Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• repvez

addikt

Közben megprobáltam rekonstruálni a dolgokat sprint layautban és Eagle-ben a kapcsolást,sajnos eagleben nem találtam meg a 2x5,2x10 és 2x8 as sorkapcsokat igy nem tudtam a megfelelő helyekre bekötni a vezetékeket,de legalább talán látszik, hogy mit szeretnék megvalósítani. Még nem a megfelelő a csatlakozók poziciója,de az elhelyezkedésük így kéne hogy legyen ahogy a mellékelt képeken van.
    kapcsolási rajz

alkatrészek helyzete.

Egyáltalán létezik olyan amit nyákba lehet forrasztani és ezeknek a csatlakozoknak az ellendarabja?
    [link] Mert ezt a panelt szeretném összeforgatni a készülő panellal.Vagy ezzel nem is lehet igy megoldani csak szalagkábellel,mert akkor nincs olyan nagy jelentősége a 2 csatlakozó poziciojának

A mellékelt képen a 4 és 5 ös számu csatlakozók mennének ebbe a panelba bele az összest ide kell összeszervezni a megfelelő sorba.

• repvez

addikt

válasz Du-Pi #122 üzenetére

igen szerepel benne ez a csatlakozó,de attól még nem tudom, hogyan pozicionáljam pontosan abba a távolságra és helyzetre ahogy a másik panelen van és eléggé nagy gond lenne ha fél mm miatt kéne ujracsinálni az egészet,mert nem tudom összedugni vele ha nem jó a méret..

És mivel még soha nem csináltam ilyet igy még egyoldalast sem tudok,nem hogy 2 oldalas nyákot. az autoroutot is erért használnám,mert én már elvesztem a fonalat az elején a csatlakozásokkal .

• repvez

addikt

Pár rutinos szaki tanácsát szeretném megtudni,hogy hogyan lehet egy olyan gyári panelhez nyákot tervezni,hogy a rajta lévő 2db 2x10 soros sorkapcsok ami 90 fokban vannak passzoljanak a másik panellal ha össze szeretném forgatni a 2 panelt mint a szendvicset és igy csatlakoznának egymáshoz?A gyári panel leirásában csak a felfogató furatok helyei vannak méretezve az alkatrészek poziciója nem.

A másik kérdésem is ehhez kapcsolódna, hogy kb egy 10-15cmes panelen hogyan lehet a vezetékelést ugy megtervezni,hogy ne zavarják egymást, ha 4-5 2x10-es sorkapcsot kéne rajta összekombinálni? mert nekem már a 4. veretéknél már lezárja az utat a többi elöl.
    Esetleg van valamilyen nyáktervező amivel azt meg tudom csinálni, hogy csak összehuzom az összekapcsolni kivánt részeket és autumatikusan megcsinálja a vezetékelést?
    Az expressPCB és eagle softvereket néztem eddig,de még soha nem csináltam ilyet igy nem tudom hogy áljak neki.

Új hozzászólás Aktív témák