- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
janek69 #30118 üzenetére
A hozzászólásodból az jön le, hogy a telefon az Nokia, a többi csak villogni való kütyü.
Neked nagyok, ez ok, de attól nem lehetne vele dolgozni? Ez több mint vicces.
Sikerül a magyarokat úgy egyben lehúzni (ezért külön gratuláció jár), de az a lényeg hogy nem vagy elvakult, és nem általánosítasz. El sem tudom képzelni mi lenne ha elvakult lennél
"Beszélhetnénk arról is,hogy ki milyen progikkal teszi jobbá az N8-at,de azt meg mindenki leszarja."
Olvass vissza pár ezer hozzászólást. Hidd el, rengeteg szó volt a programokról, csak nincs rá semmi új mivel a Nokia ( tudod az egyetlen telefon gyártó) kinyírta a symbiant, és nem nagyon ömlenek rá az új dolgok.
Kétség kívül jó készülék az N8, de az előző hozzászólásod elvakult volt, hiába nem annak szántad. Ennyi a történet, és nem több.
Ha nem jön át ebből, hogy mit miért írtam akkor felesleges tovább ragozni, ha meg megérted, akkor nincs mit folytatni, így mindenképpen befejezendő részemről.
csabyka666
A minőséggel semmi gond nincs. Én külön választanám az érintős készülékeket a régiektől. Anno a Nokia élgyártó volt. Az S40 készülékek tarolták a piacot, az okos telefonok terén a symbian verhetetlen volt. A mai napig nem tudok jobb rendszert a "hagyományos készülékekre", de a tapicskolós telefonok megjelenésénél eltört valami. A symbiant nem erre találták ki. Átírták, de az alapjaitól kellett volna újraírni, és időben kellett volna meglépni. A Meego szerintem jó vonal lett volna, de ez egy másik történet. Elcseszték sajnos. A wp vonal meg vagy bejön vagy nem -
Sakab
senior tag
válasz
janek69 #30115 üzenetére
Bocs Finnek nem Franciák elírtam
Az ilyen hozzá állás miat tart itt szerintem a Nokia:Itt meg a Samsung:
Blackberry (RIM) nek is bekellett látni hogy a "munka/üzleti" telefonokból CSAK nem tud megélni és nyitni kell a "plázásvillógós" telefonok felé mert különben lehúzhatják a rólót -
Ricardo
titán
válasz
janek69 #30115 üzenetére
"A másik dolog,hogy ha valakinek nem arra kell egy telefon amire való,akkor ne vegyen telefont,hanem vegyen kütyüt.A telefonra azt írják,hogy Nokia. A többit kütyünek hívják. Samsung,HTC,......."
Kicsit sem vagy elfogult
"Ezen felül lehessen vele normális minőségben beszélni,e-mailt írni,ha kell a neten megnézni néhány dolgot,legyen strapabíró."
Nézd meg az itteni hozzászólásokat. nem kell sokat visszaolvasni. nem igazán jó az billentyűzet. Neten megnézni a dolgokat? keress rá, hányan szídják a gyári böngészőt
-
perge666
veterán
válasz
janek69 #29988 üzenetére
A vas nem egy nagy dúrranás?Igazad van,de 3x erősebb a procija mint az N8-nak.
Kamerában tényleg alul marad,de mint írtam is nem esküvői fotózásra kell
Nekem egy nagy és szép kijelzős telefon kellene,amin android rendszer fut!
A 3D nem alapfeltétel,de ez a HTC nagyon megtetszett,főleg amikor élőben a kezembe fogtam!
S2-n is gondolkodok!
Bár lenne az N8-nak nagy testvére android rendszerrel -
perge666
veterán
válasz
janek69 #29963 üzenetére
Igen az akku idő kissé zavar,de a kamera legyen a legnagyobb gondja.Nem fényképész az én szakmám
gretzky77 -Nem 1:1-ben cserélek/jó is volna/pótolnom kell rá,nem is olyan keveset/25k/.
A váltás oka,mert jóval nagyobb kijelzőt szeretnék/ez elég fura,mert alig 2 hónapja még állitottam hogy az N8 kijelzőjénél nem kell nagyobb/,erősebb vasat is szeretnék,android adta lehetőségekkel!
Ha ez a csere véletlenül nem jön össze,akkor nem nézek másikat,koptatom még a Nokiát,mert nagyon szeretem!
Elvileg tegnap megbeszéltük hogy összefutunk majd egy helyen,csak még időnontot nem tudtunk egyeztetni! -
Misály
addikt
válasz
janek69 #29950 üzenetére
Nyugi toki, nem bant senki. Meg N8 tulajkent is tudtam szapulni az N8-at. Ha benned annyira eros a kognitiv disszonancia, hogy nem vagy hajlando belatni a hibait akkor elj vele boldogan, de ne masoknak frocsogj.
Nem powerkodom, leirtam mar azt is mi hianyzik a WP-ben az N8-al szemben.
Es parszor mar leirtam, fosok az androidra, egy takolt hulladek az a rendszer ezert nem is tartom mervadonak.
Nem fikazni jarok ide, elso hozzaszolasom WP-vel kapcsolatban azoknak szolt, akik tervezik a valtast. Es osszedobtam egy pro es kontrat. Azota az osszes struccpolitikat folytato symbugris atvagna a torkomat mert ra merek vilagitani az OS eleg melyen gyokeredzo hibaira. Magaval az N8-al semmi bajom nincsen, amit futtat azzal annal tobb.
Egyszeru feladat, chatelj valakivel facebookon es az altala kuldott youtube linket hq-ban nyisd meg bongeszoben. Ilyet a symbian out-of-the-box nem tud (kulon app kell chat-hez kulon at kell allitani a browseragentet hogy normalis minosegben nezhess videokat). Ilyen jellegu modern kommunikacios hianyossagoktol verzik el a rendszer.
Nem anyaztam soha, nem fikaztam soha. Te reagalod nem kicsit tul a dolgokat.
-
Misály
addikt
válasz
janek69 #29912 üzenetére
Csak tudod 2012-ben az mar eleg szomoru, ha egy beragadt process megfagyasztja az egesz os-t, ahelyett hogy az os azonnal lelone. Es ez az igenytelenseg atjarja az egesz symbiant. Addig persze hogy mukodik amig nem futtatsz rajta 3rd party appokat, de amint hasznalod modern okostelefonkent jon az anyazas.
Mellesleg mint sok hsz-el ezelott is allitottam, nekem megfelelt az N8 egeszen addig, amig nem kellett neten hasznalni. Telefonkent valoban jo. Modern kommunikacios eszkozkent (skype,viber,fb,linkedin,twitter csakhogy a jobbakat emlitsem), mar kozel sem teljesit jol es meg finoman fogalmaztam.
Mellesleg nem kell fozott rom hogy kiakasszad a telefont.
-
Sakab
senior tag
válasz
janek69 #29816 üzenetére
Köszi ezt már 1xer megcsináltam és most vagy 3x nekikezdtem és sikerült úgyösszekavarnom hogy már a ROMpatcher+ el sem indul ( /sys/bin/patcher*.ldd Not found!) hogy tudnék egy teljes resetet csinálni amivel mindent de mindent visszaállítok az alap beállításra és akkor akkor előről kezdeném. Elösször a hack-el utána meg a programok felpakolgatásával.
-
-
gretzky77
veterán
-
Declare
őstag
válasz
janek69 #29569 üzenetére
low memori hát most elkezdtem kutakodni külföldi fórumon is, nem egy egyedi jelenség....szerencséd van vagy nem tudom.
Kijelző pontatlanságán, próbálj ki egy applet és megtudod....vagyis inkább ne és akkor boldog maradsz
(no offense, klassz az apple de túlárazott és vannak hiányosságai, tudom vegyek azt....drága és úgy gondoltam el leszek 3-4 évig az n8 ammal...)
Androidot köszi, meghagyom másnak
Mindenesetre továbbra is ha valakinek van tanácsa, tippje, mit kezdjek a telóval akkor köszi
Egyenlőre erőt gyűjtök egy újabb újra telepítésre, aztán ha az sem segít akkor nem tudom....
-
Elims
veterán
válasz
janek69 #29550 üzenetére
Ezért érdemes használni a 2G/3G widgetet. Nekem tökéletesen "hasít" a 2G.Ha netezek 90%-ban telefonról teszem.Simán jó. Ha 1.5megás vmit szeretnék küldeni,átváltok 3G-re és "pikk-pakk" elnyomja.
Nekem ne váltogasson,jobban meríti az akksit.
A bt fülessel kapcsolatban nálam is ugyanaz a helyzet,mint Janeknál,minden O.K. !Misály: szerintem próbálj meg egy másik n8-at.
-
Misály
addikt
válasz
janek69 #29531 üzenetére
Jah, csak a gyari bt-503-as mediavezerlo gombjait hol kezeli hol nem. Ezzel szemben windows 7re kotve ez a fules minden korulmeny kozott ugy mukodik, ahogy elvarnad.
"Mobil net meg honnan veszed,hogy a készülék hibája.Lehet az szolgáltató gond is.Egyébként meg amire egy telefonon kell a net,arra az edge is megfelel és úgy meg nem fog ugrálni.Ja és a belle refresben alapból ott a 3G/2G váltó widget." - halozati lefedettseg valoban nem, ertheto ha a dozsa gyorgy uti aluljaroban atkapcsol edge-re, ezzel semmi gond. Az a baj, hogy ha valtas kozben csinalsz valamit, a telefon eldobja a kapcsolatot es nem hajlando tovabb tolteni az adatot. 2G meg tetulassu mobilon is, bocsanat ha szeretem gyorsan elkuldeni a levelemet amiben van egy masfel megas csatolmany.
-
akos3
addikt
válasz
janek69 #29497 üzenetére
Nem tudom. SWL.UNL file-t mikor átírom, vhogy nem érzékeli jól. Pedig mindent ugy csinálok ahogy le van írva. Igaz, h az 5ös symbi leírással csinálom, mert bellére nem találtma a nokiaprogramokon, nem tom h ez mennyit számít.
Én offlinbe használom a navit, nincs netem, így engem csak az érdekel, h úgy hogy müxik. És úgy sajnos nem a legtökéletesebb..
-
akos3
addikt
válasz
janek69 #29494 üzenetére
Hát N8ra nem tudta feltenni az N85-ön használt Garminom, a Nokia térképével nem vok megelégedve. Nem is a térképpel, hanem a kereséssel. Olyan utcákra mondja azt h nincs, amit tudok, hogy van, csak épp azt nem, h hol. Nagyon sz@r sztem a keresője, nem 1x okozott már bosszúságot.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
janek69 #29475 üzenetére
Elolvasgattam, amit írtak a linken és beugrott, hogy olvastam már róla máshol is, hogy a hotmail migrálódik az outlook.com-ra. Ráadásul exchange fiókként kellene már kezelni. Azt nem tudom, hogy működik-e, mert se hotmailes, se outlookos mailem nincs. Viszont más exchange-es fiókot használok, úgyhogy a próba emiatt eleve nem lehetséges.
-
dionaea
őstag
válasz
janek69 #29436 üzenetére
szerintem min 1 év hogy 40-50 ért meg lehessen csípni. i8910 ből ki indulva mondom ezt az is halott rendszerrel jött ki
és 2 év teltel hogy megfizethető legyen. viszont ami lesz majd a piacon azt meg nem adja oda senki olcsón mert akkor már a polcon is maradhat. még az n8 is "drága" sőt rengeteg leharcolt készülék van. -
Just486
senior tag
válasz
janek69 #29444 üzenetére
Ne wikipédiázz, inkább nézz utána rendesen, hogy ne beszélj zöldségeket. El most nem mesélem, de támpontként: van PV és PV.
Nem nyitottam meg a linket, de vagy megint a wikipédia hordott össze hülyeségeket, vagy csak nem tudsz olvasni / hozzáköltesz / elveszel abból amit leírt.Na, látom megy ez.
-
válasz
janek69 #29354 üzenetére
Ha-ha-ha!!!!
Ez nem igaz!!!
Ha mégis igaz, akkor sajnos igen nagy a gáz. Rájöttek esetleg, hogy mégis lesz szörfész mobilja az MS-nek???
Nem kellett volna a MeeGót kidobni! Halló!!!
Én az elején valahol láttam hogy a MS nagy ívben leszarja a Nokia elvárásait és maga fog lépni. Nem is értem miért volt ez a felhajtás.
Ja - Megvan!
A Winfon fejlesztési veszteségeit nem az MS hanem a Nokiával nyelették le! (Én szőke!)
-
Just486
senior tag
válasz
janek69 #29354 üzenetére
A Nokia - bár saját tudtán kívül - már több androidos telót is csinált
Egyébként nem vennék mérget erre a droid dologra, több korábbi mobiljuk is linux alapú volt. Ide értve a korai "tabletjeiket" aztán a Maemo 5 (Fremantle) N900 -at, vagy akár a "Maemo 6" (Harmattan) N9 -et.
Ráadásul a Nokia Suite sincs kint Linuxra, akár azt is akarhatják portolni.
-
deka10
senior tag
-
Just486
senior tag
válasz
janek69 #29235 üzenetére
Misály már a téma fórumában kifejtette elég megalapozottnak tűnő álláspontját, miszerint nem a mérnökök mentek el, hanem a részleg reklámarca. A kettő nem ugyan az.
-
gyurmau
tag
válasz
janek69 #29076 üzenetére
A tesztek retorikája (fikció)
Bevezetés
Nokia: A Nokia bajban van, a Symbian haldoklik, Elop, a WP7 – WP8, rányomja a bélyegét stb. és brrrr
X készülék: Sokat tettek, tesznek, innováció, az élet szép, de jó csaj a barátnőd stb.
Külső
Nokia: nem csúnya, a funoknak biztos be fog jönni
X készülék: wow
BB, Iphon :
Méret
Nokia: szép, meg minden, de hát akkora, mint egy ház
X készülék: na, igen, ekkora méretben már élmény az internet és a filmnézés
Tömeg
Nokia: le fog szakadni a zsebed, ha nem a kezed
X készülék: érezni fogod, hogy van benne anyag, nem valami kínai klón ceruzaelemmel
Felbontás
Nokia: kellemes érték
X készülék: vazze, sűrűbb, mint a szifon
Kamera
Nokia: hát akkor sem egy DSLR
X készülék: ne felejtsük el, hogy ez elsősorban telefon
Menü
Nokia: Aki már egyszer látott Symbian menüt, az már látta az összest
X készülék: A jól bevált felhasználói élményen kár lett volna változtatni
Software
Nokia: Sajnos az első bekapcsoláskor már egy frissítéssel ijesztget, ami jól mutatja, van még min csiszolni
X készülék: Már az első bekapcsoláskor frissítés érkezik, ami jól mutatja, hogy bizony nem felejtkeznek el rólunk -
válasz
janek69 #29116 üzenetére
Woooaaaaaa!!!!
Fasszentos!!!!!
Ellenben ahogy látom, félő - kicsit kevés lesz az alkalmazás rá!
A BB1O ennél ígéretesebb, mert van mögötte jelentős múlt, és igen erősen nyomják az új dolgokat bele.
Ahogy hallottuk, Jolla elsősorban kínának készül. Ott vert helyzetű az Apple.
-
SteveJobs
őstag
válasz
janek69 #29067 üzenetére
Végül is igaz amit írsz. Ezelőtt kb 4 hónapja írtam,hogy a Nokiát nem kell leírni.És bejött !!! Csak az a baj,hogy ezek csing csungog még a szarból is telefont csinálnak.Ja meg milyen munka körülmények között dolgoznak meg pár fityingért .Nálunk meg azt számolják ,hogy 1négyzetméteren hány tyukot lehet tartani.Európában meg haldoklik a gazdaság.
-
zorzy4
addikt
válasz
janek69 #28160 üzenetére
"Ellenben ha egyszer töltőre dugod,akkor ajánlott fullra feltölteni. Ezért nem szoktam az USB kábelt soha használni,mert azt ugye csak az adatátvitel idejére dugná fel az ember. " Na ebben maximálisan egyet értek. Sok kis töltés és hamarabb tönkre megy az akku. Inkább éjszaka kikapcsolva. Amúgy sok a tévhit. Nem árt ha neki ha véletlenül lemerül teljesen illetve, ugyan úgy előfordulhat memória effektus, mit a nm-hi nál. Ezért megy hamar tönkre az akku olyanoknál, akik mindennap töltőre dugják a biztonság kedvéért.
-
-
-
perge666
veterán
válasz
janek69 #28146 üzenetére
Amióta új munkahelyre kerültem,elég sokat melózok,és azóta tényleg főként telefonálásra használom.Párommal ingyen beszélünk egymás közt,és napi 30-40 percet tutira beszélünk.Este 9-töl másnap reggel 10-ig energiatakarékos módba van a teló,ez szerintem sokat kímél!!
Ezelőtt csak hajnal 5-ig volt,akkor 6 napig bírta,de 9-10-óráig nem is használom.
Mielőtt feltelepitettem volna a BatteryInfo progit 3-4 napig bírta ha csak telefonáltam.
Napi GPS és zenehallgatás és játék mellett 2 naponta töltöttem mikor megvettem.Amúgy naponta frissiti magát autómatikusan az időjárás előrejelző wifin keresztül,meg ébresztést használok napi szinten meg telefonálok.
A többit időnként egyszer egyszer.Mielőtt megkérdezné valaki hogy minek nekem ilyen telefon ha ki sem használom,az a válasz rá hogy kihasználom én amikor kell,csak nem olyan sűrün mint mondjuk másoknak!
Legalább kímélve van a kicsike -
válasz
janek69 #28088 üzenetére
Kösz! Amikor megkaptam a gépet az ilyeneket, mint origo, WebTv és társai töröltem, mert hiába T-s nem kellenek ezek.
Levelezni nem ezen szoktam.
A Sporttracker volt egy nagy csalódás, azt törölem /uninstall/ és a mappáit is le kellett szedtem, mert hagyott fent 4 megát a C.n
Navigáció van, és van Tömegközlekedés app is.
Használok még Skype, időjárás, Opera és jegyzetek/kétlem, hogy szöveg nagyon sokat foglal el./ Folderplay
és nagyjából ennyi...
Már nem fényképezek a CameraPro-val sem. Nem nyűgözött le, újat nem adott. HDR nem érdekel. -
vanezigy
aktív tag
válasz
janek69 #28063 üzenetére
Egy kicsit sem unom de most nem fogok feltenni ezért pluszba egy appot...
Most újratettem a vasat megint, csak a legszükségesebbeket tettem rá, aztán majd referálok..A gyári navival kapcsolatban, én sem tudom beállítani, hogy gyalogosan legyen, nincs semmilyen pöttyöm...
-
akos3
addikt
válasz
janek69 #28038 üzenetére
Most átállítottam a bejövőket, h ne 250-et mentsen, hanem 60-at csak. Az mit jelent, h fejlécet tölt le? Csak akkor tölti le a teljes e-mailt, ha megnyitni akarom?
(#28036) vanezigy Hát nem tom, mert a progik 95%-a az E:-re vagy az F:-re van telepitve. a Store is ugy van beállítva. Nem tom mi okozhatja ezt. reggel felkeltem látom, h 53,3 mb. lefuttattam a mobile cleanert lett belőle 53,6. megnézem egy ora múlva akkor már 53,7. Töröltem pár e-mail-t 54,1 lett most. (egyszer volt olyan, h diekt megnéztem, mit csinál, ha törlök egy e-mailt és nőtt(!!) egy tized mb-ot a foglalt memória. nem tom h az e-maillel van összefüggésbe v puszta véletlen, de néztem..
Am az sms-t hova menti? Persze h nem lehet beállítani, mint a régebbieken..
Szerk. töröltem e-mailt elég sokat (kb 50-et), megnéztem és 53,1 mb lett
wtf. majd ott a kezemben felugrott 53,6-ra és most 52,9-nél tartunk. Ez mi már? elég furcsa
Szerk2: áh, ár 54,1mb. Nh jo nem nézegetm többet -
válasz
janek69 #28033 üzenetére
A történet vérciki volt. A csávó még arra sem emlékezett, hogy ahol hagyta, volt-e fizetős parkoló zóna. Ezeken sajnos az okostelefon sem segít.
/Megkapta a lejárt jegyre a pótdijjat. Gyorsan be is fizette. Úgy mesélték, hogy az ügyfeles lányok röhögve intézték a befizetést.../
más: Érdemes-e venni N8-ast, vagy 7O1-et még?
A párom vett 7OO-ast, de azt most már azt állítja, hogy az egy khaksi... Nagyon ciki, hogy nem kérdezett meg engem, mielőtt ajánlhattam volna mást neki. /Égeti magát vele előttem./ -
válasz
janek69 #28029 üzenetére
A-ha. Az segíteni szokott. Aztán úgy jársz mint a tavalyi tag, akinek a kocsiját nem találta, és a fél XI ker már azt kereste.
Meglett - kb fél kerülettel arrébb, és kapott parkolási büntit is, mert lejárt a jegye.
Meg kell jegyeznem a tag nem volt százas látásra sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest