget jelent, bár árban nem olcsó, van tőle olcsóbb. A Panasonic meg az 5 éves garancia miatt szimpatikus (januárt 15-ig 5 év garanciát adnak, csak neten keresztül a vételt követően 30 napon belül regisztrálni kell).

LGF12C3QD 105.000Ft

Panasonic NA-107VC5WGN 99.000Ft

Panasonic NA-127VB5WGN 120.000Ft

Amit át kell gondolni:

- 1 héten hányszor lesz használva a mosógép.

2-3 alkalom.

- hányan fogtok mosni benne (és ebből hány 12 év alatti gyerek :D)

2, időnként 3, felnőttek. Én vagyok a legkisebb a magam 30+ évemmel, de sokszor megyünk kirándulni, illetve edzeni, ami ruhát azért szeretek tisztán tudni.

- van-e szárítógép?

Nincs, nem is tervezzük.

- az áramszámla vagy a vízszámla legyen magasabb? (alacsonyabb)

Passz, sokkal rosszabb nem lesz mint az eddigi, szóval azt hiszem ez mindegy.

- esetleges allergia, kényelmi funkciók.

Tetszik, hogy látszik, hogy mennyi van még hátra, de nem létszükség :)

Köszi a választ előre is!

(#290) Aske


Aske
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Electrolux EWT41262TW vadi új.
Üzembe lett helyezve a leírás szerint.

Mosógép kikapcsolva. Ráengedem a vizet a csapból, a mosógép tetején a mosószer résznél pedig azzal a lendülettel folyik ki, nem záródik el.

Ismerős valakinek ez a hiba?

Üdv

(#291) ng0ofy válasza cserix (#287) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Jó választás szerintem! (: Köszönjük a beszámolót!

Bomberman: a irány jó, bár én megnézném az LG készülékeket is. MM-ben vásárolod, akkor 5000 Ft-ért kimennek beszerelni. Mármint egy éve így volt, remélem nem változott. Bár beszerelést vállalnak más boltok is, de a márkaszervizek is, kb. ugyanennyiért. Ha írsz privátban segítek találni embert, lehet olcsóbb, mint az MM és még ért is hozzá ;)

juvik: Remélem még időben írok, sajnos rövid, de munkás hét volt.

Az Axmannosok rendes srácok, nem is mondtak rosszat, de egy kis saját reklám volt a dologban. Electrolux, AEG és Gorenje gépekkel sem fogsz nagyon mellé. A sportruhák elég kényesek, a futó pólóimat én is féltem, vettem hozzájuk egy mosózsákot, neked is ajánlom.
A Panasonicot nem ismerem, nagyon kevés készüléket adtak el eddig. ): Utánajárok, milyenek, de tapasztalatom nincs velük. Viszont az 5 éves garancia miatt nyugodtan vedd meg, addig elromlik, ha gáz van vele :P

(#292) ng0ofy válasza Aske (#290) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Szia!

Ez rögtön a legelső beüzemelésnél? tehát soha nem volt jó? Arra tippelek, hogy valami nem jó a mágnesszeleppel, ami elosztja a vizet a mosóegység és a mosószertartály között, hogy kimossa a mosószert a mosás elején. Persze nem biztos.

Vagy ugye nem indítottad el a mosást és nyitottad fel a tetejét, hogy megnézd, mit csinál? (:

(#293) toshiba300 válasza ng0ofy (#291) üzenetére


toshiba300
(kvázi-tag)

Kedves ng0ofy!
Mosógép vásárlás előtt áll a családunk. 4-en vagyunk. A mostani mosógépünket(kikerül a garázsba) szeretnék a továbbiakban arra használni, hogy a nagyon mocskos/sáros/kutyaszőrös dolgokat kimossuk vele. Az új mosógéppel pedig a csak hétköznapi koszosodás/foltok elleni tisztítás lenne a cél. Azt hallottam, hogy érdemes venni egy mosógépet + egy szárítógépet és így a szárítást és vasalást sok ruhánál teljesen el is lehet felejteni. Vagy van olyan szuper mosógép, ami 2 az 1-ben működik ilyen téren? Pontos típust tudnál ajánlani? Ár: igazából szánok sokat ha érdemes, de az ár-érték arány azért jó legyen. Előre is köszönöm a segítségedet!

(#294) Aske válasza ng0ofy (#292) üzenetére


Aske
(fanatikus tag)

Szia, rögtön az első beüzemelésnél.

Mikor elindítottam egy programot, akkor lezárta a fedelét. Különben az a minimum, hogy üzem közben reteszlje a fedelet, tehát ennyire azért bolondbiztosnak kell lennie.

A gond ott van, hogy be sincs dugva a mosógép, megnyitom a vízcsapot, aztán folyik bele a víz a mosógépbe, mindentől függetlenül. Mármint a vízsugár miatt inkább spriccel ki a gépből nyitott fedél mellett.

Azért vagyok meglőve, mert nem erre számít az ember. Rossz érzés, megjön a cucc, aztán tök rossz.

(#295) ng0ofy válasza toshiba300 (#293) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Mosó-szárítógép értelmes áron nem túl sikeres. Sokkal jobb egy jó mosógép, és mellé egy szárító.

Lényegében bármelyik mosógép jó lesz nektek 6-7 kg (inkább 7) kapacitás 1200-1400 rpm centrifuga és nagy baj nem lehet. Ne legyen keskeny kialakítású. Márkában AEG-Electrolux, LG, Gorenje márkákkal nagy baj nem lesz, ha mégis, akkor ezeknél az sem nagy gond (:

Nézegessétek a kezelőfelületeket, hogy melyik tetszik és érthető. Konkrét készülékek vannak kicsit visszább, itt.

(#296) ng0ofy válasza Aske (#294) üzenetére


ng0ofy
(KORREKTOR)

Az nem jó, pláne, hogy hosszú hétvége van. Írtam privátot, remélem tudok segíteni hétfő előtt.

Ja, sokan próbálkoznak azért belenézni a gépbe :D

[ Szerkesztve ]

(#297) toshiba300 válasza ng0ofy (#295) üzenetére


toshiba300
(kvázi-tag)

Köszönöm a gyors választ! És szárítógép tuti márka-típus tipped lenne esetleg?

(#298) TheBomberman válasza ng0ofy (#291) üzenetére


TheBomberman
(tag)

Köszönöm a választ, ránézek az LG-re is! Ha tényleg már aktuális lesz a beszerelés, esetleg írok, de nem szeretném, ha az ár a minőség rovására menne! :R

u.i.: egy jó "ár/érték arányú" megbízható szobafestőt nem tudsz véletlenül? :DDD

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

(#299) #73173120 válasza ng0ofy (#291) üzenetére


#73173120
(törölt tag)

Köszönöm szépen a választ!

Végül ez a gép lett: LG F12B8QD1 :R

Már csak a házhoz szállításra várok :))

(#300) cserix válasza cserix (#287) üzenetére


cserix
(tag)

Ami még nagyon tetszett az Electrolux EWS1476EDU-ban, hogy az ablaktömítés és a dob közötti gumi hornyában alul van egy luk, ahol le tud folyni a mosólé és nem marad ott büdösödni. Sztem. ilyen apróságokon nagyon sok múlhat. Ma fürdőszoba szőnyeget tervezek mosni vele. A régi gépbe 1x próbáltam meg belerakni, de program közben ki kellett venni és kézzel befejezni . Egyelőre nagyon meg vagyok elégedve a választásunkkal és köszönöm ng0ofy- nak a megerősítést. Ha a mai tervezett szőnyeg projekttel is megbirkózik az új gép, no akkor aztán tényleg még kétség sem marad bennem.

HP ProBook 650 G1, BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.