- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkapeter
senior tag
Mire jó a Qi töltés? Én pl minden este úgy töltöm a telómat, mert feleslegesnek látom feldugni a töltőre. Én Nokia töltőt használok, arra mindegy szinte hogy teszem rá.
A gyors töltéshez annyit, hogy párom G5-tjének kábele pl megolvadt töltés közben.
De ha azt nézzük, hogy este felteszem töltőre akkor mindegy, hogy 7 óra alvás közben 20 perc alatt, 2 óra alatt, vagy 6 óra alatt tölt fel. Nekem egyébként 2,5-3 óra alatt Qi-val is feltölt.
A gyors töltés kényelmi funkció, nem kell sokat várnod és fel is töltött a telefon.
Vezeték nélküli töltés kényelmi funkció, nem kell dugdosnod a telefont. Plusz most már olyan bútort is tudsz venni amibe be van építve ez a funkció. -
Kasya
nagyúr
Mondjuk a qi toltes pont nem arra epit, hogy gyorsan toltsd fel a telefont, hanem arra, hogy nyugodtan es kenyelmesen. Ebbol feltetelezodik, hogy nem 0-5%-on dugod a toltore, hanem folyaamtosan, ahogy kabel elott vagy. Es itt az irodaban, asztalnal ulo emberek vannak eloterben.
En S7E-vel pont lexarom, hogy mennyi a toltottsegi szint. Egy ev alatt egyszer fordult elo, hogy kikapcsolt a telefon alacsony toltes miatt. Egyszeruen annyira jo a power management, valamint az battery saver funkciok, hogy 25%-nal aktivalva ezeket is siman elmegyek kirandulni aggodas nelkul. Tehat ha le kell vennem a qi toltorol, az sem zavar....majd par ora mulva visszarakom.
De tenyleg mondom, azt probald meg megerteni, hogy a qi es kabeles toltes mas felhasznalasi szokasokat igenyel. Valakinek meg infra kell, de csak wifi van...
Most min fog menni majd S8 eseten a vita, hogy minek a retina szenzor, mikor szemuvegeskent/sotetben/stb. az ujjlenyomat ugy is jobb? Igen hasonlo lesz a helyzet, mint itt, ha majd egy ket ev mulva csak irisz szkenneres telefon lesz.
-
csernak75
senior tag
Nem tudom te hogy vagy vele de én mikor az s7 et töltöm töltőpadról (sima 1 amperes, nem a samsung féle gyorstöltős) eggyáltalán nem melegszik, esetleg annyi hogy éppen nem hideg. A gyári kábeles gyorstöltés közben sokkal melegebb lesz. Az meg hogy a töltőpad 1 vagy 3 óra alatt tölti fel úgyis mind1 mivel este 10 körül rá rakom reggel 5-6 ra 3x feltöltene
Munkában nehogy már ne tartson ki egy mai okostelefon, (jó munka lehet ahol lemerül délutánra
) Délután meg ha már netán kevés az energia rárakom mikor gépezek, eszek stb. Szóval ha nincs a kezemben itthon szinte mindig töltődhet
Sokkal kényelmesebb mint mindig az usb-t dugdosni. Meg ez legalább ki sem tud kopni
-
Kasya
nagyúr
Mert a 2A-t megkapja a telefon akar csak bekapcsolt kijelzo mellett? Nem, mert 1,1A-ra vissazveszi.
A Qi tolto nem a kabelt szolgaltatott helyettesiteni, csak alternativat nyujt. Ha helyettesites lenne a celja, mar kivettek volna az USB portot... na az lenne meg egy szep lepes a jack utan. Ugyanakkor siman elkepzelhetonek tartom elobb utobb
-
-
Kasya
nagyúr
Nem veletlen irtam azt sem, hogy nem terjedt meg el elegge. Kulfoldon lattam ilyet etterembe, itthon meg nem.
A melegedes gyorstoltes alatt is lehet nagy, de bizonyos hofok utan visszavesz a toltesbol, a rendszer "vedi magat". Ugyanez igaz QI toltesre is.
Nem ervelni akarok mellette, mert ellene is legalabb annyira lehet. Egyszeruen felesleges vita lenne. Ezert is irtam, hogy helyzetfuggo. Neked ezek szerint folosleges, de ezzel nem mindenki van igy.
-
Kasya
nagyúr
A felvetesed olyan, mint a "mire jo a gyorstoltes". Ott se latjak sokan a pozitiv pontokat, csak agalnak ellene.
Akarhogy is nezzuk, a WiFi toltes kenyelmi funkcio. Kulon orom, hogy az ettermekbe is lehet mar hasznalni (asztalba beepitve). En csak remelem, hogy szelesebb korben, gyorsabban es olcsobban terjed el.
Akkor is jol jon, ha vizes a telefon csatlakozoja es ezert blokkolja a telefon a toltest (hetente egyszer belefutok).Persze nem mindig elonyos, de ez helyzetfuggo lehet...megvan ennek is az elonye es hatranya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory: Nikke
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Szólánc.
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest