- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
-
-
Marseille199
senior tag
Az a baj a Z-vel, hogy sok a megapixel a szenzorhoz képest, meg a képek alapján a lencsék sem túl jók, hiszen leméretezve sincsenek sehol a részletek. Ez nem önigazolás, nem kamu.
Utómunkával és pepecseléssel, illetve mondjuk egy nokia camera szerű konfigurálhatósággal jobbat ki lehet hozni belőle, de alapból elég gáz, amit kiköp magából.
Szvsz meg kéne állni valahol a 8-12 megapixel körül, a mai szenzorokkal igen bitang fotókat lehetne kihozni a telefonokból és mehetne ezekből is akár a4-es nagyítás, ami egy átlagfelhasználónál amúgy sem túl gyakori. A Z1-nek is ha csak 12 mp-s lenne a szenzora, odab.szna vele szinte mindenkinek, kivéve a pureviewnak.
De hát a megapixelháború mindenkit beszippant. Érdekes pl. hogy a 1020 után a következő legjobb kamera a i5s 8 megapixeles cucca, amin szinte semmit nem állíthatsz. Csak minőségi üveg van benne, nem sok mp, meg jó szoftver. -
Marseille199
senior tag
Én is hónapok óta nézek mindent, ha már váltok telót, akkor olyan legyen, hogy ha nincs nálam semmi, akkor értékelhető képet csináljon.
Eddig mondjuk leragadtam a iphone 4S-5 vonalon, de ha emberi áron nézelődök, akkor marad az 520, ami szerintem tényleg vállalható, mondjuk egy haverokkal bringázáskor, mikor nem akarok gépet vinni, sötétben meg úgyis elő kell venni a fgépet
Persze van sok hasonló, meg jobb is, és szerintem is a frissített Z képével többet tudnék kezdeni, de ár-érték-stabilitás-navi igényeket figyelembe véve mindig ez marad a végére -
Marseille199
senior tag
Leszedtem mindkettő képet és minimálisan belenyúltam PS-ben (árnyék-csúcsfény, némi kis szelektív szín, leméretezés) és számomra (pedig fényképész vagyok) még így sem egyértelmű a győzelem a Z-nek. Leméretezve is kevesebb részletet tartalmaz, bár a lumia meg zajosabb. De élesebbet rajzol és a Z képén jobbak voltak a fényviszonyok is valamivel. De mondom, full hd-ra méretezve sem egyértelmű szerintem.
Lumia 520:
Xperia Z:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Hálózati / IP kamera
- Napelem
- Magisk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest