Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • fateless

  veterán

  válasz ddaydome #40 üzenetére

  Elfogadom, hogy számodra ez megfelelő ár-érték arányú készülék.
  Számomra messze túlárazott.

  Nem tudok minden árat pontosan, de azt látjuk a cikkből, hogy a 3/32-es ár 80K. A 4/64-es változat most épp elérhető az emag-on 100k-ért wifi-s verzióban. Az LTE-s verziók általában olyan 20k-s felárat szoktak jelenteni a konkurencánál (ezt még nem tudni pontosan)
  Szóval egy 10,4" kijelzős tab 4/64-gyel hazai jótállással 120k körüli áron Nokia névvel.
  Ekkora kijelző, gyengébb akkuval (ez kifejezetten fontos), nem várható főrendszerváltással, 40%-kal magasabb antutu-t generáló hardverrel, 8/128-as változatban 65k körüli áron van.
  Én szívesebben veszek egy ilyen gépet féláron, és ha arról van szó, hogy nagyo nhiányzik valami az android 13-ból másfél év múlva, akkor majd megveszem a két generációval későbbi, talán T60-ast, és még mindig úgy élem meg, jobban jártam.

  Természetesen ez sokak számára nem alternatíva, ezt elfogadom, nem is gondolom, hogy így kell gondolkodnia mindenkinek. Különösen, ha pl megjelenik ez a tablet a szolgáltatóknál olyan konstrukcióban, ami megfelelő adott személy számára, akkor valóban jó vétel is lehet.

  Azt is elképzeltem azért, hogy mi lenne, ha a HMD kiadná a Teclast hardverével a készülékét, és nehéz elképzelnem, hogy 160k alatt adná azt, amit az egész komoly múlttal rendelkező teclast 60-65k-ért ad. Őszintén várom, hogy a három cég közül (Teclast, Onda, Chuwi) valamelyik elkezd komolyabban ráfekődni a rendszerverziókra is. Persze az emelné az árakat, és most még ott tartanak, hogy olcsóbb újat venni a felhasználónak, mint fizetni extra költséget a fejlesztőknek, ami bizonyos tekintetben a fogyaszóknak is élmény (rövid távon - a környezetnek viszont megterhelés).

  Mindenesetre úgy látom, hogy komolyan összevethető mind a 60k körüli tablet ezzel, mind az alap iPad, mert valamiben mindkettő komoly extrát ad ehhez képest (iPad 2021 64GB-os 135k-ért, Nokia 64B-os 100k-ért, Teclast gyenge támogatással erősebb hardverrel 65k-ért). Számomra a hármasból (és a konkurenciák jó részéből) épp a Nokia a leggyengébb láncszem.

  "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés