- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
érdemes azért itt megnézni, hogy mit hasonlítunk össze mivel.
a 60W-os TDP a teljes kártyára vonatkozik - GPU, memóriák, VRM-ek, mindenféle illesztők, stb.
a 38.8W-os TDP limit tudtommal csak a GPU-ról szól.
az idézett teszt elsősorban az agresszív clock gatinget dícséri. bányászáskor a kártya jelentős része inaktív - memóriát minimálisan használ (sőt, a nagy L2 miatt azt sem zárnám ki, hogy egyáltalán), a ROP-ok pihennek, és a textúrázók sem dolgoznak (mondjuk ezeket nem tudom, lehet-e külön inaktiválni, ha a mellettük lévő ALU-k pörögnek). ettől még persze szép az eredmény - viszont érdemes lenne mellétenni, hogy mondjuk egy 260X ugyanilyen körülmények között mennyit eszik. -
kisza25
félisten
nem tudom, az én kártyámon már 35%-tól hallom a ventit, 40%-on engem már konkrétan zavar a hangja és mivel mini-ITX-ről van szó szinte biztos, hogy az asztalon használja, így még jobban hallani a kisebb zajokat is mintha a lábnál lenne az asztal alatt
Mercutio: a 260x oc-t miért adod el ez teljesítményben és fogyasztásban is szinte ugyanaz, 20-25W-al eszik max többet, tesztek alapján meg szinte ugyanazt tudja a két kártyaja megtaláltam a hirdetést az csak 1GB-volt, gondolom azért...
-
kisza25
félisten
75W-ot tud adni a PCI-e is szóval alap fogyihoz képest az +15%, meg gondolom a 60W TDP is csak elméleti, alap esetben nem fogyaszt annyit a kártya soha
pl a 7870-nek csak a GPU része húzva elmegy 80W-ig, de akkor már feszt is emeltem, húzás nélkül 55W, szóval az is csak +25W pedig ott sokkal komolyabb teljesítményű és fogyasztású cuccról van szó
amíg nem emelsz feszt addig a fogyasztás növekedése lineáris, vagyis 10% tuning 10% fogyasztás növekedés az meg még mindig csak 66W lenne, 20%-nál 72W ami még mindig beleférne a 75W-ba, persze ez csak elmélet a gyakorlatban ez nem teljesen így működik -
Loha
veterán
Valszeg tényleg 38,5 W, de csak a GPU-ra vonatkozik.
GPU power consumption
Target: 38.5 W
Limit: 38.5 W
Adj. Range: -22%, +0% -
Loha
veterán
BIOS módosítással valszeg ki lehet tolni a power limitet.
-
Prof
addikt
Ha 20nm jon, akkor a 4K-ra lonek ez a 28nm-es Maxwell mar azt mutatja oriasi ugras varhato. Nezd meg a roadmapen a Maxwell Gflops/watt-ot. Gyakorlatilag a 2 tap csati limitalja a csucsmodelleket.
Onnantol, hogy sokkal hatekonyabb a Maxwell, elengedhetik a lovakat a felsokategoriaban.
Nem lennek meglepve, ha kijonnenek egy 512 bit-es kartyaval ok is.Egy 790-et is megneznek dual GPU-val Maxwell alapon.
-
Prof
addikt
mobil 8xx-es Geforce-ok
A 8 GB-os 880m vicces tekintve, hogy a 780-asok 3 GB-osak csak. Keszulnek a 4K-ra.Elvileg marcius-aprilis, vagyis ez csak a bemelegites.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- iPhone topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest