Hirdetés
Hirdetés
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
IFA 2024: termetes okosmonitorral gyarapodott az Acer kínálata
ph A CS2 termékcsalád 4K-s képviselője az LG WebOS szoftverkörnyezetét használja, és USB hub is akad rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
"...vásárlását senkinek nem javasoljuk."
ilyet sem olvastam még...iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
petipetya
nagyúr
Ez így ebben a formátumban nem feltétlenül igaz, ugyanis jól jöhet egy olyan embernek, aki egyből tesz rá egy főzött Androidot. Nem tudom, hogy milyen romok érthetőek el rá, de ha van egy stock kitkat, akkor azzal máris használhatóbb a telefon mint gyári állapotában.
Persze egy ilyen ember sokkal jobban jár, ha ugyanannyiért beszerez egy kínai telefont dupla ekkora hardverrel - valószínűleg meg is teszi. Ám ez már más kérdés.
Ezért ha jobban átgondolom, akkor ennek megvásárlása mellett tényleg nincs logikus érv. Vajon van "nem ajánlott" plecsni?
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
kcsa
veterán
"ARM Cortex-A5-ös magokkal operáló, kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 Play (melynek pontos típusjele MSM8625Q)"
Az MSM8625Q az bizony négymagos. Ez szerintem egy MSM8225 lesz.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
ghiottone
nagyúr
Per pillanat olyan ez, mint anno a Firefox rendszer kezdeti stádiumban volt. Lehet, hogy pár hónap múlva már használható is lesz a rendszer.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
NoMagix
addikt
Első olvasatra elég gyengének és értelmetlennek tűnik számomra ez a rendszer!
Még 20 ezret sem adnék érte! -
callmeakos
veterán
Még pár ilyen, és Nokiáék megint sz#rban lesznek. Nem tudom hogy gondolhatták komolyan ezt, de ezt az egészet nagyon gyorsan el kell felejteni. Maradjanak azon a területen ahol évek óta jól teljesitenek.
All→M8
-
aprokaroka87
nagyúr
Valaki mondja már meg hogy kb mennyi az Licenszdij amit a Google-fele kell fizetnie egy telkógyártónak a GAPPS-ért?
[ Szerkesztve ]
-
dr.laci1
tag
Ezt nem,de az xl-t használtam,az nem volt olyan rossz.Pedig,akkor még titkos volt.
-
veterán
Ez most nagyon drága. Viszont...
Ha lemegy 25k-ra az ára (szerintem hamar lemegy), akkor egy olyan készüléket lehet majd annyiért kapni, ami Dual SIM, ráadásul normális és teljes értékű navigáció van rajta.
Ha sikerül eltekinteni attól (tudom, sok itteni kommentelőnek ez kemény dió), hogy a fórumozók jó része lopja a szoftvereket és minden szemetet fel akar pakolni a telefonjára, majd egy 45 éves Átlag Béla szemével tekint egy 25k-s ilyen készülékre, akkor az áresés után a sok elérhető szoftver mellett az ingyenes navigáció és a Nokia név bizony erősen vonzó hatással lehet rá. Ha pedig hozzávesszük azt, hogy a Single SIM változat nagy eséllyel ennél a készüléknél 10-20%-kal olcsóbb lehet, akkor feltöltőkártyás csomagban nem tudom elképzelni, mitől lesz ez gyengébb egy újkori Galaxy Young-nál (vagy tudja kutya, mi épp az aktuális low end Galaxy neve)"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
aprokaroka87
nagyúr
Nokia X OS..Ami Android alapú...de az appok kb 25%-a nem megy rajta.
Az Nem Android...hanem Android Light 1.0
Ami viszont nincs....tehát szerintem örüljön a Nokia hogy a Google ilyen jófej.
Az gáz hogy ennyi pénzért nem fért bele a GAPPS.
Még szerencse hogy otthon user szinten telepithető a GAPPS. -
Oppenheimer
veterán
válasz aprokaroka87 #7 üzenetére
Nincs licenc, Google hozzájárulása kell. Bevizsgálják a készüléket, hogy megfelel-e. Ha a gyártó akár csak egy Google-os szolgáltatást helyettesíteni akar a sajátjával, akkor nincs semmilyen Google Apps.
(#10) aprokaroka87: mi az hogy a Google ilyen jo fej? Szörnyen nem vagy képben. Az AOSP-pal mindenki azt csinál amit akar. Egyedul a Google appok nem nyílt forraskoduak. Ha akarod kinyomtathatod az AOSP forraskodjat, es teliszarhatod, a Googlenek egy rossz szava nem lehet ellene, ugyanis nincs joga megtiltani, hogy barmit csinálj vele.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nincs Play Áruház ... " (a cikkből) és " ... a fórumozók jó része lopja a szoftvereket ... "
Ezzel a hozzáállással úgy gondolom erőteljesen tolják a kedves user-t a warez felé. Nem olvastam végig a tesztet, csak bele-bele néztem, ill. elolvastam az összefoglalót. Ezek alapján szerintem így még 25e-t se ér.
-
kcsa
veterán
válasz aprokaroka87 #10 üzenetére
A google mint jófej? Ezen azért felröhögtem
-
Воланд
titán
válasz callmeakos #6 üzenetére
aprilis vegetol nem lesz mar a nokianak telefonos uzletaga, ugyhogy sokat nem oszt, szoroz ez a harom keszulek az o szempontjukbol.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
azopi74
addikt
Jól elvitatkozol magaddal, de örülök, hogy végre meggyőzted magad Ennek a telefonnak jelenlegi formájában, és jelenlegi áron az ég világon semmi értelme. Mintha a MS csak demonstrálni akarná vele, hogy ki lehet hozni androidos telefont is egy Lumia 520 árából, nesztek, itt van, de ne reklamáljatok, ez nem WP, csak egy android Ha asha árban jönnének ezek, annak látnám értelmét, de így nem igazán.
-
Воланд
titán
válasz aprokaroka87 #10 üzenetére
android ≠ google
meg akkor sem, hogy ha paran ezt szajkozzak.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
gery2123
őstag
Hmmm. Ilyen ocsmány külső és undorító szoftvert már rég láttam. Nagyon nem tetszik, se külsőleg se belsőleg. Maga az ötlet meg végképp. Ha a Nokia egy felső kategóriás készüléket csinálna android platformra akkor nem tartana ott ahol.
-- PSN_ID: GerY2123
-
Csapoati
nagyúr
Igazából az a vicces mondás jut eszembe az AOSP használatáról ebben a telóban, hogy "a műtét sikerült, a beteg meghalt".
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért ez igy nem teljesen igaz.
Maga Az AOSP az nem Google.
Viszont maga a Gapps az már Google.
Viszont ha nincs play...előfordulhat hogy egy App elsem fog indulni...ami a Stock Droidon meg igen.
Meg ha jól tudom a Google felvásárolta az Android Inc-t,tehát az Android a Google tulajdona.
Ezért van az hogy álltalában a Google IO konferecián mutatják be legujjab Droid verziókat. -
satz18
őstag
Sok hülyeséget csinált a nokia a közelmúltban, de mindig rá tudnak kontrázni. Ezt a telefont semmilyen körülmények között nem lett volna szabad kiadni. Számomra az új lumia sorozat is csalódás eddig, de ez...
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Zoli133
őstag
válasz aprokaroka87 #22 üzenetére
"Viszont ha nincs play...előfordulhat hogy egy App elsem fog indulni...ami a Stock Droidon meg igen." - ha pontosan nézzük a stock droidnak nem is része a play, azaz stock droidon se megy az az app.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
lowzor
veterán
Már a 2006-ban bemutatott N95 is 2x nagyobb felbontásban vett fel videót...
Ennyiért van Idol Mini, ami nagyon lealázza mindenben. Kicsivel drágábban sima Idol, amihez már nem is mérhető. Fele ennyiért is találna mindenki jobb alternatívát szvsz. Aki ennyiért megveszi, annak gratulálok. Bár vannak még páran, akik csak a Nokia feliratot nézik, pont ezért merték kiadni, ráadásul ilyen árazással. -
Oppenheimer
veterán
válasz aprokaroka87 #22 üzenetére
Már megint hatalmas baromságokat írsz, Úgyhogy most lépj ki a fórumról és pár napig olvasgass a témában. Ha tájékozottabb leszel, Gyere vissza.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Oppenheimer #26 üzenetére
na mond csak el mi is az a baromság?
-
kolosanyi
veterán
Asha helyett jó lenne, de ennyiért drága. Inkább egy 520 olcsóbban...
-
veterán
Ez elég vérszegény készülék lett 40k meg ultra suxxx érte. Bár szerintem a feltörekvő országok piacian akar labdába rúgni majd a Nokia, ezen termékével...
3njoy the Lif3
-
Воланд
titán
válasz aprokaroka87 #27 üzenetére
-
Nigér
őstag
Ez a telefon egy iszonyat.
Hiába csak egy sim-es, ha már Nokia akkor egy 520 1000x jobb vétel. -
tzsolesz
nagyúr
Pfújj, kajakra mondom behányok ettől a telefontól.
A formaterv az valami förmedvény. Ha egy kicsit vékonyabb lenne akkor még lenne is benne fantázia, azzal hogy egy elég egyedi, de legalább valamelyest vékony dizájn született, de így ez már durván doboz alakú.
A hardverhez képest pedig kurv@ra nem kéne akadni a menünek, meg a görgetésnek. Sőt ennél sokkal gyengébb hardveren is csücsült már gördülékeny, és gyors rendszer. Tehát a rendszer szoftveres része egy trágyalé lett az már fix.
A kijelző szerintem nem akkora gáz. Kategóriájához még éppen elmenne. Viszont a kamera!
Jajj. A Samsung S5230-ban is sokszor jobb a 3Mp-es fixfókuszos kamera mint ebben. És nem is ez a baj, hanem az, hogy (egymás vállát veregetve) még el is hitették egymással, hogy ez elég bele ezért az árért. Lósz@rt Mama! ......... -
aprokaroka87
nagyúr
Tehát ha veszek egy Nokia X-et kirootolom felteszek rá egy GAPPS-ot akkor a Google elkobozhatja a telefonomat?
Hivatalosan nem lehet az Android része a GAPPS,viszont a Google akkor sem harap...ha valaki otthon teszi fel rá.
Nem hiába van ez a kiskapu a Cm Romokban is hogy külön .apk fájlokban feltehető a Google szolgáltatásai. -
kcsa
veterán
válasz aprokaroka87 #33 üzenetére
Én is le tudom tölteni innen-onnan a Windowst, attól még nem lesz az legális megoldás.
-
kolosanyi
veterán
válasz aprokaroka87 #37 üzenetére
Szerinted egy telepítő lemez használata illegális?
Jaaa, hogy úgy lett levadászva valahonnan a netről? Az kit érdekel ugye? -
kcsa
veterán
Vannak ám gondok nálad... Inkább hagyom is, olvasgass utána, ahogy fentebb is javasolták már.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát igen, az meg a másik.
Még annyi, hogy az XXL GSM azért egy picit megtévesztő ám. Mondjuk elhiszem, hogy valahogy ezt is el kell adni, de azért szerintem ez nem éppen humánus megoldás.
Operációs rendszer: Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean)
Videó: 480p@30fpsMondjuk az sem meglepetés, hogy gyorsan lement az ára 34900.-HUF-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
petipetya (#2): Nem értek egyet, ez a cucc főzött ROM-mal is rémesen gyenge hardverrel rendelkezik az árához képest, ráadásul a szoftveres garancia elvesztését is jelenti ez. Senkit nem lehet arra buzdítani, hogy azért vegyen telefont, hogy aztán főzött ROM-mal operáljon.
kcsa (#3): Valóban elírtam, már javítottam is, köszönöm!
fateless (#9): A navi mondjuk tényleg pozitívum.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
kolosanyi
veterán
"Senkit nem lehet arra buzdítani, hogy azért vegyen telefont, hogy aztán főzött ROM-mal operáljon."
Mert ez nem is normális használat. Akinek ez a hobbija, az bütykölje csak a telefonját, de a felhasználók döntő többségét ez nem érdekli. Működjön rendesen gyárilag ha már fizetett érte a vevő. Azért manapság már találni ilyen modelleket. Ez a telefon ennyiért rossz vétel, teljesen egyetértek veled. 20-25 ezerért még egynek elmenne valóban, de semmi nem indokolja, hogy ezt válassza valaki egy 520-525 helyett házon belülről.
-
DaveJr
őstag
Ha ingyenes vagy előtte megvetted akkor nem. Ha valahonnan letöltötted akkor igen.
Amúgy Cm romokban azért nincs alapból benne a GAPPS, mert nem engedélyezte számukra az előre telepítést. Ezért kell külön letölteni és saját felelősségre telepíteni. CM wikin is ki van írva.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
beccyboy
aktív tag
Ez a telefon pont arra való, mint amire kitalálták. Mégpedig, hogy a WP felé tolják el az embereket. Szerintem lesznek, akik azt mondják, hogy ha az androidos Nokia ennyire gagyi, akkor inkább WP. És ha jól emlékszem, valami ilyesmit mondtak a bejelntésnél.
Caffeine addict.
-
Syl
nagyúr
A MATV adást néztem, de a cikket csak átfutottam. Végül kiderült, hogy legalább az outlook.com-ot rendesen be lehet rajta állítani? Azzal sync-el névjegyzéket, naptárat?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OTP Bank topic
- Politika
- Xbox Series X|S
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Képgenerálást kínál az új Warhammerhöz a soron kívüli AMD Software
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Pro 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 8T 4/64GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Mi 10T Pro 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen