- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
gti16v
őstag
válasz
stewe780 #2937 üzenetére
nekem gyári független 2 év garis és van ilyen opció,hogy kamera hangja ki...
más:
nekem kibírt az akku egy egész napot,és mindent csináltam vele,többek között lett 200mb adatforgalom is...gps stb,és egy orvosi rendelő várójában folyamatosan nyomkodtam 4 órát...(SPB_Mobile_Shell,szabttam személyre,nem kis munka).szóval ennyit korábban egy s60 as nokia telóm sem bírt ki...gratula...
és a kijelző fényereje is maxon,volt,sőt az előzö progi szerintem adott rá,még egy kis "kakaót" -
Ufff
senior tag
válasz
stewe780 #2950 üzenetére
Szerintem is veled van a baj.
Stewe780: - Az N8 cpu-ja ugyanaz az architect mint az S60v5-ös telóké, csak a freki nagyobb, vagy minőségbeli eltérés is van a cpu-k között?
Misály: - IgenEbben mit nem értesz? Az első mondatra a válasz: IGEN. Ez lefordítva csak neked: UGYANAZ.
Ebből adódóan a kérdés második részére már nincs is szükség, mert EGYFORMA!
Remélem érhető volt... -
Misály
addikt
válasz
stewe780 #2950 üzenetére
"Az N8 cpu-ja ugyanaz az architect mint az S60v5-ös telóké, csak a freki nagyobb ... "
"IGEN" - ha a kerdes elo felere igen a valasz , miert varsz el valaszt a masik reszere?De jo csak kedvedert: Draga stewe780, mivel nem erted az egyszavas valaszokat, igen, az n8 cpuja ugyanaz mint az s60v5-osoke, minosegbeli elteres nincsen. Remelem igy menni fog.
[ Módosította: philoxenia ]
-
Misály
addikt
válasz
stewe780 #2927 üzenetére
Ezekre a kerdeseidre mar valaszoltam, nem ertem miert nehez a ket igent felfogni, ezert mondom hogy fassagokat beszelsz. Hihetetlen hogy ezen vagy leakadva, amikor kimerito valaszt kaptal. Szerintem keruld messzire az N8-at ha ellenerzeseid vannak, vagy csak azt latod benne hogy egy 5800 femhazban, mert ez egyszeruen nonszensz.
Jacis. Wifi nalam betonstabil, egy Asus wl520g routeren keresztul, de eddig nyilvanossal se volt gondom.
Tobbiek, akik hianyoljak a telefon meltatasat: En peldaul nem fogok omlegeni rola, hasznalom. Nem vagyok elfogult telefonbuzi aki azert jar forumba, hogy hatvanszor leirhassa hogy mennyire jol dontott, hogy ezt vette meg. Mindemellett ketszer volt problemam a keszulekkel, mindketto olyan, amire 5 percen belul rajottem ( foursquare widgetet kerulni kell mert a hivatalos foursquare kliens tragya es beakasztja a telefont, es az elmebeteg, es egy user error volt a tarcsazonal, arra nem vagyok buszke
)
Mellesleg a fent vazolt gondok egyikevel se talalkoztam, tovabbmegyek, Ovi sutie gond nelkul frissitette a maps-et es a telefonon levo terkepeket is gond nelkul updateelte egybol telepites utan, kerdes nelkul.
A keszuleket a T-nel vettem.
Udv
-
Nick no.1
aktív tag
válasz
stewe780 #2916 üzenetére
Miért nem mész valahova(Médiamark..stb) megnézni a telefont.személyesen s utána döntsd el .....hogy ez való neked vs nem ez a te világod,de ne várd ,hogy azt mondjuk amit Te szeretnél.Az N8 az nem 5800,hasonló,mert symbian van rajta,de egy sokkal jobban sikerült készülék.Miért nekünk kéne meggyőzni ,hogy milyen készüléket vegyél...?
-
-
Misály
addikt
válasz
stewe780 #2884 üzenetére
Fu bazzeg el se olvastad amit eddig irtam, nem is ertem mi a szarnak valaszolok mar egyaltalan.
Basszki ma mar minden dedikalt grafikus gyorsitot gpunak hivnak, komolyan ezen vagy fennakadva?
Nem husz eves fogalomrol beszelunk te meg ide akarod keverni hercules korszakot.Szerinted ha ez az osdi arm11 hajtana a guit, akkor nem ugyanolyan lenne mint egy s60v5?
Nem mellesleg az osszes snapdragonban ott figyel a dedikalt gpu. Csak hogy az androidot is idekeverjuk.
Joey a menu gomb telleg idiota helyen van, meg igy 3 het utan is neha zavarba hoz. Bal kezzel kis kezueknek eselytelen.
-
Misály
addikt
válasz
stewe780 #2864 üzenetére
Egyik feltetelezesed sem igaz,
Annyi a lenyeg hogy a temaeffektek ugyanugy mukodnek mint pl windowsban a minimize, ha bekapcsolod kicsit tovabb tart a dolog, kb fel masodperccel, de valos muvelet a hatterben nincs csak berak a ket allapot koze egy animaciot, ez persze lassitja a dolgokat, akarmilyen vas van alatta,
A homescreen valtas S^3-ben gyors, ha nincs bekapcsolva a temahatas, egyaltalan nem ugy mukodik mint androidban, 3 kulonallo screent kapcsolnak ossze animaciokkal ( ugy kell elkepzelni mint egy slideshow-t lo a ket screenrol egy screenshotot es tol egyet rajtuk oldalra )
Az androidnal valoban egybefuggo a homescreen ezert is kapsz is lehet olyan szepen scrollozni rajta, es valoszinuleg a kovetkezo frissitesnel megkapja a symbian is ezt a szisztemat ( volt par kosza video rola )
Es igen, megegyszer a gui-t a gpu hajtja, ha van effekt ha nincs, ezert nem kell annyira eros processzor ala. Tobbek kozt azert lett kihagyva az S^2 mert ott nem gpu hajtja az avkont.
Fenntartom hogy tevedek, szakavatottabb emberek biztos ismerik az osszes markanevet a megoldasokra symbianban, de az elv ez.
-
Just486
senior tag
válasz
stewe780 #2425 üzenetére
Tudom, hogy jobb a CMOS mint a CCD esetünkben legalábbis) és azt is tudom hogy miért: mert ha a CCD fizikai méretét csökkentik, akkor a képzaj is jelentősen megnövekszik. A CMOS ilyen szempontból előnyösebb mobilokban. A nagy látószöghöz annyit, hogy esetemben egy dologra volt jó: Hogy torzítsa a képet(pl házak sarkai szétállnak). És ez nem csak ez én telefonomban ilyen. Ha valaki azt mondja hogy de, az hülye és nem ért hozzá. Zeiss optikával kár is volt előjönnöd, ezt most nem rád értem, de tipikus papíron adattal vagdalózás, nem kedvelem. Felőlem Isten is csiszolhatta a lencsét - ami egyébként műanyag, még a legkülső is, ezért annyira nem fekszik nekem, mert ugyi karcolódik, lencsevédő meg nincs - ha az szar. Multitouchot illetőn egy olyan funkció van amit hiányolok: a multitouch. Valódi hiányát nem érezném még a p-t-z -nek sem, egy rezisztív képernyővel is tök jól elvagyok(és jobban is kedvelem őket), de ha mindenképpen egy példát akarsz kicsikarni belőlem, akkor simán említhetem neked a Shift nevű játékot ahol ha fékeznék meg váltanék egyszerre, az már nem minden esetben megy. Hangsúlyoznám hogy ez csak egy kényszerű példa, mert nem játszok mobilon, de ha játszanék feltűnne ez a hiányosság és nagyon is zavarna. - Mátyás
-
törölt tag
válasz
stewe780 #1958 üzenetére
jah, azok a legjobb flémek, amikor már rég feledésbe merül az eredeti felvetés
mindegy, hát van egy olyan feature benne, ami sok embernek bejöhet. sok embernek már az is bejön, hogy nokia, meg symbian, meg csakazértis. legyen, vegyék meg és használják egészséggel. csak azt nem szeretem, amikor jönnek itt megmagyarzáni, hogy ez mennyivel jobb és mennyivel inkább megéri az árát, mint az x meg y meg z telefonok...
-
Misály
addikt
válasz
stewe780 #1961 üzenetére
"Az meg motiváló tényező valakinek, hogy valamely típus tömegtelefon
?" Rossz oldalrol kozelitetted meg a kerdest. Hadd ne magyarazzam meg miert. A C6-01 tomegtermek lesz annak lett pozicionalva, mint anno az 5800. A vasarlok nem azert fogjak venni mert tomegtelefon, hanem azert mert olcso lesz.
Galahead, office communicator = vallalati msn, ami exchange alapokon nyugszik, nagyon sok es nagyon hasznos funkcioi vannak. Pl a statusodat az outlook calendarhoz igazitja, van benne livemeeting opcio, kompatibilis cisco voip-val, msn kompatibilis, es meg sorolhatnam. Aki viszont nem dolgozik nagyvallalati kornyezetben exchange alatt azoknak halal felesleges dolog, de en pl tudnam hasznat venni, elvegre olcsobb kulfoldi kollegaval chatelni interneten, mint felhivni. Ez pl nalam egy hatalmas erossege az E7-nek, es szerintem rengeteg vallalat nagy hasznat fogja venni, mert hiaba van pl iDialog iphonera ami tamogatja a communicatort, az nem hivatalos Microsoft termek.
-
törölt tag
válasz
stewe780 #1943 üzenetére
lehet, hogy mobilban ez most a legjobb, én csak azt mondom (abból indult ki a vita ugye, hogy "nem elég ha a kamerája kiemelkedő?"), hogy nem mindenkinek elég. mert a kamerát mobilban mondjuk hetente/havonta használom, míg az érintőképernyőt naponta, így annál nem mindegy, hogy milyen minőségű. nekem kamerában egy 3mpx-es (tessék megkapaszkodni!) fixfókuszos cucc is pontosan olyan jó lenne. lehet vele képet rögzíteni, kivehetőek rajta a dolgok nagyjából. ha fényképezni akarok, akkor arra fényképezőt használok (rendeset, rendes optikával).
Dare2Live: én amióta zenére használom a telefonjaimat, azóta nem igazán találok alkalmas készüléket erre. az N78 volt a legszarabb, utána jön a Milestone csak simán pocsék, aztán BB8900 (csak ott 2-3 óra zenével meg lehetett ölni az akksit, ami amúg szépen bírta a strapát), most a ROKR E2 is egész tűrhetően szól, de talán lágjobb az M8 volt. de egyik sem éri el a Meizu M6-om hangminőségét (ugyanazzal a nem is profinak számító Creative EP630-as fülessel tesztelve), pedig még az sem csúcs az mp3 lejátszók közt. egyik ismerősöm Sony mp3 lejátszója sokkal jobban szól, és akkor még hol van ez egy rendes otthoni erősítőszettől...
amúgy igen, nagyon sajnálom, hogy erre nem figyelnek a gyártók, dehát gondolom ez azért van, mert ahogy az 5ezer forintos tesco gazdaságos mp3 lejátszót is kilóra adják el, megfelel ez is a tömegeknek... -
törölt tag
válasz
stewe780 #1931 üzenetére
ja, jó, ha te mondod... én már ne mhiszek a mesékben. hány éve mondják, hogy na majd mostmár tényleg utólérik a mobilok a kompakt gépeket. már a K750 óta ez megy. de valahogy mégsem. ahogy mp3 lejátszásban sem érték utól egy értelmesebb mp3 lejátszó szintjét, pedig annak nincs is igazából fizikai akadálya...
-
zool1
őstag
válasz
stewe780 #1889 üzenetére
Üdv!
Nah szóval eddig csak a nokiám volt meg voltam velül elégedve igaz picit lassabbak néha fejre állnak egy két dolog miatt, elfogy a ram pld böngédzés közben, de jól teszik a dolgukat a hétköznapokban. SGSről miért N8?! Egy részt az anyaghasználat, ugyan nagy gond nincsen vele félre értés ne essék, de úgy vigyázok rá mint egy hímes tojásra a nokiára is vigyáztam de erre szerintem jobban kell. Meg mintha a hétköznapokban egy picit "nekem" nagy lenne, de ez privát vélemény. Az n8 fémházban van és a kamerája is jó. Nekem nincs +ban fényképezőgépem. Mondjuk SGS kamerája sem rossz. A fentiek mind szubjektív vélemény. De azért kezdem megszeretni is az SGSt. Majd meglátjuk mi lesz...!
-
jacis
nagyúr
válasz
stewe780 #789 üzenetére
Szia.
Nekem is volt 5800-ám. 3 olyan dolog volt ami miatt lecseréltem:
- kicsi kijelző
- rezisztív kijelző
- rendszeres fagyások
Amúgy szerintem maga a Symbian redszer nem rossz. Nekem volt amikor egyszerre 5-6 alkalmazás is futott rajta probléma nélkül.
Ami miatt N8-ra váltok:
- valós multitask (nem hibernálás)
- jó és még talán jobbá (multitouch) is váló GPS
- USB OTG
- végre egy telefon normális készenléti idővel
- jó kamera (5800-val 1800 kép, iPhone 3G-vel 2000 kép) így nekem ez mindenképpen előre lépést jelent majdEgy ponton lesz visszalépés az iPhone után az pedig a web böngésző. Mivel a netezéseim 90%-át telefonon végzem így amíg nem lesz kint az új böngésző biztos lesznek gondjaim.
Ami számomra megint csak nem zavaró az a kijelző felbontása mivel a 3G-mhez képest ez ebben is jobb.
Összeségében szerintem nem rossz telefon lesz ez. -
gyoref1
aktív tag
válasz
stewe780 #789 üzenetére
és ezek ? :
A Symbian^3 TELJESEN újra lett írva. Nincsenek többé felesleges cuccok benne, amit már senki sem használ, nincs benne sok olyan vacak ami csak a rendszert lassítja, sőt, mindent frissítettek. Csak egy pár példa kedvéért:
- Avkon képkezelő frissítve - gyorsabb, jobb MIF kezelés
- OpenGL és OpenVG frissítve - a lehető legjobb hardvergyorsítású grafikamegjelenítés mind 2 mind 3 dimenzióban
- A teljes rendszer kernel újraírva
- Minden egyes szerver, kliens, modul kitisztogatva
- Teljes hardveres gyorsítás támogatása (még az i8910 is csak a programok gyorsítását támogatta, a rendszerét nem)
- Új WebKit motor - gyorsabb, jobb, szebb HTML(5) megjelenítés
- Flash 4.1
- USB OTG, HDMI támogatása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest