- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
Az egész cikk pont arról szól ,hogy félnek tőle az emberek.
"az okosautóval az a baj, hogy okos"
nem az a baj hogyan vezet ,az a baj hogy vezet...
Félnek felülni a repülőre ...mert ha baj van mit csinálok? felkiáltással.... mintha kocsiban a hátsó ülésről tehetne valamit...
félnek az emberek a "zinternettő" mert ellopják a pénz a kártyáról , megeszik a vírusok a gépet...Itt van egy csomó technikai ujdonság és a nagy töbségnek lila gőze sincs ,hogyan működik.
Amit nem ismersz attól félsz, ez van.Szerintem a normális ha kezedbe kerűl valami akkor legalább utánnaolvasól ,hogy megérsd hogyan működik és hogyan használd...pl .macskát nem szárítunk micro-ban.
Láttam már videót ,hogy a tesla- ba akart tankolni... szal az emberi hülyeség határtalan.Szóval ne azon vitatkozzunk ,hogy mit tud(hat?) sokkal érdemesebb elgondolkodni ,hogy némely egyén kezében egy 2 tonnás cucc mit okozhat? Ha ezt még megfejeljük egy vezérlő rendszerrel ami azt hiszi ,hogy gondolkodik is helyette...
Csak nézzetek körül itt a szakmai segítségkérő topicokban... Nagyon sok embernek gőze sincs arról ,hogy az ámítógép füstel működik.... barkácsol benne valamit mert a szomszéd pistikétől látta ,aztán kiereszt egy kis füstöt szerelés után, aztán nem megy ez a vacak....
Szóval szerintem nem az új technólógiákkal van a baj , hanem azzal hogy nem vagyunk rá felkészülve.
-
ricsi99
addikt
válasz
tomcat78 #186 üzenetére
Igen... beismerem ... én gondolkodok ... nem csak reflexből tolom.
Ismét a Carmageddon résznél járunk látom...
Hidd el ez a technika nem neked készül... mivel te sokkal jobban tolod ,mint a mazsolák körülötted... már csak azt nem értem , miért tiltakozol ennyire ellene? Igy is úgy is előreengednek a sorban...
Senki sincs felkészítve minden helyzetre , és akkor sem biztos hogy jól dönt
Amúgy voltam ilyen veszélyes szitukbande már kiöregedtem... ezért nincs már 1000 suzukim
-
ricsi99
addikt
Ismét csak a vészhelyzet... az elképzelhetetlen ,hogy elötted ugyan úgy előtted vannak a kezelő szervek?
Ha nincs probléma ,mint a tempomat benyomod és megy...
Miből gondolod hogy full automata lessz minden? Jah meg kávét is főz...
Szerintem az első verziók hibridek lesznek... mind2 módon lehet menni. Legalábbis most a guggli autók igy mennek tudtommal.
Egyáltalán kipróbálnál egy ilyet?
Vagy legyek én is szélsőséges mint te és nem cseréled le a moszkvicsot , mivel az ugye fulll manuál -
ricsi99
addikt
Bocsi itt úgy látszik mindenki a Carmageddon-ban él,ahol csak és kizárólag a vészhelyzetek vannak ahol ,persze egy emberálat álltal vezetett valami akar kikloffolni állandóan, szal nincs 1 nyugodt pillanat az úton.
"vak-optimisták" ez tetszik még az a jó hogy itt csak finoman leosztasz... tudom régebben egyszerűbb volt ... simán máglyára vele mert még hogy kerek meg forog...
Kicsit lehet meglepődnél , ha csak a felét tudnád annak amit én csak a számitástechnikáról tudok.
Utolsó mondatod nem kommentálom.. elsönek is banolnának érte... másodsorban rólad a veréb és a sakk esete jutott az eszembe. -
ricsi99
addikt
Vezetés közben te is reagálsz... nah most ha van egy kellően nagy adatbázis (embernél tapasztalat) ,akkor a különböző helyzetekben van sablon válasz... Lassitás , gyorsitás , kitérés... utána szoktunk gondolkodni ,hogy mi is legyen.... én nem azt mondom ,hogy most már tökély a rendszer ,hanem azt ,hogy nem rosz ötlet ...
Lehet hogy az első verziók "mazsolák" lesznek , de nekem jobban tetszik ... ha lassit ...félreáll ... megvárja mig tiszta lessz a terep és elindul... mint az "itt még beférek" vezetési stilus.
Most ha egy tök egyszerű dolog... pl a-b be eljutni.. Mondjuk gps- szerint navigál, lámpát /kreszt figyel, sebességkorlát betartása, ha van elotte jármű akkor féktávolság betartása, ha meg elé kerül valami akkor fék.
Szeintem a legnagyobb probléma ,hogy nem szabályosak az utak... ezért néha még az embereknek is nehéz betájolni ,hogy merre is van az én sávom és meddig tart? -
ricsi99
addikt
Jól van meggyőztél ... te vagy a tökéletes pilóta.
Te felfogásod szerint mindenhol f1 es pilóták ülnek és a többi kamikaze csak azt várja mikor vetődhetnének elé.
Oké.
Beleolvastam a blogjaidba és itt befejeztem.
ui:
"látod, ilyen hsz-t ír az, akinek a látás annyira evidens, hogy eszébe sem jut, hogy egyébként nem az."
ezt még gyakorolhatod -
ricsi99
addikt
Most egy kocsi vezetése szerinted emberfeletti csodát igényel? Szerintem nem. Némi tudást /legfőképp tapasztalatot.
Szerinted a guggli autói minek vannak kint az utcán? Reklámnak?
Azt aláírom hogy a te tudásod több mint egy gépé.
De megkérdem... /lassabban/ egy software nem végezhet el egy adott dolgot gyorsabban mint te? Pl fék /vagy kormányzás /vagy miegyébb.
A software minnél jobb /a vas alatt minnél jobb / annál több gyorsabb komplexebb dologra jó.
Egy "personal computer" egy múltifunciós eszköz... szerinted mire nem lehet software-t irni?
itt a pc... hány éve is kezdődött? Ez elmúlt 30 évben mennyit is fejlődöt... Win 3.0 vs win10 .
Szóval szerinted meddig is leszel jobb egy egyszerű feladatban mint pl a vezetés? -
ricsi99
addikt
válasz
tomcat78 #129 üzenetére
Software kérdés az egész... nem lessz elsőre tökéletes.
Jobb ha tudod ,hogy ideális esetben a repülőgép el tudna jutni a-b ig.. pilóta azért van mert mondjuk 10 esetből 1* van olyan amire nincs felkészítve a robotpilóta ,igy lehet korrigálni.
Másodsorban azért fél mindenki a repüléstől , most pilóta nélküli gépre ki merne felülni?
Okosautóban azért szerintem ott lesznek a kezelő szervek ha gáz van bele tudj nyúlni.
Pont ez a gond a volvó kisegítő rendszerével is... elkényelmesedsz tőle ,de az nem egy önvezérlő rendszer.
Az "életösztönt" meg hadjuk ,te ösztönből vezetsz? Akkor szeretnélek elkerülni 100Km körzetben.
Tudás /tapasztalat /rutin... ez a jó pilóta.
Ha meg úgy érzed ,hogy a te reflexeid /tudásod /tapasztalatod jobb mint egy gépé ,akkor menj be egy on-line játékba amiben az összes játékos cheater... kb az lessz ,hogy jó esetben észreveszed az enemy-t aztán instant halál... csak céltábla leszel.
Szal elkönyvelheted magadban ,hogy egy cél software sokkal jobb mint te az adott helyzetben. -
ricsi99
addikt
válasz
Gargouille #120 üzenetére
1 ember 1 software ... extrém helyzet persze ember nyer/het/ (még most)
Mennyi ember megy kb csak pesten 1 nap? Ebból hány % akit még az utcára is kisérővel kellene leengedni?
Én már azt látom ,hogy a modern autók ugymond rengeteg rásegittéssel dolgoznak....
Servó ,automata váltó ,tempomat ,tolatókamera ,kipörgésgátló, ilyesmi nem probléma?
Avagy mindenki rakja le télen 1 1200-es ladában a jogsit?
Emléxem én , volt idő ahol ellenezték magát az akkori autókat is.
Félnek az emberek attól amit nem ismernek.... -
ricsi99
addikt
Szerintem lehet ,fel lehet késziteni a software-t ,hogy érzékelje a közeledő autót , hogy az is smart e ... ha nem akkor nagyobb követési távolság ... hidd el igy is az a legnagyob probléma ,hogy nem úgy viselkedik ahogy kellene... halálom az ,hogy kereszteződésben ,úgy áll meg hogy kilóg a kocsi eleje és mindig totoznom kell hogy vajon a marha befordul /átmegy e előttem vagy megadja a jobkéz szabályt /vagy elsőbséget...
Én motorral járok és baromira nem szeretek se a belső sávban vagy a sáv belsejében menni folyamatosan , és átugorni a motorháztetőt sem szeretném ,mivel a kerekek alól hiába integetek ,hogy elsőbségem volt.
Beszereltem egy k@rva légkürtöt ,de volt olyan hogy annak a hatására meg ijedtében kijött elém...
Én is szoktam persze ökörségeket csinálni ,de ki nem?
Privát véleményem szerint az "ember" a leggyengébb láncszem az átlag forgalomban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest