- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Quasi_modo #550 üzenetére
Most már hivatalos.
-
válasz
Quasi_modo #530 üzenetére
A játékvideókon ennek semmi nyoma nem látszott eddig.
Szóval én vagy bugra, vagy szándékosságra gondolok a háttérben. -
Ez a hardver elvileg erősebb, mint a HTC Legend, az meg Java-alapú létére is helyben hagyja. Oké, persze, az kisebb felbontás egy kicsivel, de annak nem így kéne megjelennie. Szerintem, bár végre 2010-re elérte a Symbian, hogy GPU pufferbe rajzoljanak az alkalmazások, még mindig valami nagyon el van búrva a grafikus rendszerben.
-
Én meg a WebOS-t leszámítva minden platformot próbáltam már, sokféle telefonon. A Nokia megoldása hasonlít, de pl. FPS szempontjából köze nincs még a legprimitívebb androidos telefonokhoz se.
A Flash meg külön vicces.
Ha van, akkor azért lassú minden, ha nincs, akkor meg szar a platformQuasi_modo: Hát ja, a linkelt oldalon felül lévő csajszis képsorozat volt az egyetlen, ami igazán jó volt - gondolom jól kifényképboltozták, ha már hivatalos képként akarják elsütni... Pedig az több mint tökéletes lett volna.
-
A böngésző videóról videóra egyre ratyibb lesz...
A listagörgetésnél meg nem értem, két év eltelt már az első iPhone OS óta, töredékidő alatt kisebb cégek is újra tudták implementálni normálisan a kinetic scrollingot, a Nokiának miért nem sikerül?
A zenelejátszó "indulása" határozottan gáz. Több másodpercig semmi visszajelzés, hogy most él vagy hal-e... No mindegy.
A kameraszoftver is még mindig lassú.
Egyébként a Nokia KS megoldása is lehetne legalább erős közepes, ha jól állítanák be a paramétereket. Az N8 SDK emulátorában van egy tool, az AknConf, amivel a scrollozás fizikai paramétereit lehet változtatni - azzal össze tudtam hozni kényelmesebb kombinációt. Csakhát a device-on ez úgyse lesz rajta.
-
válasz
Quasi_modo #491 üzenetére
A stratégiáról beszélek, és ott 10-40-40-10 volt a megosztás - WM, bada, Android és LiMo. Symbian sehol, és igazából egyik prezentáción se merült fel, hogy egyáltalán létezik.
-
válasz
Quasi_modo #489 üzenetére
Én meg nem. A tegnapi Developer Day alapján nem szerepel a hosszútávú terveikben egyáltalán Symbianos telefon. Mondjuk az nem zárja ki, hogy egy tockost mérjenek a Nokiának.
-
válasz
madstunt #487 üzenetére
A Symbian OS eredetileg a Symbian Software Ltd. tulajdona volt, a részvényesein közösen osztozott a Nokia, a Sony-Ericsson meg még valaki, nem jut eszembe. A Nokia fogta, és felvásárolta az összes részvényt (ezzel a céget), létrehozott egy non-profit alapítványt, a Symbian Foundationt, és annak adományozta a kódot.
-
Nem ugyanazt a videót nézzük, vagy mi?
Itt elég jól látszik, mire gondolok:
Nincs ég, nincs oldalt semmi, a fehér éterben meg előre látni a következő kanyar miatt kiszélesedő pályát... De bal oldalon a háznál is van egy fehér rés.
Persze lehet, hogy ez is béta szoftver - mondjuk az OpenGL ES 2.0-ás verzió bétája, azért hiányos ennyire, ezesetben az egész gagyizás visszavonva. Bár nekem a Real Racing jobban bejön.
-
válasz
Quasi_modo #398 üzenetére
Nem a futasaval van bajom, hanem a kinezetevel, ez a feher kodszeru ize, ami korbeveszi a palyat, nekem eleg verszegeny.
-
Sajnos soktényezős az érzékenység (is). Az egyik a kontroller minősége (pl. a Nexus One kontrollere moslékot is alig ér, nagyon pontatlan, két ujjat már nem érzékel megbízhatóan, háromtól meg végképp elfekszik), a másik pedig az, hogy a kontrollertől érkező adatokkal mit csinál a telefon. Az iPhone pl. (szabadalmaztatott) heurisztikákat használ, hogy "kitalálja", hova akartál nyomni. Más gyártó még nem érte el ezt a szintet.
