Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusi
senior tag
válasz
kisspista #127 üzenetére
Egész pontosan annyi az egész, hogy hiányoznak belőle a szükséges automatikus profilok, így nem állítja be magának a megfelelő Telenor/Telekom/Vodafone konfigurációt. Ezt manuálisan valóban 2 perc belőni és már megy is minden. Ilyet nem szoktam hibaként megemlíteni, mert ez a kínai eredetű készülékek egy részénél egyszerűen így működik. Mellesleg most van nálam egy Xiaomi Hongmi, amely bár nem egy régi típus, mégis az automatikus konfigurációnál az évekkel korábbi Telenor beállítások vannak eltárolva, ezért manuálisan módosítani kell, hogy működjön a net (de utána hasít rendben).
-
Rusi
senior tag
válasz
kisspista #93 üzenetére
Írtam én a cikkben, hogy miért nem 16 megapixeles, 4k videós xenon vakus kamerája van? Vagy hiányoltam az NFC-t? Nem, viszont az autofókusz hiányánál sokkal nagyobb baj a totál használhatatlan fotók készítése, és az egyébként HD felbontású videó szintén harmatgyenge képminősége (akkor legyen már benne VGA, ahogy a dobozán írják, de az valami használhatóbb változatban). A vaku meg teljesen felesleges bele, vagy világítson normálisan (elsősorban zseblámpa miatt!) vagy hagyják ki. NFC-t senki se hiányolt, ahogyan LTE-t vagy 2 GB RAM-ot és hasonlókat sem. A 28 ezres ár abszolút jó is lenne, még a kamerára is legyintenék ennyiért, és immár kb. tizedjére leírom, hogy a hardver, szoftver, kijelző, akku rendben van, csak épp ez a hátlap vágja haza az összképet. Mellesleg eleve ott kezdődik a dolog, hogy a kivitelezés a hibás, ilyen fóliás megoldást én még sehol se láttam, amelyik telefonnak ilyen gumis felületű hátlapja volt, ott az anyagában volt így megcsinálva, ennek következtében nem is hámlott le. Itt feltettek rá egy gagyi fóliát, az egyébként látszólag teljesen normális hátlapra és ez szépen lefoszlik róla, meg durván be is koszolódik, mellesleg a tapintása sem olyan, mint más gyártók hasonló megoldásai. Azt hiszem, nem ez az első teszt, hogy keményebb kritikát fogalmazunk meg egy készülékkel szemben és noha az ország legolvasottabb telekommunikációs oldala vagyunk, ettől azért még nem vittünk csődbe egy gyártót sem (és nem is célunk az ilyesmi), és biztos vagyok benne, hogy olyanok is vettek az adott termékből, akik előzőleg olvasták a róla készített tesztünket.
-
Rusi
senior tag
Látod, most pont beletrafáltál. Igen, kvázi ők a hülyék, mert ha tényleg csináltak több száz vagy ezer példányon tartóssági tesztet, akkor hogy lehet, hogy a nálam járt darab olyan lett, amilyen?? És igen, ez a telefon egészen normális benyomást keltett, 28 ezerért meg főleg, de az, hogy kevesebb mint 24 órányi használat után lehámlik a hátlap (a koszolódásról nem is beszélve), hát bocsánat, de ez kurvagáz (igen, ennyi pénzért is). Még mindig nem értem, hogy ki az, aki tényleg el is olvasta a cikket, mert a hátlapos dolgon (és a kamerán, mert az egy fos, hiába magyarázza bárki is) kívül le van írva, hogy nem volna komolyabb baj vele, gyári droid, a hardver játékon kívül teljesen használható, nem egy péklapát, az akku is jól teljesít, tehát egyáltalán nincs lehúzva, csak mert a hátlapja szar. Azt meg senki se gondolja komolyan, hogy majd minden tesztkészülékből 3-4-et fogunk beszerezni és használni? Egyrészt ez kivitelezhetetlen (mind a bolti, mind a gyártótól való származás esetén), ráadásul hogy tesztelnénk egyszerre 3 darabot ugyanabból a készülékből? Mindenki vigyen magával egyet és akkor csak heti két cikk legyen, mert kvázi 1 helyett 3 ember ugyanazzal a telefonnal foglalkozik, de a cikket majd 1 ember írja meg? Örülök neki, hogy a fekete nem hámlik, de attól még ennek a konkrét példánynak csak a szerencséjén múlott, hogy hozzám került és nem egy gyanútlan vevő vásárolta meg, aki pontosan ugyanígy járt volna vele, mint én.
-
Rusi
senior tag
Szerintem ne sajnáld azt a tokot, a videóban látszik, de rettentő gagyi, kb. 2x nagyobb, mint a telefon, van rajta egy vágás, ami elvileg a hangszórónak lenne (hogy ha csörög, akkor a tokban is hallható legyen), de a beszédhangszórónál van kivágva, bár ahhoz se illeszkedik, szóval 500 forintért különbet rendelsz ebay-ről.
-
Rusi
senior tag
Pont ez az, hogy az amúgy normál felületű hófehér hátlapra ezt a fóliaszerű "izét" vitték fel, amitől ilyen gumiszerű felülete lesz. Ezt viszont, ahogyan a fotó is mutatja, nem sikerült valami jól kivitelezni, ráadásul a hámlás mellett erősen koszolódik is, így egy hét után már egy szürke telefont hordtam magammal (pedig abban a zsebben kizárólag a telefon volt, más nem és volt már nálam egy pár fehér telefon, egyik se csinált ilyet). Ráadásul a hátlapi felirat is a fóliára van felfestve, így ha teljesen lefoszlik róla, akkor az is eltűnik (viszont újra hófehér lesz
).
-
Rusi
senior tag
Nem tudom, esetleg feltűnt-e, hogy nem komplett fikázásról szól a cikk, az összegzésnél is leírom, hogy alapvetően a telefonnal nem lenne baj, 28 ezerért dual sim, normálisan működik, az akku se rossz. Az is oké, hogy a feketével esetleg nincs ilyen baj. Ettől ezen még nem lehet túllépni. Egyetlen napja használtam, amikor már elkezdett lehámlani az egyik saroknál és láthatóan koszolódott is, a bekapcsoló meg már akkor lötyögött, amikor kivettem a dobozból (a borzalmasan büdös csomagolást most hagyjuk). Ez így ciki, főleg miután a lehámlott rész alatt teljesen normális, fehér műanyag van. Nem is értem, minek kellett ezt így megcsinálni, semmivel se lett volna gagyibb, ha hagyják eredetiben. És mivel ezt ilyen technológiával oldották meg, ami a jelek szerint nem valami tartós, így igenis ez gáz. 28 ezerért is. Ha ezt a koszolódás/hámlás jelenséget nem produkálta volna, akkor igazából csak a kamerát húztam volna le, mert az kínai mércével is nagyon kaksi. Nálam is járt az évek során számtalan kínai készülék, ezerszer "noname-ebbek", mint ez, de ilyesmit sose láttam (lötyögő gombot és hasonlókat azért néha igen). Kaptam egy fehér telefont tesztelésre és egy hét után beszürkülve, lehámlott hátlappal adom vissza, mint ha minimum elástam volna egy homokozóban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest