Hirdetés
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casti98
tag
Ok,nem értem ezt a telefont,de ok.Ha ennyit tudnak akkor ennyit tudnak.
"Je ne regrette rien..."
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem ez inkább kékes árnyalatú
Zöld a Mobilarena
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Kawauso
aktív tag
Nekem tetszik.
Egy újabb alternatíva a középszegmensen belül. Jobb ajánlat szerintem, mint az eredeti Nord. Természetesen azonban lehet (joggal) mutogatni a Poco, a Redmi vagy akár Samsung irányába is.
-
elfelejtette
veterán
Mitől jobb, mint az eredeti Nord? Nem tudom, miért nem Nord Lite lett belőle, mivel az elődhöz képest a SD765-öt lecserélték SD750-re. Persze a fő kamera 48-ról 64MP-re váltott, és az aksi is nagyobb 10%-kal.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
kbyte1024
veterán
Nekem tetszik,a tesztre majd kivi leszek.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
Kawauso
aktív tag
@elfelejtette
Árazás. A sima Nord nekünk 459 eurón nyitott. Szinte mindenhol máshol 399 euró volt. Előbbi most olyan 158eFt lenne, utóbbi 138eFt. És sokan húzták a szájukat rá, különösen az első ajánlatra, szerintem jogosan, mert valahogy átlépte azt a határt, ahol középkategóriásnak lehetne egy ilyen árazással tekinteni. Kicsit többért flagshipet vagy tavalyi flagshipet lehetett kapni, esetleg olcsóbban vagy hasonló áron egy flagship killert. Kamerában pedig, amit felmagasztaltak flagship kaliberűnek, koppantak rendesen.Itt a Nord CE. 359 eurón nyit nekünk, vagyis 124eFt körül. 34eFt-tal olcsóbban, cserébe visszatért a jack csatlakozó, nagyobb az akksi, könnyebb súlyra, az említett fő kamera pedig 64 MP-s lett. A 750G pedig egy leheletnyivel jobb is a 765G-nél, mind AnTuTu-n, mind Geekbench-en. Egyedül a GPU-ban jobb a sima Nord, kamerában pedig ugyebár a dupla, 32 MP-es selfie-kamerát vesztettük el a CE-ben egy sima 16 MP-re.
CE > Nord (Szerintem)
[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
-
Nem rossz , de ha választanom kellene ebben a kategóriában akkor Redmi note 10 Pro.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Peat;)
veterán
Értesítő led ebben sincs?
-
gombasm
aktív tag
A hivatalos OP oldalon most mindegyikre van 50 euró engedmény holnap estig. Így a fekete alap 6/128-as 269 euró, ennyit megérhet szerintem. Azért nem sajnálom, hogy vettem egy F3 - at szállítással 115-ért, ez is 6/128 és 5G t is tud . De azért a 870-es nem 750... .
[ Szerkesztve ]
Nexus 4 & Redmi 5+ & Poco F2 pro & Nothing (1)
-
-
juuzer
addikt
Hello Huawei P30.
Vamos a la playa.
-
Kawauso
aktív tag
GSMArena teszt:
[link]
Szerintem korrekt. Az üzemidő kitűnő. Kíváncsi leszek a Nord2-re is majd. -
Stauffenberg
nagyúr
Ja, csak elég nagy a kínai konkurencia, mely hasonló pénzért ad szintén 90-120 Hz AMOLED panelt, elfogadható kamerát, legalább ilyen, de jellemzően még gyorsabb hardvert.
Én nem vagyok hardver fetisiszta, de az ár/érték arányt jócskán növelte volna, ha kap a kamera egy OIS-t. A felhasználók 90%-a többet nyerne vele, mint azon, hogy a Xiaomi és mindenféle almárkái ennyi pénzért már bele tudnak tenni egy erősebb SoC-t is, meg a teljesen bullshit 108 megapixeles főkamerát.
Akkor még talán elgondolkodtam volna, hogy a OnePlus 5-öt lecserélem rá. Nincs ezzel sem semmi bajom, csak már megszűnt 4 év után a szoftvertámogatás és nincs OIS a kamerában (szürkületben vagy utána már hiányzik). Úgy önmagában a kamera a mai napig baromi jó ha RAW-ban fotózok.
-
Kawauso
aktív tag
válasz Stauffenberg #17 üzenetére
Természetesen jogos dolgokat írsz, én is utaltam rá feljebb.
Ugyebár a piacokon és egyéni ízlésen is múlik a választás a kategóriában. Akinek undora van a Xiaomi-tól/Poco-tól, annak ez bőven tetszhet a kamera ellenére is. Az a legendás OgygenOS szoftver. A Samsung-ot is szokták riválisnak mondani, de nem értem, hogy miért az A52 5G-t. Illetve részben értem, de az már inkább "prémium középkategória", mínusz a rendszerchip.
Az ideális király a Poco X3 Pro lenne, de 120 Hz-es AMOLED-del. De olyan lehetőség nincs. Ha a Redmi Note 10 Pro-t preferálja az ember, akkor megkapja a kijelzőt, a jack csatlakozót, a kamerákat, és a bővíthetőséget, de beleköthet a 732G-be. Ha a Poco F3-at, akkor ugrik a jack csatlakozó és a bővíthetőség, no meg a jobb kamera, de cserébe olyan, mint a villám.
A Nord CE = Core Edition tényleg talán a legtöbb esszenciális dolgot tartalmazza, amit egy 2-3 évig történő használat során, amire pozicionálták, szeretne az ember. Ugyan csak 90 Hz-ces a 120 Hz-cel szemben a kijelző, de 60 Hz után ez is bőven jó. Van jack csatlakozó, az üzemidő kimagasló, ráadásul a hívásidőben és a webböngészésben jeleskedik, a kamera pedig OIS nélkül is vállalható. Viszont nem bővíthető a telefon, mondjuk ezt indokolja, hogy 128 GB-os az alapmodel, és az, hogy tényleg 2-3 éves használatra lőtték be. Az anyaghasználat lehetne jobb, de remélhetőleg nem törik ketté, mint a sima Nord. Valamint elvesztette a jellegzetes OnePlus csúszkát oldalról. Végül nincs sztereó hangszóró, de az a sima Nord-ban sincs.Nyilván ha érkezik a Dimensity 1200-as Nord2, vagy bármi is legyen a neve, a Nord CE-ben lennie kell kompromisszumnak. Gondolom a Nord2 kamerája kapni fog OIS-t, a csúszka is visszakerül, és ha van eszük, akkor jack csatlakozó is lesz, valamint sztereó hangszórókat is kap, fejlődve a sima Nord-hoz képest. Az ára lesz érdekes, ha a CE-t leszorították 299 euróra, az eredeti Nord pedig 399 euró volt. Szerintem ha valahol a két ár között lesz, akkor nagyot szakíthatnak vele.
Vélhetőleg:
Nord2 > Nord CE > Nord > Nord N10 > Nord N200 > Nord N100 -
PistiSan
addikt
Nálam egy OnePlus3 van még használatban most is, amíg nem romlik el, valószínűleg ez marad, de azért szeretek képben lenni a kínálattal, hogy ne akkor kelljen gyorsan dönteni, a tavalyi NORD széria tetszett, de a JACK hiánya nálam kizáró ok, idén már ezt is megoldották, szóval van ez, vagy egy A52 5G lenne a csere nálam, ha gond lenne a régi telefonnal.
A samsungokra már 4 év szoftver támogatás jár, ez tök jó.
LineageOS-t használok jelenleg, ilyen tekintetben az OnePlus készülékek sokkal jobban állnak mint a samsung. -
Arkie
csendes tag
"A OnePlus Nord CE 5G már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapján, ahol öt napos szállítást vállalnak a megrendelésekre."
És vajon erre a házhoz szállításra vajon lesz VÁM + ÁFA?Biológus: „A tó biotópjának mortalitása elérte a 100%-ot”. Halász: ”Az összes hal megdöglött”.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Már egy ideje gondolkodom hogy a Xiaomi Mi 9 Lite telefonom lecseréljem egy Oneplus Nord 5G telefonra, de látva hogy van már CE edition is ebből a modellből most elgondolkodtam hogy nekem melyik érné meg jobban? Láttam videón az Oneplus 8 és Oneplus Nord 5 G kamera tesztjét amit egy külföldi férfi csinált és az esti fotók nagyon meggyőztek engem ez a nightscape mód. Nagyon (számomra) szép képeket lőtt vele. Kérdésem hogy ez a CE is tud ilyen minőségű képeket lőni mint a sima Nord 5G szerintetek? Honnan érdemes ezt a telefont be szerezni ha ezt választom? Valamennyire víz vagy csepp álló? Legalább az intenzív esőt kibírja ha kerékpározás közben elkap?
-Norbi-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 128 GB Midnight Fekete Független
- Samsung Galaxy A53 5G 128/6GB fekete + töltő + S View gyári tok
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest