Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  az nmhh melyik ország hatósága?

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • blade zte

  őstag

  "vagyis nem tilthatnak le, nem lassíthatnak, nem korlátozhatnak és nem különböztethetnek meg konkrét tartalmakat, alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat"

  Nem értem hogy mire a sok sablonszöveg. A facebook cuccait korlátlanul használhatom, minden mást nem. A mobilnet nem neutrális. Pont.

  Oppo find 7 astro black

 • erikviking

  senior tag

  Gondolom milyen szigorú eljárás lehet a Telekom ellen, úgy hogy a kormány hátsó fertája körül lebzsel 0-24 órát. :) Amikor bevezették a korlátlan netet és mellé a p2p/VPN korlátozást, akkor valószínűleg az elsők között lehettem aki bejelentést tett az NMHH -nál. A válaszuk annyi volt, hogy nem indítanak külön vizsgálatot, mert már fut egy. Na látom jó nagy vizsgálat volt az is akkoriban. Hasonló eredményekre számítok most is.

 • azbest

  nagyúr

  Ha jól emlékszem, korábbi eljárás során az derült ki, hogy az számít versenyellenesnek, ha valamelyi szolgáltatás akkor is elérhető, amikor a többi nem. Például annó a telenort azért vonták felelősségre, hogy bizonyos csomagok miért tették meghatározott zene és média tartalmak elérhetőségét akkor is lehetővé, amikor más internetes tartalom már nem volt elérhető a csomagban foglalt általános keret elfogyásával.

  Tehát az lehet a fenti észrevételedre a válasz, hogy amikor az általános internet keret elfogy, akkor minden internetes tartalomhoz való hozzáférésed megszűnik.
  Ellenben, amíg van hátra a csomagban foglalt keretből, addig némely szolgáltatások forgalmát nem számolják.

  Tehát, ha van neted, akkor bármelyiket elérheted. Ha nincs neted, akkor egyiket sem, így választhatsz köztük. Az már más kérdés, hogy amiért külön fizettél vagy adott csomaghoz ingyen kapott opcióként van rá előfizetésed, azt nem számolják bele a forgalomba.

 • blade zte

  őstag

  Jól érvelsz, csak az a gond hogy jogilag. Én megnézem mi a neutralitás fogalma, és úgy látom hogy az alapján nem neutrális ez a működés.

  A törvény dolga az hogy ilyen precedensek alapján írják meg, mivel hogy kellene eljárni, mit vélünk helyesnek, hogy döntenénk a legtöbb esetbe ha nem lenne ott a törvény hogy megtegye helyettünk. Ha van egy lyuk, mint amilyen ez is amit felvázoltál, akkor azt a törvény korrigálásával be kell tömni.

  Oppo find 7 astro black

 • Dezsike

  tag

  A Telekom nem tartja ezt be, mert a telekom.hu és a saját alkalmazásuk működik elfogyott nettel is.

 • azbest

  nagyúr

  A többi mobilszolgáltató is elérhetővé teszi a saját belső felületét, ha nincs internet. A vodafone biztos, telenornál csak tippelek. A saját belső rendszereik valószínűleg egyébként is speciálisak, a szolgáltatáshoz kapcsolódóak.

  (#6) blade zte
  a telenoros eljárás eredménye az, amit mint jogi rész hivatkozni tudok. Nekünk hétköznapi embereknek lehet mást jelentenek bizonyos fogalmak, mint egy jogásznak.

  Minden esetre, az hogy vagy elérsz mindent vagy nem, az egy korrekt kompromisszumnak tűnik nekem.
  Az sem korrekt, ha valamit elérek, miközben más alternatívát nem. De az sem korrekt, ha előfizetek valamire és nem tudom használni, hiába fizetek én, direkt, szándékosan plusz pénzt azért, hogy használni tudjam.

  [ Szerkesztve ]

 • HiFiHobbi

  csendes tag

  És az mennyire lesz naturális a fosbok letiltja a netem nem mobilnet hanem kábeles kábeltv-vel, mert nem hogy nem vagyok tag azon a fostaligán de az összes létező szervereik is le vannak tiltva nálam adatvédelmi okokból. Mert ugye az a fos lenyúlja a nem tagok adatait is ha pl megnyit egy olyan oldalt, amibe benne a fos tetszike, megosztása vagy kommentelő doboza, belépés/regisztrálás azzal a fossal api-ja. Egyébként a többi mobilnet szolgáltató is ingyen adja a fosbokot és társait tisztességtelen üzleti előnyt adva nekik a többi oldallal és az egész szabad internettel szembe annak kárára.
  Kérdem én, ez mennyire naturális és tisztességes?

  Bármilyen oldalt nyitnék meg ezek üzenetek egyike jön be. Nem vírus, másik routerrel, géppel is ugyan ez van. De ha átmegyek a gépemmel, routeremmel a szomszédba akinek ugyan az a nete van már semmi gond nincs ha ő jön át a netemre neki is ezek az üzenetek jönnek fel az ő gépén az én netemet használva. Ha a sajátját hozza semmi gond nincsse az ő gépén se az enyémen. Ami még érdekes már kísérletezések voltak ha ő áthozza a netét megy minden rendbe, ha én átviszem a netem megy minden rendbe, ha felcseréljük a szolgáltatótól kapott username+password párost akkor is megy minden rendbe. Úgy tűnik a fosbok a címemet vette be tiltásba és csinálja ezt velem csak nem értem akkor más nete mért megy nálam a sajátom meg mért megy másnál. Mindegy minden féle variáció ki lett próbálva , se a gépbe se a routerbe nincs vírus. Csak a szolgáltató által adott modembe lehet még valami ami alapján beazonosít valahogy és a username+password hozzá van társítva.

  [ Szerkesztve ]

 • HiFiHobbi

  csendes tag

  Kamu? Akkor gyere el és nézd meg élőbe, meg a másik 36 emberhez is. Ennyi. De már kezdem unni, hogy a nagy fosbokosok még akkor se hiszik el, mikor idejönnek és az ő gépükön jön be ez az üzenetcsomag. Akkor is azzal jönnek, biztos vírus.

  [ Szerkesztve ]

 • Alg

  veterán

  Letojom a FB-ot, de ahol ilyenekkel jönnek hogy a FB letilt a netről (mivaa? a szolgáltatóddal kötöttél szerződést, alapból totál ökörség a felállás), aztán fenyeget hogy beperelhet (megint csak mire fel, nincs semmi szerződésed velük), a végén meg személyes adatokat kér -> na ez 100% kamu adathalász és semmi köze a FB-hoz.

  Gondold már végig mielőtt elhiszed az ilyen marhaságokat.

  Ráadásul a kereső sem dob semmit a témában angol keresőszavakra. Meg a megadott linken (facebook.com/help) sincs semmi ilyesmiről szó, természetesen.

  Szóval ez vagy valami poén/FB-hater idiótasága, vagy egy gyenge adathalsz próbálkozás/zsarolóvírus.

  [ Szerkesztve ]

  "I love not man the less, but Nature more"

 • HiFiHobbi

  csendes tag

  Írtam nem vírus. Ha az lenne másik netre átmenve ugyanazzal a géppel, routerrel is kéne behozza. Ha átjön az ismerősöm akkor az ő gépén nem kéne megjelenjen, ha vírus. Ha vírus lenne akkor ha én megyek át a géppel, routerrel az ismerőshöz is kéne dobálja ezeket. Hidd el megértem k...ra nehéz elhinni ilyen is van. Őszintén? Én se hinném ezt el lehet ha nem látnám, tapasztalnám élőbe személyesen ezt.
  De a fosbokkal kapcsolatba semmi se lep meg, mert az utóbbi évekbe eléggé ők akarnak lenni az egész internet, mindent ők akarnak uralni, uralnak is már sajnos és elég durva adatkiadásos, visszaéléses botrányai vannak, voltak, lesznek. Vagy épp elég, hogy a 3 mobilszolgáltató ingyen adja a fosbokot. Épp ezzel kapcsolatos az itteni téma ez mennyire tisztességes eljérás a szolgáltatóktól meg a fosboktól. Az meg kész ténnyé vállt az utóbbi 4-6 évbe, hogy már nem az internet része a fosbok, hanem a fosbok része az internet. Úgyhogy engem kicsit se lep meg ilyen van, létezik.
  Az más téma volt már ilyen botrányuk 2014-be tán ahol ők akartak netet szolgáltatni fejlődő országokba csak sok cég ki is hátrált mögülük, mert akkor mehetett fel a netre a netet használó ha előbb belépett vagy regisztrált oda. Sok nívós étterembe is van ilyen már 2012 óta, amíg nem tetszikezed őket nem használhatod a netüket.

  [ Szerkesztve ]

 • gonorrea

  senior tag

  "Mit tehetek, ha nem szeretném.....

  ...facebook.com/help oldalon!" Majd egy külön bekezdésben írják, hogy adjál meg minden adatot magadról, mintha az csak egy folytatása lenne a mondatnak... na szerintem ez is egy ok arra, hogy ne legyen valós.

  Több ismerősöm is van aki nincs regisztrálva Fb-re mégis évek óta tudja használni a netet otthon (legközelebbi pl a tesóm)

  A mai trend: Kendermagos processzor, Letöltött káposzta... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! 1+5T 6/64 + Amazfit Stratos

 • JoshaJosh

  csendes tag

  Amennyit a tevékenysége ér.....
  lehetne akár a Holdi császárságé is...

 • sziliv43

  csendes tag

  Csak egyet szeretnék kérdezni. A tesódnál le van tiltva a pofakönyv minden létező szervere? Tehát ha megakarod nyitni ez az üzenet fogad, mint nálunk is?

  Csak megjegyzem halkan nálunk is ez van, ugyan ilyen átirányított üzenetek fogadnak egy adott oldal kinyitásakor, mint HiFi-nél.

  Ja és semmiről nem akarlak meggyőzni se téged, se másokat. Csak tényeket vagy legalább is valami olyat közöltem veled meg másokkal, ami megtörtént velünk is meg a másik sráccal is. Szerintem ő se akar győzködni senkit, csak simán érdekelte ki mit reagál és esetleg ki mit tudna segíteni ebbe. De ahogy i [itt is] olvasom segítség helyett őt is, minket is csak lehazugoznak meg hülyének néznek.

  [ Szerkesztve ]

 • gonorrea

  senior tag

  igazad van nincs így letiltva, viszont munkahelyen igen, de ott sem volt eddig gond belőle...
  részemről ennyi, biztos nálunk van a hiba

  A mai trend: Kendermagos processzor, Letöltött káposzta... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! 1+5T 6/64 + Amazfit Stratos

 • JoshaJosh

  csendes tag

  Nem figyeltél ugye? Nincs adatforgalma a facebook egyetlen szervere felé sem, mert router szinten vannak tiltva. A facebook pedig már 50%-os tulajdonosa a gerinchálózatoknak. Gondolod nem fér hozzá a megfelelő belépőpontokhoz?
  Sőt tovább megyek! Melyik szolgáltató merne velük szembeszállni, ha bármikor lekapcsolhatják őket a netről?

  Az hogy egy cég nem engedi facebookozni a dolgozóit munkaidőben, nem egyenlő azzal, hogy tiltja az összes szerverét. A rendszergazda egyszerűen nem ad hozzáférést a facebook oldalához és ennyi.

  De akkor fordítsuk meg bizonyítást. Produkálj nekem olyan vírust, ami ugyanazon a gépen csak egy bizonyos net-hozzáférésnél működik, de egy másiknál már nem.

  Vagy ha ez egy vírus, akkor kérlek nézz már utána, hol van olyan vírus, amelyik nem kér pénzt, nem töröl fájlokat, egyáltalán semmilyen kárt nem okoz csak nem enged netezni egy bizonyos net-hozzáféréssel.... hanem facebookra akar regisztráltatni..... ha találsz ilyen vírust, akkor megemelem a kalapom. Mondok valamit: régebben én se nagyon hittem el. De egyszerűen nincs ilyen vírus, se maleware, se trójai, se semmi.

  Más kérdés, hogy te nem hiszed el. Ne hidd. Ő leírta, mi történt vele, szíved joga nem elhinni. De csak úgy próbából, ha netán kedved van, otthon egy gépre tegyél régebbi routert és tiltsd le a facebook szerverek domain neveit. Lehet, hogy 1-2 év múlva meglepődsz majd, hogy volt net, nincs net.

  [ Szerkesztve ]

 • gonorrea

  senior tag

  Nem kér semmit? Ez jó... :D
  - szolgáltatód nevét
  - ügyfélazonosítód (képen külön írva...fail)
  - teljes neved
  - születési dátumod
  - lakcímed
  - telefonszám
  - személyazonosságod igazolására alkalmas okirta másolatának feltöltése
  de akkor már a bankkártyád adatait is oda lehetne írni

  Tényleg befejeztem mert lassan leesek a föld széléről

  A mai trend: Kendermagos processzor, Letöltött káposzta... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! 1+5T 6/64 + Amazfit Stratos

 • sziliv43

  csendes tag

  Valszeg a munkahelyen a teljes hálózaton belül a net elérésen van olyan hozzáférési pont, aminél elérhető. Így van adatforgalom is.
  A mi és a HiFi esetébe nincs semennyi, azaz 0kb az adatforgalom. Na ez nem tetszik a pofakönyvnek, mert így nem tudja a pluginjeivel lelopni az adatainkat. Mert olyan aranyosak, nem regisekről is gyűjtenek adatokat nem keveset. Ez az egyik ok, amiért nálunk tiltva van. Nem véletlen ez a lapcsalád is inaktívvá tette az oldalain a pofakönyves tetszik gombokat.
  Az már más tészta a pofakönyv szervereinek tiltására rengeteg oldal be se töltődik rendesen. Ha ezeknek az oldalaknak a rendszergazdái ilyenkor valami hibajelentést kapnak, akkor azt egyből átpasszolják a pofakönyvnek, ami meg már valszeg nagyon megunta a falsh hibajelentéseket. Na meg tuti ezek a pofakönyv szerverek nélkül félig/rendesen be se töltődő oldalak rendszergazdái is megunták már. Hát ezért jönnek ezek az üzenetek rendszeresen teljesen random módba.

 • sziliv43

  csendes tag

  Pénzt is követelnek már ne mis keveset, nem csak egy sor kb szinte minden létező személyes magán/privát adatot kérnek, hogy azt add meg a pofakönyvnek, ha szeretnéd kérni tőlük adják vissza a saját kamatostul kifizetett netedet. Érted? Egy szolgáltatást, amihez elvileg semmi közük nincs. Legalább is nem lenne közük. De ők, mint szolgáltatás korlátoznak egy másik kifizetett szolgáltatást. Mi jogon? Mire fel? Miért? Mindezt úgy te ne szaladj a szolgáltatódhoz, mert hogy nem ők csinálják, hanem Cukorhegyék. Véleményem szerint ők 50/50 arányba benne vannak a pofakönyvvel ebbe.

  [ Szerkesztve ]

 • sziliv43

  csendes tag

  Megnézném ha privátba megbeszélnénk egy személyes összefutást adott időbe, helyszínen a "trióval" te le mernél-e vajon jönni. Csak hogy lásd a 3 nick 3 élő, létező embert takar. :C :D :)) :DDD

  Na mindegy. De a sört és a csajokat te fizeted nekünk :D :DD :C :))

  [ Szerkesztve ]

 • JoshaJosh

  csendes tag

  Persze kérik ezeket de csak a facebook regisztráció során.....
  egyébként ha vírus....
  hogy lehet, hogy rákattintanak a facebook linkre és nem jön be, mert a facebook szerverei tiltva vannak? Ha vírus lenne, vagy kamu adatahlász oldal, akkor nem kellene simán bejönnie a linkre kattintásnál? Mert ugye ha semmi köze a facebookhoz, akkor bizony be kellene jönnie a kamu regisztrációs oldalnak....

  De nem jön, mert a facebook szerverek tiltva vannak. Vagyis ez tényleg a facebook. Ennyi.

  [ Szerkesztve ]

 • arnyekxxx

  addikt

  lol tisztára 2001-ben cseten érzem magam, akkor volt ez menő :)

  szerk. mondjuk csajokat fizetni már akkor sem, de ez legyen a te bajod

  [ Szerkesztve ]

 • JoshaJosh

  csendes tag

  Amúgy utoljára még leírom: senkinek se kell elhinnie semmit. Akkor se ha az orra előtt történik. Én is láttam olyan békemenetelőt, aki váltig állította, hogy csökkent a rezsije. Csak éppen a csekkjén több állt, mint 3 évvel előtte. De ez nem zavarta, neki az volt igaz, mert azt akarta hinni.

  Vagy amikor a finnugrista látja, hogy dőlnek halomba azok az ostoba tanok, amikben hitt, de mégis hisz bennük. Nem érdeklik a tények. Mindenkinek szíve joga virtuális világban élni és leszarni a valóságot.

  El lehet hinni, hogy minden frankó, hiszen ha nem az én kertembe rakják el az e-hulladékok millió tonnáit, akkor tehetek úgy mintha nem létezne.

  Ha nem engem nem ítélnek el koncepciós perben tehetek úgy, mintha nem lennének koncepciós perek.

  Ha nem az én netemet tiltják, tehetek úgy mintha mese lenne.

  Ha a miniszterelnök úr nem adta írásba, hogy ezermilliárdokat lopott, és nem ért semmihez, akkor nyugodtan nevezhetem minden idők legcsodálatosabb, legzseniálisabb szentjének....

  És így tovább.....
  Amúgy Kurt Vonnegutosan.

  [ Szerkesztve ]

 • gonorrea

  senior tag

  Tényleg utolsó: nem a regisztrációhoz kérik, olvasd el akkor rendesen..
  Elhagyom ezt a topikot is.. tsá

  A mai trend: Kendermagos processzor, Letöltött káposzta... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! 1+5T 6/64 + Amazfit Stratos

 • sziliv43

  csendes tag

  Valaki föltett valamit, ami vele meg másokkal is megtörtént, valaki elhiszi, valaki nem. Mindenki elmondta a véleményét. Segítség nuku :F . Én itt befejeztem a vitát. Mindenki mehet a dolgára, ahogy én is. Ennyi. :)

 • Alg

  veterán

  Megbízható forrásból XD

  Jó ez a topic, jókat lehet röhögni, bár már kezd inkábbi degesítőbe átmenni...

  Éééérted, a FB letiltsa a netemet vazze mert a szerverein keresztül megy az és letilthatja... de várjá... ha eddig le volt tiltva a hozzáférés a szervereihez akkor hogy volt eddig netem (mert az a szerverein keresztül menne ugye)... Ha meg a FB szerverek nélkül is van net akkor hogy tiltja le? :DDD

  Amúgyis, ha semmi de semmi adatod nem megy a FB felé akkor honnan a francból tudja hogy létezel egyáltalán?

  Alufóliát nálam lehet jó áron rendelni, garantáltan fosbuk-visszaverős speciális felülettel.

  szerk : off

  [ Szerkesztve ]

  "I love not man the less, but Nature more"

 • e-newsee

  addikt

  Nekem csak az a furcsa, hogy ha már tavasszal is fenyegettek, hogy kizárnak az "Internet" (miért a nagy betű :F ) használatából minimum 3 napra, ha nem jelentkezel be, vagy regisztrálsz, akkor azóta miért nem zártak ki?
  Vagy miért nem pereltek, és követelték azt a 4000-35.000Ft-ig terjedő havi pénzt? Gondolod, hogy egy pénzéhesnek kikiáltott (amúgy tényleg az) cég simán lemondana sok-sok ezer forintról csak azért, mert gyorsan bejelentkezel? Meg a facebook szerinted hol nem szarja le, hogy a pluginjeiket használó weboldalaknak te fizetsz-e büntit, vagy sem? Ingyen letölthetők a pluginjeik, semmilyen szerződést nem kell hozzá aláírnod. Be sem kell jelentkezned. Megkapod a kódot text formában, bemásolod a weboldaladra, és működik is. Az építi be, aki csak akarja. Ha akarsz, csinálhatsz egy weboldalt, amin semmi más tartalom nincs, csak egy tetszik gomb.
  Meg mi az, hogy az "elmúlt néhány hónapban és vagy 1-5 évben"? What?? :Y Először is, ha ez egy hivatalos fenyegetés, akkor nem írhatnak olyat bele, hogy "néhány hónap és vagy 1-5 év", hanem konkrét időpontot kell írni, hogy mi az az adatforgalom nélkül eltöltött idő, ami után fenyegethetnek, és a te esetedben mióta áll fenn ez a dolog. Ez olyan, mintha az eon úgy küldene fizetési felszólítást, hogy az elmúlt néhány hónapban és vagy pár évben nem fizettél be egy-két számlát, légyszi most tedd meg, mert lekapcsoljuk a villanyodat. Majd. Valamikor. De addig is időnként kapsz egy ilyen levelet, amiben semmi konkrét nincs. Lehet, hogy havonta kapod, lehet, hogy hetente.
  Ilyen nincs. Mivel fizettél az internet szolgáltatásodért (mondjuk a Telekomnak), azt más nem korlátozhatja, csak a Telekom, az is csak megfelelő indokkal, és jogi háttérrel alátámasztva. Ha egy szabályzat megszegésére hivatkoznak, akkor be kell idézniük (vagy hivatkozniuk) a szóban forgó szabályt, és a számodra lehetséges jogorvoslati lehetőségeket. Mivel ők is jogi lépésekkel fenyegetnek, neked is a lehetőséget kell adni a jog alapú védekezésre. Nem egy ilyen írj a supportnak, meg hasonlók.
  Abba már bele sem kötök, hogy az "és vagy" szókapcsolatot nem szokás a jogban használni, és nem is így írjuk helyesen, hanem "és/vagy"-nak.

  Illetve, ha átvittétek a cuccost a szomszédhoz, és ott működött, akkor amint megnyitottál egy oldalt, ahol van facebook plugin, rögtön forgalmaztál adatot a facebook felé, ergo megnyugodtak, mert a te "Internet" (igen, nagy betűvel) előfizetésed forgalmazott adatot. Tehát nem kellene tovább zaklatniuk. De mégis megteszik.
  Amúgy meg lehet írni olyan programot (én nem tudok, mert nem vagyok programozó), ami feltérképezi az egész útvonalat egy adott szerver felé (tracer, vagy minek hívják), és az összes útválasztási pontot kilistázza a gépedtől kezdve a célszerverig. Még ilyen weboldal is van ( [link] )Onnan már csak össze kell párosítani a routered címét a szolgáltatói modem címével, és ha stimmel a páros, akkor feldobja az üzenetet, ha nem (mert a szomszéd szolgáltatói modemjét használod), akkor nem dobja fel. Gondolod, hogy ha a facebook látja, hogy házszám (szolgáltatói modem) szinten honnan lépsz fel a netre, akkor egy vírus nem láthatja?
  Plusz semmi logika nincs abban, hogy ha a facebook téged akar zaklatni, akkor a szomszédnál bejelentkezve a te előfizetéseddel miért nem zaklat? Hiszen ő nem tudhatja, hogy nem költöztél-e át véglegesen a szomszédba, ő csak azt látja, hogy Sziliv43 József bejelentkezett a netre, és hoppá, nincs rajta a facebook-on, most jól befenyítem.

  Csak pár ellentmondást írtam, egyik sem gyanús?

  "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

 • szir3na

  aktív tag

  Reseteld le routert, nézd meg van-e rá friss FW, ha nagyon régi, gondolkodj el a router cserén.
  Winodws gépen,
  ipconfig /flushdns
  netsh winsock reset
  netsh winhttp reset
  netsh interface ipv4 reset
  netsh inteface ipv6 reset

  guin, hálózati beállítások alaphelyzetbe, restart.
  Ha ezek után is fen áll a probléma, másik böngésző használata, esetleg a meglévő eltávolítása, újra telepítése. Ha ez se oldja meg, akkor windows újra telepítés.

  " Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

 • HiFiHobbi

  csendes tag

  Szia! Minden eszközön ez van, routertől operációs rendszertől függetlenül, Mindegy neki Win, Linux, Android, a böngészők is mindegy mi van és másik 4 routerrel is ezt produkálja, Én ezért a vírust meg a routerbe költöztetett vírust ki is zártam a körből. Főleg ha ugyanazzal a routerrel másik címre megyek és jelentkezek fel vele a saját előfizetésemmel ugyanazon szolgáltatónál, akkor minden rendbe a géppel ia, routerrel is. De amint hazaviszem minden visszajön és újból ott az az üzenet.

  De azért köszi a tanácsokat. Ezeket is mind végi vittük. Hardver csere, router csere, szoftver csere és semmi eredmény nem volt, ameddig otthonról próbálkoztam.

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  én a Telekom (vagy aki a netszolgáltatód) felé megeresztenék egy emailt ezekkel a screenshotokkal.

  én is azon az oldalon állok, akik szerint ez úgy fasság, ahogy van, és valahol mégiscsak férges valamilyen eszközöd, de érdekelne, hogy mit mond erre az ISP-d

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  de irtóan érdekelne a technikai háttere a "letiltottam a Facebookot" mondatnak.
  hogyan tiltottad le? milyen eszközzel, szoftverrel, mivel?

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  mert azt pl simán el tudom képzelni, hogy kaptál valami "tuti módszert" egy Vérpistitől, amiben valahol van egy szexi DNS cím, ami a Facebookos lekérésekre ezeket az üzeneteket adja vissza.

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • HiFiHobbi

  csendes tag

  Amúgyis, ha semmi de semmi adatod nem megy a FB felé akkor honnan a francból tudja hogy létezel egyáltalán?
  Szerintem onnan tudják létezik a kedves ismerősei a fosbok messengeren keresztül hozzáférést adtak a névjegyzékbe szereplő név és telefonszámlistához. Vagy képet is tettek fel róla megjelölve rajta a valós nevével úgy, ő fent sincs azon a foson. Amire eleve nem lenne szabad legyen lehetőség. Mert ha én nem vagyok fent azon a foson, akkor semmilyen adatot ne kezeljen rólam. Még az ismerőseimen keresztül se, ne legyen erre semmilyen lehetősége se. Elvileg nem vagyok szerződésbe velük, hogy BÁRMILYEN adatomat kezelhessék, tárolhassák, használhassák bármire. De az is lehet az ismerős keresővel fértek hozzá az e-mail címéhez névvel együtt. Vagy épp a felsoroltak mindegyike megvolt együttesen. Hopp! Máris tudja a fosbok létezik. Méghozzá név, telefonszám, e-mailcím és kép, arc szerint. Ez, meg az ő ismerősi köre szerintem már elég sok adat valakiről be tudják azonosítani ki ő. Nem mellesleg szerintem úgy ő nem járult hozzá ezek az adatok róla a fosbokhoz eljussanak, kezelje, tárolja, felhasználja azokat.
  Lehet bőven erről olvasni hogy fér hozzá olyanok adatihoz is az a fos oldal akiknek még talán netje sincs a csodálatos okostelefon, fosbok messenger pároson vagy az ismerős keresőn át. Én azóta kapom ezeket az üzeneteket mióta az egyik kedves rokonom kiadta a fosboknak a nevemmel párosítva azt a telefonszámomat, ami a szolgáltatónál is megvan adva. A fos mesengeren keresztül sikerült ez neki, mivel az leszívta a névjegyeit az én számommal és nevemmel együtt. Ami megint csak nem legális, mivel én erre nem adtam engedélyt. Se a rokonom. Mert teljesen automatán ment ez nála.

 • Silεncε

  őstag

  Trollkodás az egész, kár is foglalkozni vele :N

  Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

 • HiFiHobbi

  csendes tag

  A routerbe van letiltva domain és IP szűréssel az összes szerverük. Az ISP mindent tagad és azzal elhajt hűségidő mellett, ködbért is elengedve, "ha szerintem ők nem tudnak szolgáltatni, akkor el lehet menni". A ködbért arra hivatkozva engednl el már balhéztam 3 helyen, központi ügyfélszolgálat, helyi ügyfélszolgálat, a szetrelőjük.

  Ha férges valamelyik eszköz, akkor az már csak a szolgáltató kábel modemje lehet. De azt addig nem cserélik, míg szerintük semmi baja. Mett ők úgy látják. Egyébként volt aki azt mondta a szolgáltatónál szivat valaki ezzel, nézzek utána kinek nem vagyok szimpatikus náluk, De ha egyszer másnál is van akkor vékkép nem értem hogyl ehet vslaki a szolgáltatótól.

  De jó hogy a telekomot emlegetet, mert egy másik illető, aki úgy van mint én, azt elhajtották azzal, fogadja el 2018-ba már mindenkinek van és alap, hogy a fosbok része az internet és nem fordítva.

  [ Szerkesztve ]

 • HiFiHobbi

  csendes tag

  Valóba sok az ellentmondás ebbe az egészbe. Azért nem is tudom igazán mi ez, ki vagy mi csinálja.

  Nekem úgy lett internetem megegyeztem a szomszéddal fizetem a havidíj felét, ha használhatom átmeneti időre. Szerintem szilinél is ez van. Más internetére mennek rá, vagy átmennek egy ismerősükhöz, rokonukhoz onnan internetezni és ide hozzászólásokat írni.

  Mikor még nem volt bekötve az internet mindig egy szomszédhoz, rokonhoz, ismerőshöz mentem e-mailt olvasni vagy csatornakiosztásokat, szervizkönyveket letölteni. Vagy hozzászólást írni egy fórumba. Azért mert a saját internetem nem megy még másnál tudom használni, másét. De amúgy ezek az üzenetek van mikor egy időre eltűnnek aztán újra jönnek. Azt már sikerült észrevenni ha olyan idősávba interneteznék mikor soha nem szokott bekapcsolva lenni, akkor nincs üzenet.

  Azt meg lehet elfelejtettem az egészből, mikor jönnek ezek az üzenetek legtöbb esetbe néhány oldal bejön akkor is pl: speedtest.net vagy a skype, google.

  [ Szerkesztve ]

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  A routerbe van letiltva domain és IP szűréssel az összes szerverük.

  milyen routered van?

  a fosbok része az internet és nem fordítva.

  1. vagy rövidítsd mondjuk FB-nek vagy írd le normálisan
  2. ilyen nincs. tőled meg a haverodtól látom ezt most először, a neten az égvilágon semmi nyoma nincs hasonló esetnek, se magyar se angol nyelven. neked ez nem gyanús?

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • HiFiHobbi

  csendes tag

  Elég sok olyan dolog van, aminek nyoma sincs a világhálón, darkneten se. Nem érdekes kicsit? Most töltsem fel ide egy olyan műholdas set top box kézikönyvét szkennerlve, amiről a világhálón semmit, de semmit nem találsz? Akkor az se létezik? Vagy a fosbokon betiltott devizahitelesek csoportjai. Mivel betiltották őket onnantól nem is léteznek devizás károsultak és földönfutók?

  Elég érdekes és már nagyon unalmas felfogás ez a "ha nincs fent a világhálón róla semmi akkor nem létezik az adott dolog, eszköz, esemény, történet, állítás" vagy a " ha nincs fent fosbokon valaki nem is létezik, élete és barátai sincsenek, nagy senki".

  Jó okom van annak hívni, aminek hívom. Több okom is van rá. Mert már rohadtul unalmas a semmibe nézése annak, akinek nincs meg az állandó cseszegetés legyen már mert tök jó. Meg a sok zombi amit okozott. De érted? Te vagy a szemét, szóba se állunk veled, meg dögölj meg, mert fent se vagy. Egy értelmes érv sincs nem hogy 10 mitől lenne jó és van értelme az egész szenny oldalnak. Mert az. Köze nincs közösségi oldalhoz. Csak annak lett kikiáltva és ha egyszer a média annak mondja akkor az kizárt ne lenne úgy. Mert a média az sose hazudik, sose tájékoztat félre és fél tényeket közöl azokat is elferdítve.

  [ Szerkesztve ]

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  Vagy a fosbokon betiltott devizahitelesek csoportjai. Mivel betiltották őket onnantól nem is léteznek devizás károsultak és földönfutók?

  saját magadat érvelted éppen le ezzel: tele van a net a devizahitelesek ügyeivel, tudósított róluk a média és te is éppen beszélsz róla.
  szerinted ha ami veled történik, valóban a FACEBOOK műve volna, arról ne lenne hír, tudósítás, akármi? ha máshol nem, legalább valamelyik elszabott konteós oldalon?

  a hozzászólásaid elolvasása után egyre reálisabb esélyét látom annak, hogy ha van olyan informatikus haverod, akibe szorult némi hálózati alapismeret és végighallgatta már a nézeteidet, az becsempészett egy DNS szerverként üzemelő rPi-t a hálózatodba, csak hogy szopasson

  [ Szerkesztve ]

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  illetve továbbra is: milyen routered van?
  a géped most csinálja a fentebbi problémát?

  ha Windows fut rajta: parancssorba írd be: ipconfig /all
  a parancs eredményét másold be ide kérlek.

  [ Szerkesztve ]

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • e-newsee

  addikt

  Én ennyi hercehurca után, meg szomszédnak fizetés után tuti, hogy kötbér ide, kötbér oda, szolgáltatót váltanék, és úgy is megnézném, mi történik. Akkor minden hardveredet is lecserélik, minden belépési pontod más lesz a netre. Plusz próbálj ki egy tök más oprendszert, teljesen legyalulva a mostanit. Az adatvinyót is kivenni a gépből, csak egy szűz rendszerrel. De először is, próbáld ki telóval fellépve a netedre. Ha ezek után is csinálja, akkor tényleg rádkattant valaki.

  "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

 • sziliv43

  csendes tag

  Az én gépem most is csinálja, ha a saját net előfizummal (PPPoE név/jelszó) használnám a netet. Ha az ismerőstől kölcsönkapott (mert nem használja most)PPPoE név/jelszó használom ugyanabba a routerba, ugyanazzal a géppel tudok netezi mindenféle üzenetek nélkül. Fordítsuk meg. Ha elviszem ugyanazt a routerem és a laposomat a saját net előfizummal (PPPoE név/jelszó) egy másik címre, láss csodát megy a net üzenetek nélkül. Amint visszaviszek mindent az eredeti címre nem. Viszont más előfizujával, más címére és nevévre írt előfizu meg megy minden mindenféle üzenet nélkül. Na ez az érdekes, amit én se értek mi a WTF van. :W :Y

  (#47)e-newsee:
  Elmondom nálunk mi a helyzet. Nálunk volt próbálva más Op rendszer, Linux, Android, Win7. XP, meg valami Java féle OS egy tv okosítóba. Másik géppel, másik eszközzel, tablettel, telóval, másik routerrel is ugyan ez van, volt. Hisz ha egy ismerős hozz az övét az is másik eszköz, OS, neki is jönnek ezek nálunk. Friss Op rendszerrel is ez van. Az üzenetek random jönnek itt is adott időszakba megszűnnek aztán újra jönnek, mint HiFi-nél. Azt nem tudom ő mit próbált mit nem. De a [#35-ös kommentjébe] írta ő is próbált több eszközt Op rendszert, routereket. Eredmény: ugyan az ott is.

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  parancssorba írd be: ipconfig /all
  a parancs eredményét másold be ide kérlek.

  [ Szerkesztve ]

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • JoshaJosh

  csendes tag

  Akkor most fordítsuk meg... találj olyan vírust a neten, ami nem töröl fájlokat, nem kér bitcoint, csak regisztráltatni akar a facebookra, ami tényleg a facebook nem valami hamis oldal. Találj vírust, amely bárki másnak ugyanazt az üzenetet küldi. Így már nem olyan egyszerű ugye?

  Mit nem értesz azon, hogy a facebook fő szerverei már szerves részei az internetnek, több hektárnyi nagyságú területen fekvő hatalmas szerverparkjai vannak és elhiheted, hogy nem tagok szaros beállításainak kellenek ekkora szerverparkok. Hiszen a gerincvezetékek fele gyakorlatilag a facebook tulajdonában van! Pontosan ismernek minden belépési pontot és azt is, hogy a belépési pontok közül melyiknek van forgalma szervereik felé és melyiknek nincs.

  Homokba dughatják az emberek a fejüket, úgy tehetnek, mintha ilyesmi nem létezne, de attól még létezik. Amiket ellentmondásként soroltál fel az csak kekeckedés, nem ellentmondás.

  Mellesleg, hogy miért nem zárták ki a netből már sokkal előbb? Mert a facebooknak a kontroll és az adatok megszerzése a fontos! A netből kizárás valójában csak presszió, hogy beálljon a sorba, és legyen ő is birka. A facebook ismerni, kontrollálni, agyat mosni, befolyásolni a markában tartani akar, nem kizárni!
  "Ez olyan, mintha az eon úgy küldene fizetési felszólítást, hogy az elmúlt néhány hónapban és vagy pár évben nem fizettél be egy-két számlát, légyszi most tedd meg, mert lekapcsoljuk a villanyodat. Majd. Valamikor. De addig is időnként kapsz egy ilyen levelet, amiben semmi konkrét nincs. Lehet, hogy havonta kapod, lehet, hogy hetente.
  Ilyen nincs."
  Tényleg nincs?
  Amikor lemondtam a Telenor mobilnetemet, a szolgáltató aláíratott velem egy papírt, hogy a felmondás után bármilyen összegű lezárást elfogadok és kifizetek.... mintha bianko csekket írattak volna velem.... Úgy látszik ilyen mégis van....
  Enélkül a papír nélkül ugyanis nem voltak hajlandók megszüntetni a szolgáltatást.

  Nem tudom te melyik álomországban élsz, de én azon Magyarországon, ahol elítélnek egy devizahiteles tiltakozót terrorizmusért, mert elégeti az elszámolást....
  Ahol a szolgáltatók azt csinálnak amit akarnak.
  Ahol 4 órába vesznek fel és 20 órát dolgoztatnak, ha pedig tiltakozol, összevernek és a kukába dobnak.
  Ahol hoznak egy bankok zsebét tömő törvényt és a fideszes agyhalottak acsarkodnak rád, hogy a kormány megmentett, miközben a bank kirak az utcára....
  Ahol egy megnyert, jogerős per után a bank ugyanabban az ügyben új pert indít és megnyeri.....
  Ahol Polgár Tamást elítélik annyi időre, mint az öregasszony kezét-lábát levágó gyilkost, mert biciklitolvajokat leplezett le. Bizonyíték nélkül, olyan koncepciós perben, ahol már a bírósági eljárás megindítása előtt megmondta az ítéletet a később eljáró bíróság szóvívője.....

  Én ebben az országban élek. Nem tudom te melyikben.

Hozzászólok Aktív témák