Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hogy bírja a Xiaomi 17T Pro az egész napos városnézést?
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
-
synar
őstag
-
Ricardo
titán
-
pusszycat
nagyúr
Én csak azt tudom, h nedves helyeken jól el vannak ezek a dögök.
-
t72killer
titán
P.S. tudom nyilván hasraütésre nem lehet megmondani, a kutatók dolga kimérni - vírusminta+labor nélkül én nem tudom. SzVSz elég releváns infó, lévén minden aprósz.r papírdobozban érkezik Kínából.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
"Szerves anyag, csudatudja."
Ez az oka, ami miatt az emberek a vírus és a baktérium szót szinonímaként használják
A vírus csak egy örökítőanyag (=plusz sejtmembrán, egyebek, de leegyszerűsítve tényleg csak egy DNS lánc), egy élő sejten kívül semmire sem képes, még életben maradni se.A vírus két dologra képes:
- egy élő sejtben, annak felhasználásával, majd a folyamat végén elpusztításával önmaga lemásolására, szaporítására
- ezen kívül pedig több-kevesebb ideig "élve" maradni (de igazából itt is inkább csak örökítőanyagot károsodás nélkül megőrizni), és ebből a szempontból minden más anyag számára azonos (nem élő sejt), itt már két külön, "nem-sejt-anyag" között nincs érdemi különbség a túlélés szempontjából. Egyéb, valaha szerves anyag semmi előnyt nem jelent egy műanyagzacskóval szemben.Képzeld, jártam bioszórára, gimiben is. Szval, hogy állunk a fehérjeburokba csomagolt DNS stabilitásávan acélfelületen illetve nedves cellulózba (=papír) beágyazódva?
-
Keem1
veterán
Szerves anyag, csudatudja.
Ezt az egy %-ot vezesd már le nekem az 5150 gyógyultból és 1118 halottból
. Vagy osztod a tegnap megbetegedettel is, akit majd 3 hét múlva fognak zsákba csomagolni? Nekem még akkoris 2% környékére jön ki az összeg (aminek kb 0 értelme van egy hetekig tartó betegségnél, amiből a végét töltöd intenzíven, 2-3 újraélesztéssel)..."Szerves anyag, csudatudja."
Ez az oka, ami miatt az emberek a vírus és a baktérium szót szinonímaként használják
A vírus csak egy örökítőanyag (=plusz sejtmembrán, egyebek, de leegyszerűsítve tényleg csak egy DNS lánc), egy élő sejten kívül semmire sem képes, még életben maradni se.A vírus két dologra képes:
- egy élő sejtben, annak felhasználásával, majd a folyamat végén elpusztításával önmaga lemásolására, szaporítására
- ezen kívül pedig több-kevesebb ideig "élve" maradni (de igazából itt is inkább csak örökítőanyagot károsodás nélkül megőrizni), és ebből a szempontból minden más anyag számára azonos (nem élő sejt), itt már két külön, "nem-sejt-anyag" között nincs érdemi különbség a túlélés szempontjából. Egyéb, valaha szerves anyag semmi előnyt nem jelent egy műanyagzacskóval szemben. -
Graphics
Jómunkásember
-
pusszycat
nagyúr
-
Graphics
Jómunkásember
SzeretlekMagyarország....
én is...Valós képet szerintem nem mostanság fogunk kapni. Az ilyen oldalakat meg nem annyira találom "hiteles forrásnak"...
-
joey04
titán
-
Franklin
addikt
Nem baj ha elmarad az MWC, az a fontos, hogy Bog utazzon ki Barcelonába, ahogy eddig is, és írja az utazós blogot, az volt a legjobb az egészben
-
AD4MINATOR
nagyúr
Várható volt, hogy lemondják.
-1 gócpont
-
twollah1976
őstag
Benne volt a levegoben...
-
pusszycat
nagyúr
Ma hallottam a rádióban,hogy hamar kifut a koronavírus,mert nem bírja a nyári melegedést. Érdekes ez a rettegés. Szerintem a halálos áldozatok száma megáll valahol 2-3 ezer fő között. Ez nem kevés,de utána olvastam,hogy világviszonylatban az influenzától és szövődményeitől kb 500 ezren haltak meg tavaly. Mégsem maradt el semmilyen rendezvény.
Akkor a betegeknek elég lett volna szaunába járniuk, nem kell mindent bezabálni,annyi hülyeséget mond a rádió/tv, h ihaj.
-
csobi1
tag
Ma hallottam a rádióban,hogy hamar kifut a koronavírus,mert nem bírja a nyári melegedést. Érdekes ez a rettegés. Szerintem a halálos áldozatok száma megáll valahol 2-3 ezer fő között. Ez nem kevés,de utána olvastam,hogy világviszonylatban az influenzától és szövődményeitől kb 500 ezren haltak meg tavaly. Mégsem maradt el semmilyen rendezvény.
-
t72killer
titán
Az tuti, hogy HIV-vel (=nulla immunrendszer) kombinálva ez igencsak ütős kombó... Bár, ha hinni lehet a híreszteléseknek, a fejlett világban terített HIV-gyógyszerek viszont ütik a koronavírust is, tehát tényleg a nemigazán ellátott Afrikának fájhat legjobban. Kérdés, átviszik-e oda a kínaiak a cuccost, ugyebár ott nem karanténozzák be az új gyarmattartóikat...
#88: hány betegből is hal meg az a pártízezer mezei influenzás? Nem akarok vészmadár lenni, de a 2000 már jövő hét elejére valszleg meglesz úgy, hogy az egyetlen komoly, világtól elszeparált gócpontban nemhogy tömött metró nem jár, de behegesztik a lakosokat...
-
B1T3
addikt
Afrika azon régióiban lehet csúnya vége egy világjárványnak, ahol a HIV-fertőzöttek aránya akár több, mint 10% is lehet. És persze ez nincs teljes átfedésben az idősekkel és a nagyon fiatalokkal, akik ugyancsak veszélyeztetettek…
-
t72killer
titán
Több hónapja? Én decemberben hallottam róla először.
Itt meg aki beteg már pár el is temettél...

Én ezt a találgatást nem igazán szeretem... Nekem se szakmám, meg neked se...És csak spekuláció... Ez annál komolyabb dolog, hogy otthoni spekulációra alapozzunk.. Főleg úgy, hogy a valós adatok nem igazán állnak rendelkezésünkre...
Így van, várjuk ki a végét. Bár sajnos tartok tőle a kollégának lesz igaza és ez csúnyán fog kinézni.
-
Graphics
Jómunkásember
De nem is gyógyult meg egy se. Tekintve hogy a betegség lefolyása több hét, és Kínában már több hónapja megjelent, egyértelmű hogy az ottani adatokkal lehet csak érdemben számolni. Ezért is írtam, akkor lesz igazi infó, ha a nyugati országokban is az összes fertőzött felgyógyul/meghal. Bár valószínűleg ez sem lesz mérvadó, mivel a SARS esetében az alábbi eredmények születtek a teljesség igénye nélkül:
fertőzött/meghalt
USA: 27/0 = 0%
Kanada: 251/44 = 17%
Kína: 5328/349 = 6,6%A végeredmény pedig 9,6%. Szóval biztos csak akkor lesz, ha a járvány véget ért. De jelenleg a legvalószínűbb mortalitás a Kínai esetekből számolható a mennyiség miatt.
(#79) stellaz: na igen, ez is árnyalja a képet, hiszen lehet hogy Kínában is kevesebben halnának meg, ha mindenki megkapná a megfelelő ellátást. De egy tömeges járványnál ez nem kivitelezhető.
Több hónapja? Én decemberben hallottam róla először.
Itt meg aki beteg már pár el is temettél...

Én ezt a találgatást nem igazán szeretem... Nekem se szakmám, meg neked se...És csak spekuláció... Ez annál komolyabb dolog, hogy otthoni spekulációra alapozzunk.. Főleg úgy, hogy a valós adatok nem igazán állnak rendelkezésünkre...
-
moleculez
veterán
MKBHD, Unbox therapy, nagyobb tech youtuberek meg megszakad majd a nézettségetől, (meg a munkától), valahogy a világ tudtára kell hozni a palettát.
-
YellowFlash
aktív tag
-
törölt tag
Nincs mindenre jó gyógyszer... bár sokan hiszik. Pl. most megy a mozikban ez a "Feltaló" című film. Pedig csak egy korrekt kis csalás volt, semmi több. Ló..-t se talált fel, sőt, vsz sok halál szárad a lelkén, azoké, akik azt hitték, hogy hatásos a csepp, és a rendes kezelésre meg nem mentek el.
Persze, hogy nincs csak végre jó lenne egy ilyen fajta ellenanyag kifejlesztése . Nem pedig a szokott módszert alkalmazva a legyengült vírust befecskendezve stimuláljuk az immunrendszert. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
-
weberzolee
aktív tag
De nem is gyógyult meg egy se. Tekintve hogy a betegség lefolyása több hét, és Kínában már több hónapja megjelent, egyértelmű hogy az ottani adatokkal lehet csak érdemben számolni. Ezért is írtam, akkor lesz igazi infó, ha a nyugati országokban is az összes fertőzött felgyógyul/meghal. Bár valószínűleg ez sem lesz mérvadó, mivel a SARS esetében az alábbi eredmények születtek a teljesség igénye nélkül:
fertőzött/meghalt
USA: 27/0 = 0%
Kanada: 251/44 = 17%
Kína: 5328/349 = 6,6%A végeredmény pedig 9,6%. Szóval biztos csak akkor lesz, ha a járvány véget ért. De jelenleg a legvalószínűbb mortalitás a Kínai esetekből számolható a mennyiség miatt.
(#79) stellaz: na igen, ez is árnyalja a képet, hiszen lehet hogy Kínában is kevesebben halnának meg, ha mindenki megkapná a megfelelő ellátást. De egy tömeges járványnál ez nem kivitelezhető.
-
stellaz
veterán
Mondjuk Németországbam az a 16 ember olyan ellátást kap, amit sem mi, sem a többi német állampolgár nem fog megkapni, ha százezrével betegednének meg.
-
t72killer
titán
Ez bennem is felmerült, nem írják sehol, hogy aki átesett rajta védetté válik.
-
pusszycat
nagyúr
-
B1T3
addikt
jelenleg inkább 10% feletti a halálozási arány.
[link]Hubej-re vetítve:
Összes Fertőzött: 48.206
Meggyógyult: 3.454
Meghalt: 1.310
Kórházban: 33.693
Kritikus állapotban: 5.647
Válságos állapotban: 1.437Ha az alsó 2 sor meghal akkor 7.394/48.206 = 15,33% a mortalitás. De ha csak a jelenlegi adatokat nézzük, akkor is 2% feletti. Az egyik kérdés az, hogy az ellátás hiánya okozza ezt vagy egy fejlettebb országban is ennyi lenne az arány. Ez majd akkor derül ki ha a nyugati országokban is meghal/felgyógyul az összes fertőzött. A másik kérdés az, hogy a fertőzöttek száma tényleg ennyi, vagy mondjuk 10x ennyi, mert az javítana a halálozási arányon. És bár a mezei éves influenza is több 100.000 halált okoz évente, annak a halálozási aránya igen csekély, <0,1%.
Ez mind találgatás. Németországban 16 fertőzöttből egy sem halt meg (remélhetőleg nem is fog), ez alapján az európai országokban meg 0% a mortalitás.
Nem lehet még messzemenő következtetéseket levonni. -
Ricardo
titán
Újraszámolás Így már kicsi más a matek.
-
Graphics
Jómunkásember
Csak puszta spekuláció. A kritikus állapotúak nem nagyon szoktak megmaradni, a válságosból meg még lehet kritikus. Persze mivel sem a tényleges fertőzöttek száma nem ismert, sem a halottaké így minden adat spekuláció, mint ahogy írtam is.
"Ez majd akkor derül ki ha a nyugati országokban is meghal/felgyógyul az összes fertőzött."
értem, hát így másra a szentelt vizet nem szívesen adnám rá...

-
weberzolee
aktív tag
Csak puszta spekuláció. A kritikus állapotúak nem nagyon szoktak megmaradni, a válságosból meg még lehet kritikus. Persze mivel sem a tényleges fertőzöttek száma nem ismert, sem a halottaké így minden adat spekuláció, mint ahogy írtam is.
"Ez majd akkor derül ki ha a nyugati országokban is meghal/felgyógyul az összes fertőzött."
-
Graphics
Jómunkásember
[link]Hubej-re vetítve:
Válságos állapotban: 1.437Ha az alsó 2 sor meghal akkor 7.394/48.206 = 15,33% a mortalitás. De ha csak a jelenlegi adatokat nézzük, akkor is 2% feletti. Az egyik kérdés az, hogy az ellátás hiánya okozza ezt vagy egy fejlettebb országban is ennyi lenne az arány. Ez majd akkor derül ki ha a nyugati országokban is meghal/felgyógyul az összes fertőzött. A másik kérdés az, hogy a fertőzöttek száma tényleg ennyi, vagy mondjuk 10x ennyi, mert az javítana a halálozási arányon. És bár a mezei éves influenza is több 100.000 halált okoz évente, annak a halálozási aránya igen csekély, <0,1%.
Hogy jön ki a matek?

A jelenleg 10% neked hogy jött ki?
-
Plug Life
senior tag
-
Bog
HÁZIGAZDA
"Miután az elmúlt hetekben sorra mondták le a cégek a részvételt (és ezek nem kispályás szereplők, a teljesség igénye nélkül jelezte távolmaradását az LG, a ZTE, a TCL, az Nvidia, az Amazon, a Facebook, az Intel, a MediaTek, a HMD, a Sony, az Ericsson és a Volvo)"
Pedig érdekelt volna, hogy a Volvo milyen mobillal rukkol ki idén.
A Volvo XC40 recharge az első autó, amiben a Google Android Automotive OS van. Gondolom ezt hozták volna.
-
beastars
tag
Nagyon sajnálom hogy el marad a mwc, föleg ha ugye készültek is rá. Márcsak az élmény miatt is irom ezt. Nekünk a vietnámi hazalátogatás maradt el a járvány miatt,szoval a sok agyament, magasröptü hsz véleményével ellentétben valamenyire együtt érzek azokkal akiket ez érint.
-
Fryskitt
addikt
Nincs mindenre jó gyógyszer... bár sokan hiszik. Pl. most megy a mozikban ez a "Feltaló" című film. Pedig csak egy korrekt kis csalás volt, semmi több. Ló..-t se talált fel, sőt, vsz sok halál szárad a lelkén, azoké, akik azt hitték, hogy hatásos a csepp, és a rendes kezelésre meg nem mentek el.
-
Fryskitt
addikt
Alapvetően helyes, amit írsz, viszont nem jelenthető ki biztosan. Azok a kis piszkok csaoda dolgokat képesek túlélni, mert a hideget jobban viselik, mint a meleget.
Pjotr esetét alapul véve: Tételezzük fel, hogy egy koronavírussal fertőzött kínai csonagolja és adja útjára a ruhát a kislánynak. Megkapják azt és nyugodtan felveszik, tudván, hogy útközben kinyiffant a vírus, így semmi kockázat. A farsangi bálon meg télen biztosan vannak olyan gyerekek/óvónénik, akik kicsit meg vannak fázva, de nem foglalkoznak vele.Na, itt jön a vírusok túlélési faktora. Ha csak egy vírus túléli az utazást és történetesen gyümölcslével leönti a ruháját a kislány, akkor azt le fogják törölni. Ha törtéetesen pont egy immungyenge szervezetű személy kezére kerül az az egy vírus és a kezéről bekerül a szervezetére, akkor onnan elkezd szaporodni és másnap már ő is fertőz. És nem feltétlen tüsszentéssel, adott esetben szimplán a légzésével is képes fertőzni, az is nedves. És ha belegondolsz, akkor senki sem hibázott, de mégis megvan a baj. És onnantól kezdve megint terjed egy darabig, mire észreveszik. Tudom, kell egy-két véletlen a leírásomhoz, de bekövetkezhet, akármennyire nem szeretném. Jobb az óvatosság, én azt mondom
Ügyesen kimossa fertőtlenítő mosószerrel.
-
weberzolee
aktív tag
[link]Hubej-re vetítve:
-
t72killer
titán
, igen ők a leghitelesebb statisztika jelenleg. Minden szám ott van, lehet belőle számolgatni - csak az előző napok-hetek számait nem tudtam még belőle kioperálni.#64

-
aronocs
tag
-
Narxis
nagyúr
Végre!
Helyes döntés. -
t72killer
titán
Az itteni adatok alapján a halálozási ráta 2% körül van: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Annak egy többhetes lefolyású betegségnél mi értelme van, h a tegnap regisztrált új betegek számával osztunk
-
INGJOKE
veterán
Nem. Rendkívül kicsi, majdnem 0% az esélye annak, hogy egy kínai csomagtól korona vírust kapsz.
Különböző tárgyakon a korona vírus egyes fajtái pölö SARS néhány óráig képes volt megélni, nagynehezen. Na mivel az nCov léguti "cseppekkel" terjed, pl tüsszentés, ezért még akkor se kapnád el, ha valami kínai mukesz közvetlenül a ruhára prüszkölne. Mire ideér a cumó, addig megdöglik a vírus.
Ezzel az avatarral én nem hiszek neked.

-
petymeg
addikt
"Miután az elmúlt hetekben sorra mondták le a cégek a részvételt (és ezek nem kispályás szereplők, a teljesség igénye nélkül jelezte távolmaradását az LG, a ZTE, a TCL, az Nvidia, az Amazon, a Facebook, az Intel, a MediaTek, a HMD, a Sony, az Ericsson és a Volvo)"
Pedig érdekelt volna, hogy a Volvo milyen mobillal rukkol ki idén.
-
aronocs
tag
Az itteni adatok alapján a halálozási ráta 2% körül van: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
-
atike
nagyúr
-
g0n21
senior tag
Sajnos nem csak ezen a területen van így.
A Swatch Group múlt héten mondta le a március első hetèn, Zürichben tartandó time to move órás rendezvényt.
Non-refundable booking.com szállások liked it.
A müncheni inhorgenta bezzeg nem marad el (holnap kezdődik). -
NavySeal
senior tag
Bölcs döntés, bár szerintem elöbb illett volna ezt meghozni. Úgy látszik 2020 év eleje a netes bejelentéseké lesz.
-
hemaka
nagyúr
-
Snowy_owl
őstag
Pár napja bontogattam csomagot, kínából jött. Tegnap egy Németországból érkező levelet bontottam ki. Na már most Németországban is van koronavírusos megbetegedett, a csomag itt volt 3 nap alatt, pánik?
-
lm83
őstag
-
atike
nagyúr
Megmondtam...
Én is. Ez volt a jó döntés. -
pusszycat
nagyúr
-
BalanceR
addikt
Azt, hogy lefújják korrekt lépésnek tartom, az ilyen rendezvények tökéletesen kiváló gócpontjai a terjedésnek, pláne , hogy nagyon sok kínai kiállító lett volna jelen...
Aki a kínából rendelt kütyükben lakó vírusoktól tart, szóljon. Én
feláldozommagam a közösség biztonsága érdekében.
Szóval aki fél hogy ilyen úton elkapja a halálos, veszedelmes kórt, szóljon, ingyen átveszek minden kínai kütyüt, tudd biztonságba a családod, szabadulj meg tőle, add nekem ! Privátban megbeszéljük.
-
Graphics
Jómunkásember
-
adlersson
aktív tag
Természetesen a kínaiak találták ki az egészet. Megfertőztek néhány önkéntest, akiket aztán szétküldtek a világba, hogy bedöntsék a gaz imperialista csürhét és hogy HK-ban végre abbafejezzék a tüntikézést. Áldozatukért cserébe az önkéntesek családjai évi plusz 2 rizsjeggyel gazdálkodhatnak.
-
csorbajeno
veterán
-
<Lacy85>
addikt
Ja, ez teljesen életszerű forgatókönyv.
Az amcsi vádak miatt ráereszti a saját lakosságára a vírust, rövid távon gyakorlatilag megölve a saját gazdaságát.
Ezzel most jól visszavágnának.
-
antim
tag
Nem merték a kínaiakat kitíltani a rendezvényről, hát így jártak!
-
t72killer
titán
Úgy jön ki, hogy sokaknál valószínűleg tünetmentesen zajlik le a betegség. Ez persze azért is veszélyes, mert ettől még fertőzőképesek, és a nagyon fiatalokra, illetve az idősekre nézve továbbra is meglehetősen veszélyes a betegség (a klasszikus influenzához viszonyítva).
De még ha valósak is a hivatalos adatok (szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem pontos, és nem is lesz az), akkor is 1 helyett 2%-os a mortalitás.Ehhez nem ártana tudnunk a tünetmentes esetek számát. Abban 1etértünk, hogy a hivatalos adatok nem pontosak, de egy ostromállapotban lévő nagyvárosban, ahol az ápolók egy része is fertőzött ugyanúgy kihagyhattak haláleseteket is akár százas nagyságrendben.
-
B1T3
addikt
. Vagy osztod a tegnap megbetegedettel is, akit majd 3 hét múlva fognak zsákba csomagolni? Nekem még akkoris 2% környékére jön ki az összeg (aminek kb 0 értelme van egy hetekig tartó betegségnél, amiből a végét töltöd intenzíven, 2-3 újraélesztéssel)...Úgy jön ki, hogy sokaknál valószínűleg tünetmentesen zajlik le a betegség. Ez persze azért is veszélyes, mert ettől még fertőzőképesek, és a nagyon fiatalokra, illetve az idősekre nézve továbbra is meglehetősen veszélyes a betegség (a klasszikus influenzához viszonyítva).
De még ha valósak is a hivatalos adatok (szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem pontos, és nem is lesz az), akkor is 1 helyett 2%-os a mortalitás. -
t72killer
titán
-
törölt tag
-
törölt tag
-
t72killer
titán
. Vagy osztod a tegnap megbetegedettel is, akit majd 3 hét múlva fognak zsákba csomagolni? Nekem még akkoris 2% környékére jön ki az összeg (aminek kb 0 értelme van egy hetekig tartó betegségnél, amiből a végét töltöd intenzíven, 2-3 újraélesztéssel)...Bocsánat, ez 24órával ezelőtti adat, az 1118-ból közben 1361 halott lett 5905 gyógyulttal. Csak nem akar javulni az a nyomorult halálozási ráta...
-
t72killer
titán
Habár a helyzet súlyossága ellenére úgy érzem elég erősen megy a pánikkeltő propaganda, azért azt helyeslem hogy így döntöttek. Nem kell a tűzzel játszani, pláne ha a nagyobb gyártók is lemondták a részvételt, és gondolom nem viccből.
Konkrét eset ugye a brit vírustranszporter bizniszidóta, aki nem elég, hogy hazavitte ázsiából a vírust, de biztosamibiztos még egy nyaraló vendégeit is végigfertőzte. Egy ilyen konferencia gyakorlatilag globális hatású gócpontként üzemelhet, uis a kis mocsok nagyon jól terjed, két csinoska kínai hostesslányka tucatnyi Ny-EU/USA vendéget láthat el szuvenírrel egyetlen délután. Lásd pl a német webasto sztorit - ezek még viszonylag frissek, meg ugye a komplett németo-ra jutó tucatnyi beteg körül komplett szakorvos-csapat sündörög éjjel-nappal, ergo még fejlövéssel is jó esélyeik vannak - de ezt a vip ellátást bizony már a fritz polgár se kapná meg, ha vuhani szinten pörögnének a számlálók.
-
Amerigo57
őstag
„Pórusokkal teli papír csomagolóanyagban gondolom tovább is bírhatja.”
Miért bírná? Az már gazdatestnek számít ideális emberi sejtekkel?

„Az előző SARS a fertőzöttek 10%-át vitte el, ez a mostani se sokkal különb.”
Mostani adatok szerint valószínűleg az 1%-ot sem éri el a halálozási ráta. Az esetek döntő többségében pedig a legyengült immunrendszerű egyéneket veszélyezteti a legjobban.
-
callmeakos
veterán
Habár a helyzet súlyossága ellenére úgy érzem elég erősen megy a pánikkeltő propaganda, azért azt helyeslem hogy így döntöttek. Nem kell a tűzzel játszani, pláne ha a nagyobb gyártók is lemondták a részvételt, és gondolom nem viccből.
-
törölt tag

Mostani adatok szerint valószínűleg az 1%-ot sem éri el a halálozási ráta. Az esetek döntő többségében pedig a legyengült immunrendszerű egyéneket veszélyezteti a legjobban.
Már többen haltak meg benne mint az előző SARS járványban.
-
t72killer
titán

. Vagy osztod a tegnap megbetegedettel is, akit majd 3 hét múlva fognak zsákba csomagolni? Nekem még akkoris 2% környékére jön ki az összeg (aminek kb 0 értelme van egy hetekig tartó betegségnél, amiből a végét töltöd intenzíven, 2-3 újraélesztéssel)... -
B1T3
addikt
Ácsi, itt írják, hogy ritka szívós példány a korona, képes gazdatest nélkül 9 napig is eléldegélni.
Nekem elvileg jönnie kéne egy fejlámpának (már rég meg kellett vna érkeznie...), biztiamibizti gumikesztyűben veszem ki még a postaládánál, a lámpát megmosdatom alkolollal a csomagolást pedig egy plusz nejlonzacskóban kirakom a teraszra még pár hétig, mielőtt kidobnám. Inkább bohóckodok, minthogy bárki elkapjon valamit, legyen az családtag vagy kukás.
#7: lassú voltam
. Pórusokkal teli papír csomagolóanyagban gondolom tovább is bírhatja. Ez elég brutál hír mindenesetre az összes tömegközlekedési eszközre, korlátokra, ajtókilincsekre nézve. Ha jól tévedek a mezei influenza csak percekig bírja.„Pórusokkal teli papír csomagolóanyagban gondolom tovább is bírhatja.”

-
t72killer
titán
Ezt tényleg értékelném, utálom a taknyon csúszó-köhögős-tüsszögős influenzát

#24: halálozási rátát CSAK lezárt esetekből lehet számolni, bármi más kamu (leginkább a fél órája fertőzöttek számával leosztani a nyilvánvalóan sokkal kevesebb fertőzöttből 2-3hét agónia után meghalt páciensek számát). Egy betegség pedig kétféleképp zárulhat: gyógyulással és koporsóval. Miután lezajlott a járvány, és minden eset lezárult, értelemszerűen csak ez a szám marad, mialatt pörög a járvány, változik, jellemzően csökken az értéke (reméljük is, mert egyelőre vhol 20% körül jár!). Pl az előző SARS-ra ez ~10%-ot ad.
-
Y72
aktív tag
Csak a megfelelő tájékoztatást hiányzik, pl nincs válasz arra hogyan kell a halálozási arányt számolni és hogy akik megfertőződtek mióta beteg és hogyan változik az állapotuk.
Mert ha csak a gyógyulási idő hosszabb akkor lehet, hogy nem vészes, viszont biztos halál esetén nem túl jó.
Egyszer kaptam tüdőgyuszit, 3-4 hétig küzdöttem vele, alig akart rendbe jönni, nem szeretném még egyszer átélni és másoknak sem kívánom. Talán a legrosszabb halál típusok közé tartozhat, mert lassú sokáig tartó folyamat miközben a folyamatos láz miatt nem is önmaga már ember. -
törölt tag
-
isakamay
tag
Miért nem mész akkor egy körre Vuhan-ba?
Persze, a karanténok (remélhetőleg) megfogják, így lehet nagy szája az európainak. Az előző SARS a fertőzöttek 10%-át vitte el, ez a mostani se sokkal különb.
#20: bár a kínaiak közlekedési kultúrája nem egy csúcs, de nem tudok róla, hogy Vuhanban havonta 1000 ember halna meg autóbalesetben.
Minek mennék oda? Az olyan lenne, mint a diszkóban odamennék a kidobóhoz és arcon csapnám tyúkszaros strandpapuccsal. Ha én nem keresem a bajt, a baj sem fog keresni engem. Amíg nem világjárvány, minek félni tőle? TV-t sem nézek az ilyen médiaszennyek miatt.
-
t72killer
titán
Miért nem mész akkor egy körre Vuhan-ba?
Persze, a karanténok (remélhetőleg) megfogják, így lehet nagy szája az európainak. Az előző SARS a fertőzöttek 10%-át vitte el, ez a mostani se sokkal különb.
#20: bár a kínaiak közlekedési kultúrája nem egy csúcs, de nem tudok róla, hogy Vuhanban havonta 1000 ember halna meg autóbalesetben.
-
Aryon87
félisten
Méghamarabb üt el egy autó amiben felfordulok, mint a vírustól..
Valahol olvastam hogy a H1N1-nél is mekkora pánik volt, azt most semmi. Kb ez is az lesz. -
isakamay
tag
Azért olyan sok hétköznapi tevékenység, vagy épp mezei "nemaggódommiatta" (!=gyomorrák...) betegség nem sok van, ami az érintettek ~10%-át elviszi. Ha ez komolyabban elterjed (vuhanban full kijárási tilalom van, a város pedig körülzárva), akkor ez párszázmillióval megcsapja a Föld lakosságát. Nyilván nettó hobbiból játszik karanténosdit és kijárási tilalmasdit a 31ből 7.legnagyobb GDP-jű tartományban a gazdasági növekedésért megőrülő kínai vezetés...
#15: az amcsikvótak, direkt kínaiakat gyilkoló variánst tenyésztettek ki, hogy lekapcsolják a nagy vetélytársat

Nagyobb esélyem van rákot, vagy agyvérzést kapnom, mint ezt a médiavírust elkapni.
Mindenki maga dönti el, mitől retteg, én ettől nem. -
Aryon87
félisten
Azért olyan sok hétköznapi tevékenység, vagy épp mezei "nemaggódommiatta" (!=gyomorrák...) betegség nem sok van, ami az érintettek ~10%-át elviszi. Ha ez komolyabban elterjed (vuhanban full kijárási tilalom van, a város pedig körülzárva), akkor ez párszázmillióval megcsapja a Föld lakosságát. Nyilván nettó hobbiból játszik karanténosdit és kijárási tilalmasdit a 31ből 7.legnagyobb GDP-jű tartományban a gazdasági növekedésért megőrülő kínai vezetés...
#15: az amcsikvótak, direkt kínaiakat gyilkoló variánst tenyésztettek ki, hogy lekapcsolják a nagy vetélytársat

Az elmúlt kínaiakagonoszkémek kommentek (Huawei posztok) miatt muszáj volt ezt betrollkodnom

Te most hogy mondod, lehet valóban a gonoszamcsik vótak
-
Somoskői
csendes tag
Teljesen igazad van. De az emberi idiótaság határtalan :-) Konkrétan minden betegségtől sokkal többen halnak meg, és sztem sosem kellett volna MWC-nek lennie mert ki tudja hányan kaptak infarktust amikor meglátták az új mobilokat:-) ez azért tök veszélyes:-)
-
t72killer
titán

-
Aryon87
félisten
Kína hozta létre a vírust, ezzel akar megfertőzni mindenkit kommenteket várom 3..2..1.. a kamukémvádak után...
-
isakamay
tag
Csak engem nem aggaszt ez a koronavírus? Ennél hétköznapibb dolgoktól is sokkal többen meghalnak. Felesleges pánikkeltésnek találom.
-
t72killer
titán
A doboz belsejéhez is nyúlhatott alkalmazott, csuda tudja, mit pakolnak manuálisan. Én kivenném a telefont, azt is megmosdatnám, a doboz egyéb tartalmát (kábelek, fülhallgató(!), anyámkínja) még 1 hónapig nem piszkálnám. Gondolom van otthon másik töltő+fülhallgató
.#12: a postás a csomag külsejével találkozik, amit nem tartok kizártnak, hogy egyik-másik csomópontban a tudtunkon kívül fertőtlenítenek. Én viszont megbontom és ott kotorászok, ahova az eladó betette az árut. Persze simán lehet igazad, de nekem semmibe nem kerül a bohóckodás és nem lesz belőlünk ujságcikk, hogy jéé, csomagokkal is terjed...
-
szekra
addikt
Ácsi, itt írják, hogy ritka szívós példány a korona, képes gazdatest nélkül 9 napig is eléldegélni.
Nekem elvileg jönnie kéne egy fejlámpának (már rég meg kellett vna érkeznie...), biztiamibizti gumikesztyűben veszem ki még a postaládánál, a lámpát megmosdatom alkolollal a csomagolást pedig egy plusz nejlonzacskóban kirakom a teraszra még pár hétig, mielőtt kidobnám. Inkább bohóckodok, minthogy bárki elkapjon valamit, legyen az családtag vagy kukás.
. Pórusokkal teli papír csomagolóanyagban gondolom tovább is bírhatja. Ez elég brutál hír mindenesetre az összes tömegközlekedési eszközre, korlátokra, ajtókilincsekre nézve. Ha jól tévedek a mezei influenza csak percekig bírja.A postás ezt a procedúrát nem ejti meg, ergo ha bármi baj lenne, nála kezdődik. Felesleges ezen pánikolni.
-
mrThomi
addikt
A héten jön meg aliról rendelt honor band 5-öm. Kesztyűbe fogom kibontani a biztonság kedvéért és lepucolom a dobozt alkoholos fertötlenítővel. Remélem a doboz belseje érintetlen így azokon nem kell majd átmenni.
Én is azt olvastam hogy így nem fertőz de sose lehet tudni. -
t72killer
titán
Nem. Rendkívül kicsi, majdnem 0% az esélye annak, hogy egy kínai csomagtól korona vírust kapsz.
Különböző tárgyakon a korona vírus egyes fajtái pölö SARS néhány óráig képes volt megélni, nagynehezen. Na mivel az nCov léguti "cseppekkel" terjed, pl tüsszentés, ezért még akkor se kapnád el, ha valami kínai mukesz közvetlenül a ruhára prüszkölne. Mire ideér a cumó, addig megdöglik a vírus.
. Pórusokkal teli papír csomagolóanyagban gondolom tovább is bírhatja. Ez elég brutál hír mindenesetre az összes tömegközlekedési eszközre, korlátokra, ajtókilincsekre nézve. Ha jól tévedek a mezei influenza csak percekig bírja. -
Polarstar
nagyúr
Na végre! Nem lett volna normális egy ritkás, rendkívül foghijas negyed konferencia.
Már az elején kellett volna azon nyomban átgondolni. Nem dől össze a világ. Csupán más lett átmenetilg fontos.
-
törölt tag
-
csorbajeno
veterán
Alapvetően helyes, amit írsz, viszont nem jelenthető ki biztosan. Azok a kis piszkok csaoda dolgokat képesek túlélni, mert a hideget jobban viselik, mint a meleget.
Pjotr esetét alapul véve: Tételezzük fel, hogy egy koronavírussal fertőzött kínai csonagolja és adja útjára a ruhát a kislánynak. Megkapják azt és nyugodtan felveszik, tudván, hogy útközben kinyiffant a vírus, így semmi kockázat. A farsangi bálon meg télen biztosan vannak olyan gyerekek/óvónénik, akik kicsit meg vannak fázva, de nem foglalkoznak vele.Na, itt jön a vírusok túlélési faktora. Ha csak egy vírus túléli az utazást és történetesen gyümölcslével leönti a ruháját a kislány, akkor azt le fogják törölni. Ha törtéetesen pont egy immungyenge szervezetű személy kezére kerül az az egy vírus és a kezéről bekerül a szervezetére, akkor onnan elkezd szaporodni és másnap már ő is fertőz. És nem feltétlen tüsszentéssel, adott esetben szimplán a légzésével is képes fertőzni, az is nedves. És ha belegondolsz, akkor senki sem hibázott, de mégis megvan a baj. És onnantól kezdve megint terjed egy darabig, mire észreveszik. Tudom, kell egy-két véletlen a leírásomhoz, de bekövetkezhet, akármennyire nem szeretném. Jobb az óvatosság, én azt mondom
-
csorbajeno
veterán
Ennyi visszalépés után azt gondolom, hogy ez volt a megfelelő reakció. A halasztás nem biztos, hogy jó lett volna, mert ki tudja, hogy meddig tart a koronavírus.
-
YellowFlash
aktív tag
-
Pjotr
senior tag
Ertem en, de mi ez ahhoz kepest, hogy a 4 eves kislanyom farsangi ruhaja nem er ide idoben Kinabol a virus miatt

mondja mar meg valaki, ha kinai telefont veszek azon lehet ilyen virus es elkaphatom?
-
bollokcs80
Korrektor
Talán jobb is így....lehet azon versenyezni, ki tud ütősebb netes bemutatót csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Formula-1
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- M.2 SSD hűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Lexus, Toyota topik
- Óvodások homokozója
- SnowRunner
- EAFC 26
- Balu77: MS365 home family (6usr) kalandok, miért nem ér semmit az 5 csillagos értékelés
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 512GB Deep Purple -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5374, 99% AKKSI
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
. Vagy osztod a tegnap megbetegedettel is, akit majd 3 hét múlva fognak zsákba csomagolni? Nekem még akkoris 2% környékére jön ki az összeg (aminek kb 0 értelme van egy hetekig tartó betegségnél, amiből a végét töltöd intenzíven, 2-3 újraélesztéssel)...
én is...

, igen ők a leghitelesebb statisztika jelenleg. Minden szám ott van, lehet belőle számolgatni - csak az előző napok-hetek számait nem tudtam még belőle kioperálni.