-
válasz
Dare2Live #351 üzenetére
A Maps wallpaper a jelenlegi pozíciót is használja, szerintem egyszerűen nem írtak még szenzorosat. Mondjuk nem is hiányzik, nálam a Nexus teker, az ki is néz valahogy
Szóval nem szabad kritizálni...
Ha megjelenik, akkor tényleg hamut se hagyok belőle.Vagy megveszem. Attól függ, észbekapnak-e addig.
-
Ja, kinezetre nem gyenge (ahhoz kepest, de szerintem nagyon alacsony a texturak felbontasa), viszont cserebe szaggat rendesen. A golfos foleg. 3rd party alkalmazasok leven nem hiszem, hogy sokat javulnanak
Mas: a Nokia is kiadott egy Symbian^3 SDK-t, a Foundationossel ellentetben mukodo emulatorral. Egesz jo a rendszer, tenyleg kipucoltak a kettos erinteses hulyeseget, vegre hasznalhatobb. Csakhat ket evvel ezelott kellett volna ennek, igy megjelennie.
-
válasz
ludsimon #319 üzenetére
Én is várom nagyon
Azért, mert ránézésre sokat fikázom, ez az egyetlen Nokia telefon, ami mozgatja a fantáziámat. Talán azért is vagyok rá érzékeny.
BTW, ez a mondat mekkora sumákolás: "Having said that, how many of Joe Public would actually be changing their phone battery in the space of 24 months anyway? I suspect a majority would have a count of ZERO." Tiszta iPhone-magyarázkodás érzésem van
-
válasz
ludsimon #315 üzenetére
Egyszer kipróbálhatnál egy jelenkori mobilt is, értenéd, hogy mire gondolok. A helyes kinetikus görgetés úgy megy, hogy az ujjad lendületétől függően, "realisztikusan" mozog a görgetett oldal - ha nagyobbat rántasz, akkor nagyobb kezdősebességgel, de ugyanúgy csillapítva görög az oldal, majd megáll. Ha kicsit mozgatsz, akkor kicsit mozog (rövid ideig).
Ezzel szemben a videón ha lassan tologatta, akkor csak annyit mozgott, mint ameddig az ujját húzta, ha meg nagyot lökött, akkor egyenletes sebességgel mászott le az oldal aljára... Bár a sok artifact között lehet hogy rosszul láttam. Csakhát ezt kétlem.
(An)Dante: Pedig a Forum Nokián már elárulták magukat... Vagy last minute úgy gondolják, hogy spórolnak egyet a licencekkel, vagy pedig világújdonságként akarják majd eladni
Vagy miért ne tudott volna kommentálni?
-
válasz
ludsimon #309 üzenetére
Mert ez elvileg a fejlesztői portál, ahol érti az ember amit olvas
"Divix" nem létezik, DivX van, illetve Xvid, ezek mind az MPEG-4 Part 2 Advanced Simple Profile megvalósításai. Tehát ugyanaz a szabvány, mások által implementálva. A teljesség kedvéért a Level 6 a felbontást és a sávszélességet definiálja.
-
válasz
ludsimon #307 üzenetére
Pedig az, hogy MPEG-4, nagyon sokfélét jelent. Ezért linkeltem az előbb
A DivX az MPEG-4 Part 2, a H.264 a Part 14, az MP4 fájlformátumról szól a Part 10, és még egy csomó egyéb le van írva.
Az N8-nál elég egyértelműen leírták, hogy ASP level 6-ot támogat, az pedig a normál netes Xvid formátum, efelől értelmetlen az apelláta.
Az meg egy más kérdés, hogy a Forum Nokia se tévedhetetlen, vagy teljesen pontos. Főleg régebbi telefonoknál. Mostanra azért már nem merik meglépni a kétértelmű fogalmazást, mert úgyis visszacsap.
-
válasz
Quasi_modo #299 üzenetére
(és ludsimon)
Játszik DivX-et.
Ott a listában, hogy "MPEG-4, lásd 4. lábjegyzet", és a 4. lábjegyzet ezt írja: "Advanced simple profile level 6 30fps 12Mbps. Audio: stereo 48kHz 128kbps." Ez pedig a leánykori neve a DivX-nek.
-
válasz
madstunt #280 üzenetére
Ígérgetés...
Közben találtam egy kapcsolódó hírt.
-
válasz
Quasi_modo #262 üzenetére
Már erre is jött válasz: bekapcsgomb 8 másodpercig.
-
Akkor úgy mondom, hogy a mai kor igényeit már nem bírja el, azaz nemcsak telefonálsz, hanem pl. megnyitnád a fórumot, twittert, MSN-t mobilon - ezekbe pedig elég hamar beletörik a bicskája. Főleg, ha egyszerre kettőt próbálnál meg. Elég jól ismerem a képességeit és a korlátait is.
BTW, a Nokia csak megvette a Qt-t, nem ők írták eredetileg
-
válasz
hülyegyerek #229 üzenetére
Lehet. Marha türelmetlen vagyok a telefonokkal.
Egyébként mindkettő volt a kezemben, azért az N96 nem tűnt gyorsnak se. Az E55, a maga nevetségesen instabil szoftverével (lásd az egyetlen YouTube-ra feltöltött videómat), azért sokkal reszponzívabb. Meg ahogy láttam a többi 600-as is.
Misály: Itt figyel az N95 a fiókomban, van nekem is, és nem, egyáltalán nem használható - mondjuk nem a CPU miatt, hanem a kevés RAM-ja miatt.
-
"És amit még simán elfelejtenek az emberek az a hardverigénye a symbiannak ami a mai modern rendszerekhez képest gyakorlatilag semmi."
Kac kac, akkor miért van az, hogy a 3rd FP2-es telefonok csak a 600 MHz-es procitól kezdve működnek normális sebességgel, a 5th Editionből meg csak a Samsung tudott nem lomha telefont csinálni, és azt is csak Cortex-A8-cal?
Azért a rózsaszín köd itt is lehullhatna.
-
válasz
(An)Dante #201 üzenetére
Ezt a Dalvikos szöveget már elmondtad egyszer (vagy csak hallucináltam, de akkor nagyon pontos volt) - de azontúl, hogy egyértelmű, hogy a virtuális gép lassabb, mint a natív kód, a többi szöveghez valami példát, magyarázatot, tesztet, tanulmányt igazán mondhatnál
Főleg az a finom, hogy több áramot eszik a Linux+Dalvik, mint a Symbian RTOS.
-
válasz
madstunt #143 üzenetére
Ja. Eldar is írja, de egy Nokia alkalmazott is megerősítette.
Ez már a "nem tudom hogy sírjak-e vagy nevessek" kategória.
Asszem kódolok inkább egy kicsit. -
Eldar visszatalicskázta a Nokiának a sarát.
Van tartás a srácban rendesen.Az eddig senkinek se tűnt fel, hogy nem cserélhető az akkumulátor?
-
Már megy a sárdobálás rendesen. Gondolom a mézesmázas szöveg, hogy "nem mi vagyunk a titkos rendőrség" csak azért megy, mert Eldar orosz, ott kicsit mások a farkastörvények mint a világ többi részén.
Mindenesetre ha ezek a képek tényleg valódiak, azért nem rossz a fényképezője a telefonnak.
-
Tenyleg nem az van benne
CPU Count Single CPU
CPU Type ARM 11
CPU Clock Rate 680 MHz
Graphics Processor 3D Graphics HW Accelerator with OpenGL-ES 2.0 supportEs ugy tunik meg csak nem is normalis 3D gyorsito chipset, hanem valami sajat takolmany... Ez megmagyarazza a primitiv 3D-s jatekokat es azok teljesitmenyet a videon.
Bakker, hogy lehet ekkora kapufat loni
-
válasz
Quasi_modo #2 üzenetére
Szerintem ilyenre nem volt példa, csak a kijelző porosodására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 5 (SM-F946B/DS) 512GB/12GB - Jégkék
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Nothing Phone 2 - 8/128 GB szürke dobozában + tokok
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Google Pixel 7 Pro 128GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest