Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wasquez

senior tag

válasz Butcher82 #148 üzenetére

Dehogy akarok én rád erőltetni akármit is, én is csak elmondom, hogy mit gondolok, tapasztalatból, hogy milyen fejlődést láttam az elmúlt évtizedekben a technikában! A kvarcjáték volt a beugró hol vagyunk már attól!? Nem tudom, hogy mennyi idősek vagytok, de nagyon alábecsülitek szerintem annak az erejét, ha valamibe ilyen erőkkel tolják a pénzt, kőkemény versenyben. Gondolom az ipar 4.0-a ismerősen hangzik, és megvan, hogy miről szól!? Nem mondom azt, hogy ez 5-10 éven belül lecseréli a jelenlegi technológiákat, de szerintem még bőven a mi életünkben lehet.
    De az is lehet, hogy pont fordítva lesz az egész! Vagy előbb kipusztítunk mindent a nagy fejlesztésben!

• Wasquez

senior tag

válasz Gargouille #120 üzenetére

Minek figyeljen egy önvezető a gesztusokra, a másik önvezetőnek sem lesznek gesztusai! Amiket félre is lehet érteni! Szabályok lesznek, és tanuló járművek hálózatba kapcsolva, fénysebességgel fognak tanulni a kollektív adatbázisból, az emberekkel nem is lehet összehasonlítani a képességüket. Hány emberrel tudod megosztani a tapasztalataidat és mennyi idő alatt? A hálózatba kapcsolt autók szerinted mennyi idő alatt osszák meg?
    Gondolj csak egy jeges útra, az első megcsúszás után már az összes jármű tudja az infót!
    Hol tudsz versenyezni egy ipari robottal a gyártásban, sebességben és hibaszázalékban?
    Ne legyünk már elszállva magunktól, rengeteget hibázunk, és csodálkoznék, ha a balesetek száma nem csökkenne, miután mi már nem avatkozunk be!

• Wasquez

senior tag

válasz Butcher82 #118 üzenetére

Ez olyan dolog, hogy nekem nem kell biztonsági öv a kocsiba!
    Nem kell, hogy akarjad, nemsokára az lesz és kész, nem lesz kormányod, meg sebességváltód, mert senki nem akar majd álmos ingerült részeg, kábítószeres, vagy agyvérzéses sofőr miatt meghalni!
    A sok balf...sz autóvezető közt az okosautók töredék balesetet fognak okozni és mindenki rájön, hogy a hobbiautósok csak akadályozzák a forgalmat!
    Majd mennek aztán befizetnek az autós vidámparkba, ahol lehet váltóssal vezetni!

• Wasquez

senior tag

válasz bambano #114 üzenetére

Nem akarok vitázni veled, biztos úgy van, ahogy mondod, de akkor nem jól csinálják még egyenlőre!
    Én még mindig úgy érzem, hogy a főpolgármester úgy gondolja, hogy autóval kell a rendes embernek járnia, a kerékpáros meg hobbiféreg, ne pofázzon.
    A tömegközlekedésben is az látszik, hogy olyan emberek döntenek, akik sosem használják ezeket az eszközöket!
    Szerintem, ha lenne döntéshozó aki utazik is ezeken, akkor elképzelhetetlennek tartanám, a kárpitozott és a 35cm széles üléseket! :)

• Wasquez

senior tag

Nem tudom, mire célzol, amikor a gyalogos ácsorgást írod!?

Szerintem a városi kerékpárutak járdára erőltetése nem az autós közlekedés csökkentése irányába viszi a forgalom alakulását, hanem a veszélyesen használható kerékpárútnak csúfolt pazarlásokat szaporítják!
    Megcsinálták az Ürömi körforgalmat, a 2x1 sávos elkerülő úttal, ahol solymártól 12km megtétele esetenként 2 óra, mert a busz is a tömegben várakozik!
    Vagy a balfaszság netovábbját, a füvesített villamos pályákat, ahol a buszok is közlekedhetnének a villamosok forgalma mellett, akárcsak a Margit hídon, de nem, oda fű kell! Mindeközben a parkokat meg térkövezik, hogy ne kelljen a fűvel foglalkozni.
    Nem mondom, hogy ez egyszerű dolog, mert ezer dolog nem fut át a z ember agyán, amikor ezekről beszél.
    Viszont amikor beszéltek az ürömi megoldásról, mint megváltásról, akkor én már feltettem a kérdést, hogy ez mitől lesz majd jobb, nem az egy lámpa fogta meg régen sem a forgalmat.

• Wasquez

senior tag

Az egész autózás, egy zsákutca, az emberek lustasága és elkényelmesedése oda vezet, hogy élhetetlen lesz a mindennapi élet! A földfelszíni közlekedés fejlesztése a dugókban ácsorgó buszokkal, a lámpánál várakozó villamosokkal nem lesz jó irány az önvezető autókkal egyetemben.
    Én például ha lehetne választani, biztosan önvezető autót használnék, mert a napi szintű dugóban ácsorgás az életből elvesztegetett idő!
    Jelenleg nem járok autóval dolgozni, de sajnos el kell gondolkoznom rajta, mert nem tartom hosszútávon elviselhetőnek, hogy 30km megtétele négy átszállással és 100perc alatt valósítható csak meg.
    A városfejlesztések meg életszerűtlen módon abban látják a megoldást, hogy az autós forgalom a csúcs és mindent annak kell alárendelni. Buszjáratokat szüntetnek meg, arra hivatkozva, hogy a párhuzamosan közlekedő vonatjáratra tereljék a forgalmat.
    Mindezt olyan emberek döntik el, akik a céges autóból életükben nem mozdultak ki.
    Nekik könnyű azt mondani, hogy üljél a buszról vonatra, hiszen ott van a vonatmegálló, csak 2,5km távolságban!
    2,5km semmi, nem? De naponta az már 5km gyaloglás a munka melletti 5-10 mellé napi szinten.
    Vegyünk autót a megállóba járáshoz, és a vasútnál ne tudjunk majd parkolni?
    Szép dolog ez az önvezetős autózás, kényelmesebb, meg jobb mint az fáradt ingerült erőszakos sofőrök, de forgalomnövekedést fog generálni, és nem fogja megoldani a problémákat.
    Szerintem a tömegközlekedésnek kéne a top prioritásnak lenni, és a kerékpáros közlekedésre is kicsit nagyobb hangsúlyt kellene fektetni!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés