- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
válasz
Atombalu #987 üzenetére
Nem tudom, milyen teszteket néztél te, de csekkold le a gsmarena és phonearena képeit is, ha még nem tetted. Gondolom a mobilarenás képeket már megnézted. Azon kívül volt korábban egy hír, hogy egy user dslr képeivel hasonlította az n8-at, na az ő oldalán is talász tucatszámra jó képeket. Ne az engadgetes, gizmodos meg mobile-review-s fosokat tekintsd példának, mert azok direkt lejáratásra készültek...
-
Misály
addikt
válasz
Atombalu #989 üzenetére
Az emlitett engadget tesztben a londoni buszok voros-rozsaszinek iphone-on ami minden csak nem kellemes a szemnek, szimpla parasztvakitas. En speciel maradok a valosagnal.
Nem tudom miert lenne ez fontos egy atlagfelhasznalo szamara, ennyire nem lehetnek hulyek az emberek. -
stewe780
őstag
válasz
Atombalu #927 üzenetére
"Iphone fotók élesebbek! Távolabbi feliratokat el lehet olvasni"
Egyértelmű, hogy az N8 kamerája fényévekkel veri az Iphone kameráját, csak a tesztek nagyon csalókák, hamisak. Nem tudom, hogy direkt csinálják, vagy csak a hozzá nem értés eredménye. Mindenesetre a vége az amit tőled is idéztem. Sokakban az fogalmazódik meg, hogy egy sokkal rosszabb kamerával jobb eredmény születik. De ez nem igaz!
- Sok teszten láttam, hogy elkövetik azt a hibát, hogy fizikailag ugyanarról a pontról készítik a fényképet. Ezt nem lehetne megtenni. Az N8 látószöge 28mm, az Iphone, és egyéb mobiloké pedig 35-45mm körüliek. Sajnos nagyon kevés esetben adják meg. Azt, hogy fizikailag ugyanarról a pontról készítik a fényképet az mutatja, hogy a képek szélén sokkal nagyobb terület látszik az N8 esetén. Mondjuk van egy fényképeződ, ugyanarról a pontról csinálsz két képet, de az egyiken rázoomolsz egy kicsit a témára. Hát persze, hogy hát-al nem kezdünk mondatott
Szóval hát persze, hogy azon a képen a távoli feliratokat jobban el tudod olvasni, amelyiken ráközelítettél a témára. Akkor már visszakérdezek, azokat a dolgokat, amik az N8 szélén még megvannak, mennyire látod az iphone képén? Nem kicsit homályosan, hanem egyáltalán nem.
- A másik, amit már számtalanszor leírtam, hogy nem lehet 12mp képet 8mp-vel 1 az egyes nézetben hasonlítani. Fals eredményre jut az ember. Ha kicsinyíted a képet élesedik. Tehát az N8 full nagyításban lehet homályosabb egy kisebb mp-es géphez képest, mégis jobb a képe, de ezt csak akkor láthatnánk, ha lekicsinyítenénk a fényképet. Ugyanez fordítottja is igaz. Tehát ha az iphone 8mp-jét átméreteznénk 12mp-re eléggé homályosodna a kép.
- képérzékelő fizikai mérete. Na itt az N8 ráver még egy olcsóbb 30-35 ezres fényképezőre is, nemhogy egy iphone, vagy más tel kamerájára. Ez viszont csak és kizárólag az alacsony megvilágítású képeknél jön csak elő. Na ilyet is ritkán látni, a legtöbb tesztben nem emelik ki. Jó megvilágításnál pedig ez az előny teljesen elvész. Erre a saját 5800-as telefonomat tudnám példaként felhozni. Jó megvilágításban rettentő szép képet készít. Nyáron készített képemről nem hitték el, hogy a telefonnal készítettem. Viszont egy beltéri fotó olyan szinten ronda ezen az 5800-on, hogy maximum icon mértben használható.Remélem sikerült meggyőznöm. Amennyiben a fotó fontos, egyértelműen N8! A navija átlagos használat mellett szintén nagyon jól használható. Ha napi szinten kell akkor már inkább egy igo, de itt már talán egy céleszköz is megérné, ha tényleg minden nap kell. Játékok területén az iphone jelenleg olyan palettával rendelkezik, amilyennel senki más. Kell egy kis idő, amíg az N8 lehetőségeit (végre van 3D) kihasználják, megjelennek rá tömegesen a jó játékok. Mi van még, zenei téren szvsz hasonló lehet. Fogyasztásnál az N8 a nyerő, az iphone cserében egy kicsit pörgősebb a hétköznapi menübarangolások során. Az N8-ban még annyi plusz potenciál van, hogy remélhetőleg még sokat fogják javítani a szoftverét. Szóval minden területen gyorsulhat.
-
Gabor113
tag
válasz
Atombalu #927 üzenetére
ár érték arányban szerintem n8. Ha a magyar árakat nézzük függetlenül ~60k különbség van a kettő között. (ma meglátjuk mennyi lesz szolgáltatónál) ennyiért szerintem többet nyújt az n8 (szubjektív!) a kamerája szerintem nem kérdés hogy a messze a legjobb a piacon jelenleg az iphone itt (!) nem is igazán összehasonlítási alap. (több funkciója természetesen annak jobb) összességében ennyiért az n8 ahhoz képest amit nyújt jó vásár. De ma okosabbak leszünk elvileg ha kijönnek a szolgáltatók árai is.
-
Misály
addikt
válasz
Atombalu #934 üzenetére
Nem tudom hol neztel osszehasonlito kepeket de en ilyet sehol nem lattam, talan a felhuzott szaturaciotol latszodnak jobban a betuk. Az N8 mar csak a lencse es a szenzormeret miatt jobb es elesebb kepeket kell hogy csinaljon. Nem mellesleg mar van ra mod hogy lecsokkentcsek a jpg tomoritest es mar-mar raw kozeli minosegben lohetsz kepeket.
Skype videohivas egyelore nincs asszem, de van egy fring nevezetu program, ami tamogatta/tamogatja, nem tudom hol tartanak most.
Almarol olvastam valahol, (aztan lehet csak almodtam) hogy valahol az egyik pincejukben fejlesztik hogy lehessen ket alma kozott gsm halozaton is hasznalni a facetime ( ugye igy hivjak?) reinvented videotelefonalos szolgaltatasukat. Egyszer talan feltalaljak a normalis videotelefonalast is.
Mivel nehez a ket telefon kozul valasztani objektiven, ( hisz mindketto mas es masban eros vagy gyenge) az itt sokat emlegetett felhasznaloi elmeny ( nalam ez kimerul abban hogy azert nyomkodod tobbet mert behuznak az animaciok, akarhanyszor kezembe veszek egy iphone-t mozizok a transitionokon meg az akadasmentes valtozasokon, gyors kepernyofrissiteseken, scrollokon de 15 perc utan azt veszem eszre hogy semmi ertelmeset nem csinaltam, mert nem talalok semmit
) szokott donteni inkabb, utana a funkciok. Kicsit olyan ez mint amikor egy no valaszt telefont. Ma mar a kulcsin az elso utana jon a belbecs. Nem flame-t akarok inditani emberek de sajnos ez igy van
Meg azt nezd ami jelenleg ismert hiba mindkettonel, es orvosolhato-e utolag. Ezeket nem irom most le millioszor megtettek mar elottem.
Az en ( szubjektiv! ) velemenyem: N8 jo kamera, durva multimedias lehetosegek, es minden ott van ahol volt eddig a szoftveren, nem kell ujat megismerni. Es pont egy szaros telefonnal akarok szorakozni utoljara
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Diablo IV
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LED világítás a lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 3D nyomtatás
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest