- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
donceleger8
őstag
válasz
stewe780 #25727 üzenetére
Nem tudom, hogy Made in Chine-e, személyesen nem néztem meg, és az van írva az újságban, hogy egyes üzletekben csak rendelésre! Ilyenkor meg közvetlen a gyártótól rendelik, csak nem kínai adnak már!
Szerencsére az én N8-al semmi baj sincs, jövő nyár végéig csak kibírja, addigra meg a 808 remélem lemegy, és akkor arra váltok! -
matyi19
őstag
válasz
stewe780 #25617 üzenetére
Nem tudom, mennyire követted nyomon a hozzászólásaimat a fórumon...
Végül is az a lényeg, hogy lecseréltem a szürke N8-at egy másik, jelen esetben Bronze N8-ra, lilulás miatt.
Én is olyan dobozban kaptam a másodikat mint Te. Mikor először megláttam, kicsit meg is ijedtem, hogy átvertek, de mint végül kiderült nem... Készítettem pár képet a két dobozról, az enyémen Made in Finland-ot ír, és a telefonon is.
Itt vannak a képek:
elölről
hátulról
bal felső sarokSzerintem ez a "továbbfejlesztett" vagy nem tudom mi ez a különbség a két doboz között doboz hisz az elősző szürke N8-am 2011.04.04-ben volt vásárolva, míg a mostani Bronze 2011.12.17-én.
[ Módosította: koxx ]
-
Just486
senior tag
válasz
stewe780 #25596 üzenetére
Egyáltalán nem így van. A vastagabb szigetelőanyaggal nem romlik arányosan a képernyő érzékenysége. Vagy hozzáérsz, vagy nem, nincs más opció. A működésüknek nem feltétele a megfelelő föld, csak az optimális működésüknek. Egyrészről ha nincs töltőn a telefon, a különbség gyakorlatilag észrevehetetlen, ha töltőn van akkor meg egészen biztos hogy pontatlanabb, mint tok nélkül. De gondolom nem nagyon szoktad a képernyő zajszintjét mérni tokkal, meg anélkül.
Majd ha visszakaptam az N9 -em ,veszek fel videót, hogy bemutassam, miről beszélek. - Ott szerencsére elég kevés gondot fordítottak a probléma kezelésére.Abba meg ne is menjünk bele, hogy normál esetben ilyennek tényleg nem lenne szabad előfordulnia, dehát a legtöbb ház elektromos rendszere jobbára össze vissza van mókolva.
-
Misály
addikt
válasz
stewe780 #25543 üzenetére
Egész nyugodt leszek amikor kiválasztom a következő készüléket, egyébként csak a kamera miatt nem váltottam még n8-ról, nincs értelmes megoldás egyszerűen. Egyébként nem a gyors teló a lényeg, hanem a stabilitás. Ne kelljen újraindítanom és minden feladatot akkor végezzen el, amikor én kiadom az utasítást, ez csak alapfunkcióknál van meg.
-
válasz
stewe780 #25543 üzenetére
Leszámítva a stabilitás- és sebességgondokat, amikkel ő kezdte ezt az egész vitát
, tényleg nem változott semmi az N8-cal.
A nekem szegezett kérdéssel kapcsolatban meg: mert a termékpolitikájukhoz nincs rájuk szükség. Meg egyébként se végeznek sok RnD-t a kamerákkal kapcsolatban, csak megveszik a Sony modulokat és alkalmazzák.
Erre lehetne mondani azt, hogy a Nokia innovál (végülis így van), de ez nem mond ellent annak, hogy a PV egy minimális erőfeszítéssel a kamera köré hegesztett telefon. Merthogy ez a kameráról szól, a többi csak járulékos sallang.
-
Misály
addikt
-
Regirck
senior tag
válasz
stewe780 #24975 üzenetére
Semmi ilyesmi szerintem.
Olyanok lesznek mint a fekete importos N8.
Ovit sim kártya alapján lövi be. Hiába vagy külföldön, ha forint kártyád van akkor forint árat ír ki.
Szerintem foglalkozni foglalkoznak majd vele, csak csere alkatrész nem nagyon lesz és horribilis árat fognak kérni. Kivétel ha szoftver miatt viszed be, de azért meg kár...
Én kétségbe nem esek. Néhány nagyobb itthoni GSM (XXl, Fortuna) biztos árulni fogja. Más kérdés mennyiért?
-
donceleger8
őstag
válasz
stewe780 #24852 üzenetére
Ezt nálam is csinálja, szerencsére ritkán és csak egyszer, egymás után többször még sosem. Úgy kb kéthetente egyszer, de lehet ritkábban, sajnos nem tudom pontosan mgemondani, mert nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Egyet visszalépek, és másodszorra már hívja is. Ezért én nem idegeskedem!
-
janek69
senior tag
-
válasz
stewe780 #23502 üzenetére
az a vicc,hogy ahogy elindult az egyik főképernyővel,azzal ment pár órával ezelőttig,mert szolt párom h merül.tehát: bekapcsolta reggel,du fényképezett 4et és ennyi. A menübe sem lépett be! ! Beragadt progi nincs,megnéztem handy taskkal. Kb 1óra alatt 4%ot merült,tokban,hozzá sem nyult.
-
janek69
senior tag
válasz
stewe780 #23455 üzenetére
Tedd fel a camera pro-t az tud folyamatos autofocus-t fotózásnál is.
Egyetlen bajom van a camera pro-val,hogy ha nem állítod be a setting-be,hogy minden indulásnál reseteljen a default értékekre,akkor nem tudod kiválasztani a 4000x3000-es felbontást.
Rubbi: Kár 16:9-ben fotózni,csináld 4:3-ba és max. ha nem kell,akkor ledarabolod a széleit.Én úgy szoktam vele lenni,hogy amit tud azt full-ba kihasználom és majd én lerontom ha kell.Van aki 3Mpixelre állítva használja. Inkább legyen 12Mpx,már a saját szerkesztőjével is át lehet méretezni ha kell.
-
janek69
senior tag
válasz
stewe780 #22526 üzenetére
Nekem a kamera mellett a GPS is nagyon fontos dolog és az N8-ban igazán jó és érzékeny gps van. Túrához,geocaching-hez használom na meg fényképezésre,mert egyáltalán nem veszek fényképezőt egy ilyen teló mellé. A Panasonic minidv videokamerám szegény szerintem már az állásban tönkrement.Ilyen minőségű videót nem is tudna csinálni.Az egy jó és fontos dolog nekem,hogy minden jó minőségű benne és nem kell 3-4 kütyüt vinnem mindenhova,ebben minden benne van. Nekem semmi bajom a symbiánnal sőt bajom inkább a droiddal volt,itt minden működik,stabil.... A csiri-viri nem kell,csak a stabilitás meg a hosszú aksiidő ez meg itt adott.
-
janek69
senior tag
válasz
stewe780 #22520 üzenetére
Látom téged is minden furcsaság aggaszt,ami a kamerával történik.
Én arra tippelek,hogy próbálgattál valami kamerás progit,ami hamarabb kilépet,mint ahogy rendesen lezárta volna a kamerát. Engem is mindig evett a fene az n95-nél,ha véletlen a szoftverből léptem ki és a fizikai védőt nem zártam le. Itt is enne a fene engem is ha úgymaradna,nem mintha okozna bármi gondot is,főként,ha nem direkt a napra fordítva tárolodMás:
Valaki tud valamit erről a browser-ről???
http://smart60.ru/files/1256667768_nokia-browser-2.12204.html. -
vanezigy
aktív tag
-
MC Pite
veterán
válasz
stewe780 #22432 üzenetére
Jó fényképező, jó üzemidő, fm transmitter...
Pikkolo^^, openmaps-os térképet elvileg be lehet rakni a sports-tracker alá... Legalábbis állítható opció, azt nem tudom hova kellene másolni...
Ufff, dehüjje vagy, naponta kéne körömrágva nézned a c-n mennyi hely van
Exchange eltávolítása Annáról, vagy ezen sima email fiók beállítása valaki?!?
95%os tömörítéssel 12mpixeles képek felmásznak 6megáig is - 3mpixel értelemszerűen 1,5 ilyenkor. Akinek számít esetleg, ma teszteltem.
-
janek69
senior tag
válasz
stewe780 #22376 üzenetére
Csak olyan mobil gyártó tud ehhez hasonló kamerás mobilt csinálni,aki rendes optikát tesz a cmos elé,de erre a nokián kívül senki nem ad. Nekem nem tetszik az android sem,hogy állandóan azzal kelljen foglalkoznom,hogy jajj,most nehogy bekapcsolva maradjon a wifi,vagy valami progi és 1 óra alatt megegye az aksit.Persze az még annyira nem is zavar,hogy amint a wifidre rámész azonnal elküldi a koordinátáidat,de az már igen,hogy ha csak egy pillanatra nem figyelsz,akkor az összes ismerősöd telefonszáma,email címe,lakcíme megy fel a google szerverére. Gyanítom a WP7 kb. hasonlóan teszi a dolgát.
-
janek69
senior tag
válasz
stewe780 #21928 üzenetére
Stewe780 a szívemből szóltál. Én már nem akartam semmit írni,mert nekem a szemem is kikezdték,de bármikor csinálok ennél jobb képet ugyanilyen fényviszonyok mellet a gyári progival,vagy ha nem azzal akkor a kamerapro-val. Ha a világos háttér miatt sötétedik le,akkor sötétebb területen méretek vele fényt és utána fényképezek és még sok-sok trükk,amit az N95-el találgattam ki.
Gabócza: "Nem azt mondom, hogy egy jó HDR kép készítése már fotóművészet, de pl. ezek azért nem rosszak.." Ezeknek a képeknek mi köze a valósághoz? Ugyanaz a gagyi érzetem van mint azoknál a piacon kapható csiri-viri giccses képeknél.
Ebből is kiderül,hogy én elégedett vagyok a valósággal,ezért is szeretem,ha a fényképezőm élethű képeket csinál.
-
válasz
stewe780 #21928 üzenetére
Pont ez különbözteti meg a fényképezőgépet használót a fotóművésztől.
Fotózni bárki tud, egy HDR képet is bárki tud készíteni, de hogy az jó is legyen, ahhoz kell az a "kicsike" plusz. Nem azt mondom, hogy egy jó HDR kép készítése már fotóművészet, de pl. ezek azért nem rosszak... -
csopi04
csendes tag
válasz
stewe780 #21467 üzenetére
Köszi, hogy megnézted! Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam. Anna /Belle video lejátszó képességre voltam kíváncsi. Telefonos letöltés után megnyitva, amit Anna akadás nélkül lejátszott most Belle-n akad. Belle-n vagy nem nyitja meg és jobb esetben az AdobeFlashPlayer weboldalt akarja megnyitni, vagy lefagy (halványuló Nokia felirat), nálam ez van. Értem én, hogy hardver, kondi, chip, modul, vagy ezeknek lelkük van?
-
Takilandbau
csendes tag
válasz
stewe780 #21467 üzenetére
(#21467) stewe780:
Eddig csak videón láttam ilyet, fényképen még nem...
Hát igen, ilyet még én sem tapasztaltam fotón...azért tűnt fel, hogy szabályosak...minden esetre érdekes jelenség,fotón főleg...(#21468) semetka:
Ez nekem is feltűnt már. Érdekesen mutat. Nem tom miért ilyen.Hát ezt én sem, pedig fotóztam már jó párat, és ilyet még nem láttam
Nem nehéz kiszúrni mert elég szembe ötlő egy avatott szemnek
-
MC Pite
veterán
válasz
stewe780 #21384 üzenetére
A kötőjeles dátumos a Belle, az egybedátumos az Anna (azaz balra Anna, jobbra Belle).
A hangfalon és az asztalon is nagyon feltűnő, de a motorház, zsepi is eléggé elüt . Tegnap több méterről fényképeztem, ott nagyon durva volt a különbség, a nagyjából homogén (bútor, erezettel) felületeket olajfestményezte...Plusz jó fényviszonyosnál is telefonon élesebb az Annás; Bellén már direkt nem
-
attisx
addikt
válasz
stewe780 #21284 üzenetére
"(Az agyam szakítom szét, ez a hülye store felkiáltójel nélkül nem hajlandó rátalálni, ezért nem találtam a 7végén.... )"
Szó, mi szó, elég gáz a kereső az utóbbi időben. Pl. a "steelblack bronze" kifejezésre csak egy találat van, holott négynek kellene lennie (ha nincs készülék kiválasztva, ha van [Anna-Belle], akkor is 2-2 találatot kellene mutatnia)...
-
válasz
stewe780 #21197 üzenetére
Egy darabig tolerálom én is, ha valaki "különbözik".
Az ilyen appokkal úgy vagyok mint a TVreklámokal:Off: nyit
Lehet, hogy szemellenzőm van bizonyos dolgokban, de a hatás sajnos napi szintű.
És ahogy látom egy-két kollégám családjában - sajnos ez a "különbözőségi" nézőpont nem "haladó" hanem inkább gátló. /Ha már a paranoia és a depresszióról van szó. Nem ép "funny"./Az emlékezünk "nagy magyarországról kis appokban" "szeretete" néha messzeható következményeket hoz elő.
Off: zár
-
janek69
senior tag
válasz
stewe780 #20900 üzenetére
stewe780:
Ezen én is sokat gondolkodtam,hogy mi az amire az N8 kevés és a 808 megoldaná. Ahogy kivettem te is az egyik legfontosabbnak a kamerát tartod ahogy én. A zoom miatt jó lenne ez kétségtelen,de valljuk be,hogy az ember buliban,kiránduláson ha haverokat családot fényképezi,akkor sokkal inkább a nagy látószög az ami előny az meg van itt is,ebben az esetben a zoom nem hiányzik és ha kell,akkor közelebb mész. Tájképnél igazából a tájat fényképezed, egy 3-5x-ös zoom-al sokra nem mész. Természetfotózásra meg úgysem ezt akarod használni.A többi dologra,meg nagyon bőven elég,email,facebook....
Nekem van még egy dolog a GPS,ami fontos és volt már pár GPS-em a kezdetektől,de ennyire érzékeny még soha,így ez is tökéletesen megfelel. A nagyobb kijelző,nagyobb készüléket jelent. Nekem az N8 még elfogadható,de a sütőlapát méretű telefonokat nem nagyon szeretem. Sajnos a szemüveget fel kell vennem a laptophoz is,így aztán majdnem mindegy,mert anélkül a 4" sem látom rendesen. -
janek69
senior tag
válasz
stewe780 #20857 üzenetére
Euro3-as Belle van fent neked,vagy a színnek megfelelő magyar? Nekem reset után eltűntek a magyar tartalmak, ozone,iwiw,stb, aminek még örültem is,csak hibával indult a telefon,mert a softok eltűntek,de ennek ellenére ki akarta a hozzájuk tartozó widgeteket tenni.Még ez sem zavart,mert töröltem őket,csak nem tudtam,hogy ezek után lesznek-e egyéb gondok is és inkább újra feltettem a firmware-t. Ha nem okozott nálad további gondokat,akkor el kell gondolkodnom a HR-en,mert nagyon gyors volt utána.
-
ZooLee
senior tag
válasz
stewe780 #20587 üzenetére
donceleger8: a világról alkotott nézetem kezded megingani, lehet, hogy nekem kell egy kicsit a kompaktokat nyomogatnom, de ha ma tényleg így működnek akkor mind hulladék. Most már kicsit le vagyok maradva, egy tükrös Nikonom van, az inkább nem lövi a képet, ha nincs fókusz, mint, hogy rossz képet csináljon. ha arra járok, egy MM-ban végigtapizom most már, hogy a kompaktok hogyan csinálják 2012-ben...
A jobb gépeken állítható, hogy fókusz-prioritásban vagy expó-prioritásban működjön, ez pedig pont az, amit Te hiányolsz: Vagy addig nem lő, amíg nincs rendes (zöld keret) fókusz, vagy ha teljesen lenyomod a gombot, akkor mindenképpen lő.
Nokiáék a kisebbik rossz elvén ez utóbbit választották valószínűleg, mert egy gyakorlatlan júzer rosszabbul jár az expozíció prioritással, mert legtöbbször elmegy a téma, mire jó fókuszt találna.
Egyébként nagyon fájlalom, hogy egy ilyen készülékre, aminek nagy dobása a fényképezőgép (és tényleg nagyon jó a hardver) nincs rendes fotószoftver, amin ezeket az apróságokat (mert programozástechnikailag ez nem egy nagyon bonyoult dolog) mind lehetne állítani.
Z.
-
attisx
addikt
válasz
stewe780 #20613 üzenetére
Ezzel már mások is voltak így. De van egy kicsit visszafogottabb is:
Csak másold a telefonra a C:/data/images mappába, majd a Beállítások/Témák/Hívókép alatt áttudod állítani...
MC Pite (#20594)
Nekem sem esik jól, amikor viszont látom a témáim különböző warez siteokon, így én sem töltögetem fel mások munkáit. Viszont az ikon cseréhez szükséges mif fájlt + leírást majd közzéteszem.
Langsam (#20625)
-
donceleger8
őstag
válasz
stewe780 #20587 üzenetére
Már csak egy apró kiegészítés a fizikai gomb és fókusz pároshoz. Ha félig lenyomod, akkor elkezd fókuszálni. Ha megtalálta, akkor zöld kocka, te örülsz és tövig nyomod, a kép elkészül. Ha viszont félig lenyomás után piros négyzetet kapsz, akkor nem jó a fókusz és nem kötelező képet készíteni. Így rajtad múlik csak, hogy rossz fókusszal lősz e képet, vagy sem. Egyébként ez nem új dolog, anyámék 10 éves Samsung A40-es gépe is már így működött. Ez már régi történet!
-
donceleger8
őstag
válasz
stewe780 #20575 üzenetére
Márpedig az általam kipróbált és használt fényképezőgépek mindegyike így működik! És műszaki boltban voltam értékesítő 7 éven keresztül, úgyhogy megfordult pár gép a kezemben.
Szóval ha azonnal lenyomod teljesen a fizikai gombot, persze hogy fényképez azonnal.
De nem így kell!
Lenyomod egy kattanásig. Nem kell sokat, érzed is, ekkor befókuszál, kis négyzet zöld lesz, akkor lenyomod jobban és már készül is a kép!
Ez ezer éve így működik a fényképezőknél. Nekem is jobban bejön a fizikai gomb, ilyenkor két kézzel lehet két oldalt megtámasztani a gépet, pont mint egy fényképezőt, sokkal stabilabb mint egy kézzel fogni és a kijelzőt tapicskolni az exponáláshoz.
Szerintem nálad az volt a baj, hogy azonnal tövig nyomtad, de ez nem az a sportág!
Finoman kell, félig lenyomni, megvárni a fókuszt, aztán teljesen lenyomni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest