Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • xsjado93

  tag

  válasz ddaydome #40 üzenetére

  A sima iPad (9 2021) meg bő egy százassal olcsóbb az Airnél, és az is megeszi reggelire, arról nem is beszélve hogy mennyivel minőségibb és időtállóbb konstrukció. Persze így is majdnem kétszer annyi, mint ez a Nokia tabi, de valamit valamiért.

  Your life is a lie.

 • janeszgol

  nagyúr

  válasz ddaydome #40 üzenetére

  Lehet kicsit szigorúan néztem/néztük. Az biztos, hogy tablet fronton az egyetlen értelmes ajánlat ami itthon kapható, az a Samsung Galaxy Tab A7 10.4 (2020), és oké hogy az L1-es, de nem jobb minőségű a tablet összességében, mint ez.
  De én égis egy picit többet vártam. Nem azt, hogy itt b*szakodik a memóriával a cég (abban a Samsungban is 3 GB van, jó lesz ide a wifishez is - gondolták). Ez a tablet semmi más, mint a kategória legjobbjához való hozzápasszítás.

 • fateless

  veterán

  válasz ddaydome #40 üzenetére

  Elfogadom, hogy számodra ez megfelelő ár-érték arányú készülék.
  Számomra messze túlárazott.

  Nem tudok minden árat pontosan, de azt látjuk a cikkből, hogy a 3/32-es ár 80K. A 4/64-es változat most épp elérhető az emag-on 100k-ért wifi-s verzióban. Az LTE-s verziók általában olyan 20k-s felárat szoktak jelenteni a konkurencánál (ezt még nem tudni pontosan)
  Szóval egy 10,4" kijelzős tab 4/64-gyel hazai jótállással 120k körüli áron Nokia névvel.
  Ekkora kijelző, gyengébb akkuval (ez kifejezetten fontos), nem várható főrendszerváltással, 40%-kal magasabb antutu-t generáló hardverrel, 8/128-as változatban 65k körüli áron van.
  Én szívesebben veszek egy ilyen gépet féláron, és ha arról van szó, hogy nagyo nhiányzik valami az android 13-ból másfél év múlva, akkor majd megveszem a két generációval későbbi, talán T60-ast, és még mindig úgy élem meg, jobban jártam.

  Természetesen ez sokak számára nem alternatíva, ezt elfogadom, nem is gondolom, hogy így kell gondolkodnia mindenkinek. Különösen, ha pl megjelenik ez a tablet a szolgáltatóknál olyan konstrukcióban, ami megfelelő adott személy számára, akkor valóban jó vétel is lehet.

  Azt is elképzeltem azért, hogy mi lenne, ha a HMD kiadná a Teclast hardverével a készülékét, és nehéz elképzelnem, hogy 160k alatt adná azt, amit az egész komoly múlttal rendelkező teclast 60-65k-ért ad. Őszintén várom, hogy a három cég közül (Teclast, Onda, Chuwi) valamelyik elkezd komolyabban ráfekődni a rendszerverziókra is. Persze az emelné az árakat, és most még ott tartanak, hogy olcsóbb újat venni a felhasználónak, mint fizetni extra költséget a fejlesztőknek, ami bizonyos tekintetben a fogyaszóknak is élmény (rövid távon - a környezetnek viszont megterhelés).

  Mindenesetre úgy látom, hogy komolyan összevethető mind a 60k körüli tablet ezzel, mind az alap iPad, mert valamiben mindkettő komoly extrát ad ehhez képest (iPad 2021 64GB-os 135k-ért, Nokia 64B-os 100k-ért, Teclast gyenge támogatással erősebb hardverrel 65k-ért). Számomra a hármasból (és a konkurenciák jó részéből) épp a Nokia a leggyengébb láncszem.

  "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

 • RetepNyaraB

  veterán

  válasz ddaydome #40 üzenetére

  Ha már burkoltan megcímeztél: a 2014-es airről beszéltem, amely máig remekül fut. Gyakorlatilag ingyen van. Miért ne hasonlítanám egy ilyen hulladékhoz ha megállja? Hol lesz ez 7+ év múlva?

  "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés