- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
rothadt
aktív tag
válasz
ronin79 #13938 üzenetére
nem az xda-n keresgettem, nem találtam, illetve ezért kérdeztelek, mert tudom, hogy te tudtál volna segíteni. nem bírtam tovább, nyomtam egy európa napijegyet a magyar vodásomra, 1k pénz, de szépen leszedtem minden egyéb frissíteni valót is. köszönöm.
Skillet: azért nem ilyen gáz itt a helyzet, csak az ilyen kiszolgáltatott magyar munkáltatós dolgozóknak bonyolult egy kicsit (persze ez sem általánosítható!), nem vagy igazán se itt se otthon, de ez bonyolult, illetve nem annyira idevaló. szóval nem olyan rossz itt a helyzet, csak épp nincs annyi hotspot, mint otthon, van viszont telekom (stb...) mindenütt, amire beregisztrálva fizetség ellenében bármilyen szolgáltatótól lehet netezni, itt van pénz megfizetni. ja és a csomag árak sem olyanok, mint otthon (~ -10,20%) de mivel még magyar cégnek dolgozok, addig nem veszek előfizetést, majd ha kiforrotta magát a dolog...
-
rothadt
aktív tag
válasz
ronin79 #13920 üzenetére
írtam már korábban a problémáról, jelen esetben nincs más lehetőségem, mint pc-n keresztül frissítenem, de sajnos ez nem működik, lenne vmi elképzelésed a megoldásról?! ota nem tudok, nincs wifi a közelemben. írja, hogy keressem fel a webes felület, onnan is lehet. telepítve vannak a szükséges dolgok, de csk annyit ír nekem a mdm, ha keresek frissítést, hogy folyamatban van egy frissítés, ezt csak okézni tudom, majd nem történik semmi. a webes felületen azt írja, miután elindítom az mdm-et, kövessem a képernyőn megjelenő utasításokat. kössz, nagyon be vagyok rágva, nem tudom mi lehet a baj?! német médiamarktos telefon, semmi hozzányúlás nem volt még. 210.12.40.falcon_umts.Retail.en.DE van most
ui.: persze bárki tanácsát szívesen fogadom.
-
Zoja™
őstag
válasz
ronin79 #13848 üzenetére
LG G2. Vagy a ZTE V5 RedBull-al (2/8GB verzió) szemezek még, ami igaz kb. fele annyira erős mint a G2, de árban is cirka a fele, most a HA-n 44k újonnan 1 év garival és ráadásul itt Debrecenben árulja egy fórumtársunk.
Majd kiderül mi lesz belőle, mert a gépet is upgradelni kell, muszáj a Xamarin, meg az Android Studio miatt.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
ronin79 #13773 üzenetére
Nekem pénteken az országban volt és hétfőn adta ide a postás a grip shellt. Már fel is toltam Hardverapróra, mert inkább egy Droid Mini-t szeretnék vásárolni. Amúgy ha több eladótól rendeltél akkor ja, több csomag is lesz.
-
-
Schutyimatyi
csendes tag
válasz
ronin79 #13662 üzenetére
Helló! Végigcsináltam amit leírtál, de sem az otg-t, sem a számítógépet nem látja a telefon, így nem tudom a cm-et telepíteni. Valami ötlet, hogy mit csináljak? A számítógép azt írja, hogy az eszköz nem indítható (kód:10). A teló pedig azt írja "E: No valid storage partituons found for MTP".
-
ghiottone
nagyúr
válasz
ronin79 #13673 üzenetére
Nem, még nem és az a vicc, hogy ugyanakkor rendeltem a tvcmail-ről egy Supcase tokot az X-re is (3.-án) - az pedig már itt volt múlt héten HK postával. A grip Kínában pörgött egy sort, majd tegnap elvileg végre elindult kis hazánkba Chinapost-tal.
cszn:
ja.
Mondjuk még gondolkodok erősen egy Droid Mini-n is 140 USD-ért.
-
DeathAdder
veterán
válasz
ronin79 #13642 üzenetére
és w333
Igen tudom, először még annó ősszel nekem is fura volt (és bevallom el sem hittem, ezért direkt powert nyomtam először), de írja is fastbootban, hogy "vol up selects, vol down scrolls" szóval jó gombot nyomok ez biztos
Most egyáltalán nem jön be a recovery, hanem elkezdi bebooltolni a rendszert.
Ha cwm-et teszek akkor recovery helyett végig fekete képernyő világít.
Ha pedig twrp -t akkor szintén, de olyan 2 perc után elalszik a kijelző, és ha ekkor megnyomom a power gombot akkor a lezárt twrp felület fogad amit nem tudok feloldani, paradoxon -
DeathAdder
veterán
válasz
ronin79 #13637 üzenetére
Sajnos nem jön be most sem
Sőt semmi nem jön be, vagyis rámegyek recovery-re, erre csak a google logo-nál áll jó sokáig majd elindul a rendszer.
Próbáltam adb paranccsal is menni a recovery-be de ugyanezt törént. ÉrthetetlenÚj rommal biztosan helyreállna a gyári recovery (helyreállt már régebben is), de nem számít, valamiért nem tudok custom recoveryt flashelni akkor sem
-
DeathAdder
veterán
-
98bja
senior tag
válasz
ronin79 #13607 üzenetére
Felraktam a cm12-őt, a gapps-et is, mindent jól csináltam, viszont nem akart bebootolni. Kb. 30 percet vártam, éppen most megy vissza a gyári rom mentése... Nem bootloop volt, mert nem az egész bootanimáció ismétlődött, hanem csak a vége, az a "villogás". Kellett volna még várnom vele, vagy ez teljesen normális hogy ilyen sok ideig tart? Ha normális akkor felrakom újra és várok vele akár estig is, de így bizonytalanul nem akartam.
-
Lmh
őstag
válasz
ronin79 #13604 üzenetére
ŐŐŐ és bármelyiket is hogyan kezdjem el, mert a gép nem érzékeli a telefont. Jelenleg kikapcsolni sem tudom, Hiába nyomom a kikapcs gombot, elsötétűl aztán újraindul mindig. Kétszer sikerült előhoznom ilyen fekete képernyőt ahol lehetett választani, normál indítás, recovery, system... ilyesmik között. a normált és a recoveryt is próbáltam de nem csinál semmit csak világít uugy a motorola logo izomból. Adataim nem érdekelnek, könnyen pótlom őket csak induljon el végre :S
Köszi! -
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13594 üzenetére
A recovery-m már rendben van, írtam, hogy új telepítéssel egy lecsupaszított 5.0.2 került fel és Philz Touch Recovery
.
A TWRP mentése már nem lényeges, Titanium-mal visszaállíttottam, ami fontos volt. Az új recovery-vel készítettem mentést USB OTG-re (Köszi a tippet !), így ez a része oké.
Viszont ez (számomra) a bonyolult könyvtárszerkezet... Na, ebben segíts még ! Hogyan tudom, melyik duplikációt törölhetem ?
Köszi !Schutyimatyi: Én a widgetlocker csúszkával némítom egy mozdulattal, az OTG-t pedig 5.0.2 alatt látja ES file explorer és Total commander is !
-
lajozs
aktív tag
válasz
ronin79 #13520 üzenetére
TPU Frame Bumper
Nem gripshell, de ugyanolyan körkörös védelmet ad (az üvegfólián is "túlölel"), és nyilván nem vastagít. A kiadásaidon sem... -
Kroni1
veterán
válasz
ronin79 #13498 üzenetére
igen. 5.0.2 feature:
4. One of the major hits was that switching data on now requires at least 4 touches...yes i know aosp has it like this but...Moto being an oem could have made it simpler... For someone like me who toggles data several times a day, this is hectic.
One thing again moto failed to do was to remove the drop down quick setting when a secured lock screen is used. How the hell it is secure when any one can swtich off the data and swtich on air plane mode or even use my phone as a wifi hotspot.. -
Kroni1
veterán
válasz
ronin79 #13496 üzenetére
ami ebben rohadt idegesitő, hogy nem engedi egyből bekapcsolni ha elhuzod a kapcsolót, minden alkalommal rá is kérdez, hogy biztos bekapcsolom-e. Mint valami ovodában... én naponta többször kapcsolom, ugyh nekem spec rém zavaró volt, a 4.4. alatt power toggles-al 1 kattintás, itt meg 4.
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13486 üzenetére
Még nem csináltam meg, de már letöltöttem a telepítő fájlokat.
Ha fastboot-ban újratelepítem, akkor a gyári recovery-nek kell visszajönnie, ugye ?
Van használható TWRP és Titanium mentésem is, abból elboldogulnék utána. Azt mondod, hogy a TWRP-k még nem tökéletesek a lollihoz ? Az azért megnyugtató annyiból, hogy nem biztos, hogy nálam a hiba... -
Upo
addikt
válasz
ronin79 #13437 üzenetére
Azt hiszem tudom, hogy mit ért azon hogy nem elérhető a mentés. SD foglalat nincs, egybe van particionálva z egész. Megcsinálja a backupot a data-ra, utána wipe data, utána meg keresi hogy a frissen formázott tárhelyen miért nincs semmi. Ki kellett volna menteni gépre a wipe előtt, utána meg vissza.
-
Kroni1
veterán
válasz
ronin79 #13479 üzenetére
de azt csak a gpe kapta meg nem? a többiek még nem ha jól tudom..
Amugy olvasgatom a töbi teló tesztjét, és ahogy nézem már a kinai olcsó telóknál is divat lett kisporolni az FM rádiót.. Ugy látszik ebben is az apple-t és amerikát másolják. Pedig nekem az igencsak fontos fícsör, szóval maradok még egy darabig Moto G tulaj szerintem.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
ronin79 #13464 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, legalábbis a dual sim-es 5.0.2.-es részt, a GPe vel nincs tapasztalatom..
Amugy én a dual simest most lehet, hogy eladom majd, mert már nincs szükségem két kártyára. Viszont ezen van egy karc, ami nélkül talán jobban eladható lenne. Nem tudtok valaki olyat aki esetleg kicseréli a külső üveget? A defy-men az egész kijelzőt kicserélték 9k-ért, ebayen láttam ilyen külső üveget 1.5k-ért, de én nem merek belevágni, nem akarom szétcseszni magát a panelt is esetleg...
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13437 üzenetére
Értem. Nem, sajnos ez a módszer sem működik, marad a lollipop.
Aztán a recoveryből újraindításkor a boot-olás kék képernyővel végződik és nem lép tovább.
XDA-n is könyörgött valaki valami megoldásért, hasonló baja lehet, mint nekem, ezt javasolták neki :
"Solution For XT1033 : Flash 5.0.1
1.Flash a 4.4.4 XT1032 gpe firmware
2.update or sideload 5.0.1 from recovery or wait for the official 5.0.1 OTA( I got it this morning)
3.install it and reboot ( you ll have no signal )
4.flash 4.4.4 XT1033 modems through bootloader and reboot
5.Everything will work"
Szerinted ez jó lehet ?
Most csináltam egy backup-ot, a recovery fájkezelőjében látszanak a fájlok, megpróbálom kimenteni OTG-n.
Bár a másik bajom az, hogy nem a régebbi mentést nem tudom berakni a TWRP mappába, mert látszólag nem is jön létre, a helyén csak egy kiterjesztés nélküli TWRP fájl van és így a Tianium-mal nem is tudom visszaállítani az adatokat. -
mike150
csendes tag
válasz
ronin79 #13426 üzenetére
Sajnos már azt is végig próbálgattam (ha a gpt.bin cserére gondolsz) meg átállítottam kiterjesztését is, de marad a bootloop :/ most leszedtem egy brasil 5.0.1-et xml verzióban és a "system.img_sparsechunk1"-nél azt írja ki hogy nincs elég hely. Lassan kedzem feladni ezt a 5.0-ás mókát... :/ (az a baj, hogy mióta megszűnt az az oldal ahol össze voltak szedve az xml-es gyári verziók azóta csak azon az iszonyat lassú filefactory-n találtam gyárit kb 2 óra mire ingyenesről leszedi, ha esetleg valakinek van más alternatívája az szóljon, mert kéne egy 4.4.4 gyári hátha segít )
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13394 üzenetére
Sajnos, a system mount-olás nem működött, és a recovery-ben sem látszott a könyvtárak tartalma, ezért feladtam.
A 4.4.4-et felraktam rá az összefoglalóban leírtak szerint, be is indult, de valamiért az sem volt jó... Már annyi mindent próbáltam, hogy nem emlékszek mindenre.
Aztán azt hiszem, ezzel a módszerrel próbálkoztam, [link], de ezzel meg az volt a bajom, hogy az SD card-on duplikáció lett, és szűzen sem maradt rajta valami sok hely. Pluszban a 2.8.4.0-ás TWRP-t raktam fel, és a system backup sem működött, lefutott, mentett is, csak nem találtam a mentést, és a Titanium sem...
Most ezzel próbálkoztam: [link], de ez meg nem rakta vissza a kit-kat-ot, cserébe a Lollipop úgy néz ki, megjavult tőle.
Ha a TWRP és a Titanium tudnak majd együttműködni, akkor így marad egy ideig, az biztos.
Ha nem, akkor kipróbálom a Klaymen féle módszert.
És TWRP-ből akkor a 2.8.1.0-t fogom használni !
Köszi a segítséget, Ronin79 és Klaymen ! -
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13392 üzenetére
Ööö, azt meg hogy kell?
Arra gondolok, hogy ezzel a módszerrel visszarakom a 4.4.4 -et:
4.: .tar.gz romoknál - megkeresed a kicsomagolt mappát és a flashall.bat –ra katt. Linux/OSX esetén: './flashall.sh'
.xml.zip – romoknál: mfastboot segítségével egyesével kell megadnod az alábbi parancsokat:
mfastboot flash partition gpt.bin
mfastboot flash motoboot motoboot.img
mfastboot flash logo logo.bin
mfastboot flash boot boot.img
mfastboot flash recovery recovery.img
mfastboot flash system system.img_sparsechunk1
mfastboot flash system system.img_sparsechunk2
mfastboot flash system system.img_sparsechunk3
mfastboot flash modem NON-HLOS.bin
mfastboot erase modemst1
mfastboot erase modemst2
mfastboot flash fsg fsg.mbn
mfastboot erase cache
mfastboot erase userdata
mfastboot rebootÍgy menni fog, vagy nem ?
Sajnos csak ezt értem teljesen, és ez már rutinból megy. Nincs pótolhatatlan adat, ami miatt tovább kínlódnék a visszaállítással, inkább kezdeném elölről. -
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13388 üzenetére
Így van, csak az volt a zip-ben.
A TWRP-ben most azért nem boldogulok, mert nem találom, hová kellene beillesztenem.
Más a könyvtárszerkezete. Ráadásul a recovery-villogás is zavaró, akartam is kérdezni, hogy az mitől van, és mit lehet tenni ellene ?
A számítógépen ROM\patch\system\priv-app\ mappában van, a TWRP-ben nem tallok ilyet. -
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13358 üzenetére
Jelentem, a szopatás sikerült...
Az van, hogy reggel megörülvén, hogy van megoldás, letöltöttem, és azon csipásan telepítettem is. Namármost. Szép bootloop lett belőle, azt hiszem. Azaz nem, mert a boot-olás után maradt a kék kijelző, és néha tizedmásodperce felvillanó hibaüzenet. A TWRP recovery-ből próbáltam egy friss mentést visszaállítani, de azt meg nem látja, az is sérülhetett. Data törlés után beindult, és itt már jól olvasható, mi a hiba: System UI leáll folyamatosan.
Ez a mod. nem lehet, hogy csak a GPE ROM-ra jó ?
Ennek következtében ma frankón nem vagyok elérhető.
Ha hazajutok, megnézem, mit tehetek. Ha lehetséges, lementeném a TWRP mentést, aztán kezdhetem elölről.
A nagy KÉRDÉS: Hogyan tudom a szűz lollipop-ot újra rátolni ?
- Térjek vissza 4.4.4-re és a jól bevált módszert zongorázzam végig?
- Vagy ha ez nem működik, vagy kockázatos, mit javasoltok ?
???Ja: Zooja, neked is GPE ROM-od van ?
Tárcsázónál meg pontosabban a hívás közben látható felületre gondoltam, az nem tetszik. -
Zoja™
őstag
válasz
ronin79 #13365 üzenetére
Nálad a sötétre témázott értesítési háttér miatt nem látszik, de stock romon és nálam is bugos, mert én világosra hagytam.
Megoldható lenne a módosítás, ha tudnám hogyan kell lefuttatni a recompile-t, hogy utána telepíthető legyen.
Szerk.: Maximum annyit tudok csinálni, hogy a média értesítéseket átírom sötétre a framework-ben.
-
Zoja™
őstag
válasz
ronin79 #13363 üzenetére
Ezt pont nem, több másik verziónál viszont probléma van az értesítési sávi kijelzésnél. Fehér alapon vannak fehér ikonok, szóval elég kaki.
Próbáltam javítani úgy, hogy átírtam a colors-ban a hátteret, utána legyártottam a sötét ikonokat is, de gondolom a Sony certification-ök miatt recompile után mindkét próbálkozásom után vagy nem települt, vagy telepítés után FC-vel honorálta a fáradozásaimat.
Szerk.: ennél is ugyanaz a helyzet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest