- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diabolis
aktív tag
Az áramhálózat zsír új, a wifiben lehet valami, köszönöm a tippeket, rápróbálok.
A shelly akárhogy próbáltalam nem akart működni, ideiglenes hálózatnak látja a szolgáltatói wifit is. -
Diabolis
aktív tag
És megszületett, felpakoltam pár kapcsolót és izzót. A sonoff cuccok simán felmentek a telefon WiFi hotspotjával is, de a shellyk valamiért rendes internettel sem akarták az igazat, így azokat egyenlőre jegeltem.
De kérnék egy kis segítséget: Van egy B05-BL izzó, ami éjszaka random felkapcsol. Sem a kapcsoló sem az izzó beállításaiban nem találtam sem aktív időzítést, sem bármit ami ezt indokolná.
A nappaliban lévő kapcsolón az éjszakai fény ugyanez. Éjjel random, teljes fényerővel felkapcsol (csak az éjszakai fény, az izzókat nem kapcsolja).
Az előzményekben csak a lekapcsolás látható.
Valami ötlet, hogy mi aktiválja ezeket?
Időzítések, folyamatok még nincsenek, ahogy a mozgásérzékelők sincsenek még felszerelve. -
Diabolis
aktív tag
Remélhetőleg költözünk, igy elindult a tervezgetés:
Régi parasztház, vegyesen tégla és vályog. A wifit két cisco AP fogja biztositani, igy azzal remélhetőleg nem lesz gond. A rendszert Home Assistantra biznám, mert imádok scriptelni
- Nulladik kör ( megvételkor azonnal) pár kamera a ház köré, ezeket később beilleszteni az okosrendszerbe (mozgásérzékelés, felvétel kikapcs ha otthon vagyunk, stb).
- Első körös a konyha villanyászati felújitása. Akkor már shelly reléket is tervezek beépiteni, a megfelelő kábelezéssel. A konyhában főleg villanyokat kapcsolgatnék, gondolom nem lesz egy nagy valami. Persze jó tippeknek örülök- A nagyobb problémám a fűtés: Jelenleg vegyestüzelésű kazán van, padláson lévő nyitott puffertartállyal. Nézegettem a vezérlőket. Értelemszerűen a fát nem fogja rádobálni helyettem, de a hőmérsékeletet valamennyire tudja szabályozni, plusz a parázs is tovább marad meg. A kérdés, hogy ezeket a rendszereket mennyire lehet beilleszteni egy HA platformba? Használ-e valaki ilyet, mik a tapasztalatok?
A terv nagyjából a következő: Ha egy mobiltelefon sincs wifin lakás hőmérséklete legyen mondjuk 15 fok. De amikor valaki beüti a mobilján a hazautat a maps-ba vagy vazéba, akkor a kazán kezdje el felfűteni a lakást mondjuk 20 fokra. Nyissa ki a kazán szellőztetőit, fújja Úgy sejtem a vezérlés ezen részét a HA megoldja.Jónak tűnnek a leirtak, vagy más irányba indulnátok el? Nem, a fűtéscsere nem megoldás, gáz nincs az ingatlanban és soha nem is volt. A klimás fűtés a ház alaprajza miatt problémás. Marad a vegyeskazán radiátorokkal. Főleg, hogy számomra a fa olcsóbb mint a villany.
-
Diabolis
aktív tag
Nagyon jó, összeszedett, szépen tagolt írás, főleg nekem nagyon laikusnak, aki még csak gondolkodik az építésen.
Klíma nincs, de például a függönyös megoldás a videóban egész jó. Az ébresztőre bekapcsoló kávéfőző gondolatával pedig régen játszok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest