Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
Gabócza #21762 üzenetére
Összehasonlításra jó ez is.
A tömörítés fokát ne keverjük a felbontással. Bár tény, 3mpixelnél több a, utómunkánál (kivágás, stb) b, A4 feletti poszternél kell (amennyiben a posztert legalább 50-60 centiről nézzük).
Nem (csak) telefonokból indulok ki; elsősorban a fényképezőkből. A 92 és 96 százalékos képek között -ha nem mondom meg melyik melyik- tuti nem teszel különbséget. Néha van 1-2 szitu; de monitornyi méretben már nem látszik. Viszont hogy egy hosszú túrán/rendezvényen 200 vagy 300képet csinálsz egy akkuval nem mindegy (3mpixel normál tömörítés vs full felbontás/minőség).
2007óta nagyobb szenzoros gépeim vannak, (nem is kis fénylesővel; s6500fd, S9600, S100fs) és csak utómunkás képeknél megyek 3mpixel normál fölé. Jellemző képméretem így 700-1200kb. Ismerőseim eközben 2,5-6 megás képeket csinálnak amik mind sokkal xarabbak (mind telefonos, mind fényképezős). Ha az N8at használom ugyanez a szitu - mindig bekérem a képeket, összefésülöm a készítés idejét az exifben, és készítés szerinti sorrendbe rakom többünk képeit, és takarítom a xarokat. Jellemző hogy itt is az N8 szűk egy megás képei dobogósak, vagy a legjobbak, amíg a 2,5-6 megás képek mögötte. Amúgy a képeket úgyis átméretezem 3mpixelre, 94%osra - soha, senki nem jelezte hogy ez észrevehető minőségromlást okozott.
Nem kevés került ebből nyomtatásra; A4, mínusz egy kis fehér keret körbe méretben (sajátokból).
Azt halkan jegyzem meg, hogy amíg itt a 95-100%os jpegekkel tornázunk az N8nál, az optikája egy ***, és ugye a külső 1/5be semmit nem szabad komponálni, de inkább 1/4 legyen.
A felbontással/pixelmérettel kapcsolatos millió hátrányról meg ugye sokszor volt már szó, (zaj, mélységélesség, dinamika, záridő, méret) ami nem lenne baj ha lenne opciónk; de sajnos nincs; láthatóan a csilliópixel az igény. Amikor elmondom az embereknek, másnap megint felbontás szerint szűrik a kamerákat. Azért egy 6mpixeles S6500fd-vel/K100-al olyan szívesen szétcsapnám a száját a megapixelhuszároknak mint a szél
Szóval nem, nincs különbség 3mp/90-93, és 6+mppixel 94+% között hacsak nem egy jó monitoron 1:1ben erősen figyelve nézzük. Akinek ez a tipikus fényképnézegetős módszere, tegye magasra a kezét (mert én mondjuk szoktam szőrözni velük, de nem megyek az érzékelő/objektív páros fizikai felbontó képessége fölé ha nem kell kivágni belőle, mert minek?!)!
szerk: megjegyzem, a mai tudásunkkal ha újra megcsinálnák az S6500fd-t vagy a K100at (a 6mpixelest, a régebbit) olyat látnátok/látnánk, hogy kerekedne nagyon a szemünk!!! Ilyen kiterjesztés, olyan mód, amolyan csökkentés a ***ba se kellene.
imi290: zsebből kivéve billzár gomb, utána már nyomod az expó gombot hogy induljon a kameraszoft, és akkor szinte azonnal tudsz már lőni.
-
válasz
Gabócza #18382 üzenetére
Az MfE is elég jól működik (a 6120c már baromi régen volt), de ha ennyire el akarod kerülni... Az ősidőkben én is SyncML-t használtam a névjegyekhez, teljesen korrekt a mai napig, viszont a naptárról nem tudok nyilatkozni, én nem vonnék be harmadik felet.
Ezt az ötvenes dolgot nem tapasztaltam.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
Gabócza #18382 üzenetére
A kapcsolatok szinkronizálásra kicsit macerás. Egyeszerre csak 50-et enged szinkronizálni, így ha 1000 fölött játsz, mint én akkor először sokat kell szinkronizálni. Az 50-es limitet nem tudom melyik oldalon van benne. A közösségi alkalmazáson keresztül összekapcsoltam a facebook kapcsolatokat a telefonban lévővel, be is rakta a képet és frankón is működött az első szinkronizációig. A többségnél a képet letörölte és csak néhányat hagyott meg. Lehet, hogy a gmail hibája, nem tudom. Ha a gmail-t használod akkor nem szabad mással is szinkronizálnod, mert idővel minden név kétszer lesz meg.
-
Lacces
őstag
válasz
Gabócza #18382 üzenetére
Mivel mások nem válaszolnak, ezért még itt van pár video:
http://www.youtube.com/watch?v=Lnz1brAXr3Y&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=K-1YMEvo9iUHátha segítenek eldönteni neked, hogy jobb-e vagy sem.
Én csak ennyivel tudtam hozzászólni.Kiegészítés, ahogy olvastam a hsz-eket, 9 hónapja még csak a gmail és calender volt szinkronizálható.
baradi Kép és video alapján tényleg a swype lehet! És gondolom be lehet állítani!
Mindenkinek Ti tudtok a telóra alkalmazásoka felrakni a store-ból?
Nekem nem megy... De nem is csodálkozom, mert pár napja írtam, hogy a telepített alkalmazások listából hiányzik egy csomó appi. Sehogy sem tudom felrakni a legutóbb próbált 5 alkalmazást... (Speedtest, Swype, Metro (téma)...) Sem gépen nem megy.
Van egy olyan érzésem, hogy eljött az idő a biztonsági mentés visszaállítására -
Lacces
őstag
válasz
Gabócza #18380 üzenetére
Szia,
Nekem ez az első okostelóm
, én anno használtam gmail klienset, ami a nokia/ovi store-on volt. Pöpec, nálam jó volt.
De a gyári megoldás is bejött nekem (Symbian Anna). Mindig jelezte, ha új e-mail, max 5 perc késést vettem észre (freemail, gmail).De nekem tényleg ez az első okos teló. És jelenleg amúgy is sokat vagyok gépnél, így én a netes funkciókat ritkán használom a telón.
Visszont találtam egy Youtube-os videót neked, ahol Symbian Annán bemutatják a működését, ezeknek a Google szolgáltatásoknak (gmail, címjegyzék, naptár funkciót is láttam benne):
Egy kis video a google szolgáltatásiról Nokia n8 S3 Annán -
MC Pite
veterán
válasz
Gabócza #14318 üzenetére
Mél tuti; viszont naptárral és jegyzetekkel nemrégiben nem ment a szinkronizálás.
ha backupnak/online elérhetőként akarod 'csak' szinkronizálni, az ovi sync-el viszont frankón megy.
Bellével én várnék a hivatalos kiadásig, addig vadászhatod hogy mi miért nem megy vele...Más: Nokiából mindegy milyen garisat veszek? Ugye SE telefonból ha nem eredetileg itthonra készült verziók szerzek be (gsm boltokban jellemző) sw-t nem tudok rajta (hákolás nélkül) frissíteni. Nokiánál is van vmi ilyen; vagy ott egál? Ha nokiás garpapír van gondolom él a gyári 2 év - mert van ahol 1 évvel hirdetik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest