- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Azért van összefüggés az érzékelő méretével, mert itt nyilvánvalóan nem tudod olyan mértékben kompenzálni a fényerő hiányát az érzékenység növelésével, mint egy apsc, de akár egy m43-as érzékelő esetében (attól most tekintsünk el hogy az m43-as vázak nagy részében még mindig elavult érzékelőket használnak, amivel az 1 jelenleg képes felvenni a versenyt).
-
Ijk
nagyúr
Hát ebből aztán jól ki sikerült forgatnod az evf-hez való hozzáállásom.
Már látom hogy hiba volt lejátékszereznem a MILC-eket, mert végülis a GH-2-t és a NEX-7-et nem tartom annak. Kvázi ez két váz kapott normális kezelést, EVF-et, valamiféle ergonómiát egyszerre. Még talán a samsung NX-11 ami tetszene, mert jó fogása van, de valahogy mégsem sikerült jól megcsinálnia a samsungnak.
Semelyik másik váznál nem érzem azt hogy 5 év múlva is azt használnám. Pedig nem érzem magam túl igényesnek, mert a D50-el is jól elvagyok már majdnem 6 éve.
Nem tetszik nekem ez az irány, az hogy butított gépeket nyomnak le a torkunkon arany áron. Mert lehet hogy sok embernek nem kell EVF, nem kell vaku, de ha 3 év múlva mégis szüksége lesz rá, akkor ott lesz a "prémium" EP-3-as vázával, és akkor majd vagy vaku, vagy evf. Ez a nikon 1-es rendszer pedig megkoronázta az egészet, amikor a csillagászati árú V1-en nincs APSM mód, nincs vakusaru. Ha felteszem kiadnak hozzá néhány fasza fényerős obit, akkor is le leszel korlátozva vele.Mindegy befejeztem a vitát, valószínűleg így vetül ki a frusztráltságom, mivel anno nagyon lelkes voltam a MILC felé, és most pedig úgy áll a helyzet, hogy vagy kifizetem a csillagászati összegeket a minőségi vázakra és a túlárazott üvegekre, vagy pedig erőteljes kompromisszumokat kötök, csak hogy a dslr-nél könnyebb rendszerem legyen. A nikon pedig most végleg betette nálam a kaput.
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom miért nem sikerül leszállnotok a D50-ről, ami egy 6 éves belépő váz, a mostani piaci értéke meg 30k körül mozog. Egy büdös szóval nem említettem hogy ez a minőség netovábbja, erre volt akkor pénzem, kb 6x több időt megélt eddig nálam mint sokaknál ezek a hiper-szuper MILC-ek. De képzeld, szívesebben használom ezt a szutyok kis TTL keresőt, mint hogy egy nyaraláson a kezemmel próbáljam árnyékolni az lcd-t hogy valamit lássak belőle.
-
Ijk
nagyúr
Valószínűleg az lesz egyszer a vége, hogy veszek egy ilyen kis kacatot, minden kompromisszummal, persze valami használtat, mert az újak mindig pofátlanul túlárazottak. Ez lesz ami sokszor nálam van, lehet vele gyártani a képeket, a fényképezés valódi "fílingjének" teljes hiányával.
És mellé szerzek egy Nikon FM3a-t, vagy valami régebbi távmérős lajkát, aminél még megvan az analóg életérzés, még úgy érzem hogy a milliónyi elektronikai szartól mentes, "valódi" fényképezőt tartok a kezemben.Olyan ez, minthogy tartasz a városba egy szuzukit, mert az a praktikus, de van a garázsban egy 20 éves kabrió jaguár, amivel mész néhány kört egy langyos nyári délutánon
-
Ijk
nagyúr
Verőfényes napsütésben lcd-n komponálás nem ad hozzá semmit a "minőségérzetemhez".
MF-t pedig meghagyom a távmérősöknek és a hatalmas, törőékes mattüveg FF keresőknekÉn minőségérzetről írtam elsősorban, nem az anyaghasználatról, építési minőségről. Én nem tudok együtt élni az lcd-s komponálással, kezembe veszek egy fényképezőt már reflexből húzom az arcomhoz. Az hogy a dslr után kizárólag lcd-s komponálásra vagyok utalva, vagy nem tudok vakut használni, számomra hatalmas visszalépést jelentene.
-
Ijk
nagyúr
Nemrég amikor kezembe vettem egy kiállított D90-et, én meg pont azt éreztem hogy a D50 készült jobb műanyagból. Mondjuk rá tett egy lapáttal hogy a D90-en a 18-105 volt, ahhoz képest a a 18-70-em egy magasabb kategóriás, masszívabb darabnak tűnik.
madgie: Igen a kereső az valóban siralmas, kb a régi oly tükrösök csatornájával van egy szinten. Az E-Px nekem semmivel nem tűnt masszívabbnak, leszámítva, hogy majdnem egy sima tégláról van szó. Egyébként még a D50-em segglyuk keresője is fényévekkel jobb napsütésben, minthogy egy szimpla lcd kijelzőre vagyok utalva.
-
Ijk
nagyúr
Volt a kezemben G-s panasonic, bazári műanyagnak tűnik a d50-hez képest. A GH-2 esetében már beszélhetünk minőségről, meg mondjuk a legnagyobb oly-nál, és a GF-1-nél, a többit konkrétan nem tudom megfogni olyan kicsi, nembeszélve a lespórolt kezelőszervekről.
A D50-et pedig pont úgy kezelem ami, egy 6 éves belépő váz, amit a mostani belépő tükrösök ergonómiában meg sem ugatnak. -
Ijk
nagyúr
Miért ne jöhetnénk kategóriákkal
Vásárlásnál az egyik legfontosabb tényező az ár/érték arány, ezzel pedig olyan mintha azt mondanád nem érdemes figyelembe venni, mit kapok ugyanabból az összegből. De ha csak kategórián belül maradunk (bár már elég nehéz meghatározni mi számít annak), a köztudottan túlárazott m43-as, apsc-s MILC-ek jobb ár/érték aránnyal bírnak.
-
Ijk
nagyúr
Ott kezdődik a probléma, hogy az árakat el kellene osztani kettővel. Most nézem V1 duplakit induló ára 300k!
Összehasonlításképpen egy d3100 duplakit ára 200k.
Nikon J1+10-30 165k, Olympus XZ-1 120k, ami sokkal jobb obival szerelt.Másik, hogy teljesen kiherélt még a magasabb szintű váz is. Azért egy 200k-s vázon ne legyen A, P, S, M mód az finoman szólva is a vicc kategória.
Harmadik az érzékelő mérete. Elfogadom hogy nem minden gyártó megy rá a m43, APSC érzékelőre ( FF-est meg sem merem említeni), de akkor tessenek a kis érzékelő köré a megfelelő rendszert építeni, f2.0-ás zoom obikkal, f1.0-ás fényerős célobikkal. Itt vissza is jutunk az első ponthoz, ugyanis kapok egy buta vázat, kis érzékelőt, és fényerőtlen obikat. Akkor kérdem én miért fizettem ki ezt a nem éppen kevés összeget?
És végül a minőségérzet, és ez a legnagyobb problémám, beleértve az egész MILC kategóriát. Ez egy játékszer számomra, nem egy olyan eszköz amit szívesen a kezembe veszek. Ezért az összegért ez az egész teljességgel nevetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest