Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Google kapcsolat: hááát, emlékezzünk motorola üzletre. Mi lett belőle? Eladta Lenovonak. Oké most van Lenovo motorola. Mennyire moto, az igazi? Nem tudom. Az az aksi amiket benyomnak,,, nem venném meg, még a moduláris mizériával sem.

Persze van mindenhol kisebb-nagyobb hiba. Nem ez a gond, hanem a sorozatos bakik. Egyik széria a másik után. U11 jó irány, de még ahhoz drága, hogy kirántsa őket a gödör aljából.

Mindegyik esik használtan, igaz. De a lesajnált Oneplus 5T 3 hónaposan 160k (8/128GB) újonnan meg 180k körül. Azért nem olyan rossz ártartás.

Nem egyszerű az biztos. Van egy elég jó kis TV-m, beárazták 140-re itt. 120-ért tettem ki, nulla érdeklődés. Ok: annyiért 4K tv-t kapokmáá. Igaz nem tudja kihasználni, de akkor is 4K. Igaz 1 + 1 csati van rajta. eléégaz.
    Ez van :)
    Ha elakarom adni, bukta mint állat áron tudom, ha elakarom :)

törölt tag

válasz Bossi #61 üzenetére

A múltból nem lehet megélni. Építkezni lehet.
    Ahogy írtam is volt pár HTC modell itthon. De amikor 3 hónap után a festés elkezdett lejönni róla, mikor a tojást sütni lehetett rajta, akkor ez a vonzalom elmúlt. :)
    MDA Vario. Mond valamit? Na az volt az első.
    Nem a marketing a legnagyobb probléma, ez már csak következmény.
    A folyamatos veszteséges termelés. Lehet arra gondolnak, hogy még most is 3-4 szereplős a piac?
    Nyereség kell, hogy legyen innováció, support ÉS marketing.

2017-ben ötödével kevesebb eladás.
    2016-ban 2.6 milliárd bevétele volt
    2017-ben 2,1 milliárd. Utóbbi 13 év leggyengébb eredménye.
    A mérleget nem találtam meg, de nem gondolom, hogy pozitív lenne. :(

Itt vannak a problémák, évek óta. Amit sajnálok, mert tényleg jókat csináltak. Régen. Aztán meg elkúrták, nem kicsit, nagyon. Hangoztatták, hogy prémium, ezért ilyen drága. De a tapasztalat mást mutatott. Ezen kell változtatni. Hogyan? Nem tudom, de azt gondolom, hogy kell egy középkategóriás mobil, ami követi a friss trendet, és olcsó. (értsd kínai mellé vagy alá megy) és egy minőségi felsős. DE minőség tekintetében alkalmazni kellene a prémium tartalmat is. Nem egy év alatt cseszték el, nem is egy modell, amivel helyre lehetne hozni.

törölt tag

válasz BenHans #58 üzenetére

Megírtam a választ, de karbantartás lett közbe... :(

Az megvan, hogy mit fejtegettem? Azt, hogy miért tart véleményem szerint ott a htc, ahol.
    Sehol nem szidtam u11-et. Sőt, olvasd el mit írtam róla.
    Premium: azért mert egy gyártó azt mondja, nem jelenti azt, hogy az is.
    Oneplus: 6/64 499EUR, kezed alá szállítva, nincs igazából nyűgje, 556EUR a 128-as verzió. Kinai? HTC? tájváni? Mennyi is az U11+? (mikori a biztonsági frissítése a HTC jelenlegi csúcskészülékének, nekem valami novemberi információm van, ez support? 2 éves gagyi kínaimnak 2018. január)
    Ja, tudom, nem fontos az :)
    Nézd meg mit alkottak kínaik a legújabb repülőjükkel?
    Ennek ellenére ezek voltak a családban: mda varió, desire bravo, valamelyik M széria, na azóta egy sem. Most gondolkodom u11-en. Ha így halad, beesik 100 alá garival. Naaa ez a probléma. Aki újonnan kipróbálja, kicsengeti az árát (kinek mi sok vagy kevés)aztán szív azzal, hogy ingyen kell eladnia, nem fog még egyszer venni. Mi lesz ebből? Amit fejtegettem: veszteség, nem kevés, sok. Mit fog okozni a veszteség? Bezárás, felvásárlás? Az is lehet. Lesz pénz javítgatni a hibákat, frissíteni? Döntse el mindenki magában :)

törölt tag

válasz Navaze 2 #55 üzenetére

Hát lehet hogy nem oda szánta a gyártó, de jelek szerint ott használják.
    Én még a 63x-t is ide sorolom.

törölt tag

válasz Navaze 2 #49 üzenetére

450-es 625 alatt van kicsivel teljesítményben, ami szintén nem egy combos SOC.
    Én ezt már nem nevezném középkategóriának. Annak inkább még mindig a 65x, 660. Csak nyilván drágább, ezért úgy vannak vele, hogy jóleszezazaztánjónapot.
    Úgyis megveszik, meg új!

törölt tag

válasz Navaze 2 #47 üzenetére

Azért ha van egy márkád és ha kihoz egy új terméket, sokan rámozdulnak a cserére. Ha a meglévőt gond nélkül eltudja adni, és jónak tartja az adott márkát, szívesen választja ugyanúgy azt. Ebből profitál a gyártó. Másod körben, ha a használtat megvásárló is netán elégedett, talán a következő új lesz és ugyanaz a márka. Ebből is profitál a gyártó.
    De ha valahol szakad a lánc, már gond lesz.
    Használtként, hogy mit veszel, az már érdekes. Én legalábbis kategorizálok. Igyekszem az összeset kiválasztani elsőre. Aztán nézem melyik esik ki valami miatt (ár, minőség stb), ami marad, abból sorrend készül az alapján, hogy mit kapok a pénzemért. Ha nagyjából mind tudja ami nekem fontos, akkor egyértelmű, hogy az ár és a támogatottság dönt. De használt piacon nekem másodlagos az, hogy mennyi volt újként, ha ugyanazt egy másik 70%-os árban adja.

Az, hogy meddig húzza a HTC.. Nem tudni nyilván, nem látunk mindent. Ahogy a Motorola "eltűnt", vagy a Nokia, ez is járhat így.

törölt tag

válasz Navaze 2 #44 üzenetére

Akkor nézd:
    Nem vettem soha samsung telefont, egy galaxy core prime-om volt, céges, de nem használtam. Két kártyám volt, P70 volt használva. Nagyon szerettem. samsungot 1 hét alatt szinte eladtam, jó, tényleg új volt.
    Na de milyen és mikori. Kollégák szívtak vele rendesen.
    Szóval ha megnézem, hogy mennyiért mennek az U11-k, elgondolkodom, hogy vegyek-e, újat esetleg most vagy később? Nem.
    Akinek van és elakarja adni, de nem tudja, mert annyiért márkanevet kap és valljuk be, nem rossz az s8 és +.
    Na most hiába veszek egy 220-270-es csúcs gépet, ha nem tudom eladni. Legközelebb úgy fogom kerülni, mint szűz lány a leányneveldét.
    De ha használtként veszek HTC-t, nekem se jön be, jöhet az eladási mizéria és a szívás.
    Összefügg sajnos.
    Akkor még nem is beszéltünk pl. a Mate 10 Pro-ról. Nem egy gyenge készülék, árban a többi csúccsal kb egy szinten. Mennyiért mennek használtan? 160-170k. De elmennek.
    U11+ ugye a zászlós most HTC-nél még. 230-270K között az új ára. Használtan mennyit adnál érte?
    Ha Tiéd lenne újként és Te akarnád eladni, eladnád annyiért, amennyit mint vevő kiadnál érte?

Látod azért ezek összefüggnek. Ha keresett egy modell újként és használtként is, akkor jobban fogy újként is, több pénze lesz a cégnek.

törölt tag

Az csak egy rész a dolognak, hogyan sikerült. A másik része a támogatottság. Ismerjük ezt a Lenovo kapcsán is :)
    Ha még oda is tesszük S8 mellé, azért valljuk be, a kettő ismertsége, elfogadottsága, támogatottsága, fényévekre van a HTC-től. Ha használtan akarsz eladni egy S8-at, megy egy U11-et, hát bizony ott is van különbség.
    Most eladtam pár elfekvő újszerű telefonom. Elsőre egy Samsung ment el, nem is rossz áron, a P70-A nehezebben, majdnem ugyanannyiért.

Sokan úgy vannak vele, hogy inkább egy problémamentes csúcs, ami nem baj ha nem olyan prémium érzet, de gond nem igazán, ha van, van támogatás.

Mondom ezt annak ellenére, hogy a kiszemeltek között van az U11 is, mert árban most jó vétel használtban, de lehet U11+ lesz, kintről 600EUR körül zsír újat tudnának, bár van egy hely, ahonnan 550-ért is van.

Tényleg vége :)

törölt tag

válasz #98880768 #37 üzenetére

Lehet nem kéne, de mozognak.
    Mondjuk azt kéne tenniük, mint Oneplus gyártónak. Nézd meg az 5T-t pl.
    500/560EUR a 64/128GB-os verzió. 2 év hozom/viszem garival, elég egyben a készülék, igazi problémák nélkül, és ha jól tudom rendes support is van.
    Ezzel szemben az U11 +500EUR (majdnem 600 is), aztán az U11+ meg... Na azt inkább hagyjuk a maga +700EUR árával.
    Vicc kategória. Ha megnézzük a használt piaci árakat, azt látni, hogy oneplus tartja és viszonylag gyorsan elviszik őket. A HTC U11 meg 16-18hó garival 110-120-ért elmegy, 5T 140 alatt nem igazán.

Szóval valamit nagyon nem jól csinálnak, nem véletlen a mélyrepülésük évek óta. Kérdés meddig hajlandóak a veszteséget finanszírozni, mert láthatóan nem tudnak úrrá lenni a helyzeten.

törölt tag

Ami nem megy, lehet nem kellene erőltetni. Az a helyzet, hogy anno még voltak jó szériái, ami alapot adott a minőségi cuccok árazásához egy idő után. De aztán ott karcos lett a lemez és ment ismét a szöveg, minőségi, drága, minőségi, drága. Végül maradt az utóbbi. Évek alatt sokat dolgoztak azért, hogy lemossák magukról a minőségi jelzőt. Szét kellene nézni a piacon és láthatnák, hogy ugyanazt mások hogyan csinálják és mennyiért adják. Ezért "réteg" modell. Újként azért bőven van alternatívája. U11 nem lett rossz széria, csak ott is az ár... Pedig valahogy jó lenne ha sikerülne kicsit többet eladni, amivel fényesíteni lehetne a minőség érzést. Ha állandóan veszteséges, miből lesz innováció, support?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés