- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
arnyekxxx #109 üzenetére
Ha ezzel nem azt akartad moindani, hogy csak a pénzen meg a kutatáson múlik, hogy nincs 1000km hatótávolságú 10perc alatt feltölthető aksis autó viszont nemsoká lesz hiszen dől a pénz a fejlesztésbe akkor valamit rosszul értettem.
Teljesen igazad van, valamit rosszul értettél
De azt viszont akarom mondani, hogy eléggé a pénzen és a kutatáson múlik, hogy nincs 800 km hatótávolságú 30 perc alatt tölthető jelenleg, viszont eléggé sanszos, hogy lesz ilyen nem túl soká.
Teljesen igaz, hogy ahogy elér a technológia egy szintet, egyre több pénz és kutatás kell egyre kevesebb eredmény elérésére, de szvsz még messze nem tartunk itt az elektromos autózás terén. Pont azért, mert még nem ölik bele elég ideje a pénzt, szemben a belsőégésű motrokkal, amibe meg de, ezért is van, hogy egyre nehezebben tudják az egyre irreálisabb elvárásokat teljesíteni a károsanyagok terén. Viszont jó hír, hogy amikor elér ide egy technológia, hogy már nem nagyon lehet mit kitalálni a további fejlődésére, akkor megjelenik valami új, ami leváltja, és kezdődik az egész ciklus előröl...
-
válasz
arnyekxxx #90 üzenetére
Neked fixa ideád, hogy az autógyártás 100 éven keresztül mint az állat úgy fejlesztett.
Nincs fixa ideám, ez a tény. Mint az állat, úgy fejlesztették (legalábbis összehasonlítva az azonos időszakban az akkumulátorok fejlesztésével, mindenképp). A 80-as évekig főleg a hatékonyságát fejlesztették, utána meg a károsanyag kibocsátását próbálják csökkenteni. Mindkettő fejlesztés, és mindkettőbe iszonyatos pénzeket és időt fektettek.Nem, nem ezt mondtad, hanem ezt: "T-modell idején, ami egy nagyon jó kis autó volt a maga idejében, de azért elég hamar túlléptünk rajta."
De, ezt mondtam, csak folytattam a gondolatmenetet, amit te megpróbálsz így értelmezni. Az egész mondatot nézd.Aminek a kitalálásával ma próbálkoznak azt nem fogja a tömeggyártás 20 év múlva használni
20 év azért elég nagy idő, szerintem ma nem csak azok a technológiák vannak gyártásban, amit a 90-es években találtak ki... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
arnyekxxx #79 üzenetére
Egyébként szerintem az elektromos autó nagyon sok problémáját megoldaná, ha megoldanák valahogy a benzinkúton cserélhető akkumulátorokat. Rögtön nem 1,5 óra lenne feltölteni egy autót, hanem legyen mondjuk negyed óra, mert sokat kell pakolgatni, és a csere akkukat lehet napenergiával töltögetni, vagy az áramfogyasztási üresjáratokat kihasználni. Illetve fogyasztói szinten az akkumulátor elhasználódásával se kéne foglalkozni (persze nyilván azt megfizetettnék a benzinkutak végeredményben). Ugye csak az a probléma, hogy ahova jó eltenni az akkukat, ott nem könnyű mobilisra megcsinálni őket, illetve hogy legalább 3-4x annyi akkut kéne legyártani, mint amennyi akkor kell, ha mindenki maga töltögeti őket.
Illetve amiben én fantáziát látok, hogy elektromos meghajtás + egy pici robbanómotor, ami csak az akkukat töltögeti ideális fordulatszámon. Csak gondolom itt meg az összetettség miatt lesz problémás, árban és súlyban is...
-
djgeg
őstag
válasz
arnyekxxx #74 üzenetére
Azért megy itt a vita a befektetett idő meg pénzről miközben elég megnézni ezt az ábrát. [link]
Persze nyomtak bele pénzt, de közel sem annyit mint az olaj lobbi meg az autó gyártók. 1990 es évekig amíg más iparágak nem láttak benne fantáziát (hordozható eszközök) igazi érdemi fejlesztés nem volt, mert nem is pénzelte senki... sőt inkább ellenkezőleg. -
válasz
arnyekxxx #77 üzenetére
Attól, hogy sok ember nagyon szeretne valamit még nem biztos, hogy azt meg is lehet valósítani.
Azért elég sokszor megtörtént már, hogy pedig deAz elektromos autó előbb volt mit a belsőégésű. Aksi is régebb óta van mint benzintank.
Nyilván. Már az ókori egyiptomi leletek közt is találtak olyasmit, ami akár akksi is lehet. De ettől még nem volt a maihoz mérhető kutatás a területen, míg a belsőégésű motorok terén meg de.A Ford T baromira nem "prototipus" volt hanem a népautó
Nem is azt mondtam, hogy az volt, hanem abban az időben, amikor megjelent a T-model, akkor az autózás területén inkább csak prototípusokat láthattunk.Szóval azért tol bele a fejlesztésbe végtelen pénzt és munkaórát az ipar, hogy 20 év múlva ne is emlékezz rá
Szerinted csak a li-ion kutatások folynak, vagy esetleg más irányban is próbálkoznak? -
válasz
arnyekxxx #57 üzenetére
Ez nem igaz. Azt hittem én is,de utánanézve ez messze nem így van. Nem kell Paks 2 ahhoz hogy az elektromos kocsidat töltsed. Nem fogyaszt az annyit
Meg sokan éjszaka töltik,amikor kevés az áramfogyasztás ezáltal az energia fogyasztás csak egyenletesebb lenne.
Miért nem építünk Paks 5-öt is akkor már? Amúgy meg rengeteg naperőmű is epül mellé,az is biztosít plusz energia forrást. -
válasz
arnyekxxx #67 üzenetére
Nem ólomakksival, de ne akarjuk már úgy beállítani, hogy az akksikra fodított kutatás egyáltalán összemérhető a belsőégésű motorokra fordított kutatással akár időben, akár pénzben az okostelefonok elterjedése előtti időkben, csak azért, mert már az 1900-as évek elején létezett elektromos autó.
Abban nyilvánul meg, hogy kb. megduplázódott a tömeg/kapacitás arány 10 év alatt, abban nyilvánul meg, hogy töredék kobalt kell a gyártáshoz meg ilyenek.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest