Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspista
senior tag
válasz
ivatti10 #142 üzenetére
Az a helyzet, hogy várnod kellett volna, mert a Vertis-02 Plus forgalmazását befejezték, helyét a Vertis You fogja átvenni, ami ugyanúgy fog kinézni, csak kamerája lesz 8MP, de gyakorlatilag ugyanaz a kialakítás, talán ugyanannyiért.
4.2.2. van a Vertis-02 Plushoz, ha jól emlékszem, de ROM-ok még nincsenek! Rootolni egyszerűen lehet, s célszerű is, valamint a GL to SD programmal teljesen át lehet pakolni a programokat a fizikai SD kártyára (csatolással), így nem telik meg a memória!
-
kisspista
senior tag
Lappang a topic nagyon, de ennek gondolom az a magyarázata, hogy lecsengett az aktuális teszt, amiben "ócsárolták" a készüléket. Én a mai napig hazsnálom, s nekem semmi bajom nincs vele, már megoldottam a MAC cím változás és GPS jelszakadás problémáját, valamint kicseréltem a LED-et erősebbre
Amit keresell, azt itt találod: [link]
-
kisspista
senior tag
Tegnap kipróbáltam az Overmax Vertis-02 Plus telefonban a WiFi/BT/GPS antenna cseréjét, fóliásról fix, hajlított vezetékre (9cm hosszan), de sajnos az eredmény lelombozó: rosszabb WiFi és abszolút jel nélküli GPS. Ez sajnos lehangoló, s nem várt eredmény, így kénytelen voltam visszaállni a gyárira, már csak azt a problémát kell orvosolni, hogy menet közben ne szakadjon meg a vétel.... Valakinek ötlet erre?
-
kisspista
senior tag
Én úgy gondolom, hogy a teszteknek nagy befolyása van a további értékesítésben, hiszen az olvasó nagyon sokszor ez alapján ítéli meg a készüléket, és nagy bizalmat fektet a tesztet végző "illető" hozzáállásához, ami sokszor nem a valóságot tükrözi. Ahogy te is mondtad, a drágább kategóriákhoz és nagy tudású telefonokhoz mérik a kínai verziókat és a cikk írás már olykor fikázós bloggá alakul át, aminek nem lenne szabad. Érződik ebből az aktuális tesztből is, hogy "elfogultság" volt úrrá a teszt írón, hiszen már a cikkből is kiderült, hogy a telefont nem éppen az aktuális oldaláról közelítette meg, vagyis nem arra tért ki, hogy 28.000 Ft-ból mennyi hasznos funkciót kapunk, hanem ekkora összegből mekkora "sz.." okostelefont vásárolhatunk! A különbség a két állítás között nem sok, de egy információt gyűjtő számára sorsdöntő kijelentés lehet!
Mivel a készüléket nem a hivatalos forgalmazótól kapta a Mobilarena, hanem egy viszonteladótól, így neki nem érdeke, hogy a készülék elkeljen, mert a megmaradt példányokat visszaszállítja (ez olyan, mint az el nem adott napilap). Ha a forgalmazó döntése alapján kerülhetett volna ki ez a cikk, akkor valószínűleg sosem jelent volna meg, mert az írásban fellelhető stílus nem igazán termékbarát; mondhatjuk, hogy a cikk úgy ahogy van: üzletromboló, akárhogy is nézzük! (És ilyenkor jönnek a nagyobb cégek bírósági perekkel és a vagyoni kártérítéssel, az eladásból kiesett haszon miatt, ami a cikk következménye...)
-
kisspista
senior tag
Teljesen igazad van, s tényleg a hívási képességek kicsit háttérbe szorultak, mert elég sokat kéne telefonálni vele, na meg persze a rengeteg telefon tesztelése során bazi nagy lenne a telefonszámla is; arra pedig mi - tesztelők - nem várhatunk, hogy minket hívjanak fel! Én speciel nem rendelkezem ilyen "ingyen" számlával, szóval az én tesztjeimből azért hiányoznak, de amint látom, a Mobilarena sem erőlteti a témát. Ha valami egetrengető probléma van a készülékkel, akkor az a teszt során is elő fog jönni, illetve a használat során.
A fekete Overmax Vertis-02 Plus készülék hátlapja teljesen rendben van, így nem értem, hogy a fehér alapján miért ítélkeznek sokan a teljes készülék felett?! Van minden készüléknél típushiba, illetve selejt, ami forgalomba kerül, de ha valaki kifog ilyet, akkor azt úgyis visszaviszik és kicserélik. Az iPhone-t nem érdemes szintén hasonlítani a kínai telefonokkal már csak az árfekvés miatt sem! (Érdekes, hogy a tesztben is iPhone mellett hever a Vertis-02 Plus, bár csak a méretek szemléltetése végett tudom, de akkor is...)
-
kisspista
senior tag
-
kisspista
senior tag
válasz
kisspista #96 üzenetére
Március 30.-tól elérhető az OVERMAX VERTIS YOU okostelefon, ami szinte egy az egyben megfelel a Vertis-02 Plus készülék specifikációjának, a kamerája viszont 8MP:
System:Android 4.2
Processor: Mediatek MT6572 Dual Core Cortex A7
Display:4" IPS 2
Resolution:HVGA 480x800
RAM memory:512MB
Built-in memory: 4GB
Others: Camera: 2x (1,3MP, 8MP)
microUSB, miniJack
GPS, WiFi, Bluetooth
G sensor
microSD up to 32 GB
Dual Sim
Battery:1700mA
Dimensions:123.1mm x 64mm x 11.2mm -
kisspista
senior tag
-
kisspista
senior tag
Érdekes dolgok olvashatók a cikkből, érdekes megközelítésben! Biztosan örülni fog neki a forgalmazó - kedves Házigazda -, hogy ennyire leszóltad a termékét, most aztán egész biztosan rajta marad a készlet! de nem baj, mert a teszteknek ez a lényegük...
A fehér Vertis-02 Plushoz nem volt szerencsém, csupán a feketével dolgoztam, s a mai napig ezt használom telefonként. El kell mondanom, hogy a 28.000 Ft-os áráért cserébe a vásárló egy igen is jó készüléket kap, ami GPS-el, WiFi-vel, IPS kijelzővel és duplamagos processzorral rendelkezik; ebben az árfekvésben nem is kapni még csak hasonló készüléket sem! Ehhez mérten lett a kamera és a vaku a készülékbe szerelve, mert cél az olcsó készülék ár legyen, melynek alapfeltétele, hogy olcsó kiegészítők kerüljenek bele. Ne nézzük már ennyire kritikus szemmel ezt a készüléket, hiszen ebbe az árba nem fér bele a HD kamera, autofókusz, jó minőségű LED vaku vagy pl az NFC. Sokan olyan szemmel nézik a készüléket, mintha 150.000 Ft-ba kerülneahhoz az árhoz mérve nem kerültek volna bele minőségi cuccok...
Sajnos van probléma evvel a telefonnal is, mint minden mással, s csak bízni tudunk, hogy a gyártó a továbbiakban komolyabban veszi a minőségellenőrzést; értem ezalatt a bekapcsológomb lötyögését, vagy az oldalcsík kopásállóságát.Egy jó tanácsom van: az Overmax Vertis EXPI-t ne teszteljétek, ha erről a jó készülékről ilyen véleménnyel vagytok! a sok "fotelkommentelőnek" és díszhúszárnak üzenem, hogy amíg nem volt a kezében a telefon, nem tapogatta meg, nem próbálta ki, addíg ne írjon olyan kemény, alaptalan kritikát róla, amiről fogalma sincs...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest